Što trebam objesiti zavjese i kako ih popraviti?

Anonim

Zavjese su jedan od završnih elemenata u dizajnu interijera, koji donosi udobnost i završetak u sobu. Da bi dekor izgledao lijepo i elegantan, ne morate samo odabrati prikladnu tkaninu i oblik zavjese, već i odmah odlučiti o pribor i pribor.

Koje zavjese najčešće vješaju? Je li moguće biti zadovoljni tradicionalnim načinima ili bolje dati prednost modernim mogućnostima? Od izbora učvršćenja za suspenziju zavjese, metoda pričvršćivanja tkiva, pričvršćivači ovisi o dizajnu prozora i cijeloj sobi u cjelini.

Što trebam objesiti zavjese i kako ih popraviti?

Tradicionalni vijenci za zavjese

Moderni asortiman streha za zavjese je toliko velika, što omogućuje kupcu da odabere željeni tip za bilo koju unutrašnjost sobe. Eajevi se razlikuju u obliku, dizajnu, način pričvršćivanja u ravninu i materijala iz kojih su napravljene.

  • Karnira-štap je klasični tip karnisa, koji se može izraditi od drva, metala, plastike i metalplastičnih. Štap je pričvršćen pomoću zagrada na zid ili na strop, može imati nekoliko redaka za vješanje različitih vrsta zavjesa u isto vrijeme: zavjese, til, lambrene. Ako su prozori preširi, onda stručnjaci preporučuju instaliranje drugog nosača u sredini šipke tako da se ne bombardira. S obje strane na krajevima šipke, floni su instalirani, koji se mogu odabrati, uzimajući u obzir dizajn dizajna cijelog prozora. U većini slučajeva, komplet dolazi prstenje za pričvršćivanje zavjesa koji se uvelike kližu na štapu. Metal-plastične zavjese šipke se proizvode u širokom rasponu glavnih boja i pod prirodnim drvom (orah, hrast, trešnju, crveno stablo), što je najviše u potražnji u stambenim prostorijama.
  • Alar-string - Dugo poznati dizajn stropa i zidnog vijenca može biti i jedan red i višereda. String cornice se koriste za zavjese od lakih tkanina: Cashron, najlon, til, organza. U teškim tkivima, niz se vraća s vremenom. Idealno za sobe s suspendiranim stropovima, za kuhinju ili djecu.
  • Bagentar zavjese izgledaju lijepo, elegantni i skrivaju mjesto za montažu zavjesa. Drvena daska može se koristiti kao baget, plastična traka, koja je uređena u ton tkanine ili dekoracije klasične sobe. Drvene magnetne strehe su najpouzdanije i izdržati teške zavjese i višestruke zavjese. Kupite samo magnetnu strehe nakon dizajniranja unutrašnjosti sobe, budući da se njezin dekor mora kombinirati s općim dizajnom prostorije.

Članak na temu: Kako instalirati kupku na noge: tajne ispravne instalacije

Odvojena skupina može se odlikovati strehe za dječju sobu - svjetlo i svijetle sustave s pouzdanim nosačima od ekološki prihvatljivih i sigurnih materijala. Uz dječje nadstrešnice možete kupiti kovrčave savjete, svijetle kopče ili "smiješne" magnete za pričvršćivanje.

Što trebam objesiti zavjese i kako ih popraviti?

Moderni vijenci i sustavi

  • Profil Cornices su sustav vodiča s slugaderima. Dizajn strehe može biti raznolik, dopuštajući im da budu instalirani na zid i na stropu. Profilne strukture često su opremljene dekorativnom mješavicom kako bi zatvorili zavjese ili rotacijske segmente u obliku polukružnog profila. Aluminijski profil vijenac se uvijek koriste prilikom instaliranja ručnog, automatskog, daljinskog podizanja ili kliznih mehanizama.
  • Fleksibilna streha od polimernog metala - jedan od najprikladnijih vrsta za pokretanje sustava Windows, kutne niše ili za badajna uređaj iznad kreveta, bez obzira na arhitektonske značajke zida ili stropa.
  • Teleskopske zavjese pričvršćene su između dva zida pomoću razmaknica u obliku unutarnjih izvora na štap. Ovi modeli se koriste u kupaonicama, u nišama, u vratima, gdje se neželjeno izbušiti zidove ili ne mogu instalirati zagrade.

Curisa sustavi su suvremeni višenamjenski proizvodi koji uključuju dodatke posebne mehanizme za podizanje i kretanje i primjenjuju se kako bi objele određene vrste zavjesa: francuski, rimski, japanski.

Što trebam objesiti zavjese i kako ih popraviti?

Zavjese za pričvršćivanje

Svaka vrsta vijesti ima vlastiti oblikovanje zavjese, koji se provodi pomoću različitih elemenata. Postoje funkcionalni privici koji se pokušavaju sakriti iza dekorativnih remena, bagueta, plastičnih pruga, rufflesa i frills. Druga skupina uključuje pričvršćivanje detalja koji su dio dekor zavjesa ili vijeca.

  • Kuke. Ovisno o modelu vijenca, kuke imaju određeni dizajn i sastoje se od vrha i dna. Gornji dio je valjani na vodilice vijenca, umeće se u utore, stavlja se na prstenove i izvodi se u obliku trkača ili kuka. A zavjese za petlju visi na donjem dijelu, omogućujući da izdrže dovoljno teških tkanina.
  • Prstenovi. Uglavnom se koristi na okruglim vijencima i šipkama, jer se lako klizi kroz cijev. Za zavjese za prstenje mogu biti čvrsto ušiveno, a zatim kada pranje, morate ukloniti sve zavjese zajedno s pričvršćivačima. U drugom slučaju, kuke, stezaljke ili magneti koji drže tkanine se drže prstenove.
  • Stezaljke (krokodili, mljevenje, isječke). Dopustite da položite nabora nabora ili podesite duljinu zavjese na željenu razinu. Okrugle se koriste u par s prstenovima, kukama ili kao neovisni element na žicama. Moderna zamjena stezaljki može poslužiti magneti zavjese koji ne zahtijevaju posebnu pripremu gornjeg ruba tkanine. Prednji dio bilateralnog magneta ima dekorativni dizajn, koji je odabran u skladu s dizajnom portera, prozora i soba općenito.
  • Petlje. Šivati ​​iz osnovne ili kontrastne tkanine u odnosu na zavjese. Ali definitivno se petlje mogu koristiti samo s šipkom, koji se lako premješta. Šire ili uske petlje ušive se na obje strane na zavjesu i pouzdano drže tkaninu. Ali postoji jedan nedostatak: objesiti ili pucati zavjese na "gluhi" petlje, morate rastaviti vijenac. Pojednostavite zadatak pomoći će petlje na gumbima, gumbe, čičak ili žice.
  • Removers su posebni prstenovi koji se sastoje od dva dijela, koriste se za dizajn rupa u tkivima. Šavci su fiksirani na zavjese zbijenim gornjim rubom kroz iste udaljenosti, na taj način okreće ravnomjerno lijepe nabore. Ova metoda se smatra moderno i moderno za cjevaste vijence s idealno glatkom površinom. Smiješna cijev ili bar može se vratiti ili koristiti tradicionalne kuke.

Kako ne bi pogodili boju, preporuča se kupiti ljubavnika s vijencem, a zatim veću vjerojatnost dekorativne kombinacije svih elemenata dizajna prozora.

Što trebam objesiti zavjese i kako ih popraviti?

Registracija gornjeg ruba zavjesa

Metoda priprave gornjeg ruba zavjesa u potpunosti ovisi o vrsti zatvarača, od vrste vijenca, od dizajna prostorije i kvalitete odabrane tkanine.

  • Kulisk. Vrh zavjesa zamotanih i prolazi, ostavljajući mjesto za štapove (cijev, bar, string, štap). Za veću dekorativnost, vrh scene može se namjestiti na čipku, rvuš, okupljati se sa spektakularnim naborima. Obično se scena koristi ako se kretanje frekvencije od zavjesa na strehe ne planira.
  • Zavjesa. Jednostavan i praktičan način pripreme petlje za kuke i ponovno uspostaviti gornji rub. Kabeli su položeni duž cijele dužine pletenice, s kojima se formira nabore željene gustoće i pomp. Traka zavjese isporučila vlasnike od potrebe za ručno šivati ​​hoolers za kuke. Prvi rub platna može se urediti pomoću jednog reda ili dvokrevetne pletenice. Ako vidite za petlje koje se nalaze u drugom redu, drapiranje će zatvoriti točke pričvršćivanja na strehe - to je vrlo pogodno u odsutnosti bagete ili ukrasne daske.

Nije nepoželjno koristiti zavjesu pletenice na guste i preteška tkiva - nabori će biti zaboden.

  • Žice. Ovo je vrsta pričvršćivanja s petlji, kada su slobodni krajevi jednostavno vezani na bateru ili cijevi u obliku čvorova ili lukova. Zavjese na nizovima udobno objesiti i uklanjaju, a ako to dopušta duljinu, onda ako je potrebno, možete podesiti visinu zavjese. Prilozi na žicama izgledaju posebno romantično, tako prikladno u rasadniku za djevojku, u spavaćoj sobi, u kuhinji ili u sobi uređenoj u zemlji.
  • Velcro. Koristi se kada ne bi trebao premjestiti vozača na strehe: lambrequins, rimske zavjese, japanski paneli. Ponekad se strehe prodaju s gotovim čičak na plastičnu gumu. Ako nema nedostaje, nije teško priložiti čičak da se streutira pomoću građevinskog spajalice ili ljepila.

Članak o temi: Zašto vam je potrebna svlačionica?

Dizajn otvora prozora zahtijeva preliminarnu obuku o izboru vijenca, tkanine, svih ukrasnih elemenata tako da su skladno kombinirani jedni s drugima i zajedničkim stilom namještaja i prostorije.

Čitaj više