Kako suncu iz organske: upute

Anonim

Zavjese su konačni barkod bilo kojeg interijera. Bez ovog okvira prozora, najnapredniji dizajn će izgledati pristojno. Leteće zavjese ili teške zavjese, ukrašene četkima - izbor za vas, važno je da ukrašavaju unutrašnjost i zadovoljni okom kućanstava.

Kako suncu iz organske: upute

Organa je svjetlo, ali u isto vrijeme kruti tkanina, koja je složena u obradi.

Baciti, ali zavjese od Orderze izgledaju elegantno. Ovaj materijal je svjetlo, ali u isto vrijeme dovoljno kruti tkanina, obično dobro držeći oblik. Osim ovog tipa, organza ima još jednu značajku - to je prilično složeno u obradi. Ako odlučite dati prednost takvom Garbbinu, možete kupiti spremnu kopiju ili kontaktirati svog profesionalnog šava. I moguće je sami sunce, dovoljno je proučiti sve suptilnosti rada s materijalom i napraviti malo truda.

Kao i svaki drugi proces, obrada zavjese sastoji se od pripremnog rada i izravnog šivanja. To je iz temeljitog pripreme koji će ovisiti o konačnom rezultatu.

Pripremna faza

Potrebni materijali za zavjese: šivaći stroj; iglice; niti; škare; zavjesa pletenica; kosi zaljev; metar; nož; svijeća; igle; željezo.

Ako se odlučite samostalno suncobrather iz Organe, trebali biste biti spremni za neke poteškoće uzrokovane svojstvima materijala. Na temelju značajki, takav vrt zahtijeva ponderiranje donjeg ruba, samo u ovom slučaju će ležati s glatkim i lijepim faldamima. Dakle, možete nastaviti.

Za sve faze rada, trebat će vam:

  • mašina za šivanje;
  • iglice, niti;
  • škare;
  • zavjesa pletenica;
  • kosi zaljev;
  • T-vrata m;
  • oštar nož;
  • Svijeća ili upaljač;
  • šivanje igle;
  • željezo.

Kako suncu iz organske: upute

Krug zavjese zavjese od organske zavjese.

Širanje zavjesa provodi se prema sljedećoj shemi.

  1. Izmjerite širinu prozora ili zida koji namjeravate ukrasiti. Ne smije se odbiti od primljenih parametara, zavjese koji leže na velikom Faldami izgledaju najatraktivnije, što znači da se širina mora pomnožiti s 1,5 ili na 2. Dobiveni rezultat je gotova zavjesa, te je stoga potrebno ugraditi dionica u cilj i sa svih strana.
  2. Nakon što se izračunavaju idealne veličine zavjesa, možete pokrenuti prekid. Organa je prilično hirovita i bolje je na podu ili na velikom stolu. Napravite redak i pažljivo, ali pouzdano otkrijte materijal škarama. Obrtnici su podijeljeni tajnom koja vam omogućuje da napravite savršeno glatke rez. Označite potrebnu duljinu i izvucite jednu horizontalnu navoj iz weba. Ova traka će biti najbolja smjernica.
  3. Za rezanje osim škare, možete koristiti oštrog noža zagrijan na otvorenoj vatri. Ova metoda vam omogućuje istovremeno izrezivanje rubova tkanine i procesa. Raširite nagib na ravnu površinu i pritisnite rub mjerač krojenja. Zagrijte nož i jedan brzi i sigurni pokret, izrežite tkaninu. Ako je metal dovoljno vruć, platit će rubove u procesu rezanja i neće im dopustiti da cvatu.
  4. Nakon toga, potrebno je obraditi rubove, budući da organza ima nekretninu za oštećenje tijekom rada. To se može učiniti na dva načina. Prvi je obraditi liniju rezanja pomoću šivaćeg stroja, hiroviti niti će zadržati mali cik-cak ili overlock šav. Drugo - mjesto ruba, ove manipulacije su bolje obavljati zajedno, jedan bezbrižan pokret će pokvariti svu tkaninu. Neka pomoćnik pokrene grafikon, i hodate po rubu plamena, ali bolje je isprobati svoju spretnost na neupadljivom području ili nepotrebno obrezivanje.

Članak o temi: Ergonomski ormarić na balkon s ulogom roleta: praktičnost i kompaktnost

Šivaći rad: Uputa

Kako suncu iz organske: upute

Korokva beyk je primijenjena vrpca s unaprijed susjednim naknadama.

Nakon što se materijal otkriva i obrađuje rubove, možete početi izravno na rad šivanja. Ako ste ispravno otkrili organzu i tretirali rubove, ne bi trebalo biti poteškoća.

  1. U sljedećoj fazi morate šivati ​​kosi beyk. Potrebno je odabrati pletenicu i niti u tonu glavne tkanine zavjesa, a konačni rezultat će vas zadovoljiti. Uz pomoć za šivanje igle, držite se ruba organske, ponovno provjerite zglobove i postavite ga na pisaći stroj.
  2. Možete rukovati šavovima i bez uporabe posebne pletenice. Da biste to učinili, dvaput okrenite rub zavjesa dvostruku širinu od oko 5-8 mm i uzmite ga nježno. Ova metoda vrijedi samo ako nije moguće steći kosi beyk. Takav će rub teško izgledati teško i pokvariti laganu i zračni dizajn sobe.
  3. Nakon toga, možete nastaviti s obradom vrha zavjesa. Još jednom, izmjerite udaljenost od navodne strehe do poda i dodajte 3-4 cm na zavoj. Eksplodulirajte organzu na prednjoj strani dolje, ispali materijal i skočite s pinovima šivanja. Pričvrstite zavjesu pletenicu s istim PIN-om i provjerite kvalitetu veze. Šivanje oba dijela na šivaću stroju. Zatim potaknite rubove i ručno ih osigurajte.
  4. Donji rub može se preraditi iz otapanja, ali ova metoda neće osigurati dovoljnu ponderiranje, što će prisiliti zavjese koji leže na prekrasnom faldamiju. Donji rub je bačen tri puta, širina naknade je oko 5 mm i puca u pisaći stroj. Bolje je koristiti Overlock šav. Ova metoda obrade osigurat će dovoljnu elastičnost i težinu donjeg ruba.
  5. Vaše zavjese su spremne. Temeljito ih dodajte, prateći da glačalo nije pregrijano, prekomjerne temperature će dovesti do taljenja nježne organske organe. Sada se elegantan okvir prozora može objesiti na mjestu.

Članak o temi: Tuš kabina u kombinaciji s kupatilom

Predložena metoda obrade zavjesa pomoći će vam da naučite kako ispravno raditi s takvim tankim i nježnim materijalom kao organzu. Sada ne samo ne samo da sunčeva zavjese, već i stvoriti izvrsnu odjeću iz ove veličanstvene tkanine ili odijelo za dijete.

Čitaj više