Podešavanje i podešavanje plinskog stupca

Anonim

Podešavanje i podešavanje plinskog stupca

Važno je za popravak bilo koje opreme za plin u skladu s posebnim sigurnosnim pravilima, tako da je takav rad bolji povjeriti stručnjacima u ovom području tehnike. Međutim, možete se nositi s ispravnom postavkom plinskih stupova.

Širenje neko vrijeme podešava rad takve opreme, možete koristiti stupac s maksimalnom učinkovitošću.

Moderni stupci se prodaju u opsežnom rasponu, ali značajke njihovih postavki bit će slične različitim modelima. Razmotrit ćemo prilagodbu stupca s električnim paljenjem, na ploči od kojih ćete vidjeti dvije skale i dvije ručke. Jedna skala s podjeli i jedna od ručka se koristi za podešavanje vodoopskrbe i druge ljestvice i druge ručke - za opskrbu plinom.

Podešavanje i podešavanje plinskog stupca

Kada trebate prilagodbu?

Prilagodite radni stupac potreban je nakon kupnje i instaliranja opreme tako da je izvedba uređaja i potrošnju plina za grijanje vode bilo optimalno za određeni model. Osim toga, podešavanje se provodi u situacijama u kojima su prethodno instalirane postavke srušene, na primjer, ako je očito odobren tehnikom.

Podešavanje i podešavanje plinskog stupca

Postavka potrošnje vode

Pokretanje rada na postavljanju plinske stupca treba biti iz regulacije unosa vode. Nominalni tlak, koji je potreban za postizanje, naveden je u natjecanju na stupcu. Ako ste izgubili takvu dokumentaciju, možete vidjeti potrebne podatke o web-mjestu proizvođača.

Na primjer, u modelu ste kupili, produktivnost mora biti 11 litara u minuti. Da biste instalirali ovu vrijednost, morate otvoriti jednu točku vodenu dizalicu, a zatim postaviti ručku na kućište hardvera u željenom položaju, a zatim zatvorite dizalicu.

Podešavanje i podešavanje plinskog stupca

Regulacija opskrbe plinom

Pripremiti plinski trakt za rad, postavite regulator opskrbe plinom na kućištu uređaja na minimalnom oznaku. Spajanjem opreme u mrežu ili umetanjem stupca baterije možete otvoriti dizalicu na plinskoj cijevi. Zatim, nakon otvaranja dizalice tople vode, uređaj će se automatski uključiti i početi grijanje vode.

Članak o temi: Polaganje (instalacija) ploča preklapanja

Da biste nastavili postavku, uzmite alate koji mogu mjeriti temperaturu vode. Vaš cilj je uspostaviti ručicu za kontrolu plina u položaju kada temperatura koja teče iz krone tople vode će biti 25 ° C viša od temperature vode koja dolazi u kolonu iz vodovoda. U isto vrijeme, zapamtite da je plinska oprema odmah ne proizvodi grijanje vode, tako da se treba malo čekati za mjerenje temperature vode.

Dalje, možete promijeniti temperaturu vruće vode koja dolazi iz dizalice samo s ručkom koja mijenja tlak vode. S smanjenjem tlaka, voda će se kretati unutar stupca sporije, i, prema tome, zagrijava se jači.

Podešavanje i podešavanje plinskog stupca

Prilikom podešavanja ne zaboravite uzeti u obzir maksimalnu temperaturu za grijanje vode navedene u uputama, što se poželjno ne prekorači.

U sljedećem videozapisu možete vidjeti i čuti neke zanimljive činjenice o postavkama i podešavanju plinskih stupova.

Čitaj više