Kako šivati ​​zavjese na cjedilu: detaljne upute za početnike

Anonim

Opcije za uređenje vlastitih prozora sada su mnogo. Jednako, kao i načini pričvršćivanja i drapeze odabrane tkanine. Neke od progresivnih vrsta su zavjese na kredema - metalni ili plastični prstenovi koji stoje po jednostavnosti i elegantne vrste. Šivati ​​na samo-tkaninu s fiksnim dodacima, možda čak i uz malim iskustvom. Kako to učiniti - detaljne upute u nastavku.

Kako šivati ​​zavjese na cjedilu: detaljne upute za početnike

Zavjese na ljubavniku

Što je maverns

Majstori događanja šivanja, objašnjenje dizajna nije potrebno. Jednako tako, kao što je pitanje kako instalirati šampi. Onda bi trebali znati da su to metalni ili plastični prstenovi, ojačani uz rub tkanine i poslužuju nesmetane trkače na glatko okrugli strehe u vrijeme zatvaranja otvaranja. U industriji na krojanju, oni se također nazivaju blokovima, ali tamo su mnogo manji. Kako odabrati Chammers:

  • Pomoću materijala. Čelik iz žutog i bijelog metala pogodni su za stroga tkiva monokromatske boje. Inače, zavjese s kućištem iz materije s uzorom izgledat će kao struk. Osim toga, željezni prstenovi se koriste za pokriveni korozijom ili oguliti pod utjecajem stirika.

Kako šivati ​​zavjese na cjedilu: detaljne upute za početnike

Plastične opcije su ugodne za njihovu šutnju i raznolikost u boji. Zanderirajuće sive ili crne šarmantne karte uklopit će se gotovo na sve - ispis, traku, rešetku, til. Izdržljiv i nepretenciozan u radu.

  • Unutarnjim promjerom. Važno je uzeti u obzir poprečni presjek strehe - to je manji od prstena za 1-2 cm. Zavjese trebaju slobodno hodati, bez napetosti. U suprotnom, rizici tkanine ispadaju iz bloka i otpustite na rez. Ponekad se nizovi koriste kao vijenac, a zatim tkanina za njih postaje lako, na primjer, til na kamioirima. U suprotnom, opuštanje je neizbježno.
  • U stilu. Pokvariti nove opcije dizajna prstenovi gotovo nemoguće. Naprotiv, oni zadovoljavaju minimalizam, visok protok, brane, skandinavske i nacionalne motive. Zemlja se neće uklopiti i klasik, gdje je fokus na raznim draperijom, budući da prstenovi čine iste sažete nabore.

Gubrizi prozori s nagibom u bilo kojem stupnju idealni su za naručivanje priključaka zavjesa s zapisima ili ih čine na miru. Tamo se dekorativne nadstrešnice vrši na standardnoj visini i odmah ispod prozora za koje se hrani rub zavjesa.

Kako šivati ​​zavjese na cjedilu: detaljne upute za početnike

Zavjese na blokovima postoje u obliku rimskih tkanina. Tamo služe za pričvršćivanje dekorativnog kabela koji otvara prozor i zarobljava ujednačene nabore.

  • U obliku otvaranja. Sve je jednostavno - širi i iznad prozora, volumen prstena. Inače, champete će biti izgubljene na pozadini tkanine, a platno će izgledati prazno u unutrašnjosti. Ima smisla s uskim prozorskim otvorima za stjecanje nekoliko streha uređenih preko druge, asimetrične duljine. Dakle, stvorit će se dojam širokog prozora.
  • Po broju nabora. Izračunajte Champs na zavjese je jednostavan za primjer bilo kojeg tkiva - prstenovi su instalirani na krajevima nabora, a udaljenosti između njih su strogo ista. Plus dva ekstremna. Ukupan broj je čak i.

Članak o temi: Odaberite boje sporedni kolosijek za pokrivanje kod kuće

Izuzetno je važno da planirano pričvršćivanje koristi tkaninu koja ne spava na odjeljcima - kvaliteta mora biti visoka. Odaberite zapise važni su za vijence i kupljene tkanine, a ne obrnuto. Onda ne pati niti stil niti drapery.

Kako šivati ​​zavjese na cjedilu: detaljne upute za početnike

Samopouzdana zavjesa na krede

Kada je sve što vam je potrebno kupljeno, rad je podijeljen u nekoliko faza - tako da će proces ubrzati. Ako nema iskustva, onda kao vježba, dodatni ljubavnik se kupuje i pokušati ga instalirati na rez tkanine. Ako rezultat odgovara, onda su blokovi učvršćeni na "konačni". Dakle, kako instalirati šampines sebe i da će to uzeti:

  1. Plastične ili metalne prstenove. Potonja opcija je zastrašivanje - ugrađen je s čekićem.
  2. Ljepljivi ljubavnik traka. Može biti tekstilna, a onda je ušivena.
  3. Teme za rad u tonu tonu i kontrastiranje za zime šavovima. Šivanje igle.
  4. Tkanina zavjese. Platno za odvojeni vrhunski umetak, ako nema iskustva, a skupe zavjese rizikuju da pokvare.
  5. Santimetar i vladar. Instaliranje krede na zavjese iskrivljeno je u milimetar.
  6. Kreda ili komad suhog sapuna.
  7. Mašina za šivanje.

Kako šivati ​​zavjese na cjedilu: detaljne upute za početnike

Lubavica

Upute - Kako šivati ​​zavjese s komosima, sadrži sljedeće korake:

Priprema tkanine

To je pranje i glačanje platna. Mnoge vrste, osobito prirodne, sjede kada pranje, tako da je važno spriječiti naknadno pomicanje gotovih zavjesa koji se visi na prozoru. Osim toga, glatka tkanina bolje uzima oblik naknade. Ako je stvar previše ljuta na rezanje, onda će dvije mogućnosti za popravak tog nedostatka pomoći:

  • Posebna tekućina formira tanki film na površini. Ima oštar miris, ali vam omogućuje da odmah nastavite raditi. Nanosi se na krede na zavjesama. Postoji još jedan način dosljednosti i boje nalik PVA ljepilo - suši dugo i ostavlja mrlje na tamnoj tvari, međutim, jeftin.
  • Flex šav sa zatvorenim kriška. Primjenjuje se samo na lagano tkivo, jer u teškim stvara ružno zadebljanje. Ručna tkanina je ograđena i oblikovana mukotrpno. Tada je linija stvorena.

Kako šivati ​​zavjese na cjedilu: detaljne upute za početnike

Za amateurante u slučaju šivanja, rad je bolje dati profesionalcima ili odabrati ne-spašavaju tkivo. S obzirom na činjenicu da s čestim pranjem, čak i visokokvalitetna zavjesa može izgubiti.

Članak o temi: Kako skinuti kuću izvan dnevnika ili aeriranog betona

Tkanina za rezanje

Ovisno o vrsti tkanine, to je težak ili lagan, s uzorkom ili bez njega - platno se prvo pretvara iz gornjeg ruba, ostavljajući od vrha od 10 cm za umetanje kapela i 3-4 cm na savijanje. Od dna se šav će odvijati na udaljenosti od 5 cm od ruba.

Važno je kombinirati crtež, ako je i ukupna duljina obje tkanine. Da biste to učinili, prvo pripremite jedan kanal, a zatim predložak je rezanje drugog. Završene zavjese tretiraju se šivanjem na sve četiri strane.

Kako šivati ​​zavjese na cjedilu: detaljne upute za početnike

Zavjese za šivanje

Na gornjem rubu završene polovice zavjesa, zalijepite fleislinske trake. Koristi se za takav željezni cilj. Adhezivna traka se uklanja iz pribora, vrpca je zalijepljena do ruba unutrašnjosti i tkanina je pomilovana s prednje strane. Naknadno se postavlja. Dakle, maziva traka za zavjese dobro popravlja prstenove, a tkanina ne dodiruje. Polove su spremne za umetanje priključaka.

Rad s samoljepljivim priborom je jednostavan, ali također možete šivati ​​lutača trake na baru, ako je napravljen od tekstila. Za to se koristi široka traka, veća od promjera prstena. Navlažena je iznutra, a zatim se rub savija i pričvršćuje.

Kako šivati ​​zavjese na cjedilu: detaljne upute za početnike

Ako je iskustvo kućnog obrta nije, upotrijebite metodu kombinacije - na odabrane i prerađene zavjese se primjenjuju na vrpcu s blokovima koji se pripremaju odvojeno. Ova metoda vam omogućuje da trenirate onoliko koliko želite - ako se opcija ne voli, šivati ​​chalters na zavjesama vlastitim rukama, ne možete jednom.

Instaliranje plastičnih šampiona

Opisani način na koji možete instalirati zapise bez alata. Prvo, dizajn plastike je oprao ili obrisati iz prašine. Provjerite stezaljke - moraju se lako i bez napora pucati. Pripremite platnu - moždani udar i raširite rub s umetnutom vrpcom.

Kako šivati ​​zavjese na cjedilu: detaljne upute za početnike

Instaliranje ljubavnika

Zatim:

  • Tu je inača od 4 - 6 cm od ruba i na vrhu za prvi izazov. Slično tome, dolaze s suprotnom strani. Ako učinite još više, gornji rubovi će se ružno savijeti.
  • Preostala udaljenost između poslova na zavjesama podijeljena je na ukupan broj preostalih prstena i zabilježeni su unutarnji promjeri. Češće će se instalirati zapisi, ljepši su nabori.
  • Zamjena plastičnog prstena, na tkanini, potaknut olovkom ili kredenjem svoj unutarnji dio. Smanjiti škare za krug.
  • Instalacija kreda počinje vlastitim rukama. Gotovi Curt se okreće, ispod njega stavljajući prednji dio plastičnog prstena. S unutarnjim unutarnjim dijelom pritisne drugu polovicu na karakteristični klik. Dakle, dolaze sa svim rupama, slijedeći tkaninu se ne mrštio oko izazova. Ako se to dogodi, prsten je rastavljen i ponovno popravljen.

Članak o temi: Dimenzije plinskih stupca

Kako šivati ​​zavjese na cjedilu: detaljne upute za početnike

Zapravo, ugradnja krede kod kuće je gotova. Ostaje zagladiti gotove zavjese i instalirati ih na vijenac.

Ojačati metalne blokove, to može biti metoda valjanja. Za to će biti potrebno slom za debelu čvrstu tkaninu i čekić. Kada su rupe zakazane i izrezane, ljubavnik je umetnut s prednje strane i nekoliko puta ga udaraju kako bi popravili tkivo. Metoda pričvršćivanja prikladna je za male ne-odvojive prstenove od gustog nehrđajućeg željeza.

Pogledajte video dizajn

Odabir šipki za zavjese na povelje

U pravilu, to su glatke cijevi iz različitih materijala. Apsolutno je opcionalno iste sirove prstenje i šipke - plastični priključci odgovaraju i metal i drvene. I obrnuto. Važno je samo za korespondenciju boje i proporcionalnost promjera. Postoji nekoliko pravila za branje Cornisa za takve zavjese za šivanje:

Kako šivati ​​zavjese na cjedilu: detaljne upute za početnike

  1. Duljina cijevi nosača se bira 10-15 cm više od širine otvora prozora. Ako odgovarajući opcija nije slobodna od nekoliko centimetara, onda nedostatak kompenzira za dekorativne savjete, još bolje otkrivanje ljepote zavjese.
  2. Visina streha ovisi o tome kako se napravi reflektori - uzeti u obzir udaljenost ruba zavjesa na plastičnu ili metalnu bloku. Ako će se on (rub) ojačati u strop, izgledat će ružno. Osim toga, trajno rukovanje će napraviti rubove tkanina s padinama zbog kontakta sa stropom.
  3. Dvostruka nadstrešnica za zavjese odabrane su na takav način da je cijev za til bio mnogo manji promjer nego za glavne platne. Ponekad jedan veliki dvorište i niz, gdje najlakša opcija ostaje nezapažena.
  4. Montaža za zavjese na chalivers treba obaviti kvalitativno i, ako je moguće, je neprimjetno - važno je da su samo tkanina i prstenje privukle pozornost.

Kako šivati ​​zavjese na cjedilu: detaljne upute za početnike

Usredotočite se samo na cijenu vijenca - netočno. Najjeftinije plastične cijevi, ali su namijenjene nekom teškim portirom. Čelik će poslužiti duže, drveni posjeduju čistoću okoliša. Što je u prioritetu - zatim odaberite.

Briga za zavjese na chub

Ovisno o tkivu, platno se izbriše u skladu s uputama - u slabo alkalnoj otopini sapuna, na niskoj temperaturi, inače se sjedi prirodne platnene, a sintetičke police ili uzrokuju. Ne preporučuje se za sušenje za uporabu centrifuge - instalacija Champs of Domoves će izgubiti snagu. Bolje je dati zavjese da ih odsušuju i udaraju u vlažnom stanju. Briga se provodi ne više od jednom svakih šest mjeseci, svakodnevno čišćenje će koštati jednostavno oslobođenje od prašine.

Kako šivati ​​zavjese na cjedilu: detaljne upute za početnike

Briga za zavjese

Ugradite strehe i stavite krede kod kuće na zavjese je jednostavno ako ne žurite i desno. Rezultat zadovoljava mnoge. Možda će takav dizajn sustava Windows uživati ​​u hostesu da će svi otvori u sobama ukrasiti s takvim opcijama.

Čitaj više