Kako očistiti stroj za pranje rublja iz skale

Anonim

Sypt je problem s kojim se svaka domaćica može naići. Razlog je loša voda koja radi ispod slavine. Svatko, čak i najskuplji model, je vrlo sposoban patiti od razmjera, razlika je samo u vremenu, tijekom kojeg jedna ili druga jedinica može raditi. Zapravo, riješiti pitanje kako očistiti perilicu iz razmjera, to je potpuno jednostavno. Pretpostavlja se da je izbor hostesa mnogo različitih sredstava i tehnika koje vam omogućuju da brzo riješite ovaj problem.

Kako očistiti stroj za pranje rublja od skale kod kuće

Kako očistiti stroj za pranje rublja iz skale

Pitam kako očistiti stroj za pranje rublja iz razmjera kod kuće, važno je zapamtiti da je univerzalna sredstva trgovina, ali ne uvijek nije pri ruci. U tom slučaju, ima smisla da se odnosi na narodno iskustvo, koji primjećuje uporabu sljedećih metoda:

Pomoću lemoničke kiseline:

  • oko 200 grama za stavljanje u prostoru praška ili izravno u bubanj;
  • Uključite ispiranje dugo vremena s maksimalnom mogućom temperaturom;
  • Važno je napomenuti da se uklanjanje skale javlja na temperaturi vode od najmanje 60 stupnjeva;
  • Na kraju procesa, manžete vrata su potrebne i filter, koji se nalazi na vodi odvoda, isperite od limenih kriški.

Kako očistiti stroj za pranje rublja iz skale

  • 200 g otopine ove tvari treba izlijevati u odjeljak za deterdžent;
  • Da biste očistili stroj za pranje rublja na ovaj način, potrebno je dugo ispiranje vruće vode;
  • Lijepo je uključiti dodatni način ispiranja, tako da nećete samo oprati jedinicu iz skale, već i eliminirati miris octa.

Kako očistiti stroj za pranje rublja iz skale

Sredstva iz razmjera za perilice rublja

Razmišljajući o tome kako očistiti stroj za pranje rublja iz razmjera, svi nužno pamti oglašavanje popularnih sredstava, koji s ovim problemom s ovim problemom. Sve ove tvari za čišćenje variraju po stupnju udarca na stroj, takve popularne marke mogu se zasebno zabilježiti:

Kako očistiti stroj za pranje rublja iz skale

  • Čarobna moć. Njemački lijek za ovu tvrtku nije dobro kompletna s eliminacijom neugodnog problema ne samo u spremniku i na uređaju aparata, već iu svim ostalim dijelovima ove tehnike. Ova tvar ima tekući oblik koji olakšava uporabu.

Članak o temi: pleteni vrh s žbicama s shemama i opisima: kako se povezati s fotografijama i videozapisima

Kako očistiti stroj za pranje rublja iz skale

  • Topperr 3004. Ovaj alat se smatra savršeno uklanjanjem ljestvice različitih stupnjeva ograničenja. Također se proizvodi u Njemačkoj, koja govori o visokoj kvaliteti, osim toga, to je ovaj brand koji mnogi proizvođači strojeva za pranje rublja preporučuju.

Kako očistiti stroj za pranje rublja iz skale

  • Luxus profesionalac. Ova tvar se proizvodi na području Ruske Federacije, ima dobre sposobnosti brisanja poreza ne samo na strojevima za pranje, već i na perilici posuđa, kao i električne keteje. Osim toga, lijek ima ugodnu aromu limuna.
  • Bork K8P. Izrađuje se u Koreji, daje dobre rezultate, ali zahtijeva prije uzgoj u vodi.

Kako očistiti stroj za pranje rublja iz skale

  • Top House. Ovaj njemački brand djeluje učinkovito s problemom uklanjanja vapnenog racije.
  • "Antinakipin". Najjeftinija ljestvica za strojeve za pranje rublja, dok ima prilično dobre pokazatelje čišćenja različitih tehnika iz razmjera. Pogotovo učinkovito utječe na njegov oblik praha.

Kako očistiti desetak perilice iz ljestvice

Očistite desetak perilice rublja iz sloja vapnenog sloja urastao je na njemu nije previše kompliciran. Ako je mala, mogu se koristiti limunska kiselina ili industrijska sredstva. Međutim, u teškim slučajevima dopuštena je primjena sredstava iz opsega za perilice rublja, ali se rezultat ne može čekati. Za takve situacije najbolje oslobađanje će biti uklanjanje grijaćeg elementa, što će vam omogućiti da se riješite skale s visokom učinkovitošću.

Kako očistiti deset ove jedinice? Vođeni sljedećim pravilima:

  • Prvo morate istražiti upute i saznati gdje se nalazi ovaj element (može se nalaziti i na prednjoj i stražnji dijelovi);
  • Nakon što se deset pronađe i izvuče, mora se temeljito isprati ispod glave tople vode, obrisati tkaninom ili rukom;
  • Detalj se ne može protrljati snažnim abrazivom, bilo je to Emery, nož ili četka;
  • Obriši desetak perilice iz ljestvice velike veličine je jednostavan, ali za uklanjanje malih ograda koje je potrebno da upijete ovaj dio u otopini limunske kiseline dnevno;
  • Nakon toga, potrebno je desetak ispirati s čistom vodom i instalirati ga na mjesto.

Kako očistiti stroj za pranje rublja iz skala octa

Najčešći način za uklanjanje razmjera u strojevima za pranje rublja je običan ocat, koji, kao i svaka druga kiselina, ima prekrasnu sposobnost rastavljanja onečišćenja.

Kako očistiti stroj za pranje rublja iz skale

Koristite octa za čišćenje stroja iz ljestvice nije češće 1 vrijeme na šest mjeseci.

Očistite stroj za pranje rublja mogu se napisati na sljedeći način:

  • U odjeljku, gdje se obično postavlja prašak za pranje, morate izliti oko 500 ml 9% octa;
  • Voditi najduže pranje s maksimalnim grijanjem vode;
  • Nakon što se voda zagrijava i ocat pomiješa s njom, morate oprati pranje na pauzi i ostaviti stroj u ovom položaju sat vremena;
  • zatim nastavite pranje;
  • Sada možete uključiti ispiranje kako biste isprati ostatke octa.

Članak o temi: tkanje iz užeta s vlastitim rukama: kako tkati makroda s videom i fotografijama

Kako očistiti stroj za pranje rublja iz skale

Ova tvar ima dobru sposobnost da očisti bubanj perilice, to je to ono što vam omogućuje da pronađete odgovor na pitanje kako ukloniti skalu iz ove tehnike. Nakon završetka prerade stroja, potrebno je temeljito obrisati sve njegove elemente suhe tvari. Važno je napomenuti da ocat pomaže da se riješi neugodnog mirisa iz dubine jedinice, može se čak i povremeno dodati za korištenje kao sredstvo prevencije.

Ipak, dovoljno je očistiti perilicu iz razmjera, nakon čega, šest mjeseci, ne bi trebalo dodati ne nanositi mehanizme.

Prevencija perilice rublja

U borbi protiv kamenca, ne zaboravite na preventivne mjere koje mogu spasiti moć hostesa. Osim toga, jedinica će definitivno zahvaliti pravodobno usvajanju takvih mjera. Da ne bi pretrpjeli pitanje kako očistiti stroj za pranje rublja od razmjera kod kuće, morate pokušati spriječiti njegov izgled.

Kako očistiti stroj za pranje rublja iz skale

Trajno pranje na niskim temperaturama oštećuje sve elemente stroja.

Koje će radnje pomoći izbjeći pojavu razmjera na elementima perilice?

Filtri iz razmjera za perilice rublja

Kako očistiti stroj za pranje rublja iz skale

Nije loša zaštita perilice rublja iz razmjera je ugradnja posebnih filtera koji mogu odgoditi male čestice i malo smeće. Modeli koji nisu opremljeni s njima mogu biti pogođeni takvim problemima:

  • Stroj može odbiti dobivanje vode, jer će standardni uređaj biti začepljen;
  • Voda koja dolazi iz cijevi ima mnogo različitih nečistoća koje se nalaze na elementima jedinice, što dovodi do formiranja skale u perilici rublja;
  • Pumpa za ispuštanje može se slomiti unaprijed rezervirano za njegovo djelovanje.

Osim toga, vrijedno je napomenuti da će posebno instalirani filteri koji očistiti vodu poboljšati kvalitetu pranja, donje rublje će postati mekši i ugodniji za dodir, štoviše, čišćenje stroja iz ljestvice je najvažnija stvar koja daje takve uređaje. Međutim, da biste postigli takav učinak, trebali biste odabrati ispravno filtar, koji je prikladan za perilicu i utjecat će na kvalitetu vode iz slavine.

Kako očistiti stroj za pranje rublja iz skale

Najčešći filtri su podijeljeni u četiri sorte:

  • Grubo čišćenje. Stavljeni su ispred jedinice za pranje, u svojim funkcijama koje se ne razlikuju od debla, osim ako nemaju manje veličine.
  • Glavni izgled. Uključeni u pročišćavanje svih vode koja ulazi u stan. U pravilu se stavljaju na cijevi, zbog pročišćavanja vode, ne samo od hrđe, već i iz pijeska.
  • Polifosfatni izgled utječe na kemiju vode, molekule ove tvari privlače dodatne nečistoće i uklonite ih iz perilice rublja.
  • Magnetske vrste montiraju se na cijev koja opskrbljuje vodu u jedinicu. Neki stručnjaci vjeruju da njegov utjecaj doprinosi privlačnosti malih čestica, drugi osporavaju tu poziciju.

Članak o toj temi: Kreniteće, sheme

U svakom slučaju, odlučujući o ugradnji takvog uređaja, potrebno je konzultirati se sa stručnjacima koji će savjetovati željenu vrstu proizvoda i pomoći će u njegovoj instalaciji.

Kako očistiti posudu za prašak u perilici iz skale

Kako očistiti stroj za pranje rublja iz skale

Rješavanje pitanja, kako ukloniti skalu u stroju za pranje rublja, ne zaboravite na pažljivu skrb svih njegovih elemenata, bez kojih ni najskuplja jedinica vjerojatno neće dugo trajati.

Vrlo česte situacije kada izgled razmjera uzrokuje prašak za pranje, nije ispran iz ladice. Neki hostese vjeruju da će više sredstava za pranje dodati takav spremnik, što će rezultat biti bolji. Međutim, to je apsolutno nije istina, ali sedimentacija čestica znači negativno utjecati na rad jedinice u cjelini. Ako takve akcije postanu tendencija, čišćenje perilice iz ljestvice može postati redoviti postupak.

Popravite posudu za prašak kako slijedi:

  • Ispiranje ispod glave tople vode;
  • Viđenje u posebnom agentu (komet, silimo, domesti i drugi);
  • protrljajte vlažnom krpom pomoću sode hrane;
  • Pokretanje praznog stroja u način pranja s limunskom kiselinom;
  • Ostavite ladicu nespretan preko noći u vodenoj octa otopini.

U zaključku, vrijedno je napomenuti da je bilo koji problem, uključujući i pojavu razmjera na elementima perilice, mnogo je lakše spriječiti, nego provesti vrijeme na njegovo rješenje. Zato je toliko važno provesti pravovremenu skrb za ovu tehniku, što će povećati svoj život i kvalitetu rada.

Čitaj više