Membrana za plinsku stupcu

Anonim

Membrana za plinsku stupcu

U većini modela plinskih stupova postoji takav dio kao gumenu membranu, koja se također naziva dijafragmom. Smatra se slabom parcelom takve opreme, jer se nosi i često opljačkana tijekom rada grijača.

Svrha

Dijafragma je instalirana u vodenom čvoru vodenom stupcu i odgovoran je za odvajanje šupljina regulatora vode. Glavna funkcija takve membrane je regulacija vodnog tlaka. Kada započne, to dovodi do pomicanja šipke, koji otvara dovod plina do plamenika.

Membrana za plinsku stupcu

Indikacije za popravak

U procesu korištenja stupca zbog tlaka na membranu i dolazne krute vode na otvoru, malim pukotinama i dijelovima napet pojavljuju se na dijafragmi. Da biste ih vidjeli, morate ukloniti membranu i pažljivo pregledati. Vrlo često procjena stanja dijafragme i njegove naknadne zamjene provodi se tijekom godišnjeg održavanja kolone.

Činjenica da je membrana nošena na planiranu provjeru, vi ćete potaknuti probleme s uključivanjem stupca. U isto vrijeme, prvo morate biti sigurni da stupac dolazi u plin, a voda se isporučuje s dovoljnim pritiskom. Ako vaš stupac koristi piezorozhig, očistite plamenik paljenja (netters). Ako nakon takvog čišćenja uređaj ne uključi, najvjerojatnije je membrana oštećena i uređaj bi trebao biti rastavljen.

Ako u vašem stupcu, uključivanje se javlja kroz elektroničko paljenje iz baterija, dok ga uključite i čujete klikove, onda je sve u redu s membranom, a problem će se vjerojatno odnositi na plinsku stazu ili irestyle elektrode. Ako se ne uključe klikovi, oštećenje membrane je najvjerojatniji uzrok loma, koji je lako osigurati da rastavite čvor.

U nekim stupcima moguće je odrediti stanje membrane zalihama koje kontrolira elektroničku sklopku jedinice. Nakon uklanjanja kućišta kolone i otvaranje tople vode, izgledaju, je li se šipka kretala. Ako je u dijafragmi, štap će ostati na mjestu.

Članak na temu: zavjese na prozoru s balkonskim vratima

U situacijama u kojima je oštećenje membrane minimalna, ali se tijekom vremena povećava i dovodi do rupture, voda će teći unutar šupljina regulatora vode, što dovodi do rada uređaja koji nije sa svim mogućim snagom. Postupno, napajanje pada i na kraju prestaje potpuno uključiti.

Membrana za plinsku stupcu

Membrana za plinsku stupcu

Što će se dogoditi kada zamjena?

Ako ne zamijenite dijafragmu u vremenu, to može uzrokovati stup za opskrbu plinom. Kao rezultat toga, voda će biti jako zagrijana uopće će teći kroz izmjenjivač topline bez zagrijavanja.

Membrana za plinsku stupcu

Savjeti za odabir

Možete kupiti ne gumenu zamjenu, već silikonsku membranu. Takav detalj je elastičniji i služi dužem razdoblju (od 10 godina).

Gumena membrana bijele ili crvene boje je najmanje poželjna opcija, jer je ova stavka vrlo brzo nositi. Ponekad se prekida odmah nakon zamjene.

  • Odabir prikladne membrane za grijač operativnog vodnog voda plina, morate uzeti u obzir brand uređaja, budući da su okrugle dijafragme instalirane u nekim stupcima, au drugima - dijelovi s prilično složenim oblikom.
  • Ako ne možete pronaći u prisutnosti okrugle dijafragme za vaš stupac, dopušteno je kupiti i instalirati detalj sličnog promjera za stupac drugog proizvođača umjesto toga, na primjer, membranu promjera 73 mm ,
  • Ako se stupac koristi za dulje od pet godina, odmah kupite membranu s plastičnim dijelovima, koji su uz njega (s vremenskim plastifikatorima, što dovodi do krhkosti).

Membrana za plinsku stupcu

Zamjena

Promjena oštećene membrane u toku grijač je vrlo realan:
  • Onemogućite pristup vode i plin stroja.
  • Otvorite dizalicu tople vode za oslobađanje tlaka.
  • Uklonite kućište stupca odvijajući vijke za pričvršćivanje.
  • Položite regulator vode preko vodovodne cijevi.
  • Odvrnite orašaste plodove koji popravljaju gumb za vodu, kao i vijke koji pričvršćuju stavku na plinski dio.
  • Uklonite regulator i rastavite ga.
  • Zamjena membrane, sklopite kolonu u obrnutom redoslijedu.

Članak o temi: Wallpaper s drvećem na zidu stvorit će nevjerojatnu atmosferu odmora i odmora

Vizualno, cijeli proces zamjene membrane, pogledajte sljedeći videozapis.

Gdje se može kupiti?

Kupnja membrane moguće je u servisnim centrima proizvođača plinskih stupova, ali cijene, u pravilu, prilično su precijenjeni u takvim trgovcima. Uobičajene membrane se prodaju u lokalnim trgovinama i na trgovinskim platformama na internetu.

Membrana za plinsku stupcu

Čitaj više