Proizvodnja drvenih mreža: Kako sastaviti dizajn vlastitim rukama?

Anonim

Dekorativne rešetke naširoko se koriste u vrtnoj izgradnji kao zidovi i bajzu za drvene arče, koji se koriste kao pergole i rešetke, podrška za kovrčave biljke. Nezavisna proizvodnja rešetke od drva je pouka koja, od strane snaga i muškarca, praktički nepoznato s stolarskim umjetnošću i ženom koja vas je poželjela stvoriti potreban element dekora u vrtu. Izrada dekorativnih drvenih rešetaka može biti izrađena od tankih dasaka, šipke ili grane stabala. Sve ovisi o fantaziji stvaranju i imenovanju gotovog proizvoda.

Proizvodnja drvenih mreža: Kako sastaviti dizajn vlastitim rukama?

Prije početka rada, obradite drvo s antipirenima i antiseptičkim pripravcima.

Kako okupiti rešetke s rombijskom tkatima?

Pripremite ne treba toliko:
  • Bar 3x5 cm;
  • Planck 1.5x5 cm;
  • pila-nož;
  • sječivo;
  • mjerni instrumenti;
  • ljepilo stolar;
  • Vijci ili čavli.

Prije svega, morate napraviti okvire za rešetku željene veličine i obrasca. Morat ćemo prikupiti 2 identične dizajne iz Bar 3x5 cm. Narezani standardima šipki na krajevima su upisani na polovicu njihove debljine i na udaljenosti od kraja jednaka širini šipke. Dio drva uz pomoć dlijeta odabrana je od kraja do propila, formirajući "SAD", kroz koji će biti povezani uzdužni i poprečni dijelovi okvira.

Drveni dizajn rešetke.

Podmazani drveni uzorak mjesta i preklopite okvire, zatezanje zglobova sa stezaljkama prije sušenja ljepila. Kada se ljepilo suši, stezaljke se uklanjaju i za veću pouzdanost spoja popravite trake sa samostalnim.

Gotovi okviri su ispunjeni regalima, ojačali ih na okvir s noktima ili samo-crtežom tako da su strogo paralelne jedni s drugima i bili su smješteni s konstantnim korakom. Da biste olakšali ovaj proces morate napraviti predložak-dirigent. To može biti komad ploče ili bar, čija je širina jednaka željenoj vrijednosti koraka dasaka, a stranke su jednake i paralelne jedna s drugom. Kraj vodiča je postavljen i odrezan pod kutom od 45 °. Primjena rezanog kraja na rub mreže, prva traka je instalirana u blizini uzdužnu stranu vodiča i pričvršćena na okviru. Predložak se prenosi, ponovno poravnavanje ruba okvira i njegov kraj, čvrsto se pričvršćuje na traku ugrađenu na okvir i stavio sljedeće, poravnavanje i pričvršćivanje. Tako ispunite sve interno prostora svakog od 2 okvira.

Članak o temi: Koristite u unutrašnjosti Wallpaper Wallpaper

Završena polovica buduće rešetke odvija se u odnosu na međusobno, tako da se daske mogu presjeći u obliku rombova i međusobno povezuju okvire. Zvučnici za vanjske rubove okvira okvira špijuliraju flush. Ako planirate instalirati okvir tako da će se otvoriti vanjski rub okvira, onda je cijeli perimetar ušiven iz laska od 1.5x3.

Ako je potrebno zaštititi unutarnji prostor, ograđen takve rešetke, od insekata ili udara vjetra i kiše, između polovice rešetke kada se okviri mogu položiti mrežu ili tanko polikarbonatni list.

Završene rešetke su instalirane na potrebnim otvorima.

Ostale opcije za dekorativne rešetke

Proizvodnja drvenih mreža: Kako sastaviti dizajn vlastitim rukama?

Za proizvodnju rešetke od grana, bolje je uzeti drvo tvrdog drva.

Grid s pravokutnom ili kvadratnom tkatima je izrađena prema istom principu. Razlika će biti samo u postavljanju dasaka: na jednu polovicu okvira montiraju se u vertikalnom smjeru, a na drugoj - u horizontalu. Za ujednačen korak i paralelan, daske se koriste uzorom s desni kraj, za razliku od prethodne verzije.

Ako je potrebna masivnija i izdržljivija drvena rešetka, tada se traka i stalak veće debljine koriste za elemente za punjenje i okvire. Proizvodnja takvog proizvoda može se izvršiti prema gore navedenoj tehnologiji ili napraviti samo jedan okvir, odvajanje u označenim mjestima uklanjanja ispod dubine daska jednaka debljini ovih dijelova. Nakon toga se uklanja drvo iz udubljenja, a daske su fiksirane u rupama na vijcima za ljepilo i samo-tapkanje.

Rešetka od stabala izrezana tijekom vrtnog rada bit će vrlo neobično. Proizvodnja započinje s okvirom debelih grana, međusobno povezanih samoizgradom dovoljne duljine. Nakon toga, unutarnji prostor okvira je ispunjen nitima voljenog, koji ih imaju kao što potiče fantaziju i formiranje. Možete ih pričvrstiti na okvir samoizvladi. Uz dovoljnu debljinu grana, samo-prešanja može se nositi i zajedno kako bi se osigurala ukočenost strukture. Ako su grane tanke, možete ih zategnuti žicom u poprečnim mjestima.

Članak o toj temi: Kako skinuti zavjese s trakom: upute za početnike

OpenWork elementi iz stabla će dati jednostavnost vrtnih zgrada i poslužiti kao pouzdana podrška lianu. Kombinirajući kovrčave biljke i dekorativne rešetke, može se organizirati prostor za sjedenje u vrtu u različitim opcijama.

Čitaj više