Plinski stupovi koji djeluju iz plinskih cilindara

Anonim

Plinski stupovi koji djeluju iz plinskih cilindara

Ako nedostaje centralizirano opskrba plinom, toplinska voda i kuhanje hrane koristi se plinskim zvučnicima i pločama koje mogu raditi na plinskom cilindru.

Koji plin u cilindrima?

Plinski cilindar koji se koristi za zagrijavanje vode sadrži takve plinove kao propan i butan. Oni su nusproizvodi za preradu nafte, benzina i plina. U cilindrima može biti samo tehnički butan ili mješavina butana i propana, što se događa ljeto i zimi.

Komprimiranje tih plinova pretvara ih u manju tekućinu (i stoga se takav plin naziva ukapljenim), a sa smanjenjem tlaka, ova tekućina se počinje preseliti u stanje parice. Budući da se povećanje temperature uzrokuje snažnu ekspanziju ukapljenih plinova, cilindar se obično ispunjava s 85% volumena, tako da uvijek postoji sloj plina pare preko tekućih plinova.

Plinski stupovi koji djeluju iz plinskih cilindara

Zašto se često koriste u zemlji?

Za davanje odabira grijača koji koristi plin iz cilindra kao izvora energije, često djeluje kao jedina mogućnost tople vode u uvjetima zemlje. U situacijama, kada glavni plinovod nije isporučen u zemlji, a postoje problemi s mrežom, plinski stupac ovog tipa postat će pravi spasenje.

Plinski stupovi koji djeluju iz plinskih cilindara

Potrošnja

Kada je grijač vode spojen na plinski cilindar, prosjek jednog plinskog cilindra s kapacitetom od 50 litara je dovoljan za svakodnevno minimalno osiguravanje tople vode dva ili tri osobe tijekom mjeseca.

Povezivanje s cilindrom s ukapljenim plinom

Prije svega, morate biti sigurni da je vaš plinski stupac konfiguriran da koristi taj plin koji je prisutan u cilindru. Ako je potrebno, izvedeno upućivanjem na stupac s zamjenom mlaznica kolektora i procjenu nepropusnosti spojeva. U isto vrijeme, na opremi, svakako zabilježite datum rekonfiguracije i vrstu plina koji se može koristiti u uređaju.

Balon koji će biti spojen na plin stup mora biti opremljen mjenjačem s stabilizacijskim tlakom od 300 mm vode., Kao i minimalni performansi pare 1 m³ po satu. Također obratite pozornost na odabir crijeva - njegova duljina treba biti do dva i pol metara, a unutarnji promjer mora biti od 12 milimetara. Važno je kupiti crijevo koja će izdržati rad s kolonom na plinski cilindar.

Članak o toj temi: Odaberite unutarnja vrata boje anegrija: vrste i boje

Plinski stupovi koji djeluju iz plinskih cilindara

Kada instalirate crijevo, nemoguće je biti uključen i uvrnut. Ako crijevo mora biti instaliran sa zavojem, za ovaj adapteri i slijedite radijus zavijanja (ne smije biti manji od 90 mm na svom vanjskom crtežu). Osim toga, crijevo se ne smije savijati unutar 50 mm od krajeva vrhova.

Ugradnja dizalice za isključivanje mora se provesti ispred stupca tako da je lako doći do ove dizalice. Nakon završetka instalacijskog rada, crijevo i druge veze treba provjeriti za pravodobno otkrivanje sekcija propuštanja. Tek nakon toga stupac se može koristiti za zagrijavanje vode.

Plinski stupovi koji djeluju iz plinskih cilindara

Čitaj više