Što ako je plinska stupca buka, zviždaljka, pucanja ili klikanja?

Anonim

Obično je operacija plinske stupce popraćena zvukovima povezanim s plamenom i protokom vode unutar stroja. Međutim, ponekad korisnik može čuti iz opreme za zviždanje, pamuk i drugu vanjsku buku. Da biste razumjeli zašto stupac može zviždati i buku, prvo morate naučiti o uređaju ove vrste grijača vode, kao i značajke funkcioniranja plinskih stupova.

Što ako je plinska stupca buka, zviždaljka, pucanja ili klikanja?

Što ako je plinska stupca buka, zviždaljka, pucanja ili klikanja?

Što ako je plinska stupca buka, zviždaljka, pucanja ili klikanja?

Pamuk kada je uključen

Ako, uključite stupac, čuli ste pamuk, to je znak problema s protokom plina. Svaki uređaj ima radno područje u kojem se nakupljanja plina tijekom opreme uključuje, kao i njegova postupna veza s zrakom. U slučaju kada količina akumuliranog plina i zraka ispunjava izračune proizvođača, neće biti pamuka. Ako se plin i zrak akumuliraju u višku, to postaje uzrok male količine eksplozije.

Što ako je plinska stupca buka, zviždaljka, pucanja ili klikanja?

To ne uzrokuje samo glasan zvuk klapne, već je također mogao oštetiti dimnjak, tako da treba odmah eliminirati takvu situaciju.

Autor sljedećeg video nudi svoje rješenje za ovaj problem. Gledajući njegov videozapis, možete se samostalno riješiti pamuka kada je uključen plin stup.

Zujanje stupca i buka u procesu

Razlog za pojavu buke tijekom grijanja vode je nedovoljna vuča. Stoga, u bučnoj radnoj opremi prvenstveno ga provjerite. Spaljivanje utakmice ili upaljač doveden je na kontrolne rupe ili poseban otvor na vrhu stupca. Ako je plamen jezik odbijen prema uređaju, potisak je dovoljan. Inače, trebate se pobrinuti za čišćenje dimnjaka kanala.

Također, također može biti nedovoljan protok zraka u prostoriju, na primjer, ako su plastični prozori instalirani u kuhinji. Brtve u takvim prozorima ometaju prirodnu ventilaciju sobe. U tom slučaju, eliminirati buku, jednostavno kontrolirajte protok zraka.

Članak na temu: Slike u unutrašnjosti 55 fotografija

Drugi razlog za previše bučan stupac se sastoji od onečišćenja fitiljnog paljenja plamenika. A onda eliminirati buku, dovoljno je očistiti jakne. Takva situacija je moguća i kada su mlaznice začepljene u glavnom plamenu, onda nakon čišćenja, Hum tijekom vremena rada, kolona nestaje.

Što ako je plinska stupca buka, zviždaljka, pucanja ili klikanja?

U modernim stupcima, koji su uključeni uz pomoć električne instalacije, uzrok buke prilikom rada može biti ovako:

  • Ispražnjene baterije. Kao rezultat toga, mješavina plina je montirana s poteškoćama. U takvoj situaciji, baterije se moraju zamijeniti.
  • Čišćenje senzora kontroliranje vode. Često je njegov kvar uzrokovan oksidacijom kontaktne skupine. Obično se ovaj senzor ne može, pa je zamijenjen.
  • Kvar svijeća, zbog kojih električna iskra nije stvorena. Najčešće se prebacuje nakon raznih ciklusa hlađenja. Vraćajući svijeću na nominalni položaj, vraćate mogućnost formiranja iskre i eliminirati vanjsku buku.
  • Problem s mehaničkim usporivačem paljenja. Njegova prisutnost može se odrediti nakon demontaže čvora i tresenje - normalno morate čuti zvuk pokreta lopte unutar moderatora. Ako nema zvuka, to ukazuje na premještanje ove lopte. Možete ga vratiti na mjesto s mekom žicom.

Što ako je plinska stupca buka, zviždaljka, pucanja ili klikanja?

Stupac Whistite

Ako je monotono glasno zviždaljka iz opreme, prije svega, treba odrediti tamo gdje se pojavljuje. Da biste to učinili, preklapajte plinsku dizalicu, a zatim otvorite dizalicu tople vode. Daljnje akcije ovise o nastavku ili odsutnosti "Reci":

  1. Ako se pojavio zviždaljka, njegova je pojava povezana s vodenim traktom. Najčešći uzrok takvog zvuka je u depozitima razmjera u izmjenjivaču topline ili na kraju cijevi inozemnog objekta. U ovom slučaju, izvedba kolone pada. U tom slučaju, da biste dobili osloboditi od zviždaljka, morate očistiti izmjenjivač topline iz skale, a obrnuti tok će pomoći isprati iz kolone.
  2. U odsustvu zviždanja zvuka, razlog za njegovo pojavljivanje bio je problemi u plinskom traktu. Najčešće su povezani s defektom ventila moduliranjem plamene snage. Tada se zviždaljka pojavljuje samo na određenoj moći i da ga eliminirate, morate podesiti snagu na bilo koju stranu. Još jedan zajednički razlog je začepljenje puta. Veseli zvukovi pojavljuju se na bilo kojoj snazi. Identificirati mjesto onečišćenja, morat ćete obaviti izvanredno čišćenje, koje najbolje upućuje specijalist koji radi s opremom za plin.

Članak o temi: Popravak zidova drvene kuće

Gledajući sljedeći videozapis, bit će moguće očistiti izmjenjivač topline iz ljestvice, bez pozivanja na majstora.

Čitaj više