OpenWork Lambrequins: stvoriti ljepotu s vlastitim rukama

Anonim

Neobična završna obrada otvora prozora postaje sve popularnija. Lijepe zavjese i komplementarne riblje lambrequine ukrašavat će svaku sobu. Dizajneri koji koriste ovaj detaljniji detalji su sposobni pretvoriti najviše "dosadne" sobe. Postaje originalan: stvara se slatki domaći novčić ili se ne pojavljuje nitko od svečanosti.

OpenWork Lambrequins: stvoriti ljepotu s vlastitim rukama

Labraken - Moda ili praktičnost?

Zavjese na prozorima nisu samo prilika da se sakriti od znatiželjnih pogleda ljudi s ulice ili način izgovaranja prostorije od jake sunčeve svjetlosti. Najljepše tul i guste zavjese na prozoru donijet će svoje raspoloženje u svakoj sobi. Njihova glavna uloga je stvaranje harmonije, stila podrške. Zavjese s otvorenim lambrekinom naglašavaju luksuz klasika, suzdržanost minimalizma, elegancija stila provanse. Takav izvorni ukras s kovrčavom rubom ili elegantnim rezbarenim uzorcima nalik čipki, pomoći će elegantno riješiti nekoliko problema s dizajnom odjednom.

  • Ploča konjica na kojima su zavjese pričvršćene. Budući da nije svaki vijenac ispravno uklapa u ukupni prostor, takav aditiv učinit će ga "nevidljivim".
  • Odvojite otvor prozora iz sobe. Skine zavjese i lambrene fiksirani iznad njih će stvoriti jedan element unutrašnjosti. Takav duet usklađuje s ostatkom prostora, ali u isto vrijeme biti nešto neovisno, dajte sofisticiranu i profinjenju cijelog sastava.
  • Osobito promijeniti prostor prostorije. Ispravno modelirani lambrekven je sposoban za vizualno širenje ili sužavanje prostorije, napraviti gornju granicu iznad ili niže.
  • Ometanje pozornosti. Akcent u boji, elegantan oblik lambrekina odmah privukao pogled i pomaže vizualno sakriti mali nedostatak popravka i onih objekata koji se ne bi trebali požuriti u oči.

Ispravno odabrana boja i tekstura prozora tekstilne tkanine dobit će frontalni ton dnevnog boravka, čine spavaću sobu ugodnijom i romantičnijom, dodajte jednostavnost kuhinje ili sanjanja i nevjerojatnu djecu.

Članak o temi: Dweel za aerificirane betonske i druge spojnice u poroznim materijalima

OpenWork Lambrequins: stvoriti ljepotu s vlastitim rukama

Što je bandana?

Lambrekvini se razlikuju od oblika temelja. Dekorateri dodjeljuju tri glavne kategorije.
  • Mekan. Za njih se koriste tkanine, omogućujući vam da stvorite lijepu draperiju, brojne nabore, obustave.
  • Teško. Za njihovu proizvodnju potrebna je posebna čvrsta temelj na koju se završava završni materijal. OpenWork Lambrequins koji se drže obrazac nazivaju se bandanda ili shabrak (po imenu njemačkog društva proizvođača netkanog zalijepljenog materijala za lambrequins).
  • Kombinirani. Ova vrsta kombinira Bando i soft draper.

Sažetak ovog izuma Badian pripada Tomasu Chipendal - poznatom majstoru namještaja XVIII stoljeća. Početni uzorci ove vrste unutarnjeg uređenja izrađeni su od drva. Tanka rezbarena ploča, presvučena materijom, ukrašena kreveta s šupljinama, sakrila je masivne zavjese na prozorima u dvorcima gospodara i kuća bogatih građana.

Tijekom vremena, čisto funkcionalna uloga rigidnog otvaranja lambrequina dopunjena je dekorativnom komponentom. I kao osnova, svjetlo netkani materijali počeli koristiti:

  • Bando ili Shabrak;
  • Dublerin;
  • Fliselin;
  • Problem;
  • Sintepon.

Svaki od materijala ima svoje prednosti i koristi se za šivanje lambrequina u specijaliziranim radionicama ili kod kuće.

Posebno elegantni modeli lambrequina stvaraju dizajneri iz najfinije prozirne materijale namijenjene za završetak s organozom. Ne samo prozor, već i vrata, ogledala, lukovi ukrašavaju takve bestežinske dekoracije.

Izbor suptilnosti Lambrequena

Upotrijebite u dekoru otvorene ili guste lambrequine ne samo fiksiraju na strehe nekog poklopca tvari privlačeći pozornost. Potrebno je postići harmoniju. U ansamblu "zavjese - lambrekn", sve se ne smije kombinirati samo jedni s drugima, već i sastaviti jedan cijeli broj s zajedničkom prostorom interijera. Usklađenost s nekim pravilima, kao u bilo kojoj odluci o dizajneru, jamči ugodan dojam o rezultirajućoj slici. To će odgovoriti od mogućih nedostataka u unutrašnjosti, uzimajući u ulogu "svijetle točke".

  1. Oblik. Veličina sobe utječe na odabir varijante uzorkovanja uređenja za zavjese. Male sobe na trgu najbolje su ukrašene jednostavnim oblikom i crtanjem s lambrequinima. Oni neće učiniti sobu još manje. Fantazijski bizarni uzorci su prostraniji.
  2. Veličina. Korištenje lambrekina iz jednog do drugog zida omogućuje vam vizualno proširiti usku sobu. Dekoracija u veličini bočnih dimenzija prozora koristi se za veliku dvoranu.
  3. Boja. Paleta boja koje se koriste u dekoru jedna je od glavnih komponenti skladnog interijera. Ukupni sastav može se nadopuniti lambrenom boje, koji je dominantan u sobi. Zanimljiva opcija je igra kontrasta. Međutim, to bi trebalo biti vrlo oprezno u boji boja.

Vijeće

Odabir rješenja u boji dekoracije trebalo bi povjeriti profesionalcima ili iskoristiti tablice koje odgovaraju posebnim bojama.

OpenWork Lambrequins: stvoriti ljepotu s vlastitim rukama

Kako sami napraviti lambrequin?

Prekrasan dizajn prozora može se naručiti u dizajnerskom studiju. Bit će u stanju pokupiti boju, a crteži će biti ponuđeni, otvorit će proizvod s laserom i plaćom. Želja domaćih obrtnika ukrašavala je moderan prozor lambrequin uzorak i istovremeno značajno spasio može učiniti da pokušaju s njihovom snagom i stvoriti jednostavan ili složen lambren vlastitim rukama.

Članak o temi: Samostalno uređenje padina i otvora ulaznih vrata

Strpljenje i točnost bit će potrebna za šivanje lambrequin. Prije nego što počnete stvarati, poželjno je paziti da se potrebni alati i materijali nalaze u blizini:

  • Bando ili drugo;
  • Dekorativna tkanina - trebala bi biti gusta, ne da se ne okreće i ne zadržava dobro;
  • Portnovo metar - s njom, veličina budućeg proizvoda bit će određena točno, prikladna;
  • oblaganje;
  • papir za uzorak;
  • Škare ili lemljenje željezo s tankim vrhom;
  • Željezo s generatorom pare za lijepljenje fiktivnih tkanina u bazu;
  • Dodatni dekor (pomoću kabela ili kontrastne pletenice naglasit će otvor cijelog pripravka);
  • niti, iglice, igle;
  • Overlock i šivaći stroj;
  • Pričvršćivanje za lambrequin - dvostrana ljepljiva traka.

Sam proces iz pojave do sklopa i fiksiranje lambrena se održava u nekoliko stupnjeva.

  1. Ideja buduće lambrequin: skici razvoj, izbor prikladne opcije, određivanje točne veličine, priprema uzorka je stvaranje uzorka na papiru.

    Vijeće

    Koristite uski papir, karton ili polietilen za stvaranje izgleda budućeg lambrekina. Može se obaviti na vijenac i eliminirati sve nedostatke prije utjelovljenja ideje u materijalu.

  2. Povezivanje materijala i bandi.

    Postoje dvije vrste bandi. Prvi je na termalnoj bazi: tkivo lica na bandandi zalijepljen je željezom opremljenim generatorom pare. Drugi tip je samoljepljiv. Ljepljiva površina jedne strane bara omogućuje dekorativno tkivo na njemu, a poseban premaz na drugoj strani je sigurno popraviti lambren na brandu.

  3. Prijenos uzorak na tkaninu i bazu. Na multi-slojnoj "pita" s obloge i lica s lemljenjem željezom ili posebnom iglom za spaljivanje preko tkanine, uzorak se prenosi duž konture predloška.
  4. Obrada ruba: Ručni konac šavova u ton materijalu, dekorativna pletenica, kosi beyk, liječenje s overloktom ili cik-cak strojem.
  5. Pričvršćivanje gotovog proizvoda na viječuru.

OpenWork Lambrequins: stvoriti ljepotu s vlastitim rukama

Bando je pričvršćen za vječnost s korištenjem pomoćnih materijala.

  • Ljepljiva traka. Uz unutarnje proizvode, ljepljiva traka je ušivena. Zaštitni film se uklanja iz njega prije ugradnje. Tada je lambrekin čvrsto pritisnut na vječnost.
  • Tekstilna kopča. Jedan dio trake "Velcro" je fiksiran izravno na plastičnom vijenci s zagradama, ljepilom ili bilateralnim viskijem. Festivna baza Lambrequin je sigurno fiksirana na Velcro čak i bez sudjelovanja njegovog drugog dijela.

Briga za gotovu rigidnu lambrequin je vrlo jednostavna. Budući da ga nemoguće oprati, upotrijebite usisivač s mlaznicom namještaja ili posebnom četkom.

Članak o toj temi: Je li moguće zadržati novi laminat na starom laminatu

Čitaj više