Kako izračunati zavjesu metara: prava mjerenja

Anonim

Važnost prozora zavjesa u unutrašnjosti je teško precijeniti. To su zavjese koje tvore konačni pogled na sobu. Potrebno je odabrati ih na temelju cjelokupnog stila i sheme boja. Ali to je neophodno ne samo odabrati odgovarajući materijal, već i ispravno izračunati potrebnu količinu, inače će odstupanje razmaziti najzahtjevniji dizajn.

Kako izračunati zavjesu metara: prava mjerenja

Zavjese, zavjese, zavjese su sorte okvira prozora, mogu se povećati uzvodno pomoću mehanizma ili se klizi.

Dakle, da nemate problema u rješavanju tekstilnih prodavača ili dizajnera, poziva elemente okvira prozora s njihovim imenima.

Zavjese - zavjese bilo koje vrste, mogu se kliziti ili popratiti pomoću mehanizma.

Cartines - tanke prozirne zavjese bilo koje vrste. Možete se suočiti s naslovima: til, mreža, organza, ali to su samo vrste materijala za zavjese za šivanje.

Zavjese su teške, obično neprozirne zavjese. Prije toga, pojam je korišten za određivanje tkanina ukrašavanja vrata, danas kombinira sve guste zavjese.

Prava mjerenja

Važan korak u izračunavanju materijala za zavjese je ispravno uklanjanje veličine prozora.

Kako izračunati zavjesu metara: prava mjerenja

Dužina i širina zavjesa ovisi o parametrima prozora i glavu vijenca prema podu.

Opća formula za izračun ne postoji i za svaku vrstu tkanine bit će individualno. Za najtočniji izračun morate znati sljedeće parametre:

  • Duljina korniza;
  • širina zavjesa;
  • duljina zavjesa;
  • Obavezna zaliha za šivanje pletenice;
  • Crtanje rapporta.

Rapport je udaljenost između ponavljajućih elemenata uzorka. Potrebno je biti poznato da s žicam zavjesom, i platna se ispostavilo da su identične.

Bolje je proizvesti mjerenja s metalnim ruletom. Krubovi cm nije previše točan i praktičan.

Kako izračunati zavjesu metara: prava mjerenja

Prema formuli, možete izračunati potrošnju protoka po bantelu, a zatim primljena metoda pomnožiti s brojem planiranih nabora.

Članak o temi: Kako odabrati kolijevku za različite vrste zavjesa

Dakle, s uvjetima sve je jasno, možete se preseliti na mjerenja.

  1. Dužina korniza. Važno je da je do trenutka izračuna i stjecanja tkanine već znao točno koji model će održati nove zavjese. Ako su zidovi zidovi, njezina dužina se mjeri strogo od vrha do vrha, visina je od gornje granice poda epruveta. Ako je vijenac strop, duljina se mora mjeriti od ruba do ruba, a visina je od donjeg ruba do poda. Nije potrebno napraviti zamrznutu "na oku", pričvrstite vijenac na zidu i tek nakon toga uzme rulet.
  2. Širina zavjese. Nasnovana je duljina streha od vrha prije vrha. Ako su zavjese dva, vrijednost mora biti podijeljena s polovicom. Rezultirajuća znamenka je minimalna moguća širina zavjesa. Da bi se lijepo ležao, rezultat se mora pomnožiti koeficijentom "na preklopu". Za zavjese - 2-4, za porter - 1.5-3.
  3. Duljina zavjesa. Ispravite to mjerenje je iznimno važno. Da biste odredili optimalnu duljinu weba, izmjerite udaljenost od niza vijenca ili donje granice pričvrsnog prstena na željenu razinu. Najčešće opcije: do prozora (1 cm iznad njega), ispod prozora (10-15 cm ispod) i na pod (1 cm iznad poda). Ne moram postaviti rezervu na naljepnici.
  4. Zalihe za šivanje pletenice. Odlučite unaprijed s veličinom pletenice i položiti 2 širine na njegovo šivanje.
  5. Crtanje rapporta. Nakon što imate završne veličine zavjese na rukama, izmjerite odnos i dodajte je na željenu duljinu ako se crtež nalazi duž duljine tkiva.

Izračun broja materijala

Kako izračunati zavjesu metara: prava mjerenja

Izračun tkiva za til i zavjese s visinom prozora od 2,6 m i 2 m prednje kukuruzne površine.

Prije nego što počnete izračunati uzorak, bolje je znati širinu valjaka koje trebate unaprijed. Ovisno o dobivenim podacima, formula će biti drugačija, to će vam omogućiti da kupite savršenu količinu tako da imate dovoljno prilagodbi, ali i minimalni višak je ostao.

Članak o toj temi: Zanimljive opcije Kako ukrasiti akvarij

Većina tkiva za zavjese imaju širinu role od 2,8 m. To jest, ako je širina valjka 2,8 m, a duljina zavjesa koje trebate, uzimajući u obzir savijanje i obradu, ne prelazi ovaj indikator, možete uzeti a duljine tkiva.

Tkivo porter obično se proizvodi u valjcima s širokim 1,4 m, 2,8 m, 3 m, ali je potrebno uzeti u obzir karakteristike materijala. Značajno sprječava spremanje velikog crteža. Osim toga, ne preporuča se položiti minimalnu širinu nosača, preljevi tkanine i prekrasnih nabora igraju daleko od potonje uloge u dizajnu interijera.

To je više isplativo za dobivanje tkanine u širini, ali svakako morate obratiti pozornost na smjer uzorka. Ovo pravilo je jedan za sve vrste zavjesa.

Kako izračunati zavjesu metara: prava mjerenja

Da bi izračunali duljinu fakulteta, potrebno je podijeliti duljinu lambrekine po broju navodnih swapova.

Sada kada imate sva potrebna mjerenja u rukama, možete nastaviti s izračunom potrebne količine tkanine na zavjese. Formula će biti različita za zavjese i priključak, podaci se koriste isti.

Kako bi se olakšalo razumijevanje primjera, dani su uvjetni pokazatelji:

  • Duljina podudaranja - 2 m;
  • Dužina zavjesa - 3 m;
  • Koeficijent montaže - 2.5.

Gardina:

  1. Duž duljine platna. Duljina zavjesa + gornja savijanja + niža savijanja = 3 + 0,2 + 0,1 = 3,3 m.
  2. U širini platna. Duljina karanfila X Koeficijent montaže = 2 × 2.5 = 5 m.
Kao što se može vidjeti iz primjera, izračun tkanine duž duljine platna, ovisno o slučajnosti crteža i potrebnih mjerenja, omogućuje vam da značajno uštedite.

Zavjese:

  1. Duž duljine platna. Duljina zavjesa + gornja savijanja + dno je umro = 3 + 0,2 + 0,1 = 3,3 m.
  2. U širini platna. Duljina koeficijenta sklopa karijera X = 2x2,5 = 5 m. Rezultat bi trebao biti podijeljen u 2, od porter 2, ali je potrebno kupiti 2 ploče od 2,5 m, to će vam omogućiti da izbjegavate pogreške s neovisnim traka.

Prilikom izračunavanja razmotrite raceport za crtanje. Ako jest, potrebno je dodati ovaj pokazatelj na rezultat. Ako je stupanj odnosa prilično velik, možete šivati ​​prekrasne pickup ili ukrasne jastuke iz viška tkanine.

Članak o toj temi: Elektroplatna veza s vlastitim rukama

Nestandardni dizajn

Ako odlučite koristiti neobična rješenja u unutrašnjosti, za izračunavanje i krojenje zavjesa, bolje je kontaktirati stručnjake. Ali sami ćete morati ukloniti dimenzije i vrlo je važno pokazati maksimalnu pažnju, budući da će odgovornost ležati na kupcu.

Ako planirate instalirati lučni vijenac, bolje je ići na stručnjaka s fotografijom na kojoj su navedene točne dimenzije svih dijelova. Samo u ovom slučaju izračunavanje tkanine će biti točan.

Izračunajte količinu materijala za rimske i japanske zavjese je najlakši način. Izmjerite širinu i visinu otvaranja prozora, pokrenite obradu obrade, u slučaju istočnih zavjesa - na leđa.

Izračun količine tkanine za zavjese za šivanje samo na prvi pogled izgleda teško. Malo vježbanje i pažnje, a možete nazvati potrebne članice, bez ikakve mjerenja. Osoblje krojenje zavjese nije samo značajna ušteda, već i prilika da pokaže svoj kreativni početak.

Čitaj više