Stvoriti slika s vlastitim rukama

Anonim

Vozači o tijelu automobila u strašnom stanju mogu reći da je oslikan vlastitim tasselom. Oni, kao itko drugi, znaju da je moguće pravilno staviti boje, posebno za metal i plastiku, može se samo poprskati. Razviti i stvoriti puzanje vlastitim rukama iz primarnih materijala može svaki majstor. Dovoljno je otići na forum i procijeniti mini prilagodbu, saznajte načelo njegovog rada. U najjednostavnijem modelu koji se koristi za airbrushing, kompresor služi samom konstruktoru. Kada napravite popravke u stanu, volumen rada je mnogo veći. Potrebno je koristiti pištolj za prskanje za usisivač. Pogodno za malu količinu električnog raspršivača niskog tlaka, mehaničkog raspršivača i punjive boje.

Stvoriti slika s vlastitim rukama

Kraspalt to učiniti sami

Prednosti slikanja s prskanjem

Stvoriti slika s vlastitim rukama

Kratak

Ja sam sudjelovan u izgradnji i popravak profesionalno. Imam visokog i niskog tlačnog kompresora u vašoj tvrtki, električni i pneumatski raspršivač za slikanje zidova, HVLP pištolj kako bi napravio premaz velikih područja, mini difuzor za airbrushing. Kada slijeva pod, moja brigada koristi prskalicu na temelju stroj za žbukanje, pretvorene vlastitim rukama, a momci su se tresli. Profesionalni pristup zahtijeva veliki popis opreme i sposobnost rada s njom. Unatoč tome, znam kako napraviti slika s vlastitim rukama iz gotovo otpada i nepotrebnih detalja.

Moja prva boja spreja napravljena je od domaćeg električnog usisivača. U Europi ne znaju kako prilagoditi predmete i mehanizme vlastitim rukama. U opremi za prašinu nema povrata. Također imamo kapu u obliku poklopca s često uključenim. Možete ga nositi na posudi s kredom ili vapnim mortom i napraviti popravke. Pritisak je stvoren kompresorom, odnosno motor usisivača. Mjerač tlaka i regulator je bio odsutan, i pištolj. Ako trebate raditi na vrhu, a zatim je pomoćnik bio na dnu i pritisnuo gumb "Start". Svejedno je i vapno izbjeljivanje bio bolji i brži od četkica.

Sljedeći prskalica za blaženstvo imao je mjerač tlaka, a šipka je bila s velikim spremnikom. Mini pištolj imao je uključenu ručku, a duga je cijev otišla do mlaznice. Prilagođen sam pod popravkom vrtnog prskalice. Dobro je stavio treptanje. Radi i sada ga koristim pod Pinotexom. Regulator nedostaje na njemu, ali točina tlaka pokazuje tlak.

Članak o toj temi: Kvaliteta popravak kauča s vlastitim rukama

Popravak pomoću slikanja ima prednosti u odnosu na klasične četke:

  • sloj sloja razrjeđivača;
  • Paint odlazi u krevet glatko;
  • Vrijeme sušenja je smanjeno;
  • Završetak se brže događa;
  • Uštedite vrijeme i materijal.

Čak i domaća slika boli brže. Potrebno je samo konfigurirati ispravno i podesiti pritisak.

Kakvu vrstu slika bira

Stvoriti slika s vlastitim rukama

Kraspolult za slikanje površina

Moj prijatelj je završio kuću i sada je bio angažiran u završnici, preciznije me je pitao hrpu pitanja u vrijeme kad sam bio jež. Kako koristiti Kraskopult koji je znao. Zajedno smo odvojeni darom Pinotexa. Pitao je kako odabrati sliku i što ukazuje na oznaku HVLP.

Ovisno o mjestu popravka, prisutnosti kompresora i veličine prerađenog područja, izbor kolapsa je napravljen prema pogonu:

  • pneumatski;
  • električni;
  • Punjiva.

Svaka boja raspršivača ima svoje prednosti pod određenim uvjetima, morate ispravno odabrati. Punjiva se može pretpostaviti da je električna, samo radi na konstantnoj struji 20b.

Pneumatski prskalice se klasificiraju tlakom i volumnom radom. Glavne vrste slika koje se koriste u industrijskim i gradilištima:

  • Prvi HP su visoki tlak, veliki gubici;
  • Ekološki i ekonomski HVLP - nizak tlak, veliki volumen;
  • Mini LVLP pištolj za automobile i airbrushing - nizak volumen, nizak tlak.

Postoje još više vrsta, ali se koriste mnogo rjeđe, rade s visokog kompresora snage, dovod zraka regulira mjerač tlaka.

Za kućnu uporabu i ugađanje automobila koriste se mini prskalice - airboni. Lako se povezuju s kompresorom stroja kroz adapter i manometar. Uz njihovu pomoć, možete stvoriti premaz mini-površinskih površina, napraviti slikarske automobile i airbrushing.

Uređaj za kolaps se odlikuje spremnik za sastav i njegovo mjesto. On može biti:

  • vrh;
  • Niži;
  • Odvojeno, spojeni preko crijeva.

Različite vrste slika se koriste za rad s bojom, kredom, vapnom. Možete dodijeliti za korištenje vrsta rada:

  • raspršivanje boje;
  • slika;
  • Airbrushing.

Članak o temi: pozadina u obliku karte svijeta u sobi

Općenito, svi modeli prskalica su da se boja za kolaps mora pristupiti i bolje napraviti kompoziciju više tekućine - doda se otapalo ili razrijedi s vodom.

U veličini i izvedbi rasporedite:

  1. Prashopult priručnik za zračni abbrushing i premazivanje malih područja. Primijenjeni od strane vozača prilikom slikanja diskova, odbojnika i drugih dijelova. Dizajneri se koriste za slikanje. Oni uključuju štednju bez zraka, sposoban za primjenu visokokvalitetnog sloja od bliske udaljenosti, pištolja mini-niskog tlaka. Mali kompresor i tlak 2 atm je dovoljan za rad.
  2. Popravak kuća i apartmana bolje je proizvesti električni mini niskotlačni prskalica s gornjim spremnikom. Možete koristiti bateriju na 20V.
  3. Za proizvodnju slikanja velikih površina, metalne strukture, spremnike i transport koriste se HVLP i HP pištolj. Imaju dinu pokrenula široku baklju, visoku brzinu premaza. Oprema radi iz snažnog kompresora na kojem je vrijedan mjerač tlaka i regulatora za dovod zraka.

Sada je moj prijatelj znao odabrati sliku i da HVLP pištolj nije prikladan za airbrushing i mini dijelove.

Vapno sjeckanje zahtijeva posebne prskalice. Mini jastučići moraju biti gume. Obični pištolji za boje i pinotex vapna su izbili. Dus bi trebao proći veće frakcije. Modeli baterija možete koristiti ako morate dobiti mali popravak, a mini brtve dostupni su na zalihi. Shema premaza je jednostavna, od vrha do dna i svaka ravnina iz ugla.

Protok zraka, obrazac boje i svjetiljke - postavite pištolj

Stvoriti slika s vlastitim rukama

Sami stvaranje slika

Izbor kolapsa ispravno je. HVLP pištolj, s moćnim električnim kompresorom donio me. Sada je moj prijatelj bio zainteresiran za postavljanje kolapsa. Morali smo početi s drvenom strukturom, a Vadik je pripremio za pokriće Pinotex. U mom savjetu izabrao je Finnish. Sastav je spreman za uporabu. Uobičajena boja za kolapara mora biti razrijeđena. To odgovara otapalu naznačenom na paketu.

Prije nego što postavite sliku, rekao sam prijatelju načelo njegove akcije.

  1. Zrak iz kompresora se poslužuje u pištolju. Opskrba može biti dna i strana.
  2. Brzi tok stvara vakuum u cijevi s bojom, a tekućina se povećava prema gore.
  3. Boja prolazi zrakom prolazi kroz labavu, poprskanu, tvori konusnu baklju i muši na tretiranu površinu.

Članak o toj temi: Kako obojiti zidove s emulzijom vode

Prilagoditi pištolj ima regulatore:

  • dovod zraka;
  • količina dolazne boje;
  • Širinu i oblik baklje.

Da biste pre-konfigurirali, možete uzeti otapalo i izliti ga u spremnik. U isto vrijeme i promovirao pištolj od ostataka boje. Kompresor ima mjerač tlaka, ali regulator zraka je na ručici.

Regulator za punjenje boje prikazuje se ispod spremnika. Duza ne dopušta samo da promijenite veličinu izlazne mini rupe, ali i da se baklja stan vodoravno ili okomito, promijenite kut konusa. Obično pištolj ima vijak na prednjoj strani vijka koji regulira preklapanje otvora sa širokim zračnim kapilarom s bojom.

Tada smo natoli Pinotex i Vadik u tenk počeo popraviti drvenu kuću vlastitim rukama. On je ravnomjerno primijenio prajz. Počeo ispravno, iz gornjeg lijevog kuta i bočnih poteza postupno se pomaknulo udesno. Širina pojasa od 2 metra prekrivena je premašu jedan za drugim s Allenom. Kad su se prebacili na jug, dodao je otapalo. Učinio je to ispravno, jer su lagane hlapljive su djelomično isparene, bez dostizanja trupaca.

Jednostavnost dizajna na rubu genija

Stvoriti slika s vlastitim rukama

Spremanje boje za slikanje površina

Našao sam u garaži domaći otac Kraskopult. Zatim nije bilo kemijskih olovaka. Bila je široka brončana cijev promjera 10 mm za zrak, s kraja smreke kako bi se smanjio otvor. U njoj je zrak puhao. Stvoritelj alata bio je kompresor, regulator i sirov u isto vrijeme.

Tanka bakrena mini cijev je pričvršćena u nastavku, čiji je slobodni kraj bio spušten u posudu s bojom. Krajevi cijevi nalaze se u blizini i na međusobnoj osi. Takvi prskalice su korišteni ne samo za airbrushing. Neki su čak naslikali svoje automobile kad su popravili. Primitivni airbrush će boljeti male detalje bolje od četke

Kada je napravljena prva prskalica boja, kao temelj je uzeo oca s kolapsa uređaja. Napravio sam airbrusk s ručke s mojim rukama. Samo je štap umetnut bez vrha u kućište, a kroz izbušenu rupu dovela je vinilnu cijev u spremnik s bojom. Tijekom vremena povezivao je kompresor na njega iz automobila, pa čak i stavio mjerač tlaka.

Čitaj više