Kako se riješiti bugova u cruups i brašno u kuhinji zauvijek folk

Anonim

Kako se riješiti bugova u cruups i brašno u kuhinji zauvijek folk

Svi prehrambeni proizvodi moraju imati dobre uvjete pohrane. Mnoge hostese se suočavaju s takvom smetnji kao pojava bugova u brašnom i žitaricama. Nije potrebno griješiti nečistoću i preokupaciju. Uostalom, bugovi mogu živjeti u voću, keksima i pakiranim paketima s crupima.

Suočeni sa situacijom kada je u samom tijelima započeo bug, kako se riješiti štetočina treba brzo djelovati, inače se mogu širiti u cijeloj kući. Bugovi u žitaricama također mogu jesti namještaj, ploče i tkanine. Šutovi mogu atee na sve jestive rezerve, pa čak i pekarski proizvodi.

Mali kukci unatoč veličini mogu kvariti proizvode i biti izvor različitih bolesti. Uz dobivanje osloboditi greške ne treba usporiti, jer oni mogu istovremeno pogoditi veliku opskrbu odredbi.

Osnovne metode, kako se riješiti bugova u žitaricama i brašnom

Dakle, razmislite o glavnim vrstama kukaca koje se mogu naseliti u žitaricama:

  • Brusilica - Beetles svijetlo smeđe boje, do 3 mm veličine. Uglavnom se naseljava na mjestima velikog klastera: skladišta, pekare, slastice. Radije jedete sušilice, krekere, kolačiće itd.
  • Redhead Mukohed - crvenokosa kornjača do 2 mm veličine. Također živite u skladištima, kruhovi, pekare. Jesti savijeno ili poslano kamp.
  • Brašno klehrushchk - insekti crvenkasto smeđa, vrijednosti do 4 mm. Pomiješajte u kuhinji ormari, kruh i vrećice žitaricama. Pada s brašnom i drugim rasutim skupinama.

Prije svega, potrebno je odrediti koje bube u kuhinji, kako ih se riješiti ovisi o stupnju uzgoja štetočina u žitaricama. Poznato je da ove kukove mogu letjeti, tako da slobodno mogu letjeti u otvoreni prozor.

Postoje takve načine da se riješite bugova u kuhinji:

  1. Bacite sve dostupne žitarice.
  2. Čišćenje žitarica po narodnim metodama i prostorijom u posebnom sigurnosnom spremniku.
  3. Izrada otrovane dosadne kiseline.

Članak o toj temi: Kako napraviti mozaik od šišmiša - korak po korak poduku

Ponekad nije moguće kupiti novo uništene zalihe. Ne postoji financijska prilika, onda morate se riješiti kukaca s dokazanim metodama.

Važno! Ako su manji bugovi počeli u kuhinji, kako ih se riješiti s kemijom, potrebno je odbaciti cijelu žitarice i obraditi ormare s posebnim sredstvima gdje je pohranjen. Sprej kemijskih proizvoda za proizvode tako da nakon što se koristi previše opasno za zdravlje.

Osim toga, morate se pridržavati svih potrebnih higijenskih pravila: ne ostavljajte proizvode na otvorenim mjestima i uklonite smeće iza sebe.

Kako se riješiti bugova u cruups i brašno u kuhinji zauvijek folk

Bugovi u brašnu: Kako se riješiti obrade temperature

Razmislite detaljnije kako da biste dobili osloboditi od bugova u cruups i brašno u kuhinji uz pomoć temperature izlaganja.

Postoji 3 načina da se riješite štetočina s temperaturom:

  • U pećnici. Grolina i brašno mogu se pokopati na temperaturi od najviše 50 stupnjeva više od 10 minuta (poželjno do 30 minuta). Preostale žitarice mogu se držati na temperaturama do 110 stupnjeva.
  • Utjecaj ultraljubičastog. Mnogi kukci apsolutno ne toleriraju učinke sunčeve svjetlosti. Ta se činjenica može koristiti u slučaju problema, kako se riješiti bugova u brašnu. Ceres treba postaviti izravno na sunce, nekoliko sati i kukaca će otići.
  • Utjecaj mrazom. Nekoliko sati boravka žitarica u zamrzivaču ili na balkonu (na temperaturi od najmanje -15) bit će prisiljeni umrijeti dostupne pojedince u samoj žitarica.

Važno! Navedene metode će se riješiti bugova u žitaricama i brašnom, ubit će samo insekte i ličinke, koje su bile izravno u pakiranju. Međutim, kukavice mogu sakriti ili odgoditi ličinke u stijenama kuhinjskog namještaja, tako da je potrebno provesti dodatnu obradu.

Kako se riješiti bugova u cruups i brašno u kuhinji zauvijek folk

U cruups je počeo bug: kako se riješiti čišćenja

Kako biste se zaštitili od pojave novih kukaca, morate poduzeti nekoliko mjera. Kada se bugovi pojave u žitaricama iu kuhinji, to je vrsta signala za neplanirano opće čišćenje.

U svakom trenutku, svibanj imati bugove u ormaru, u kuhinji Kako se riješiti tih parazita, morate prije svega uništiti štetočine u cruups, a zatim početi namještaj.

Članak na temu: Naljepnica Flizelin Wallpaper s vlastitim rukama: Alati i radni nalog

U početku, trebate pažljivo s soda ili otopinom sapuna za pranje ormarića gdje je skladištenja saspana. Vrlo dobro sredstvo problema, kako da biste dobili osloboditi od žitarica u kuhinji je tretman svih polica gdje su proizvodi smješteni s octenom otopinom, u odnosu na jednu žlicu po litri vode. Možete staviti u kutove da postavite vrećice s piretromom (razne kamilice), čiji je miris, kao i octa, u stanju preplašiti ne samo greške, nego i krtice. Stručnjaci preporučuju rukovanje kipuće čireve, međutim, nisu svi premazi otporni na temperaturu.

Svi kukci su veliki ili mali bugovi u kuhinji, kako se riješiti bez odbacivanja barem dijela sapi neće reći bilo koji izvor. U svakom slučaju, postoje izmet, ličinke i lutke buba, dakle, čak i ako ste spremni za ovu psihološki, onda bi proizvod i dalje trebao biti prosijavanje kroz najmanji sito.

Važno! Nema potrebe biti ograničen samo na čišćenje kuhinje. Ako barem jedan insekt ostane živ, može se preseliti u drugu sobu i istovremeno jesti ostatke hrane, mrvice, itd. Stoga je vrlo važno očistiti cijelo kućište.

Kako se riješiti bugova u cruups i brašno u kuhinji zauvijek folk

Male bugove u kuhinji: kako se riješiti bure

Dobra mogućnost da biste dobili osloboditi od brašna kukaca u kuhinji je proizvodnja borne kiseline mamac (zastrasi). Vrijednost borne kiseline je da kada se apsorbira, počinje otrovati insekt organizam nakon nekog vremena.

Postoji mogućnost da će otrov biti jesti i donijeti što više pojedinaca u gnijezdu, a to će podrazumijevati smrt većine kolonija.

Kako se napravi mamac:

  • Pripremljeni listovi papira koji se raspada na police kuhinjskih ormara.
  • Na lišću, rasprši šećerni prah (možete šećer uz dodatak bure.
  • Zajedno s burom također možete miješati brašno, glina, med itd.

Kako se riješiti bugova u cruups i brašno u kuhinji zauvijek folk

Kako se riješiti bugova u žitaricama pomoću vode

U izvanrednim situacijama, kada ne kuhati, možete koristiti vodu. Pogođena skupina se izlije s vodom (može se slano), pod djelovanjem tlaka sapi, pasti, a kukci će se pojaviti. Sam CROPA nakon što trebate temeljito isprati od onečišćenja. Preostale bugove u žitaricama, kako ih se riješiti u nekoliko faza, nakon pranja i kalciniranja, preporučljivo je ponovno proći sve. Kako bi se izbjegli šokovi pri pogledu na žive insekte, prije nego ulijevanje kotača s vodom, morate ga u početku organizirati.

Članak o temi: domaće betonske mješalice: ručni, električni

Ova metoda nije prikladna u slučaju kada su bugovi u brašnu, kako ih se riješiti, već smo rekli.

Kako se riješiti bugova u cruups i brašno u kuhinji zauvijek folk

Kako da biste dobili osloboditi od bugova žitarica u kuhinji: dodatne metode

Prije toga, ljudi nisu imali priliku sakriti se pod visokim temperaturnim ili zamrzavanjem proizvoda. U novije vrijeme, oštećenje takvog proizvoda, kao sapi smatra se velikom nesrećom, ali tada je razmaženi proizvod dao životinjama. Da bi se bugovi uopće pojavili, korištene su i druge metode.

Kako se riješiti bugova u kuhinji narodnim lijekovima:

  • Korištenje bilja i biljaka s jakim mirisima. Na mjestima gdje se proizvodi proizvode, možete razgraditi češnjak, leaf, karanfil, pelin. Svi ti mirisi nisu tolerirani.
  • Popularna i učinkovita folklorna metoda smatra se da je smještena u spremnik s metalnim nokatom od žitarica. Važno: Prije stavljanja noktiju treba oprati i osušiti tako da se hrđa ne formira.
  • Najistacionalniji se smatra da suspendira žitarice u staklenim spremnicima s čvrsto zatvorenim poklopcima. Staklene staklenke mogu se postaviti na visoke police gdje postoji pristup svjetlom.
  • Stavljanje paketa žitarica na police hladnjaka. U hladnjaku ne postoji takav slobodan pristup kao u kuhinjskim ormarićima, a niska temperatura neće dati štetočine za prekid.

Summing Up, želim reći da čarobne metode kako da biste dobili osloboditi od bugova u skupini zauvijek ne postoji. U svakom slučaju, ne možete biti 100% sigurni u proizvode iste trgovine ili skladišta gdje su ti proizvodi spajali. Glavni ključ je pažljivo poštivanje čistoće u kuhinji i stalnu obradu površina dezinfekcijskim sredstvima.

Kako se riješiti bugova u cruups i brašno u kuhinji zauvijek folk

Video na temu, kako se riješiti bugova u kuhinji

Čitaj više