Kako odabrati rulet?

Anonim

Kako odabrati rulet?
Među ostalim građevinskim alatima, rulet se ne ističe na bilo koji način - jednostavan radni alat koji nema lukav mehanizmi i uređaji. Stoga, kada kupujete mjernu ruluju, mnogi ne vide posebne poteškoće pri odabiru.

Bilo bi prikladne duljine, a svi ostali parametri alata uzimaju u obzir. Dok su rulete podijeljene na mnoge parametre, uključujući krutost weba, prema točnosti mjerenja. Uostalom, oni se proizvode iz različitih materijala s različitim stupnjevima zaštite. Kvaliteta alata u velikoj mjeri ovisi o tim čimbenicima. U ovom članku pogledat ćemo različite opcije za mjerenje ruleta.

Mjerne trake i njihova točnost

Kako odabrati rulet?

Nije problem za kupnju mjernog ruleta danas, stvar kako kupiti točan i kvalitetan alat, jer, u pravilu, u trgovinama obilje širokokvalitetnog bulpotreba, koji se može koristiti samo u domaćem svrhe. Roulette visokokvalitetne i uvezene proizvodnje koštat će nekoliko narudžbi veličine skuplje, jer se provode u skladu s željama i zahtjevima svjetskih stručnjaka. I u skladu s tim, moguće je kupiti takav profesionalni i kvalitetan alat samo u specijaliziranim korporativnim trgovinama gdje se prodaje građevinski alat.

Prilikom odabira ruleta, trebate obratiti posebnu pozornost na koje se linije primjenjuju na alat za označavanje. Zasigurno, mnogi su primijetili kako označena je debela i gusta linije ljestvica na mjernim mjerenjem trake. Teško je odlučiti o tome koji rub linije i može biti u sredini, potrebno je izvršiti mjerenja. Tada kako profesionalni ruleti, namijenjeni za proizvodnju točnijih djela, imaju skalu izrađenu tankim linijama, vidi koje je osoba s lošim vidom teška. Jedini izlaz ovdje može biti kontrast i korištenje velikih brojeva.

Članak o temi: Garažna podizna vrata: Cijene od proizvođača i preglede tipa

I još jedan nedostatak jeftinih ruleta. Rezanje mreže mjerne trake na svom oznaku barem na komade duljine mjerača, možete osigurati da se svi dijelovi ne podudaraju. U tom slučaju svaki sljedeći dio će biti nešto više od prethodnog. Sasvim je jasno da je jednostavno nemoguće raditi s korištenjem takvog alata.

Stupanj rigidnosti platna ruleta

Kako odabrati rulet?

Mnogi majstori, podižući mjernu rulet, obratite pozornost na oblik platna ovog alata. Najčešće se izvodi potpuno izravno ili polukružno, savijeno duž cijele duljine. Treba napomenuti da zakrivljeno platno ima veću krutost i nije razrađena ako postoji potreba za velikim ruletom. Visoka kvaliteta mjerna mjerna traka može se popeti samo nakon otpuštanja dva metra. Ova činjenica može igrati važnu ulogu pri obavljanju popravaka, jer to omogućuje bez ikakve pomoći za obavljanje odgovarajućih mjerenja na velikim područjima.

Duljina mjernog ruleta

Kako odabrati rulet?

Ovaj parametar je relativno shvaćen. Odaberite duljinu mjernog ruleta slijedi iz nadolazećeg proizvodnog rada. Na primjer, za rad u apartmanima ili domovima, bit će mjera čvrsto dužine trake. Zatim, na ljestvici gradilišta, najbolje je koristiti rulet, duljinu od 50 m, pa čak i više. U drugim slučajevima, upotreba laserskog ruleta smatra se prikladnim, njegov maksimalni raspon mjerenja je 300 m.

Zaštita od ruleta

Kako odabrati rulet?

U proizvodnji mjerne trake, može se prekriti zaštitnim slojem, koji štiti traku od mogućih učinaka korozije. Jeftini alat ostaje gotovo nezaštićen, jer je teško nazvati obranu tankog sloja boje koja se primjenjuje na traku.

Mjerne trake imaju visoku cijenu - oko 10-15 dolara, imaju ozbiljniji premaz. Neki od njih pokrivaju cink sloj, a neki bakar. Ovaj rulet je karakteriziran i prema metodi primjene boja, vaga, kao i zaštitni sloj, koji omogućuje značajno proširenje vijek trajanja instrumenta.

Članak o temi: Zatvori niti u kuhinji: transformacija unutrašnjosti

Međutim, često je nepotrebna revnost proizvođača nije u potpunosti opravdana, jer alat uzima tako ozbiljan zaštitni sloj, povećava težinu mreže ruleta. Kao rezultat toga, platno se može preplaviti već kada ga ispruži na duljinu jednog i pol metara.

Što bi trebalo biti kućište ruleta?

Kako odabrati rulet?

Iskusni majstor može procijeniti kvalitetu ruleta samo svojim korpusom. Očito, većina ruleta ima duljinu manje od 20 metara i izrađena u plastičnom slučaju malo se vjerojatno razlikovalo posebno pouzdanost. Posebnu pozornost treba posvetiti utičnicu, u slučaju da je opremljen umetkom iz dovoljno guste, ali meke gume, web je zajamčena zaštićena od pojave mogućih ogrebotina tijekom rada koja je posljedica trenja tijela tijela , Osim toga, platna ruleta je prekrivena skupim i pouzdanim zaštitnim slojem.

Na uvezenim, što znači visokokvalitetna mjerna mjerenja trake, čak i stezaljke koje igraju ulogu samo za stezanje mehanizama, dok se mijenjaju traka. U tom slučaju, kao rezultat kočenja, trenje ne podliježe mjernoj traci, već poseban bubanj na koji je ranjen.

Tu su i brojne druge značajke mjerenja ruleta. Na primjer, elektronika koja je ugrađena u kućište ruleta. U radu rada nemoguće je ne zabilježiti praktičnost ovog uređaja, jer može vrlo brzo pokazati izmjerenu udaljenost, točno do desetine milimetra. Takvi ruleti u proizvodnji prolaze posebnu komparativnu testiranje i pripadaju visokim alatima točnosti.

Povećati točnost željenih mjerenja pomoći će i prisutnost na ruletu razine mjehurića, koja će omogućiti da se koristi za kontrolu, na primjer, zidanje od opeke.

Dakle, unatoč prividnoj jednostavnosti, odabirom ruleta treba biti vrlo pažljivo, a onda će vam dugi niz godina služiti.

Čitaj više