Što ako protok plina teče?

Anonim

Što ako protok plina teče?

Izraz "plinska stup" obično se naziva bojler vodom protokom, koji je instaliran za grijanje vode u domovima koji nisu povezani s centraliziranim grijanjem. Ova metoda grijanja ima mnogo prednosti, čiji je važan neovisnost od javnih usluga i preventivnog rada, što vam omogućuje da uvijek imate toplinu i toplu vodu u kući.

Međutim, problemi stanovnika kuća povezanih s plinovodom imaju mnogo. Jedan od najčešćih problema je razgradnja plinske opreme koja može podrazumijevati vrlo ozbiljne, pa čak i posljedice opasne po život. O tome što učiniti ako pronađete propuštanja u plinskom stupcu, pročitajte u našem trenutnom članku.

Što ako protok plina teče?

Zašto se događa?

Sastavili smo popis najčešćih razloga zbog kojih je plinski bojler počinje curiti. Dakle, ako sumnjate na prisutnost propuštanja, možda će razlog biti jedan od sljedećeg:

  • Nosili su elementi vodovoda. To je, drugim riječima, moramo zamijeniti gumene brtvene brtve koje se nalaze između crijeva i cijevi.
  • Promijenjen je izmjenjivač topline, to jest neka vrsta "tenk", u kojem se voda zagrijava. Cijevu koja je pričvršćena na njega je trajno izložena kapi temperature, kao rezultat kojih se mogu deformirati i korozivati.
  • Provedeni su redoviti profilaktički radovi. Plinska kolona je oprema koja zahtijeva periodični pregled i održavanje kako bi se spriječile kvarove. Ako zanemarujete te odgovornosti, protok se može pojaviti neočekivano.

Što ako protok plina teče?

Što ako protok plina teče?

Kako eliminirati curenje?

Postizanje uzroka pojave curenja, moguće je podesiti. Daljnje aktivnosti ovisit će o tome koji je dio plinske stupce izvor propuštanja.

Što ako protok plina teče?

Curenje u radijatoru

Činjenica da u radijatoru postoji pukotina ili klizač, signalizira prisutnost zelenih mrlja na ovom dijelu. Postupak za uklanjanje curenja u radijatoru bit će kako slijedi:
  • Preklapamo vodene cijevi tako da voda ne teče u kolonu. Odvojite crijeva za dovod vode iz kolone. Spojimo ostatke vode iz radijatora. Da biste uklonili tekućinu iz svitka, koristimo usisivač ili pumpu.
  • Naoružani brusnim papirom, čistimo oštećena područja. Onda obrađujemo ta mjesta pomoću rješenja za odmašćivanje i obrišite suhom.
  • Uzimamo lemljenje željeza s lemljenjem koji se može koristiti na temperaturama iznad 180 stupnjeva (snaga od željeza za lemljenje treba biti najmanje 100 W). Mljeti komad rosina ili utrljati u pilulu u prahu. Pospitemo ravnu površinu ovom sastavom.
  • Zagrijavanje grijanja željezo na željenu temperaturu, mi povećavamo lemljenje na visinu od oko 0,2 cm.
  • Ponovimo ovaj postupak za svaku štetu od kraja do kraja.

Članak o toj temi: Kako napraviti mozaik od šišmiša - korak po korak poduku

Alexander Gerasimov u svom videozapisu će pokazati i reći kako pravilno samostalno sipati hladnjak plinske stupce.

Propuštanje u navojnim spojevima

Često možete otkriti curenje u priključcima navoja između dijelova plinskog stupca. Obratite pozornost na koju je cijev formirana da teče: voda se obično isporučuje za grijanje i desnog - plina. U pravilu, voda počinje iscuriti iz cijevi ako je brtva brtva nošena. Promijenite ovaj rezervni dio je vrlo jednostavan.

  1. Prva stvar koju treba učiniti je blokirati protok vode.
  2. Zatim rastavite vezu u kojoj je problem otkriven (koristimo redoviti ključ za tu svrhu). Skinite ispušnu brtvu.
  3. Spojni elementi čiste od kontaminacije i odmašnja.
  4. Ako je rezbarenje oštećena na američkom orahu, treba ga zamijeniti.
  5. Zatim postavite novu gumenu brtvu i prikupite vezu.

Što ako protok plina teče?

Curenje u cijevima

Ponekad se propuštanje otkrije ne u spoju cijevi, već izravno u njima. Stručnjaci savjetuju prilikom otkrivanja pukotina i malih razmaka u cijevima da koriste isti način da se eliminiraju curenje u radijatoru, to jest, za lemljenje. Međutim, u nedostatku pravilne skrbi, nije uvijek moguće otkriti oštećenja vremena. Ako ste pokušali prekasno, a cijev se uspjela pobrinuti da to ne podliježe popravak, to će morati zamijeniti.

Oni koji su naišli na sličan problem kažu da je vrlo teško pronaći odgovarajuću cijev, čak iu trgovinama specijaliziranom za prodaju opreme za plin. Kao zamjena cijevi, možete koristiti valoviti crijevo od nehrđajućeg čelika ili fleksibilnu opskrbu vodom.

Kako poštedjeti slušalicu, bez kvarenja i produljiti vijek trajanja plina, možete vidjeti videozapis Vladimir Pekary, koji je prikazan u nastavku.

Zamjena vodenog pečata vodenog čvora

Još jedna moguća mjesta za pojavu curenja su čvor za uzgoj plina. Ako je voda počela biti zamrznuta od njega, najvjerojatnije su se odvijali zalihe za brtvljenje. Ovaj rezervni dio će biti lako zamijeniti.

Članak o temi: Klinker paneli za fasadu, ljepotu i praktičnost

Dijelovi vodenog čvora pričvršćuju šest vijaka - prvo odvijamo te zatvarače. Zatim odspojite dva dijela kućišta čvora. Iz unutarnje uklanjanje membrane, proljeće i ploče s šipkom, koji je okrugli disk s metalnim pin. Ako odvrnite ovaj PIN, možete otkriti gumeni prsten ispod njega - to je brtva. Uklonite prsten za nošenje, stavljamo novu na svoje mjesto i prikupite čvor u obrnutom redoslijedu.

Što ako protok plina teče?

Čitaj više