Kako šivati ​​zavjese za hodnik s vlastitim rukama?

Anonim

Fotografija

Završna faza u stvaranju interijera je dekoracija sobe sa svim vrstama portera. Možete napraviti zavjese za hodnik vlastitim rukama, jer može biti mnogo novca na njihovoj kupnji. Osim toga, to može biti čak i pridošlica, glavna stvar je sposobnost zadržavanja škaraca, nit i iglu, to jest, imati barem neke vještine šivanja. Postoji velika raznolikost opcija na tržištu, kako ukrasiti svoj dom. Trebali bi ih iskoristiti.

Kako šivati ​​zavjese za hodnik s vlastitim rukama?

Shema lateralnog lambrekina.

Izrada zavjesa

Za zavjese kod kuće, nećete trebati puno materijala i alata:

  • škare;
  • niti;
  • iglice;
  • mašina za šivanje;
  • Odabrali ste segment tkanine;
  • Neki ukrasni pribor.

Ali prije svega je potrebno odlučiti koji model želite napraviti. Prema dizajnu zavjesa za hodnik postoje takve:

Kako šivati ​​zavjese za hodnik s vlastitim rukama?

Proces izrade zavjesa.

  1. Klasičan, koji uključuje dva platna koja imaju potpuno ravan i okomito oblik. Oni su pomaknuti na stranu strehe i dovršiti, u pravilu, lambrene.
  2. Kombinirane zavjese su klasični, ali s razlikom koja je izrađena od različitih materijala: tanki i gusti. Također je moguće kombinirati različite dizajne.
  3. Rimska verzija je lift platna u glatkim naborima vodoravno koristeći.
  4. Austrijska sorta karakterizira drapiranje na dnu.
  5. Francuske zavjese vuku kroz svoju duljinu.
  6. Valjana opcija je izravna tkanina koja je namotana na poseban bubanj koji se nalazi u području vijenca.
  7. U japanskoj raznolikosti, zavjese se udaljavaju kao vrata, jer postoji ploča za zaključavanje na dnu.
  8. Zavjese iz niti ili svih vrsta materijala odlikuju se činjenicom da se ne sastoje od platna, ali izgledaju kao zasebne trake.

Članak o temi: Profesionalci Savjeti: Kombiniranje različitih zavjesa na jednom prozoru

Ukratko, dizajn zavjesa ne zna granice. Zavjese za dvoranu mogu imati ne samo simetrične platnene, ali i asimetrične, zaobljene, u nekoliko razina ili redaka, kao i čipku, raznobojnu, monofoniju, transparentnu, s različitim ukrasima (lambrequinima, rinestones, četke, laurex, petlje, vez i mnogo više).

Pripremni proces prije ušivenja

Kako šivati ​​zavjese za hodnik s vlastitim rukama?

Uzorak zavjese.

Prije nego što počnete šivati ​​zavjese vlastitim rukama, tkanina je odabrana i ukras na njega. Da ne bi ometali stilistiku, dizajneri preporučuju materijal za kupnju s malom marginom, jer kada stvarate dizajn koji vam je potreban barem jedan komad, ali napravljen od glavne tkanine. Na primjer, za spavaću sobu možete kupiti prekrivač iste boje, a dvorana ukrašava mali stolnjak.

Naravno, najjednostavnija verzija je klasična, pogotovo ako ste početnik u ovom pitanju. Ovdje trebate samo izračunati metodu, obrezivanje i obradu rubova. Ali ova opcija može biti ukrašena. To je sjajno za to, lambren je savršen, koji može imati i izravan oblik i valoviti, s rubovima, opremom. Lambrelin se drži gornji dio proizvoda.

Kako šivati ​​zavjese za hodnik s vlastitim rukama?

Obrada strana rezovi.

Ako želite pojednostaviti zadatak, možete koristiti gotove petlje koje se prodaju u bilo kojoj specijaliziranoj trgovini. Naravno, oni su bolje izabrati velike veličine. Kao opciju, možete nanijeti šampions, ali moraju kupiti istu traku koja je zalijepljena na gornji rub zavjesa. Zatim, na ovoj vrpci, potrebno je staviti mjesta za prstenove i pažljivo izrezati, a zatim stavite krede s dvije strane i samo pucnite.

Da bi nekako ukrasio zavjese za dvoranu, majstori koriste sve vrste stezaljki i stezaljki, pickups koji se mogu napraviti neovisno od traka tkanine, vrpce, ukidanja, umjetnih boja, stakla, magneta i tako dalje. Ovdje možete koristiti sve što možete samo doći na pamet. Čak i resa, švicarska i tassola možete napraviti hodnik za zavjesu vlastitim rukama.

Članak o temi: stakleni vjetrovi u unutrašnjosti

Fazni proizvodnja rimskih zavjesa

Kako šivati ​​zavjese za hodnik s vlastitim rukama?

Uzorak rimskih zavjesa.

Mnogi ljudi ukrašavaju interijeru uz pomoć rimske luke. Izgleda lijepo i moderno. Da šivati ​​ih, potrebno je otkriti pravokutnu krpu, koja bi u svojoj veličini trebala pokriti otvor. Duljina platna treba odgovarati visini od poda do streha, plus nekoliko cm na liječenju gornjih i donjih dijelova. U širini platna treba prelaziti širinu otvaranja prozora na onoliko koliko želite napraviti nabore.

Rezanje potrebne veličine, morate treptati sve netretirane rubove na šivaćem stroju. Nadalje na uključivanju strane weba, linije su nacrtane na istoj udaljenosti jedna od drugoga, što može biti drugačije. Općenito prihvaćena širina puta treba imati 20 cm, ali je sve uvjetovano, jer svaka osoba ima pravo poduzeti korak na takvoj udaljenosti koju voli. Ako odaberete širinu od 30 cm, tada se linije nacrtaju svakih 60 cm.

U ovim postavljenim mjestima trebate šivati ​​džepove iz takvog materijala kao pletenice.

Umeću se za fiksaciju ili plastiku ili drvene mrlje. Dno također šiva džepovi u kojima su trake umetnute na ponderiranje. U ovom slučaju, možete koristiti metalnu tanku šipku. U gornjem dijelu trebate šivati ​​horizontalno čičak, jer rub zavjesa za dvorani mora prestići vijenac, gdje će se popraviti čičak.

Zatim, na dnu weba, podignute linije za podizanje, s kojima će zavjesa izgledati čak i elegantno. Ovim redacima za svaku potrebu za učvršćivanjem uhvatiti nekoliko malih prstena. Zatim je kabel fiksiran s dna i rečeno je kroz prstenje. Da bi se to pojasilo nešto što se drže, potrebno je podići određenu količinu kuka na vježbu. Gornji prstenovi bacaju se na ukidanje i kroz njih kabele duž horizonta tako da svi postaju strogo na jedan način. Držač se nalazi na zidu za uređaj za podizanje. Nakon toga, platno visi na strehe i kabeli su fiksirani. Na to je završena proizvodnja rimskih zavjesa.

Članak na temu: Kabinet krevet Učinite to sami

Kako šivati ​​zavjese za hodnik s vlastitim rukama?

Kako šivati ​​zavjese za hodnik s vlastitim rukama?

Kako šivati ​​zavjese za hodnik s vlastitim rukama?

Kako šivati ​​zavjese za hodnik s vlastitim rukama?

Kako šivati ​​zavjese za hodnik s vlastitim rukama?

Čitaj više