Šablica šablone za ukras

Anonim

Što ako je dizajn sobe umoran, a ne postoji novac ili snage na popravak? Najbrži i najskuplji način je promijeniti tekstil i dekor elemente. I daleko od cijelog dekora morate kupiti. Na primjer, dovedite element lakoće kako biste pomogli leptirima za dekor. Od njih čine panele, zidne kompozicije. Veći i svijetli "žive" na zavjesama ili bojama.

Ono što čini

Leptiri na zidovima izrađeni su od različitih materijala, ponekad čak i egzotični. Ovaj izbor ovisi o vrsti viđenja dekoracije. Iako ne postoji iskustva i niste jako imperativ da završite konačni rezultat, možete napraviti nekoliko različitih ukrasnih leptira za uzorak. Mogu se pričvrstiti na mjesto planiranog dekoracije. Bit će lakše procijeniti učinak i odabrati najprikladniju opciju.

Šablica šablone za ukras

Pretvorite sobu može biti vrlo malo novca.

Papir

Leptiri za dekoraciju od papira olakšavaju i jeftinije sve. Postoji nekoliko različitih tehnika. Ako je proizvod ravan i njegov zid / ploča je zalijepljen u potpunosti, samo je površina lica važna. Ako se pretpostavi skup sastav, papir bi trebao biti bilateralni - obje strane moraju biti obojane, jer bijelo često "ispušne" pokvare dojam.

Šablica šablone za ukras

Iz običnog dvostranog papira

Umjesto običnog obojenog papira, možete uzeti valoviti. Učinak će biti različit - to je lakši, zrak, prozirni, lako je napraviti dekor s volumetrijskim leptirima.

Šablica šablone za ukras

Leptiri za dekoraciju valovitog papira dobivaju se zrakom i svjetlom

Možete napraviti leptire iz starog časopisa, novina, karata, obojene salvete, tapete prikladnih boja, bilo koje druge tiskane proizvode.

Šablica šablone za ukras

Čak i iz starog časopisa se ispada vrlo dobro

Kao što možete vidjeti, samo varijante papira. Ako uzmemo u obzir da još uvijek mogu biti malo obojeni, kombiniraju se, napravite višeslojne, jasno je da je opseg za fantaziju ogromne ...

Karton

Kartona koristite ne velike gustoće. To je vrlo vrlo gusti papir. Također ima boju i bilateralne. Uz to, to je vjerojatnije da će napraviti skupnu dekor - može se kupiti na kućište u odnosu na slučaj lako. Ovaj materijal je još bolji čuvanje obrasca. Vrijedi se prisjetiti samo da valovita krila više neće učiniti - previše tvrdi materijal, tako da možete napraviti mali preklop.

Šablica šablone za ukras

Na kartonskim uzorcima izgledaju jasnije

Također iz kartona je lakše napraviti otvorene leptire. Imati dovoljno oštrog noža, odsječen je "nepotrebno" ostavljanje samo particija. Takvi ukrasi zahtijevaju adheziju, veliko strpljenje i točnost.

Šablica šablone za ukras

Napravite predložak za koji onda čine isto u veličini krilate insekata

Više kartona se koristi za izradu "masovnih" uzoraka istih leptira. Uz pomoć takvih šablona, ​​možete napraviti istu vrstu i veličinu insekata i provesti barem vrijeme.

tkanina

Imati predložak može napraviti leptire za ukras na zid ili svjetiljki lustere. Tkanine će morati dati dodatnu krutost, au ostatku procesa nije mnogo različita: kontura se primjenjuje, izrezuje, ako je potrebno, ukrašava i pričvršćena na zid.

Šablica šablone za ukras

Najlakša verzija leptira tkanine

Teže je raditi s tkaninom, iako se dobivaju vrlo zanimljivi ukrasni obrti. To je opcija za naprednije dekoratere i vještine za rad s iglom ili šivaćim strojem. Uz njihovu pomoć možete ponovno stvoriti pruge na krilima.

Članak na temu: Instaliranje postolja s kabelskim kanalom: Kako otvoriti i Ed

Egzotični materijali

Stari vinilni zapisi također će postati izvrsne sirovine za proizvodnju dekor od leptira. Budući da je vinil teško izrezati leptir iz njega, morat ćete ga zagrijati u pećnici. I da ne bi pokvarili lim za pečenje, mora se prikazati s folijom.

Šablica šablone za ukras

Leptiri za ukrašavanje vinilnih zapisa

Kontura se primjenjuje na vinil uz pomoć krede, ploča se stavlja u grijanu pećnicu, čim se počne omekšati, ukloniti, brzo izrezati škare. Često će biti nekoliko puta "radni komad". Nakon izrezanog, posljednji put smo posljednji put dobili.

Od piva limenki ili bilo koje druge relativno mekog kositra također se dobivaju izvrsne leteće ljepote. Prvo morate odrezati dno i poklopac i poravnati komad kositra. Zatim, uz pomoć šivanja za prenošenje kontura iz predloška na kositra, spojite ih na oznaku i smanjite rezultat.

Šablica šablone za ukras

Za "leptir" zidni dekor, možete koristiti čak i pivski banke

Možete ukrasiti stražnji - sjajan dio. To će zahtijevati markera ili markera, možete pokušati ukrasiti lak za nokte. Oslikani zgodni muškarci daju željeni oblik. Jedna nijansa: rubovi su dobiveni vrlo oštri, potrebno je pažljivo raditi, inače smanjenje ne izbjegavati.

Kako napraviti konturne leptire iz papira

Počinjemo s najjednostavnijim, ali spektakularnim - konturnim leptirima. Trebate trebati obojene stranice ili stranice za magazine, karata konture itd. Možete koristiti stare razglednice ili kartonu u boji. Također trebamo običan karton - smanjiti predložak.

Šablica šablone za ukras

To su konturni leptiri za dekor - da ih jednostavno učine i izgledaju divno

Predložak za kuhanje

Mi uzeti komad kartona - bilo koji, čak možete spakirati neku vrstu pakiranja (čaj, suhi doručak, žitarice, itd.) Glavna stvar koju je karton gust i ne stanični. Pronađite siluetu leptira koji vam se sviđa, nosite ga u kartonu i izrežite. Nekoliko silueta nalazi se u fotogaleriji. Mogu se ispisati, zatim smanjiti i prenijeti u karton.

Šablica šablone za ukras

Zidovi moljaca - u boji neće biti loše

Šablica šablone za ukras

Ako govorite škare, možete isprobati takvu konturu

Šablica šablone za ukras

Više zavoje, teže rez

Šablica šablone za ukras

Mahaon je atraktivan sa svojim "repom", ali potrošnja papira je više i radi zahtijeva veću točnost.

Šablica šablone za ukras

To je više slično noćnom moljcu, ali izgleda dobro.

Šablica šablone za ukras

Ukrasni leptiri mogu se izvući sama po sebi, možete pronaći sliku u bilo kojoj knjizi

Šablica šablone za ukras

Predlošci papira leptira za unutarnje uređenje čine pola. Drugi se isključuje "automatski" nakon presavijenog papira

Šablica šablone za ukras

Još jedna verzija Mahaona za rezanje iz papira

Nekoliko savjeta za rad s predlošcima. Mnogi leptiri daju se s dva krila, ali bolje je smanjiti jedno krilo - točno će biti simetrično.

Dekoracije iz krilatih kukaca različitih veličina dobro izgledaju. Budući da se isti krug može povećati, smanjiti najjednostavnije funkcije grafičkih urednika - istu boju, koja je na bilo kojem računalu. Budući da je u ovom slučaju važna samo kontura, kvaliteta uzorka nije toliko važna, tako da eksperimentirajte s dimenzijama hrabro. Ispisani uzorak izrezan, nanesite na karton i krug. Odrezali smo kruti obrazac rada s kojim možete napraviti desetke identičnih elemenata.

Članak o temi: Vrste pričvršćene za kuću

Izrezati i krepim

Šablica šablone za ukras

Kako napraviti contour papir leptir

Mi uzimamo list papira, preklopite ga na pola, nanesite uzorak, krug. Na primijenjenoj liniji. Zatim smo fleksibili krila iz "korpusa", dobivamo rad. Rezanje neke od količine leptira, pričvršćenih na odabrano mjesto - na zidu, komad kartona, itd.

Moguće je montirati na uobičajeno ljepilo (PVA je obično najbolja opcija), male trake dvostranog ljepila. Možete koristiti ljepilo pozadine itd. Ako dođe do sumnje, zalihe igle za šivanje. Mogu se pričvrstiti na zid nekoliko puta bez mnogo rizika oštećenja površine. Kada stavite sve leptire i rezultat će vam odgovarati, možete lijepiti ili koristiti traku.

Ažur

Malo teže o otvorenim leptirima. Izrađeni su od papira ili kartona. Važno je imati dobar ošći nož i predložak s linijama koje se na njemu pohranjuju, za koje će biti potrebno smanjiti papir. Odmah je vrijedno reći da je to mukotrpno djelo.

Šablica šablone za ukras

Za one koji dobro posjeduju nož i ima čvrstu ruku

Šablica šablone za ukras

Matrica za rezanje otvaranja leptira papira

Šablica šablone za ukras

Možete koristiti guste papir ili tanku karton

Šablica šablone za ukras

Ne najteži izbor, ali to će izgledati izvrsno

Šablica šablone za ukras

Tanki rad

Šablica šablone za ukras

Ovaj uzorak za rezanje više je kao moljac

Šablica šablone za ukras

Pakiran za rezanje papirnatih leptira

Proces je isti kao što je gore opisano: Pripremite predložak, zatim se na njemu reže željeni broj stavki. Osobitost je da se najprije izreže i uklanja male fragmente, a zatim izrezati konturu iz komada papira. S takvim nizom djelovanja, manje šanse za razbijanje tankih skakača, i tako je lakše raditi.

Šablica šablone za ukras

Kako napraviti otvoreni papir leptir - proces u slikama

Potrebno je raditi s nožem s tankom i oštrom oštricom. Bolje je ne na stolu, ali polaganjem nešto čvrsto - možete komad šperploča, ivica, plastike itd. Ali treba shvatiti da će utori i rezovi ostati na površini, tako da će ovaj komad koristiti za neke druge svrhe biti problematično.

Višeslojni volumetrijski

U proizvodnji višeslojnih volumetrijskih leptira, nekoliko komada jednog oblika (veličina i boja mogu se razlikovati). Oni su presavijeni sami na drugome, zalijepite "tijelo", a krila su odbijena u različitim kutovima. Tako se ispadne takve leptire voluminoznim.

Šablica šablone za ukras

Primjeri višeslojnih papira leptira

Možete napraviti kombinaciju otvorenih i konturnih leptira. Uzmite kontrastne boje papira ili pronađite jednu boju, ali različite nijanse. Napraviti leptir od njih jedan oblik. Samo će neki biti s otvorenim poslovima, drugima - bez. Dovršite ih polaganjem fragmenta bez uzorka. Ispada zanimljiv učinak.

Šablica šablone za ukras

Kombinirati može i tako

Postoji tehnika koja vam omogućuje da odmah izrezati butterflies iz papira. Trebat će vam dva pravokutnika iz papira - više (za velika krila) i manji. Presavijeni su dijagonalno vrijeme, a zatim drugi. Ispalo je dva trokuta različitih veličina. Sada, s dvije suprotne strane, savijte papir unutra tako da je takav trokut kao na trećoj fotografiji (s novinama).

Šablica šablone za ukras

Volumetrijski papirni leptiri za dekor

Na rezultirajućim trokutima crtaju krila. U velikim rudnicima može se nalaziti samo na rubu, u manjem - u cijelom području. Izrežite praznine i stavite jedan na drugi, ljepilo. Mijenjamo rezanu zasebnu "taurus" s izrezom brkova odvojeno. Zbog činjenice da je papir presavijen i krila se dobivaju dvostruko, proizvodi imaju veći volumen.

Članak o temi: tuš particije i Shirma - što odabrati

Valoviti papir

Uz valovitog papira, rad je lakši i leptiri za dekor dobivaju više zraka i pluća, budući da je papir proziran. Odabiremo prikladne boje, uzimamo niti, škare, ljepilo. Ništa nije potrebno. Od papira izrežite pravokutnike oko 7 * 10 cm.

Šablica šablone za ukras

Sve što je potrebno za dekorativne leptire od valovitog papira

Rezultirajući pravokutnici u sredini treperemo s iglom s nizom, zategnite, napravite nekoliko revolucija niti. Ispada nešto slično luku. Sklopljena je na pola, ispravite se prstima, pokušavajući ostaviti što manje nabora - formirati krila.

Šablica šablone za ukras

Proizvodni proces

Kada vas rezultat zadovolji, uzimamo škare, odrezali rub trake u nekoliko milimetara - na brkovima. Na miru, formiramo rub koji podsjeća na leptir krilo.

Šablica šablone za ukras

Jednostavno i jednostavno

Trake brkova prsti uvijaju se u tanke cijevi. Sada oni definitivno nalikuju brkovima. Krila su raspoređena i konačno ispravljaju. Ispalo je svjetlo leptira.

Od presavijenog papira

Od dvostranih obojenih papira ili starih časopisa, možete napraviti papirnate leptire za dekor, sklopivši ih u mali harmonik. Izrežite dva kvadrata ili romb papira (jedan malo više, drugi je nešto manje), stavljamo ih u malu "harmoniku", počevši s jednim od kutova. Što je manji preklop, to je zanimljiviji proizvod.

Šablica šablone za ukras

Kako napraviti papirnate leptire za zid dekor

Dva presavijena romb s drugom, mi smo vezani u srednjoj niti ili fleksibilnoj žici u ljusci prikladne boje. Od ostataka žice napravimo brkove, a krila se ispravlja, ako želite, ispravite obrazac.

Fotografija za inspiraciju

Za početak o tome kako i što se može priključiti na već napravljene papirnate leptire. Najlakši način je zid ili ploču s ljepilom. Drugi nije ništa manje jednostavan način - na bilateralnom škotskom. Ali da je ukras bio više voluminozan, najbolje je lijepiti ravno na zid, već na malom komadu pjene gume. Ispada se s više sastav zrakoplova s ​​jasnim sjenama.

Šablica šablone za ukras

Ako pričvrstite leptir na komad pjene gume, dekor će biti još voljniji

Koristite papirnate leptire kako biste stvorili volumetrijske dekorativne pripravke na malim obručima s ribolovnom linijom vezanom za njih. Urezani papirni insekti su fiksirani na ribolovnoj liniji. Neće ih objesiti na zidu, ali izgledaju vrlo originalno, iako je složenije stvoriti takav sastav nego na zidu.

Šablica šablone za ukras

Obruči i ribolov - sve što trebate stvoriti ovu ljepotu

I nekoliko zidnih sastava koji koriste leptire za dekor napravljene od različitih vrsta papira.

Šablica šablone za ukras

Čak se i razmažena stvar može pretvoriti u prekrasan ukras

Šablica šablone za ukras

Veliki leptir iz malih ,

Od svijetle slike

Šablica šablone za ukras

Potrebno je montirati tako da se čini da svi lete u jednom smjeru

Šablica šablone za ukras

Ponovno stvoriti neku vrstu lik ili u očiglednom neredu zalijepljen u okvir

Šablica šablone za ukras

Može se koristiti za registraciju darova ili unutarnjih stavki

Šablica šablone za ukras

Još jedna mogućnost s velikim leptirom ...

Šablica šablone za ukras

Obojeni tornado ...

Šablica šablone za ukras

Srce sunca u središtu sastava

Šablica šablone za ukras

Glavna stvar je pronaći svijetlu sliku, pa čak i jednostavnu siluetu će izgledati sjajno

Čitaj više