Što učiniti ako hladnjak smrdi

Anonim

Najvažniji kućanski aparati u kuhinji, odmah nakon peći, je hladnjak. To je da leži sva odgovornost za očuvanje hrane u konstantnom, svježem obliku, dostupnom jedući. Ipak, situacija nije rijetka kada zbog nepravilnog skladištenja i kasnog čišćenja, hladnjak smrdi. Situacija nije najugodnija, uz čisto vanjsku neprivlačnost i nelagodu, takva situacija je opasna za zdravlje, jer neugodni okusi mogu biti uzrokovani plijesni i blatom i razmaženom hranom.

Kako spriječiti izgled neugodnog mirisa u hladnjaku

Što učiniti ako hladnjak smrdi

Kako bi se izbjeglo vrijeme vremena na pranje hladnjaka od mirisa naselili u njemu, bolje je provesti redovito čišćenje i čišćenje. Možete poduzeti sljedeće savjete kao osnova:

Gdje početi čišćenje u hladnjaku

  • Prije nego što se riješite neugodnog mirisa u hladnjaku, potrebno je identificirati njegov izvor. Provedite temeljitu reviziju sadržaja police i ladica. Sigurno ćete naći nepoželjne proizvode, zbog kojih se pojavio ova "aroma". Trebali bi biti odmah odbačeni.
  • Oslobodite rashladni prostor i zamrzivač od proizvoda, onemogućite opremu iz mreže.
  • Izvucite police, pladnjeve i rešetke i temeljito ih operite deterdžentom. Ne zaboravite na unutarnje zidove rashladnog prostora i zamrzivač, kao i za ladicu gdje se tekućina iscrpi pri odmrzavanju.
  • Obrišite i provjetravajte hladnjak.
  • Prije preuzimanja hrane ponovno postavite arome apsorberi na police.
Važno! Ako redovito čistimo i slijedimo rok trajanja proizvoda, nećete morati razmišljati o tome kako se riješiti neugodnog mirisa u hladnjaku.

Od pranja hladnjaka tako da nema mirisa

Što učiniti ako hladnjak smrdi

Odabir, nego da opere hladnjak unutra kako biste uništili mirise, trebali biste pažljivo pročitati na sljedeće načine:

Sok od limuna

  • izrežite plod na dvije polovice;
  • Utrljajte površinu police i zidove limuna;
  • Nakon dva sata, temeljito je obrišite cijeli hladnjak vlažnom krpom.
Članak na temu: Hare origami iz papira: Shema montaže iz modula s videom i fotografijom

Soda

Što učiniti ako hladnjak smrdi

  • Napravimo vodenu otopinu sode;
  • Moja to znači cijeli hladnjak, posvećuje posebnu pozornost na police i uglove.

Vodikov peroksid će pomoći

  • Prvo morate oprati opremu spužvom sa sapunastom vodom;
  • Nakon toga, obrišite cijeli hladnjak spužvom umočen u vodikov peroksid.

Ocat

Što učiniti ako hladnjak smrdi

  • Prije svega, razrijediti suštinu u vodi;
  • Operite unutrašnjost hladnjaka s krpom koja treba isprati u dobivenu otopinu.

Pasta za zube s aromom od mente

  • Pasta se primjenjuje pomoću tkanine na zidovima i police hladnjaka;
  • Nakon nekog vremena, morate oprati hladnjak pomoću topline vode.

Tekućina koja se koristi za čišćenje peći

Što učiniti ako hladnjak smrdi

  • Potrebno je primijeniti na površinu unutarnje strane uređaja i ostaviti utjecaj na razdoblje navedeno u uputama (u pravilu, najmanje 15 minuta);
  • Zatim uklonite višak tekućine i obrišite zidove i police vlažnom krpom.

Gotovo sve gore navedene metode rade s istom učinkovitošću, važno je ne dopustiti zagađenje kritičnom oznaku kako ne biste potrošili tijekom vremena za čišćenje.

Što učiniti ako hladnjak smrdi

Što učiniti ako hladnjak smrdi

Razlozi koji mogu uzrokovati neugodan miris u ovoj važnoj jedinici, postoji mnogo. Među njima se može zabilježiti glavno:

Naravno, kako bi se spriječila takva situacija, potrebno je provjeriti svježinu proizvoda koji su pohranjeni u ovom kućanskom aparatu. Svaki proizvod koji počinje brzo štedjeti, odmah baciti. Ne biste trebali ostaviti posude, vrećice i druge pakete hrane na policama, koji su gotovo završili: vjerojatnost da se njihov netko probavlja, iznimno nizak, ali pokvariti miris u hladnjaku ostaci su potpuno sposobni.

Da biste brzo dobili osloboditi od takvih aroma, možete koristiti sljedeće izražene metode:

Što učiniti ako hladnjak smrdi

Kako oprati hladnjak od mirisa trulog mesa

Svaki domaćica nužno se suočava s pitanjem od pranja hladnjaka tako da nema mirisa koji pružaju dosadnu nelagodu svim članovima obitelji. To je osobito istinito kada se tjera meso, što stvara tako kaustični buket okusa, s kojima je vrlo teško boriti.

Važno je napomenuti da su krivci takvog mirisa bakterije da se sami smatraju nepozvanim gostima na mjestu skladištenja hrane.

Da bi se spasila unutarnja mikroflora hladnjaka, potrebno je odmah riješiti razmaženog mesa (nemojte ga premjestiti u zamrzivač u nadi da će se ukrčiti u hranu za hranu, tako da će se miris kretati čak iu ovom odjeljku). Čak i smeće, gdje će vrtlog ići, morate odmah izvaditi stan ili kod kuće.

Dalje, trebate djelovati prema takvoj shemi:

Članak na temu: Instalacija fotoaparata stražnjeg prikaza

Onemogućite hladnjak od struje i uklonite sve što je stajalo na police i ležao u paletama. Zatim, koristeći deterdžent, po mogućnosti s jakom aromom, pažljivo oprati sve površine u hladnjaku. Sljedeći korak će biti obrada električnog uređaja pomoću jednog od dolje navedenih sredstava:

  • Soda otopina, koja uključuje 2 tablice i litru vode topline;
  • Octa pomiješana s vodom u istim razmjerima;
  • amonijak, razveden u vodi;
  • Sok od limuna, razrijeđen deset dijelova tekućine.

Najbolje je ukloniti sve izmjenjive dizajne i napiti ih u kadu, marljivo pranju s tvarima za čišćenje. Nakon pranja, ovi elementi mogu biti čvrsto ispuniti sa starim novinama i ostaviti u ovom obliku neko vrijeme. Čim je proces pranja dovršen, bit će potrebno razgraditi jedan od poznatih adsorbenata na police.

Kako ukloniti miris ribe iz hladnjaka

Što učiniti ako hladnjak smrdi

Riba, osobito u svježem obliku, ima kaustičnu i opsesivnu "aromu". Kako mogu ukloniti miris ribe iz hladnjaka? Da biste ga riješili, morate izvesti sljedeće korake:

  • Prikazuje jedinicu. Ako je opremljen sustavom bez smrzavanja, jednostavno isključite iz mreže i istovarite sve proizvode.
  • Operite police s deterdžentom, a zatim obrišite površinu suhog.
  • Pazite na sok od 1 limuna i pažljivo ih tretirajte sve unutarnje površine.
  • Ostavite hladnjak 3 sata, a zatim uklonite ostatke tvari vlažnom krpom.
  • Provedite fotoaparat unutar 2-3 sata.
  • Pokrenite tehniku ​​prije instaliranja mirisa.

Sada sve tajne kako eliminirati neugodan miris u hladnjaku kod kuće, otkrivena. Ali kako bi se spriječio njegov izgled, moraju se provoditi profilaktička akcija.

Što staviti u hladnjak da uklonite neugodan miris

Kada domaćica razmišlja o hladnjaku kako bi se uklonio neugodan miris, sigurno, kupljena sredstva dolaze na pamet. Oni su sada u poslovnim trgovinama, a možete odabrati apsorber za svaki okus i novčanik.

Neutralizatori su različiti tipovi:

  • s punilom iz aktivnog ugljika (najčešći);
  • gel (pogodan za one koji traže način da se riješe mirisa u hladnjaku brzo);
  • Ionizatori apsorberi (dopustiti ne samo da će zrak u hladnjaku svježe, već i produžiti život proizvoda, suspendirajući procese truljenja).

Članak o temi: Ideje za Notepad to čine sami s fotografijama i videozapisima

Valjanost takvih apsorbera od 2 mjeseca do godinu dana, ovisno o tome koja je vrsta punila prisutna u proizvodu i koliko je zamjenjivih kapsula uključena u komplet. O tome kako će se brzo nositi s neugodnim mirisom u uputama.

Ali ako nemate želju za kupnjom gotove kompozicije, upoznajte se metodama, kako ukloniti miris iz hladnjaka uz pomoć narodnih lijekova. To uključuje:

Što učiniti ako hladnjak smrdi

Što učiniti ako hladnjak smrdi

Kada koristite ta sredstva, važno je znati da je potrebno da se često mijenjate "apsorberi" često, možda dnevni.

U većini slučajeva, nakon čišćenja hladnjaka potrebno je opće čišćenje stana s klorom. U slučaju da se i dalje osjeća miris trulog mesa, postoji mogućnost da prodire u uređaj. U takvoj situaciji samo će stručnjak koji će razumjeti tehniku ​​moći pomoći.

Ponekad se događa da ovaj neugodni miris nadilazi jedinicu i zasićuje kuhinju ili susjedne prostore. Da bi se uklonio miris, morat će obaviti opće čišćenje, upotrebom agensa koji sadrže klor.

Nakon što je smjernice narudžbe dovršen, moguće je uključiti ploču za nekoliko trenutaka, nakon čega se stavi na koru limuna ili narančaste na tutnjavu, što predivno miriše u grijani oblik. U zaključku, morate pažljivo priznati sve prostorije.

Što oprati novi hladnjak

Što učiniti ako hladnjak smrdi

Takva velika kupnja, kao novi hladnjak, uvijek ispunjava kuću ugodnom uzbuđenjem. U prašini radosti ne smijete zaboraviti da prilagođavanje novog člana obitelji u život u stanu i kontinuiranom radu treba postupno i kompetentno.

Možete napomenuti nekoliko stupnjeva pripreme ove tehnike za rad:

  • Upravo isporučena tehnika mora završiti najmanje 3 sata bez povezivanja s mrežom.
  • Tijekom tog vremena potrebno je oprati svoj unutarnji sadržaj pomoću posebnih proizvoda za čišćenje, ne previše agresivno. Može biti lijepo nositi se s običnom sodom.
  • Nakon pranja, potrebno je ventilirati hladnjak 2 sata, a tek nakon toga se poveže s strujom.

Svakako primijetite da je briga za hladnjak vrlo važan, jer je onaj koji je odgovoran za održavanje hrane u jestivom stanju. Zato je toliko važno da ga pravodobno očistiti od nastaju zagađenja, pranje i ventilira. Ako slijedite ove nekomplicirane preporuke, nikada ne možete osjetiti neugodan miris od njega od njega.

Čitaj više