Mali trikovi: Kako vizualno povećati kuhinju s malim prozorom

Anonim

Za ukrašavanje malih kuhinjskih otvora nije lako - netočno izabrani tkanine i dizajn sustava zatvaranja otvaranja mogu ih pokvariti i uzrokovati disonanciju cijelih prostorija. Da ne bi napravili brak u unutrašnjosti - opisano je ispod svih vrsta zavjesa za mali prozor, opcije prikladne za preveliku kuhinju.

Mali trikovi: Kako vizualno povećati kuhinju s malim prozorom

Originalne zavjese na malim prozorima u kuhinji

  • Nekoliko malih prozora
  • Rolete za kuhinju
  • Opća načela izbora

    Da biste točno znali što tražiti, postavljana pitanja, navodeći određenu situaciju u sobi:

    Mali trikovi: Kako vizualno povećati kuhinju s malim prozorom

    1. Kuhinjska veličina. Mali prostori od 7 do 12 m² neće ukrašen strukturnim veličanstvenim nosačima, vizualno smanjujući već veličinu ne-neurola. Tamni tonovi učinit će isto.
    2. Prozor lokacije. Ako se otvor nalazi pored radnog područja - slušalice, pranje, poklopac, tada su zavjese duge prije podu, su potpuno neprikladne. Osim toga, stalno će se miješati, bit će potrebno nekoliko puta oprati ih nekoliko puta.
    3. Imenovanje zavjesa. Sakrij što se događa iza stakla ili stvoriti panoramski pogled. Pomaknite svjetlo ili prigušenu sobu. Važno je uzeti u obzir vlažnost - kuhinja se smatra prostor s agresivnim medijem. To, na primjer, neprihvatljiv faktor za korištenje valjanih zavjesa u kuhinju za mali prozor - platno neće patiti vlagu.

      Mali trikovi: Kako vizualno povećati kuhinju s malim prozorom

    4. Broj otvora. Naravno, ukrašeni su u istoj izvedbi. I uz kutni položaj na susjednim zidovima, kupljen je poseban vijenac.

    Ako ne uzimate u obzir stilove kuhinje, čak i mali lambrene će gledati glupo. Na primjer, high-tech i minimalizam dobrodošlice valjane zavjese ili rolete. U odsutnosti parametara koji ukazuju na jedan ili drugi dizajn, preporuča se koristiti klasične strehe, gledajući boju i duljinu platna.

    Kuhinja s jednim malim prozorom

    Apartmani male veličine ne sadrže dovoljan broj metara kuhinje. I samo jedan u njemu. Vođeni gore opisanim načelima izbora, nije teško odabrati prave zavjese na malim prozorima. Opcije su sljedeće:

    Članak o temi: Primjena mletačke žbuke. Glavni razred. Fotografija. Video

    Mali trikovi: Kako vizualno povećati kuhinju s malim prozorom

    • Tekstura tkanine. Mala kuhinja ne može se liječiti s glomaznim nosačima. Razmotrite za stjecanje tila, organske, transparentne svile. Ako je zadatak sakriti prostor od stranaca, drugi sloj će ići lagane zavjese.
    • Veličina. Da biste vizualno povećali prozor s zavjesom, u svim smjerovima, pomoći će rijetkim, ali velikim ispis. Horizontalne ili vertikalne akcente, ako želite izvući ili učiniti otvoreni.
    • Boja. Ako je prozor u sobi ispravan, nema izvanrednog oblika, onda to nije potrebno naglasiti. Pogotovo kada je mjesto u blizini radnog područja. Paleta je odabrana u skladu s tonovima kuhinjskog namještaja ili slušalice. Naprotiv, blagovaonica ukrašena prekrasnom stolom privlači pažnju - istaknuta je boja zavjesa za mali prozor kuhinje, ali se kombinira sa svime ostalim.

      Mali trikovi: Kako vizualno povećati kuhinju s malim prozorom

    • Razmjeri. Važno je uravnotežiti mali prozor, koji se još nalazi, a ne u središtu zida - to su kutne ili bočne opcije. To će pomoći stropnom strehe s duljinom duljine zavjese ispod prozora. Vizualno, trik će povećati prostor, otvaranje i kuhinju.

    Prije stjecanja, važno je zastupati kuhinjski ansambl, s naglaskom na određene opcije - oni nude tvrtke u proizvodnji zavjesa u raznolikoj količini.

    Primjeri

    Koje su stilove prikladne u kuhinjama s jedinim otvorom prozora? Smatrati:

    Mali trikovi: Kako vizualno povećati kuhinju s malim prozorom

    • Minimalizam, visoki tehnološki, japanski stil. Stroga kuhinja ne pruža valove i lambrequins. Dovoljno je instalirati visokokvalitetne rolete ili valjane zavjese na malom prozoru vlastitim rukama. Ako su napravljeni od prirodnih materijala, na primjer, bambus, onda je već promatrana koncept orijentalnog stila. Ostaje usredotočiti prostorije s posuđem i rezanjem prostirki.
    • Zemlja, rustikalna. Stilovi kratkih kuhinjskih zavjesa na malom prozoru izrađene od tkanine u kavez ili etničke motive razlikuju se. Veliki prstenovi na Karnis naglasit će lakoću tkanine. To je vrlo uvjet samo jedan - prirodni materijal zavjesa. Pamuk je prikladan.
    • Klasik. Standardni stil - til, lambrene, dvije bočne tkanine. Uz blagovaonicu dopušteni su zavjese na malom prozoru duljine, druge opcije nisu dulje od prozora, ali čak i iznad sredine staklenog paketa.

    Članak na temu: Polaganje cijevi grijanje pod kravatom poda s vlastitim rukama

    Mali trikovi: Kako vizualno povećati kuhinju s malim prozorom

    Model za jedan mali prozor

    Jednostavan pribor učinit će dizajn zavjesa na malih prozora autorskim pravima i pretvoriti u ekstremnu tkaninu u umjetničko djelo. Govorimo o dekorativnim pickups, sustavima za otvaranje, četkima, manarima i drugima. Ako ne postoji grožđica u platnu zavjese, ona se postiže uz pomoć stresa - osiguravaju se u različitim dekorativnim verzijama.

    Nekoliko malih prozora

    To se događa da kuhinja, prepun prozora otvori. To se često nalazi u privatnim drvenim kućama. Tada će nekoliko trikova omogućiti ne samo objesiti male zavjese u kuhinji, već i koristiti prostor s korist:

    Mali trikovi: Kako vizualno povećati kuhinju s malim prozorom

    1. Windows se instaliraju u blizini. Valjane zavjese pogodne su za zavjese na jednom strehu. Važno je da je jedan od opcija potpuno monofon. U pravilu, to su rimske zavjese, transparentna tekstura, ali ne i prijenos sunčeve svjetlosti i topline.
    2. Prozori se uklanjaju jedan od drugoga, a jedan od njih se nalazi pored radnog područja. Svi otvori izrađuju iste - zavjese za kuhinju na malom prozoru moraju biti kratke u obliku lambrequina ili rustikalnih platna. Kao opcija - vijenac se nalazi preko prozora i zavjese su fiksirane na prstenove tkiva.
    3. Kutak prozora u blagovaonici. Idealan je da je dizajn zavjesa na malom prozoru pogledao u romantičnom stilu, za kut ima mali okrugli stol, a stil kabine u skupu restoran će se poštivati.

    Mali trikovi: Kako vizualno povećati kuhinju s malim prozorom

    Možete maštati na temu dekor koliko god želite. Otvori su ukrašeni snopovima povrća, prekrasnih jela, cvijeće u ribljim kaše. U obliku šivenih ručnika, napravili su zavjese na malom prozoru kuhinje vlastitim rukama, daju stil originalnosti.

    Igra ulogu prozora - sastavlja se ispod stola za blagovanje, sol stolnjak, identičan za zavjese.

    Rolete za kuhinju

    Oni ostaju na otvorenim otvorima na vrhuncu popularnosti - ne zahtijevaju pažljivu skrb, brzo instaliran i čine takve zavjese na kuhinjskom prozoru vlastitim rukama, lako. Važno je uzeti u obzir sljedeće točke:

    • Boja sjenila bira se u tonu stakla, svjetla. Tamno, u kombinaciji s namještajem, učinit će kuhinju i otvor je još manje.

      Mali trikovi: Kako vizualno povećati kuhinju s malim prozorom

    • Kao struktura, koristi se plastika ili lako očišćena tkanina - takve kuhinjske zavjese na prozorima jednostavno se spuštaju u soapicijske otopine, ispruže se i osuše.
    • Ukrasan mehanizam za otvaranje registrira strogi prozor i unutarnje lance, upletene kabele, svilene trake i tako dalje, za koje postoji dovoljno fantazije.

    Članak o temi: Fotografija ciglenih kuća i vikendica - Odaberite fasadu

    Rolete se kombiniraju s tkivima, ako prozora nije muško, ili se prozor nalazi u blagovaonici.

    Pogledajte video dizajn

    U stambenoj zgradi najposjećenije mjesto je kuhinja. Postoji cijela obitelj, prijatelji, ukusni montirani mirisi. Zahtijeva pravilan dizajn. Teško je organizirati malu kuhinju, ali s obzirom na preporuke za postizanje pristojnog izgleda nije teško.

    Mali trikovi: Kako vizualno povećati kuhinju s malim prozorom

    Osim toga, manifestacija vlastite mašte može pretvoriti sobu iznad prepoznavanja koja je ponosno postala kod kuće.

    Čitaj više