Šivanje tvrdog lambrequina vlastitim rukama i njegovom uporabom: shabrakom ili bandom

Anonim

Ukrasni dio zavjesa na teškom osnovi je tvrdi lambrequin. Njegovo krojenje može biti učinjeno s vlastitim rukama. Prije svega, morate znati koje će materijale biti potrebne za to. Njegov proizvođač može se izvesti pomoću ljepila i materijala bez vrpce. To može biti nešto s sljedećeg popisa:

  • Shabrak ili Bando;
  • Dublerin;
  • Fliselin;
  • Sintepon;
  • Okvir od drva ili bilo kojeg drugog materijala.

Šivanje tvrdog lambrequina vlastitim rukama i njegovom uporabom: shabrakom ili bandom

Labraken je izvrstan ukras koji će skladno nadopuniti zavjese na vašem prozoru. Također Lambrequen će vizualno povećati sobu, što ga čini višim ili širem.

Shabrak ili Bando

Svaki od njih ima vlastite karakteristike. Shabrak može biti dvije vrste: termoklate ili samoljepljive. U prvom slučaju, materijal je zalijepljen pomoću željeza, au drugom je dovoljno da se ukloni zaštitni film za otvaranje baze ljepila i staviti tkaninu. Debljina ovog materijala može doseći 6 mm. Površina ljepljivog sastava može biti samo s jedne ili oboje. Ovo je jedan od najskupljih materijala. Osim toga, Bando je teško pristupiti. Za pričvršćivanje lambrekina iz zavoja do vječnosti izvodi se ljepilom vrpce čičak.

Šivanje lambrekina na toj osnovi počinje s obrascem obratka.

Potrebno je odrediti model zavoj koji vas zanima i napravite uzorak s kartona.

Zatim proširite zavoj na stolu i izrežite željeni materijal. Tkanina za ispis lambrekina mora se pred-unajmiti. Pripremljena tkanina imenuje se u pravom smjeru niti. Pomičite ga i pričvrstite željezo (ako koristite Thermoclate bandu). Temperatura željeza ne smije biti previsoka, a optimalna snaga je 2,5, dok parovi moraju biti minimalni. Svjetlo i glatke pokrete hodaju površinom tkanine, kako to ne popraviti potpuno. Potrebno je za tkaninu s uzorka da ostavi mogućnost prebacivanja tkanine i postiže željeni položaj slike. Dajte tkanine da se ohladi, za to vam je potrebno 3-4 minute.

Članak o temi: Dekorativna gipsana ploča FASECART

Provjerite mjesto baze na tkanini ako je s uzorkom. Iscrpiti ga tamo gdje je potrebno. Nakon toga, možete popraviti bandanda konačno, postavljanje napajanja do 3 i potpuno uklanjanje pare. Potrebno je lako pritisnuti željezo, ali ne cijeniti mnogo. Dati radni komad da se ohladi.

Šivanje tvrdog lambrequina vlastitim rukama i njegovom uporabom: shabrakom ili bandom

Primjer 1. Uzorak dvostrukog zavjesa s lambrekinom.

Možete koristiti nekoliko opcija za daljnje uređenje rigidnog lambrequina. U prvom od njih, donji rub ostaje otvoren, to jest, nije ukrašen pletenicama ili tako nešto. U tom slučaju potrebno je koristiti oblogu. Izrežite prazninu s marginom od 1,5 cm tkanine duž ruba, nameću oblogu na prednjoj strani dekorativnog liketa lambrekina i izvedite kružnu liniju, ostavljajući gornji rub otvoren. Za drugu opciju dizajna, također će biti potrebno smanjiti prazno s marginom tkanine. Rub trake mora se izvući iz teške dijelove, savijati zalihe tkanine i pokrenuti kruti dio benda. Na savijena tkanina trebate nametnuti ljepljivu traku i osigurati željezo odrezati prije ove pjene gume. Donji rub se može dodatno razdvojiti pletenicom ili resicom. Bando je pričvršćen za strehe s posebnom ljepljivom trakom.

Aplikacija Fliselina

Fliseline se proizvodi na dekantiranoj osnovi, koja se primjenjuje ljepljivim premazom. Vrlo je elastična i može biti jedna od dvije vrste: s čvrstim ljepilom ili točkom. Proizvodnja rigidnog lambrekina s vlastitim rukama na bazi phlizelina može biti prilično problematična zbog njezine elastičnosti i relativne mekoće. Pogodnije je koristiti u kombinaciji s drugim materijalima, kao što je steganska obloga.

Šivanje tvrdog lambrequina vlastitim rukama i njegovom uporabom: shabrakom ili bandom

Primjer 2.Kemes zavjese s lambrekinom koji se sastoji od dva swag.

Teški flizelin i 2 komada materijala lica tako da je veličina i oblik phliželina u potpunosti odgovarao budućem lambrenu, a tkivo je bilo s marginom. Filtarski tkanina prije lijepljenja Fliseline. Pričvrstite ljepljivu stranu philizelina s detaljima tkiva i stisnite dobro. Prvo, prođite glačalo na fliseline s pokretima svjetla, a zatim okrenite radni komad i pritiskom na glačalo čvrsto, učinite to. Dati radni komad da se ohladi 10-15 minuta. Dodirnite pinove 2 komada praznine tkiva i položaja. Šivanje izratka se izvodi s pogrešne strane, gornji šav ne šapi tako da se lambrekin može ispasti.

Članak o temi: obrti za davanje od guma i automobilskih guma: ideje i radionice (88 fotografija)

Nakon šivanja, morate odrezati produžnu tkaninu, ostavljajući oko 3-5 mm nakon niti tako da se šav ne rasprši. Na gornjem rubu trebate ostaviti oko 2 cm. Uklonite lambrekin i implementirajte šavove. Kada se lambrequen hladi, možete odabrati čičak. Na to, šivanje lambrekina je dovršena. Ostaje samo da ga lijepi na drugi dio velcro pričvršćenog na drvene brustere preko streha.

Korištenje drugih materijala

Dublein je sličan Phlizelin u svojim svojstvima, međutim, ima gustu osnovu. Može se napraviti na tkivu ili pletenoj osnovi. Posljednja opcija se koristi uglavnom prilikom šivanja odjeće. Za šivanje tvrdog lambrequina bolje je koristiti dublerina na temelju tkiva. Ovaj materijal je prilično izdržljiv, a ne tako elastičan kao flizelin. U isto vrijeme jeftino i pristupačno. Načelo rada s njim je isto kao i kod Flizelina.

Možete se prijaviti i senaniziranu oblogu ili sintetu. U tom slučaju ćete u isto vrijeme dobiti oblogu, a oblik koji SinyPon čuva dobro. Prije uporabe mora se pomladiti. Možete dodatno osigurati krutost proizvoda ako koristite fliseline. Glavna prednost takvog materijala za šivanje tvrdog lambrekina je da se može izbrisati i ne bojati se da će se krutost izgubiti.

Možete napraviti tvrdi okvir za lambrene. Za svoju proizvodnju možete koristiti drvo, gipsanu ploču ili uske karton. Oblik proizvoda ovisit će samo o vašoj ideji i mogućnostima. Za presvlake, dekorativni materijal može se koristiti za klamanje namještaja. Ako povučete pjenastu gumu ili sintetičku pred okvirom do okvira, čime se dobivate obrazac za puhanje.

Za šivanje tvrdog lambrequin možete koristiti mnogo različitih materijala. Najpogodniji i praktičniji Bando-shabrak, no to je prilično skupo i istovremeno nije tako lako doći kao flizelin ili dublerin. Potonji je jednostavna, pristupačna i jeftina opcija, ali i bez nedostataka.

Članak o temi: Dizajn uske Dječje sobe

Koristite dublerin je dopušten samo na tamnim tkivima, jer je nemoguće oprati predmete iz njega. Možete samostalno odabrati prikladniju opciju za izradu ovog dekorativnog dijela.

Čitaj više