Kako sastaviti zavjese na vrpci vlastitim rukama

Anonim

Lijepo objesiti zavjese, možete koristiti ne samo obične kuke. Danas se proizvode posebne trake, koje su pričvršćene na vrh zavjesa, zategnuti su kabelom. Ovaj sklop omogućuje stvaranje lijepih i glatkih nabora. Vrpca se lako pričvršćuje vlastitim rukama, samo trebate prvo odabrati svoj metro i širinu.

Kako sastaviti zavjese na vrpci vlastitim rukama

Trake pomažu u stvaranju raznih vrsta nabora na zavjesama.

Kako odabrati traku za zavjese?

Prije okupljenog vrpce potrebno je odrediti njegov tip. Izbor ovisi o vrsti nabora za dobivanje:

  • Cilindrični, trostruki nabori se mogu stvoriti pomoću vrpce s koeficijentom 1: 3;
  • Zdjele, ray nabori izrađeni su od vrpci s koeficijentom 1: 2.5;
  • Za Ryush, puferi koriste koeficijent 1: 2;
  • Jednostavan sklop se provodi pomoću trake čiji je koeficijent 1: 1.5.

Koeficijent označava količinu materijala i gustoću montaže koja će se primijeniti.

To ovisi o vrsti same vode, koja se danas proizvodi u velikom asortimanu. Potrebno je uzeti u obzir da se gotova traka može dostaviti na sljedeći način:

Kako sastaviti zavjese na vrpci vlastitim rukama

Prije nego što šivate vrpcu za zavjese, potrebno je biti zasutan.

  • žice za estrih u količini od 2, 3, 4;
  • brtve posebno stvorene za lambrequins;
  • džepovi pod kukama;
  • Prstenovi za krede.

Odabir ovisi o vrsti karnisa, potrebnu metodu vješanja zavjesa potrebnih izgled. Postoje opcije kada je samo baza trake ušivena, a sama je fiksirana s čičak.

Što je koeficijent trake? Ona označava koja se gustoća promatra na draperiji. Ovo je preklopni korak, koji je vrlo jednostavan za vaš vlastiti. Na primjer, ako proizvođač ukazuje na koeficijent 1: 2, onda je na svakoj m zavjesa gotovog tipa, potrebno je 2 m platno. Potrebno je dodati 10 cm za savijanje tkanine. Ako je označen koeficijent 1: 3, za šivanje zavjesa trebate uzeti 3 m po svaku Brandu. Danas, pri odabiru pletenice, definirani su takvi pokazatelji.

Članak o toj temi: Odabir električnog brijača

Traka za vrtu

Plete se koristi za izvođenje jedinstvene montaže, to je neprozirna, pogodna za svjetlo, guste zavjese iz neprozirnog tkiva. Uz to, možete dobiti nabore olovke, koeficijent je 2,5-3, širina vrpce je 6,5 cm.

Opcije vrpce:

Kako sastaviti zavjese na vrpci vlastitim rukama

Zavjese se šavovile vlastitim rukama, daju udobnost kuće.

  1. Posebna traka koja ima bantre. To je transparentan, koji se koristi za guste ili lagane tkanine, neprozirne i transparentne. Koeficijent je 2,5-3, širina je 6,5 cm.
  2. Neprozirna zdjela je obično bijela. Ima 2 kabela, koeficijent - 2,5-3, širina - 6,5 cm.
  3. Posebno, koji se koristi kada je potreban sklop bugova. To je neprozirno, prikladno samo za guste tkiva. Koeficijent montaže - 2.7, širina - 6,5 cm.
  4. Za zavjese se koristi za neprozirne, guste i lagane tkanine. Ima koeficijent od 2,5, širine - 6,5 cm.
  5. Da bi se dobilo flamans, zavjese trebaju koristiti posebnu bijelu neprozirnu traku, koja ima 4 kabela za montažu. Koeficijent je 2, širina je prilično velika -10 cm.

Baza zavjesa za austrijske, francuske zavjese s vertikalnom draperijom:

  1. Najčešće se koristi neprozirna za vertikalnu draperiju. Pogodan je samo za gusti tkivo, njegova širina je 1,5 cm.
  2. Transparentna dekorativna pletenica širinom od 1,8 cm.
  3. Traka za zavjese za podizanje, to jest, za Roman, London, austrijske, francuske zavjese. U tom slučaju primjenjuje se posebna pletenica koja ima različitu širinu. Obično je neprozirna ili transparentna, omogućuje vam držanje kabela za mehanizme za podizanje. Širina može biti 2,6 cm, 2,0 cm, 1,6 cm. Neke sorte imaju prstenje.

Traka za cjevasti tip kornjača je još jedna zajednička opcija. Pričvršćen je na gornji rub i na cijevi vijenca, nakon čega se radi kroz zavjesu, stvarajući nabore željenog tipa. Najčešće se koristi za guste obojene zavjese, za kuhinjske zavjese, za dnevne sobe, za particije.

Članak o temi: Kapanje navodnjavanje u stakleniku i u vrtu to učinite sami

Plete bez niza vrši se kroz traku za zavjese kako bi se napravile jednostavne nabore. Danas postoji i mogućnost shampers. Ima ušivene prstenove koji su pričvršćeni na cijev vijenca. Traka je strogo ušivena na vrh, nakon instalacije nabori su vrlo lako i brzo formiraju. Kada pranje, potrebno je uzeti u obzir da u stroju za pranje rublja možete očistiti sve vrste prstena, jer se boja ili laka mogu jednostavno smanjiti.

Kako šivati ​​vrpcu?

Za šivanje zavjese pletenice, prvo morate odrediti koji izgled će, nakon toga, mjeriti iznos. Od alata i materijala treba pripraviti:

  • niti, iglice;
  • zavjese;
  • škare;
  • T-vrata m;
  • Čelik ili drvena dugačka linija.

Ako postoji šivaći stroj, onda je najbolje koristiti, jer će osigurati da će linije osigurati točnost svih posla. Nije tako teško šivati ​​vrpcu, ali se najprije preporučuje da obradi gornji rub, da ga okrene i uzima ga nježno. Gornji rub je vezan za širinu vrpce. Ako postoji potreba, onda morate koristiti Overlock, inače će se rub početi raspasti.

Zatim je rub rezani duž cijele duljine, to je za 3 cm. Plete je ušiveno, unaprijed 2-3 cm unutar ruba je savijena. Svi kabeli moraju slobodno ležati, morat ćete ih kasnije povući. Štetina je na 5-10 cm od zavoja, na bočnim stranama - za 3-4 cm, tj. Na širini PODA-e. U gornjem dijelu dodiruje se oko ruba, druga linija mora ići uz donji rub. Ako zavjese ima 3-4 kabela, onda morate pričvrstiti svaki od njih. Bočni šavovi se dvaput savijaju, nakon toga, pažljivo pričvrstite, oslobađajuće navoje za pritezanje. Zatim se brzina mora vrlo pažljivo okrenuti, provjerite ravnost pletenice. Prikupite vrpcu s kabelima, formirajući nabore potrebnog oblika.

Članak Umjetna kamena ljuska za kupaonicu

Naboji se formiraju jednostavno, ali je najbolje uzeti pomoćnika za to. Jedna osoba je trebala zadržati za rub, a drugi je povući. Ovaj rad možete izvesti sam, ali za ovo trebate rub za ojačati na fiksnom objektu, neki koriste vrata za to. Potrebno je postupno prikupiti tkaninu u naborima, od njih bi trebala biti ista. Nemoguće je da je jedan dio slobodan od drugog, kao što izgleda kao da neće izgledati tako lijepo. Nabori se postupno kreću prema rubu i vrlo uredno, oštri pokreti nisu potrebni.

Nakon što je montaža gotova, morate vezati kabele u čvor, početi naboriti zavjesu do vijenca. Obično za to primijenite kuke koje dolaze u kompletu. Pitch kuka bi trebao biti 8-10 cm, sama zavjesa je montirana na strehe kao što ga daje njegov dizajn.

Za pričvršćivanje zavjesa koriste se različite metode, ali najčešće koriste posebne trake za zavjese koje su ovisne o tkanini. Uz njihovu pomoć, možete formirati lijepu, pa čak i nabor, danas postoji veliki broj najrazličitijih vrsta takvih traka koje imaju pričvršćivanje različitih vrsta. Svi su lako ušiveni, poseban alat nije potreban za to.

Čitaj više