Potrošnja cementa na 1 m2 estrih: kako izračunati broj

Anonim

Potrošnja cementa na 1 m2 estrih: kako izračunati broj

Potrošnja cementa za 1 m2 Estrih se izračunava ovisno o tome koji je otopina pripravljena. Design značajke svake mješavine imaju značajne razlike na temelju kojih će se uvjeti koristiti površina, planira se na vrhu podnice estriha, što je sastav smjese, koliko slojeva i što je metoda krvarenja s preklapanjem , Potrošnja cementa na estrihu ostaje primarni parametar za sve vrste radova izvedenih na ravnom krovu ili u zatvorenom prostoru, na otvorenim terasama ili glaziranim balkonima.

Pripremna faza

Potrošnja cementa na 1 m2 estrih: kako izračunati broj

Odredite volumen smjese, fokusirajući se na visinu estriha

Prije nastavka s pripremom otopine namijenjene za punjenje estriha, morate obaviti određena mjerenja i izračunati količinu ne samo cementa izravno, već i same otopine.

Prije svega, potrebno je točno i pravilno izmjeriti područje ili web-lokaciju, na kojem će se estrih poplaviti.

Potrošnja cementa na 1 m2 estrih: kako izračunati broj

Brisanje površine na kojem će se estrih napuniti iz građevinskog smeća i nepotrebnih predmeta, nastavite do definicije nulte razine. Morate označiti na svim zidovima koristeći lasersku razinu razine ili vode vode Waterpas.

Nakon što je odredio visinu i debljinu budućeg estriha, bit će moguće točno izračunati koliko je potrebno rješenje da biste dobili ravnu glatku površinu.

Izračun se provodi na 1 m2 i to će pomoći u određivanju potrebne količine cementa, koja će biti potrebna za stvaranje kvalitativnog rješenja.

Nakon instalacije nulte razine, svi pronađeni rezultati moraju biti spojeni na jednu glatku liniju kako bi se odredila razina visine visine.

Potrošnja cementa na 1 m2 estrih: kako izračunati broj

Visina razlika se mora primiti od 0,8 cm do 5 cm

Razina razlika visine je udaljenost ili visina između glavne (početne) površine i linije koja povezuje točku pronađenu pomoću razine konstrukcije. Rezultirajuća vrijednost ne smije prelaziti 5 cm, ali ne bi trebala biti manja od 0,8 cm. Inače će se površina naknadno osjetiti na pucanje i početi se raspasti.

Članak o toj temi: Kako objesiti stropne strehe to učiniti sami

Određivanje cementne potrošnje na 1 m2 estrih, treba uzeti u obzir i njegove značajke. Na primjer, koristeći portland cementa za pripremu rješenja, morat ćete provesti malo više pijeska, to znači da će se količina same cementa smanjiti.

Uzeti u obzir osobitost materijalne marke je nužna, jer s netočnim izračunom stvoreni estrih neće moći izdržati određeni teret i neće biti izdržljivi.

Izvođenjem izračuna, važno je obratiti pozornost na brand cementa. Za pripravu pripravka upotrebom M500 brand praha, bit će potrebno 5 dijelova pijeska i samo jedan dio cementa, a ako se koristi brand m300, onda će pijesak biti potreban već tri dijela.

Potrošnja cementa na 1 m2 estrih: kako izračunati broj

Plaćanje

Potrošnja cementa na 1 m2 estrih: kako izračunati broj

Da biste pripremili visokokvalitetnu mješavinu, izbjegavajte ponovno izračunavanje građevinskih materijala i, u skladu s tim, sredstva moraju postići točan izračun. Bit će potrebno razjasniti ne samo brand cementa, već i značajke kao što su:

  • prisutnost plastifikatora u njemu;
  • sulfatni otpor;
  • postotak aditiva;
  • Razina opterećenja koju je premaz stvoren iz ovog praha može izdržati.

Potrošnja cementa na 1 m2 estrih: kako izračunati broj

Pomnožite područje prostorije na visinu estriha

Izvršiti točan izračun potrošnje materijala za 1 m2. Možete koristiti jednostavnu formulu. Vrijednost ukupne površine prostorije mora se pomnožiti s zadanom vrijednošću kravate. Dakle, ako je u sobi, ukupna površina od kojih je 80 m2, estrih s debljinom od 5 cm će biti napunjena, bit će potrebno 80 m2 x 0,05 m = 4 m3 otopine.

S obzirom na to da će se cement M500 koristiti za ispunjavanje posla, možete nastaviti izračun:

Potrošnja cementa na 1 m2 estrih: kako izračunati broj

Prema standardnom jednom kubičnom metru, smjesa će zahtijevati 410 kg cementa. Da biste stvorili estrih u ovoj sobi, trebat će vam:

4 m3 x 410 kg = 1640 kg m500 brand prah.

1640: 50 = 32,8 vrećice (80 m2), gdje je 50 masa jedne cementne vrećice.

To znači da na 1 m2 veza u ovoj sobi morat ćete potrošiti gotovo 0,5 vrećicu za cementnu vrećicu, 1,5 vrećice pijeska ili 25 kg cementnog oznaka M 500 i 75 kg finog pijeska. Detalje o tome kako ispravno izračunati potrošnju materijala za estrih, pogledajte ovaj videozapis:

Članak o temi: Plastične zavjese: vrste i njihova uporaba

Prilikom izvođenja izračuna potrebno je uzeti u obzir značajke priprave otopine iz cementa različitih brandova.

Neuspjeh u skladu s pravilima i povredom tehnološkog procesa dovodi do stvaranja loših kvalitetnih i kratkotrajnih obloga, paketa, pucanja estriha, koji će brzo brzo okrenuti i postaje neprikladan za uporabu.

Čitaj više