Poravnanje poda samonavelirajućim smjesom vlastitim rukama

Anonim

Poravnanje poda samonavelirajućim smjesom vlastitim rukama

Usklađivanje poda samonavelirajućom mješavinom uvelike olakšava pripravu apsolutno glatke površine za polaganje završnih podova.

Moderni proizvođači pružaju sve potrebne materijale i smjese za stvaranje grubog poda, eliminiraju višestruke štete i nedostatke površine i stvaranjem završnog sloja.

Postoje i posebni pripravci koji osiguravaju poravnanje poda samonivelirajućim smjesom i karakterizira minimalno vrijeme sušenja. Bili su rašireni u slučajevima kada je potrebno pripremiti površinu u najkraćem mogućem roku.

Značajke i prednosti sastava

Poravnanje poda samonavelirajućim smjesom vlastitim rukama

Punjenje poda samonivelirajućom mješavinom omogućio je da se postigne apsolutno glatka i glatka površina bez najmanjih nedostataka, što može uzrokovati slabo kvalitetno polaganje podne obloge.

Za kvalitetan rad, morate odabrati i koristiti poseban sastav:

  • baza;
  • završna obrada.

Prije punjenja podova važno je pripremiti površinu

Mješavine se proizvode na temelju žbuke i cementa. Svaki od njih ima svoje prednosti i odlikuje se značajkom primjene i kvalitete rezultata. Neke formulacije su potrebne kako bi se uklonili defekti oblaganja u obliku pukotina i pukotina, druge - stvoriti konačni sloj na koji se može položiti parket, laminat ili linoleum.

Da bi se postigao pozitivan rezultat, potrebno je pridržavati se određena pravila za primjenu samonivelirajuće sastav. Važno je da se kvalitativno priprema površinu podova, uklanjajući sve vrste onečišćenja, obavljajući rad, fokusirajući se na vrijeme sušenja smjese i pričekajte potpuno izlijevanje i trajnost prije uporabe.

Poravnanje poda samonavelirajućim smjesom vlastitim rukama

Poravnanje poda samonavelirajućim smjesom vlastitim rukama

Mješavina za završnu obradu

Bilo koji sastav dizajniran za izjednačavanje podne površine je uravnotežena smjesa koja predstavlja praktično trenutačno uhvaćanje i skrutlifikaciju otopine, koja je pod utjecajem gravitacijskih sila može stvoriti apsolutnu glatku i glatku površinu, spreman za obavljanje daljnjih radova povezanih s Izgradnja podne obloge.

Samo-izliventna smjesa se koristi na:

  • Izgradnja tankog i izdržljivog estriha na betonskoj osnovi; Debljina takvog sloja ne prelazi 30 mm;
  • konstrukcije estriha na hidroizolacijskom materijalu ili drvenim podovima; U tom slučaju debljina sloja može doseći 6 cm;
  • izrada estriha na izolaciji (debljina od najmanje 3 i ne više od 6 cm);
  • stvarajući topli kat bilo kojeg dizajna; Takav estrih pouzdano skriva konture cijevi i kabela, jamči stvaranje apsolutno glatke površine.

Rješavanje koje se samonivelirajuća smjesa koristi pri provođenju određenih djela, potrebno je obratiti pozornost na njega.

Poravnanje poda samonavelirajućim smjesom vlastitim rukama

Gips mješavine brzo smrznute

Članak o temi: Idemo odabrati Tul u Lerua Merlen: Upute za početnike

Gipsum mješavine dizajnirane za izjednačavanje površine koriste se prilikom instaliranja bilo kojeg sustava toplinskog centra. Gypsum se odlikuje izvrsnom toplinskom vodljivošću i doprinosi prilično brzom glazuru estriha, čiji debljina u nekim slučajevima doseže 10 cm.

Što se tiče cementnih formulacija, njihova se uporaba opravdava pri obavljanju radova vezanih uz poravnanje površine podne u prostorijama koje se razlikuju u dovoljno visokom razinu vlage. Njihova karakteristična značajka je dobra postrojenja.

Takvi pripravci su popularni pri ispunjavanju poda slojem, čija debljina ne prelazi 2-3 mm.

Postupak obavljanja radova samostalno

Razjašnjavanje kako ispuniti pod samonavelirajućim mješavinom bez privlačenja stručnjaka, potrebno je prije svega da se brine o visokokvalitetnoj površinskoj pripremi. Prije nastavka na pripremu i ispunu smjese morat ćete zatvoriti sve utore i pukotine, a također eliminirati tuberkule i masnu mrlje na površini betonskog poda. Pojedinosti o procesu ispunjavanja smjese pogledajte ovaj videozapis:

Poravnanje poda samonavelirajućim smjesom vlastitim rukama

Moguće je ukloniti prašinu pomoću konstrukcijskog usisivač, a smjesa cementa može se koristiti za brtvljenje rupa i eliminirati takve nedostatke. Prilikom obavljanja radova na drvenim podovima morate ukloniti ostatke ostataka i tek nakon što je prerano.

Poravnavanje podova s ​​posebnom smjesom vlastitim rukama, morate se pobrinuti za stjecanje visokokvalitetnog prajmera. Trebao bi biti sastav za brzo sušenje dubokog penetracije.

Visokokvalitetno punjenje pruža hrapavost svjetlosti, koja je potrebna za bolju i pouzdanu spojku pripravak s površinom.

Najpopularniji sastav koji se koristi za pripremu prije primjene samonivelirajuće smjese na površinu poda je konkretni kontakt. Lifehak o tome kako koristiti konkretne kontakte vidjeti u ovom videozapisu:

Visokokvalitetna smjesa prajmera sprječava prekomjernu apsorpciju vode iz otopine prilikom punjenja poda samonivelirajućim mješavinama.

Poravnanje poda samonavelirajućim smjesom vlastitim rukama

Snažno podove s dva sloja

Primjena prajmera provodi se u dva sloja, a drugi sloj se može primijeniti samo nakon potpunog sušenja prvog. Za početak mjesta zidova zidina i poda, zalijepili su vrpcu za ometanje, zatim četkom "uklanjaju" kutove, a zatim nastavite do raspodjele pripravka u području poplavnog područja. Nakon 4 sata, tijekom kojih prolazi sušenje, primijenjen je drugi sloj prajmera, počevši, kao prvi put, s "olovom" uglova s ​​četkom.

Članak na temu: dizajnerski savjeti za tille-velove za Windows

Sada možete nastaviti s pripremom smjese za izradu poravnanja. Posebna priprema nije potrebna. Suhe mješavine sadrže sve potrebne komponente, a na onaj koji je odlučio poravnati njihov pod s takvim sastavom, ostaje da jednostavno dodati željenu količinu vode.

Poravnanje poda samonavelirajućim smjesom vlastitim rukama

Prije punjenja, sastav mora biti

Važno je dodati vodu u suhu mješavinu, a ne obrnuto. Količina korištene vode naznačena je u uputama za pripravu radne otopine. Promjena razmjera ne može se mijenjati.

Dobiveni sastav ne radi u roku od 30 minuta nakon miješanja. Mora temeljito crtati. Ako se čini da je rješenje debelo, zabranjeno je dodavanje vode. Dovoljno je intenzivno pomiješati.

Popuniti

Nakon što je obavio sve potrebne pripremne radove, prije poravnavanja poda mješavina samonivelirajuće, morate pripremiti poseban alat. Ovo nije samo šiljasti valjak, već i lopatica s mrežom za najmanje 75 cm, s kojima možete ravnomjerno distribuirati sastav duž cijele površine poda. O tome kako poravnati pod vlastitim rukama, pogledajte ovaj videozapis:

Započnite ispuniti od udaljenog zida, pripremaju se i izliveni dio smjese, slijedeći pripravak da prodire u sve uglove i zglobove između zidova i podova.

Poravnanje poda samonavelirajućim smjesom vlastitim rukama

Nakon što je distribuirao sastav, nastavite s raščlanjem lopaticom igle. Poseban pod bi trebao biti apsolutno gladak i gladak, a za to je potrebno postići uklanjanje svih mjehurića zraka. On suši i bira snagu takvog poda najmanje dva tjedna.

Tek nakon ovih 14 dana proći, to će biti siguran za korak na poravnanoj površini i početi polagati završni podovi.

Čitaj više