Kreativne zavjese u spavaćoj sobi rade sami. Lambreks za spavaću sobu

Anonim

Napravite bilo što s vlastitim rukama za kuću je uvijek lijepa, što više postoje stvari za koje posebna vještina nije potrebna, a rezultat je izvrstan.

Kreativne zavjese u spavaćoj sobi rade sami. Lambreks za spavaću sobu

Zavjese s lambrekinom ukrašavat će vašu spavaću sobu, možete se napraviti vlastitim rukama u samo nekoliko sati.

Ako odlučite napraviti zavjese u spavaćoj sobi s vlastitim rukama, a zatim nastavite hrabro, lako je.

Osim toga, takav kreativni proces ne može ni pozvati rad. Osim toga, čak možete učiniti bez upotrebe šivaćeg stroja i kucati ništa. Glavna stvar je zaliha osnovnih alata i pokazati fantaziju. Platite ovu zanimljivu sesiju za nekoliko sati, a možete napraviti tihu spavaću sobu u ugodno, udobno odgovara vašem ukusu.

Spavaća zavjesa mogu imati drugačiji izgled, sadrže razne elemente dekor. Možete odabrati tkaninu za zavjese željenog dizajna, a iz iste tkanine dodatno napraviti kauč jastuk, jastučnicu ili čak prekriven krevetom. Postoji mnogo modernih modernih zavjesa u spavaćoj sobi i drugim sobama, ali uvijek je lijepo ostvariti vlastite kreativne ideje. U tom slučaju ne postoji potreba za pridržavanjem određenih predložaka i napraviti zavjese na određenom uzorku. Glavna stvar je da oni osobno poput vas, članovima obitelji.

Alati i materijali za zavjese za šivanje

Za početak izrade zavjese u spavaćoj sobi, pripremite stavke koje trebate unaprijed tako da tijekom kreativnog procesa ne morate biti ometeni isključivim tehničkim trenucima:

Kreativne zavjese u spavaćoj sobi rade sami. Lambreks za spavaću sobu

Za šivanje zavjesa trebate igle, niti, centimetar, ljepljivu traku.

  • vijenac, spojnice;
  • tkanina;
  • posebne isječke;
  • ljepljive trake ili šivaći stroj;
  • cm;
  • škare, igle;
  • željezo;
  • metarski štap.

Prije svega, postupak na proizvodnju zavjesa, voditi brigu o prisutnosti vijenca, također će biti potrebno kupiti odgovarajuće isječke. Za svaki prozor koji ćete dogovoriti, pokupiti vijenac, a istovremeno ne zaboravite biti sigurni da nećete imati problema s instaliranjem isječaka koji će zadržati tkivo. Koliko isječaka treba? Sve ovisi o tome koliko se polukruga namjeravate prikupiti. Neki vole teško pasti glatke platna, drugi vjeruju da je potrebno imati svjetlosne nabore, sve je određeno individualnim okusom. Prije nego počnete kreativni proces, instalirajte strehe koje ste kupili. Ovaj trenutak je vrlo važan, jer duljina zavjesa izravno ovisi o visini vijenca.

Članak na temu: Kako napraviti pouzdanu plavicu za psa učiniti sami

Zatim pričvrstite kopče, nakon čega centimetar mjeri duljinu od poda do kopča. Ovi podaci pomoći će vam da odredite duljinu materijala zavjese.

Odaberite prikladnu tkaninu

Kreativne zavjese u spavaćoj sobi rade sami. Lambreks za spavaću sobu

Za krojenje zavjesa, bolje je odabrati tkaninu zavjese.

U pravilu, zavjese tkanine na prodaju dolaze u rolama. Najbolje je odabrati trgovske tkanine. Češće, zavjese tkanine imaju pola metra širine. Dovoljno je da vaše zavjese budu luksuzne, ne gore od gotovih proizvoda iz trgovine. Određivanje količine materijala potrebno je koristiti prethodno snimljene brojeve i dodati 50 cm. To će biti željena duljina. Ne biste trebali uzeti backdrop materijala, u slučaju pogrešaka, ostaviti zalihe od 10 cm. Zavjese se mogu napraviti dugo, izravno na pod tako da se čini da se spajaju s njom.

Rez je dužan učiniti vrlo precizno. Ne zaboravite to, određivanje duljine zavjese, dodali ste 50 cm. Ako ne postoji posebna tablica na kojoj se primjenjuje oznaku, a zatim koristite uobičajeni centimetar. Nakon toga, uzmite metarski štap i pročitajte liniju na kojoj ćete odrezati. Ova faza rada obavlja se kao pažljivo, ni u kojem slučaju ne može žuriti ako trebate vidjeti prekrasnu spavaću sobu. Nakon toga obradite rubove pomoću željeza. Prebacite gornji rub na 1 m, progutajte tkaninu tako da je rub na dnu. Tada se rubovi obrađuju željezom, donjim dijelom. Početni otvor slijedite linije na ploči stroja tako da su linije ravne.

Šivati ​​ili ljepila?

Kreativne zavjese u spavaćoj sobi rade sami. Lambreks za spavaću sobu

Dijagram zavjese s lambrekinom.

Za savijanje rubova možete primijeniti ljepljivu traku, koju sada možete kupiti u bilo kojem odjelu za haberdashery. Počnite s činjenicom da izrezati trake vrpce koja odgovara rubovima. Zatim otkrijte gornji i donji sloj moždanog udara, raširite ljepljivu traku tamo. Sada ponovno pokrenite rubove i zamahnite ih prema paketu. Ova se operacija mora ponoviti sa svakom dijelom koji je prethodno preradio željezo. U tom slučaju, dobivate rub koji ima profesionalnu obradu, a vi nećete morati šivati.

Članak na temu: Kako udarac kožnom jaknom kod kuće

Ako i dalje želite raspršiti Corders za spavaću sobu, onda na istim udaljenostima, pričvrstite igle. Potrebno je da se tkanina ne razbije pri šivanju. Sljedeći korak je pričvrstiti isječke na strehe. Udaljenost je proizvoljna, možete ih organizirati kao što želite. Osim toga, važno je kako će točno tkanina pasti. Na primjer, zavjesa koja visi Faldes izgleda više nježno, i pad glatko izgleda moderno i uredno.

Značajke izbora stila

Kreativne zavjese u spavaćoj sobi rade sami. Lambreks za spavaću sobu

Ukrasni elementi lambrequina.

Često, dizajn strehe su prilično skupe, a ako su glavne zavjese za vas, moguće je kupiti strehe na tržištu, ili u odjelima za šivanje trgovine, gdje su cijene umjerene i kupnje neće uzrokovati štetu proračunu , Samo po sebi tkanina za zavjesu je također prilično skupi predmet, ali ovdje možete uštedjeti, ako posjetite male šivaće trgovine, obratite pozornost na popuste. Ako težite kroz nove zavjese da promijenite izgled sobe, onda možete nadahnuti svoje omiljene stvari novim idejama. To može biti raspon boja ploča, pokrivenih, panel i tako dalje. Ako ono što vam se sviđa ima ugodnu boju gama, možete ga sigurno koristiti odabirom zavjesa.

Nemojte zanemariti staru izreku, preporučujući 100 puta za mjerenje. Dakle, stvarno možete uvelike olakšati svoj rad na stvaranju novog interijera, ako ne žurim smanjiti prekrasno tkivo. Bit će vrlo uvredljivo ako se zbog žurbe ćete pokvariti tkaninu i morati ići u trgovinu za novu.

Morate ukrasiti spavaću sobu vlastitim rukama. Tako da zavjese ne izgledaju previše lako, možete koristiti spektakularne opcije završne obrade. Pričvrstite kuku pored zavjese i na željenoj razini, vežite zavjesu s prekrasnom vrpcom, a zatim privucite dobivenu petlju na zidnu kuku. Zavjese će biti privučene bliže rubovima, što daje određenom vrhuncu.

Članak na temu: Kako zatvoriti bateriju gipsane ploče, bez gubitka topline u sobi

Labraken - izvrstan ukras

Labraken shema.

Zavjese za spavaću sobu napravljene vlastitim rukama mogu biti ukrašene lambrenom. Lambreken je izrađen od tkanine bilo koje vrste. Možete koristiti istu tkaninu iz koje se izrađuje zavjese ili odaberite ovu stavku, primjenjujući kontrastnu boju. Koji oblik bi trebao biti lambrequin, nema strogih uputa, sve ovisi o okusu i fantaziji. Ugodno difuzno svjetlo u spavaćoj sobi postiže se zbog prozirnih i prozirnih tkiva. Popularni Tul, Organa. Ako imate lambrekin, prozor izgleda isključivo, osim toga, ova stavka može pomoći sakriti neke dijelove strehe.

Duljina lambrekina trebala bi biti od ukupnih zavjesa 1/6 dijela. Prije rada izravno s tkaninom, izrežite uzorak iz papira i procijenite kako će to izgledati. Ako vam sve odgovara, povećavate uzorak bendova, dodajući 20 cm. Nakon što trebate slagati traženu duljinu trake, potrebno je za njih. Ostava je izrezana u kraće za 4 cm, a već 8 cm. Sljedeće, šivanje lambrekina se izvodi na isti način kao i proizvodnja zavjese.

Dekoracija koristi pletenicu, jednostavnu ili draperiju. Za objesiti lambreknu i učiniti vaše zavjese u spavaćoj sobi jednostavno neodoljivi, moramo se zategnuti do željene duljine, zategnite zavjese. Zatim stavite ukras na kuke i objesite na zavjese. Ako trebate napraviti lambrekin sa spektakularnim flip, pripremite traku od 15 cm širine, širina lambrekina je 6 cm. U ovom slučaju, duljina rabljenih traka treba biti veća od lambrena, 2.5 puta. Pritisnite ruffs na pola, prednje strane ispod. Kupnja, uklanjanje i pridruživanje. Sada se završena tkanina primjenjuje na lambreknu, sakuplja se dok se ne ušivena veličina. Vaše luksuzne zavjese su spremne, oduševit će vas i diviti se gostima.

Čitaj više