Savršena površina s brusnim zidovima nakon kita

Anonim

Ne vjerujte onima koji kažu da je brušenje zidova nepotrebna faza u procesu popravka. Radnici, odobravajući ovo, su ili vrlo lijeni ili amateri. Nemojte ignorirati ovaj proces sebe i ne dopustite da bude drugačije.

Stavite zidove - zanimanje nije jednostavno, posebno za pridošlice. Ali to je idealno glatko, čak i ne dobije majstore. Stoga, brušenje zidova nakon kita zauzima posebno mjesto u procesu popravka čak i s njima. U ovom članku želim reći o tome kako možete donijeti zid na savršeno glatko stanje.

Modni izbor - suha ili mokra

Nanesite na zid kit, u svakom slučaju, ostavite razne mrlje na površini. To može biti brazde iz lopatice, mješavine mješavina, tuberkule, valova itd. Naravno, ne vrijedi ih ostaviti i preseliti u sljedeću fazu rada. Stoga se takvi nedostaci očiste nakon potpunog sušenja kita, obično dolaze oko jednog dana nakon njegove primjene.

Savršena površina s brusnim zidovima nakon kita

I ovdje postoje mogućnosti za to kako to učiniti. Odmah napravite rezervaciju da je proces brušenja prilično prljav posao u doslovnom smislu te riječi. Stoga se unaprijed brinite da je naknadno čišćenje minimalno naporno. Dakle, mljevenje zidova može biti mokra ili suha. U prvom slučaju, voda se logički koristi, ne postoji u drugoj. Koja je razlika i što je kako je bolje izabrati?

Mokro brušenje je prikladno za relativno glatke površine, kao što su suhozid ili zid, ožbukano pravilo. Također, takvo brušenje savršeno se nosi s eliminacijom ogrebotina i malih valova. I glavna prednost toga, naravno, pojavit će se relativna čistoća procesa.

Članak na temu: Namještaj za lutke s vlastitim rukama - nacrtamo kuću za lutke

Savršena površina s brusnim zidovima nakon kita

Činjenica je da nećete vidjeti suhu prašinu, što znači da se zrak i okolni namještaj neće ispuniti s njom, a naknadno čišćenje neće potrajati mnogo vremena i truda. Suho mljevenje je povezano samo s formiranjem velikog broja ove prašine i to je njezin glavni nedostatak. Međutim, nije potrebno učiniti bez njega kada se zid ispostavi s naborima, tuberkulama i droljama, ili se prethodno nije poravnao.

Alati i potrošni materijal

Da bi zid stekao glatku površinu, morate biti naoružani običnim brusnim papirom i drvenim šipkama ili posebnim strojem za brušenje. Odmah napravite rezervaciju da će naknadni ukras igrati odlučujuću ulogu u procesu brušenja.

Za lijepljenje vinila ili phlizelina pozadine, zid ne mora ostati savršeni. Dovoljno je ukloniti velike nepravilnosti, bugove, poglede. Ali pod slikanjem zida morat će se pažljivije pripremiti.

Savršena površina s brusnim zidovima nakon kita

To je zbog činjenice da akrilne boje na bazi vode vrlo razlikuju najmanji nedostaci, pogotovo kada je riječ o svijetlim bojama. Uske boje na bazi ulja mogu sakriti male nepravilnosti zbog svoje gustoće. Međutim, također se ne vrijedi nadati za takvu opciju, jer koncept stupnja glatkoće često ostaje subjektivan i ne podudara se s mogućnostima boje.

Futing sa suhim načinom proći će brže kada se koristi električni alat. No, visokokvalitetan stroj je skup i njegova kupnja s malim količinama rada je ekonomski apsolutno neprofitabilna.

Jeftinija opcija neće dati željeni rezultat, a i dalje ćete morati obaviti bilo kakav izjednačić. Papir emery trebat će mnogo, jer se brzo začepljuje prašinom, pogotovo ako je premala. Veća će ostaviti dodatne ogrebotine.

U idealnom slučaju, preporučujem da provede otvor, koristeći R60, P80, P100 označavanje. Također, ne zaboravite pokriti sve namještaj, naoružani respiratorom i glavom, a pod ruku imaju vlažnu krpu. Zapamtite da će kit pretvoriti u zrak u obliku velike količine prašine. Vrata u susjednim soba čvrsto zatvorite ili premašite vlažnom krpom. Mokrokluk neće zahtijevati toliko pripreme i bit će moguće napraviti kantu s vodom, graterom i širokom lopaticom.

Članak o toj temi: Kako napraviti topli kat u kupaonici od grijanja u apartmanu

Tehnologija brušenja

Tehnologija brušenja prikazana je u mnogim videozapisima. Sa suhim, višak kit je uklonjen brusnim papirom, omotan oko drvenog šipke ili spužve za brušenje s kružnim ili uzdužnim pokretima.

Zid se razgrađuje na mala područja i tako potpuno prolazi. Osim toga, ručno brušenje je da možete doći do svih složenih mjesta, kao što su kutovi, gdje je kit posebno neravnomjeran. Uz pomoć stroj za brušenje, to će biti prilično teško.

Savršena površina s brusnim zidovima nakon kita

Uz mokro brušenje, sve je mnogo lakše. Zid je navlažen vodom, a kit se bubre, a možete ga voziti s graterom. Višak, koji će se pojaviti u obliku razvoda, uklanjaju se širokom lopaticom u istom pokretu kao i za žbukanje. Stoga je prostrani kit tanki sloj kao što se može poprskati preko površine i ispuniti sve ogrebotine, a male poglede se preusmjeravaju.

Spatula se čisti krpom i spremna je za daljnju uporabu. Kao rezultat toga, zid ostaje savršeno gladak, a kit, bez stvaranja prašine, ostaje na mjestima. Kao što možete vidjeti, sa svu važnost, tehnologija brušenja je vrlo jednostavna. Možete biti sigurni da možete vidjeti razne videozapise i sami pokrenuti ovaj proces. I bez obzira na način na koji ste izabrali, neka se vaš popravak lako i šik.

Video "brušenje zidova"

Video o tome kako najučinkovitije brusiti zidove nakon kit.

Čitaj više