Londonske zavjese Učinite to sami: tehnologija krojenja, značajke

Anonim

Unatoč raznolikosti predstavljenoj u modernim trgovinama, žene ne prestaju šivati ​​zavjese vlastitim rukama kako bi svoj dom još ugodniji. Od trenutka izgleda do danas, Londonske zavjese ne gube važnost. Oni su tkanina, koja je vrh laska, a na stranama i do dna sastavljeno s baštinim naborima. Takve zavjese izrađene su od tkanine, koje ima vertikalne pruge. Osim toga, zavjese u ovom stilu imaju nabore pri otvaranju prikazuje crtež u središnjem dijelu trake.

Londonske zavjese Učinite to sami: tehnologija krojenja, značajke

Dakle, da Londonske zavjese izgledaju spektakularno na prozoru, mora biti dobro otkriveno.

Ako su zavjese napravljene u ovoj verziji, izgledat će kao najučinkovitije. Cijela tkanina, koja ide na dnu, omogućuje vam da savijte brzinu, s platno na najpovoljnijim načinu. Treba napomenuti da bi nabori trebali početi oko 15 cm od ruba, a središnji dio svakog puta treba biti širi od ove udaljenosti 2 puta, to jest, treba biti jednak 30 cm od jednog ruba u drugo.

Važno je prije nego što neovisno šivanje londonskih zavjesa ispravno napravi izračun količine tkiva.

Londonske zavjese Učinite to sami: tehnologija krojenja, značajke

Različite mogućnosti dizajna za Londonske zavjese.

Širina glavnog weba trebala bi biti 1 cm više od željeznice, 61 cm treba dodati na dobivenu širinu, što će biti potrebno za stvaranje nabora. U ukupnoj dužini, dodavanje se također treba napraviti, što bi trebalo biti 4 cm, bit će potrebno na dodatku. Ostava treba dati istu duljinu, ali se odnosi na njegovu širinu, trebala bi biti 7 cm manje od glavne tkanine.

Prije odlaska u trgovinu, trebali biste uzeti m. I biti već na mjestu, potrebno je odabrati tkaninu koja se može preklopiti na trakama, možete preferirati tkaninu koja će vam omogućiti da postavite uzorak točno u središnjem dijelu od puta.

Za svaki segment kabela trebat će 2 duljine tkanine, koje se mora dodati 1 širina zavjesa.

Članak o toj temi: Odaberite fontanu za ribnjak: 5 važnih kriterija

Alati i materijali

  • metar;
  • glavna tkanina;
  • obloge tkanine;
  • Vrpca Veljkro;
  • male plastične prstenove;
  • najlonski kabel;
  • pribor za šivanje.

Tehnologija šivanja London zavjese

Londonske zavjese Učinite to sami: tehnologija krojenja, značajke

Shema šivanja londonskih zavjesa.

Da bi se zaselio Londonske zavjese, potrebno je odrezati tkaninu glavne i obloge tkanine. Zatim je potrebno posuditi oba dijela zavjesa na prednjoj strani unutra, onda možete snop bočnih dijelova. Otvoreni šavovi moraju biti odbijeni. Ostava mora biti smještena u središtu osnovne tkanine. Zatim možete pucati donji rub, a nakon zavjese treba biti okrenut. Nakon uglova moraju biti odbijeni.

Londonska zavjesa ima značajku koja je prisutnost nabora. Da bi se namijenjena mjesta u kojima će se nalaziti, potrebno je umetnuti PIN na udaljenosti od 15 cm od ruba sa strane, i još nekoliko igala u 15 cm. Slijedeći isto princip, potrebno je postaviti suprotni smjer.

Londonske zavjese Učinite to sami: tehnologija krojenja, značajke

Uzorak zavjese.

Nakon što ste kombinirali vanjske igle, fotoaparat treba dodati na prednju stranu unutar. Od gornjeg ruba morate biti ispunjeni i moždani udar 20 cm nabora, nakon što ste se pričvrstili obrnutim šavom. Nabojevi moraju biti položeni, ističući na gornjem rubu. Zatim moraju biti kuke, što će omogućiti formiranje uvoza i prednje strane, onda možete pomladiti, uključujući nabore na pogrešnu stranu.

Sljedeća faza će biti gornji rub zavjesa, koji bi trebao biti 2 cm, onda morate pokrenuti rezultat. Gornji rub treba biti opremljen velkro vrpcom, čija je donja strana trebala biti ojačana tajnim šavom, hvatanje isključivo obloge. S obje strane obloge treba ojačati mali prstenovi, koji se nalaze u središnjem dijelu puta, stavite ih slijediti 5 cm od donjeg ruba.

Trebalo bi biti obučeno kroz prstenje 2 istog komada najlonske vrpce, čiji se krajevi trebaju vezati za donji prstenovi.

Članak o temi: Dekorativna gipsana ploča FASECART

Značajke Londonskih zavjesa

Ako izostavljate London grafikon, to će izgledati prilično strogo, međutim, stvoreni dojam je varljivo, posebno se otkriva kada se takvi pripravci za prozore proizvode pomoću kontrasta materijala, to je sposobni izraziti u trenutku podizanja zavjesa , Promatrač ne može ostaviti ravnodušne nadolazeće sklopive nabore.

Tajna šarma i originalnosti zavjesa napravljenih u engleskom stilu pravi je izbor "pratioca" za njih. Takve zavjese su savršeno sposobne pobijediti i kombinirati s uskim prozorima, osim toga, oni će biti izvrsni, ako su smješteni ispred prozora u niši. Engleska zavjesa, ako se spusti na pola prozora, može formirati meke nabore, dajući sobu osjećaj rigor i istovremenu tajanstvenu nepotpunost.

Londonske zavjese mogu se ušivati ​​s korištenjem gustih lanenih ili pamučnih tkanina, savršeno se nositi s zadatkom vune, veo ili shenill. S bojama, možete eksperimentirati koliko god želite, gotovo nema ograničenja, što je posebno prikladno kada koristite ove zavjese morate izdati različite stilove interijera. Dakle, za klasični dizajn, traka je savršena, koja će postati vrlo relevantna u strogom interijeru.

Ako želite dati učinak zavjese "eksplozije", nabori bi trebali biti što dublji. To je ta značajka koja je karakteristična značajka Londonskih zavjesa, što ih razlikuje od drugih vrsta zavjesa. Kao što želite koristiti dno - potpuno podići ili smanjiti, učinak u svakom slučaju neće biti nenadmašan.

Od uzorka u obliku malog cvijeta ili škotske stanice u proizvodnji engleskih zavjesa, nije potrebno koristiti ako se želi.

Prije šivanja grafikona u takvom stilu treba napomenuti da je apsolutno dekorativan, jer će uvijek biti fiksno na strehe. Takav se sastav izvrsno nosi s zadatkom uređenja otvora prozora u kuhinjskom prostoru, kupaonici ili djece. Lambonen, napravljen prema vrsti Londonskih zavjesa, u tandemu s masivnim nosačima poželjno je objaviti u drugim stambenim prostorima.

Članak o temi: Popravak plastičnih vrata balkona

Da bi se aktivirali engleske ravne zavjese obrnutim naborima, potrebno je koristiti pričvršćivanje profilnog vijenca, čiji je mehanizam podizanje.

Konkretno, par tkiva tvrtke će izgledati sofisticirano, koji se kombiniraju u gotovom proizvodu. Dakle, možete kombinirati kariran s cvjetnim ornamentom, što je dopušteno zamijeniti traku ili cvijeće, drugi materijal može biti punjen ili gladak. Zahvaljujući ovom dizajnerskom rješenju, nadolazeći sklopivi nabori u vrijeme porasta mogu dati jedinstveni dekorativni učinak, a to je kako engleske zavjese izgledaju nevjerojatno lijepe.

Čitaj više