Materijal za ukrašavanje lukova od gipsane ploče

Anonim

Kako napraviti luk za gipsanu ploču?

Danas je gipsana ploča nezamjenjiv materijal tijekom popravaka. Ovaj materijal nije samo vrlo "pobožnost", ali se također može nositi s njom, čak i neprofesionalni graditelj.

Materijal za ukrašavanje lukova od gipsane ploče

Vrste oblika lukova.

Grbolje lukovi su omiljeni dizajn element u svakom trećem stanu Rusije. Prateći neke preporuke, lako možete izgraditi vojsku i odvojiti je vlastitim rukama.

Za proizvodnju lukova iz suhozida trebat će vam sljedeći materijal:

  • jedan list lučnog gipsane ploče debljinom od 6-7 mm;
  • Dva obična gipsana ploča debljine 12 mm;
  • jedan profil stajanja i četiri vodilice;
  • Ojačani kutovi - 2 računala.

Uzimamo 2 listove gipsane ploče i izrezala ih točno širinom vrata. Na svakom od tih listova nacrtamo polukrug koji čini konturu luka vašeg luka. Zatim, uz pomoć električnog bicikla ili hakova, pažljivo smo izrezali nastale lukove duž konture.

Materijal za ukrašavanje lukova od gipsane ploče

Struktura lista gipsane ploče.

Metalni vodiči i stropni zid i strop (ne zaboravite povući 1,5 cm od ruba). U prethodno izbušenim rupama postiže vijak za samo-tapkanje s plastičnim kotačima. Uz pomoć vijaka za metal i odvijač, pričvršćujemo listove GLC na vodilice. Vijci samo-tapkanje trebaju biti uvijeni, čineći korak ne više od 10-15 cm. Mjerenje luka budućeg luka, odrežite odgovarajuću veličinu vodilice , Popravite profil unutar suhozida. Da biste napravili dizajn izdržljiviji, možete dodati skakače iz profila regala. Jumperi za lukove pričvršćeni su s istim vijcima za samo-tapkanje metalnim vodilicama. Zatim izmjerite duljinu luka koja tvori luk. Prema tome, ova duljina izrezala je traku lučnog suhozida (a širina ovog pojasa jednaka je dubini otvora u vratima). Savijte lučni gipsboard, ako je potrebno, u mješavini se pričvršćujemo na metalni okvir uz pomoć vijaka. Naš luk je spreman za završnu obradu.

Članak o temi: Dekoracija balkona ispod opeke

Kako odvojiti luk iz gipsanog ploča?

Završni materijali za lukove sada su toliko toliko da se zbuni u njima.

Materijal za ukrašavanje lukova od gipsane ploče

Pozadine - najprihvatljiviji članak za ukrašavanje lukova, koji ne zahtijeva posebne vještine za rad i velike materijalne troškove.

Razmotrite prihvatljiviji materijal za završnu obradu, koja ne zahtijeva posebne vještine za rad i velike materijalne troškove. Možete odvojiti luku s pozadinom.

Za ovu vrstu ukrasa, lukovi će trebati:

  • ljepilo za pozadinu;
  • pozadina;
  • crta;
  • olovka;
  • škare;
  • Četka za nanošenje ljepila.

Pripremamo ljepilo za pozadinu. Ali malo nije tako preporučeno na paketu. Pokušajte smanjiti količinu vode, a zatim ljepilo će postati malo debela. Ova tehnika će vam omogućiti da slobodno pomičete pozadinu na površini, prilagođavajući crtež. Osim toga, debelo ljepilo je sporije, ali ne tvori pad.

Postupak lijevanja luka:

  1. Prve pozadine jedrilice na zidu u blizini luka.
  2. Sljedeća traka je poletjela tako da pokriva dio lučnog otvora.
  3. Izrežite pozadinu na vratima, ostavljajući 2,5 cmx.
  4. Učinimo rezove u točki u koracima od 2-2,5 cm.
  5. Savijemo doplatak na padini i dobro držemo do luka.
  6. Ponavljamo cijeli algoritam na drugoj strani.

Sada dobivate luk našeg dizajna. Izrežite pozadinu, čija širina je jednaka širini vrata, a dužina se malo povećava. Potrebno je kako bi se premjestio pozadinu, kako bi se postigao točan uzorak podudaranja. Zalijepimo traku do luka. Pažljivo, ali pažljivo pomaknite pozadinu, "izbacujem" mjehurići iz zraka. Arch, završio pozadinom, spreman!

Još jedan uobičajen način završne obrade - žbuke

Ako vam se sviđa ova vrsta završne obrade, razmotrimo algoritam akcija s takvim završnim materijalom:
  1. Pripremam žbuku na receptu na ambalaži ili kupnju spreman.
  2. Prvi korak je žbukanje suhozidom iz kojeg se napravi lučni otvor. To se radi kako bi se postigla idealno glatka površina.
  3. Zapamtite da žbuka još uvijek nije slikana. Ne razrijedite s poravnanjem. Dovoljno je eliminirati značajne nepravilnosti i sve će se ispasti.
  4. Nakon što ste odmahnuli cijelu površinu, svakako ga pokrijete vrhom. Ova tehnika osigurava pouzdano prianjanje dekorativne žbuke i površine.
  5. Sada ostavite luk 4-24 sata za potpunu polimerizaciju. A onda cijenimo dekorativnu žbuku, formiramo olakšanje površine s lopaticom, spužvom, graterima i drugim primarnim materijalima.
  6. A završna faza rada je boje površine boje. Odabir boje, preferiraju onaj koji se koristi upravo za žbuku boje.

Članak o temi: Wallpapers: fotografija za malu kuhinju, unutarnje ideje, perive i fliseline, video upute

Također možete učiniti s primjenom završnog sloja ili dekorativnog metalnog.

Ukras luka s ukrasnim kamenjem

Materijal za ukrašavanje lukova od gipsane ploče

Ukrasni kamen - praktičan i prikladan za korištenje završnog materijala. Ne zahtijeva savršeno poravnanje žbuke.

Završetak kamenja može se pripisati najspektakularnijim načinima završavanja, ali u isto vrijeme, takav cilj će zahtijevati mnogo vremena i vremena od vas. Teže se smatra da završi luk luka i unutarnje površine. Ukrasni kamen - praktičan i prikladan za korištenje završnog materijala. Ne zahtijeva savršeno poravnanje žbuke, a to nam već olakšava rad s žbukanjem. Odaberite materijal (kamen) za ukrašavanje lukova izuzetno pažljivo. Zapamtite da previše teška kamenja može dodatno dovesti do deformacije strukture, pa čak i do njezinog uništenja.

Dakle, počnimo:

  1. Nabrekli smo površinu luka, poravnajte sve nedostatke.
  2. Nakon sušenja kit, površina je tla.
  3. Kuhanje rješenje za styling Stone. Obično se sastoji od pijeska, vapna, cementa i ljepila, ali sada je metoda pričvršćivanja noktiju na "tekućim noktima" je popularniji. "Tekući nokti" je isto rješenje, ali već u gotovom obliku.
  4. Prvo kamenje počinje leži ispod, na mjestu gdje se zglob formira između zida i luka. Mi se uklapamo u razinu i čvrsto pritisnite kamenje. Da ne bi zatvorili kutove na hrpu kamenja, preporuča se staviti mesing kamenje.
  5. Kamenje, pričvršćeno duž Arc Arc, treba obrubljen ovom lukom, s obzirom na njegov radijus. Moguće je obrezati kamen uz pomoć kutnog brusnog stroja ili pločice. Ali dijelovi moraju biti označeni s datotekom.
  6. Šavovi koji se formiraju između kamenja ispunjavaju u posebnom rješenju, ali pokušajte ne pasti na prednju površinu kamenja.

Ova se tehnologija primjenjuje na lukove prirodnog i umjetnog kamena. No, u našem slučaju, umjetni kamen poželjniji je za luku za gipsanu ploču. Možete koristiti gotovo svaki materijal koji se koristi pri završnim zidovima u zatvorenom prostoru. Ali treba pamtiti da dizajni gipsane ploče nisu dovoljno jaki, pa budite oprezni!

Članak o toj temi: Tehnologija polimernih podova: uređaj za tekući pod vlastitim rukama, video, primjenom i proizvodnja ljuske

Čitaj više