Kako pokriti stolice vlastitim rukama?

Anonim

U gotovo svakoj obitelji nalazi se stari namještaj koji je bio naslijeđen, ali ne uvijek ovaj namještaj ima prihvatljiv pogled. Presvlake je dovoljno jednostavna. Tada će vježje bake stolice i stolice dobiti drugi život i igrati se s novim bojama.

Kako pokriti stolice vlastitim rukama?

Umjesto kupnje novih stolica, možete napraviti presvlake starih: Shabby sjedala zamjenjuju novi, štednju novca.

Strogost stolice s mekim sjedalom

Da biste to učinili, trebat će vam:

  • gusta traka;
  • obloge tkanine;
  • tkanina presvlake;
  • punilo (udaranje, sintepo, kokosovo vlakno);
  • pjena namještaja;
  • građevinski stapler;
  • Čekić i nokte.

Odrežite stolice na svoje ne tako teško ako slijedite tehnologiju i znate sekvencu montaže. To se događa kada ne samo kućište, već i unutarnji sadržaji zahtijevaju zamjenu. Prije svega, morate ukloniti sjedalo, izvući stare nokte s nokatom, ukloniti presvlake i punila. Trebali biste imati samo drveni okvir sa sjedala.

Kako pokriti stolice vlastitim rukama?

Za presvlake stolice, glavni alat služi namještaj klamerica.

Sada morate pričvrstiti duž dna (u obliku mreže) gustu traku, koja se koristi za presvlake namještaja. Jedan kraj vrpce za odustajanje od 3 nokte, drugi kraj na drvenu šipku i napetost. S suprotne strane, pričvrstite vrpcu uz pomoć noktiju, a zatim ga izrežite, kraj se podešava i pričvršćuje klamericu. Udaljenost između pruga trebala bi biti oko 5 cm. Sjedište stolice je obično prikovan za 2-3 trake na svakoj strani, a vezujući ih između sebe u obliku mreže. Umjesto noktiju, moguće je koristiti klamericu - u ovom slučaju, nosači se nalaze u 2 reda, na kratkoj udaljenosti od drugih. U tu svrhu bolje je uzeti nosač od 8 mm.

Članak na temu: Kako ukloniti bravu (dvorac larva) s snimljivim vratima

Nakon toga, uzeti obloge tkanine i popraviti ga sa klamericom kroz perimetar drvenog okvira. Sljedeća čipka sloj punila. Može biti udaranje, kokosovo vlakno ili sinteti. Nakon rezanja komada pjene gume na takav način da se ispostavi da je više sjedala za 2-3 cm. Prvo je fiksirano s zagradama u središtu svake strane, a zatim su strane snimljene. Kutovi su položeni na posljednjem mjestu, dok su se ciljevi sastavljeni u male nabore. Tijekom rada potrebno je osigurati da se pjenasta guma ne okrene, inače će se presvlake pokazati neravnomjerno i dobit će nefaccurativni izgled.

Kako pokriti stolice vlastitim rukama?

Da biste povukli stolicu, prvo morate ojačati okvir, a zatim ukloniti tok strujanja tkiva.

Ostaje samo da pokrije sjedište krpom. Proširite materiju na stol, stavite sjedalo na vrh (pjena dolje), snimajte 3 nosača u sredini svake strane. Pokušajte ravnomjerno povući tkaninu tako da nemate izobličenja, inače će utjecati na izgled proizvoda. Na uglovima leži prekrasne nabore, pucati ih s klamericom, previše izrezati sve. Odvojite svoje ciljeve i osigurajte ih na isti način, a zatim instalirajte sjedalo na stolicu.

Odrežite sjedalice vlastitim rukama teže ako postoje opruge u presvlaci. Mnogi majstori namještaja ne preporučuju zamjenu u manje izdržljive gume za pjenu. Prije svega, morate pažljivo rastaviti sadržaj. U pravilu, izvori su već međusobno povezani. Tada možete provjeriti samo gomilu tvrđave. Ako se neke niti tijekom vremena izgubi, moraju se zamijeniti. Nakon što ste pletene trake i obloge, instalirajte hrpu izvora na njega, šivanje svakog dna (više uboda sa svih strana). Na vrhu dizajna, pričvrstite gustu tkaninu za oblaganje i kao i opruge za njega. Sljedeće slijedi sloj udaranja ili sinteta, nakon čega se sjedalo mrste i instalira ga na stolicu.

Članak o temi: kvarovi crpnih stanica i njihovo eliminacija

PAINTBOARD COAT SA COLIT SEAT

Da biste to učinili, trebat će vam:

  • debela pjena za namještaj;
  • gusta tkanina;
  • građevinski stapler;
  • pletenica;
  • Adhezivni pištolj.

Kako pokriti stolice vlastitim rukama?

Predsjednik čvrstog kruga.

Izrežite stolicu s čvrstim sjedalom dovoljno je jednostavno: čak i osoba koja nema nikakve veze s poslovanjem namještaja lako se može nositi s tim. Isprva je potrebno smanjiti pjenu od pjene, mora u potpunosti ponoviti veličinu sjedala. Bojanje tkanina nije potrebna, jer je mnogo lakše raditi s rezom, što je 15-20 cm više položeno.

Pjenačka guma je položena na sjedalo stolice i pokrijte ga krpom. Prvi tar (uz bok) svaka strana u središtu, zatim sa strane. Nakon toga su raspoređeni uglovi: tkanina se sakuplja u malim naborima i pričvršćuje nosače. Važno je pratiti da su zagrade očito nad linijom. Zatim se smanjuje od materije, povlačeći se s brda za oko 5-7 mm.

Ostaje samo za ljepilo pletenicu koja će sakriti nosač. To je najlakši način veze s ljepilom - rad iako svjetlo, ali zahtijeva maksimalnu pozornost i točnost. Na isti način, presvlake se provodi, ali u ovom slučaju tkivo presvlake nije pucano na stranu, ali na poleđini sjedala. Stoga nije potrebno ukrasiti pletenicu šava.

Kako zamijeniti presvlake na kauču?

Da biste zamijenili presvlake, trebat će vam:

Kako pokriti stolice vlastitim rukama?

Spojnica stolice je napravljeno pomoću građevinskog trapa, tkanina presvlake i čekića s noktima.

  • tkanina presvlake;
  • građevinski stapler;
  • Čekić i nokte.

Ažurirajte presvlake na staroj stolici je moguće samostalno. Prije svega, potrebno je nježno demontirati bivše presvlake.

Važno je točno zapamtiti gdje je tkanina bila pričvršćena, pa čak i bolje da se slika.

Koristite stare presvlake kao uzorak, s parcelom, dodajte transport od 1-2 cm na svakoj strani.

Prvo povucite naslone za ruke. Kako bi se tkivo lako povuklo, u svom rubu šivanje krute pletenice (s stražnje strane). Ako ne postoji na farmi, možete koristiti traku guste kartona (ubijen je u klamericu). Presvlake ponavljaju na isti način kao što je prije bilo učinio.

Članak o temi: Ljubičasta pozadine u unutrašnjosti spavaće sobe: Korisna pravila (fotografija)

Nakon toga se ukrcava na prilično važan proces, nepropusnost leđa. Ne bi trebalo biti izobličenja i nabora. Da bi tkanina točno položila, potrebno je izgraditi sljedeći uređaj: uzeti DVP, odrezati dugu traku širine 2-3 cm, naučiti pozadinske nokte u njemu (na udaljenosti od 1-2 cm), nakon čega se pristupa dno dna tkiva presvlaka. Na taj način možete lako rastegnuti tkaninu i osigurati ga na dnu stolice. U tu svrhu koristite duboke spajalice 0,8 ili 10 mm.

Nakon povlačenja leđa i nasloni za ruke, nastavite na šivanje poklopca sjedala. Na temelju starog slučaja. Ako je munja dobro očuvana, onda ga nije potrebno zamijeniti novom. Dno stolice se zateže na isti način kao i leđa.

Koristeći gore navedene savjete, možete jednostavno ažurirati ne samo stolicu ili stolicu, već i staru stolicu. Usudite se i uspjet ćete!

Čitaj više