Paint raspršivač: vrste i mogućnost proizvodnje vlastitim rukama

Anonim

Ovi monotoni pokreti s tasselom tijekom slikanja su vjerojatno svi. No, tehnologije UDE-a nisu već dugo vremena i postoji veliki broj razvoja i alati u potražnji koji pojednostavljuju procese primjene različitih boja i lakova. Danas ću vam reći što je raspršivač boje, koja je domaća verzija i koja se vrste mogu naći u specijaliziranim prodavaonicama. Međutim, na samom početku želim staviti sve točke "i". Činjenica je da u mnogim forumima ili u člancima možete zadovoljiti izraz "Plemizera za slikanje" - u stvari, takva riječ jednostavno ne postoji, ona se nekako zaglavila u terminologiju i pouzdano u kolokvijalnom govoru. Ja u osnovi ne želim koristiti pogrešan izraz u mom članku, tako da će se danas raspraviti o pištolju za prskanje za boje.

Paint raspršivač: vrste i mogućnost proizvodnje vlastitim rukama

Sprej

Pro i nedostaci alata za boje

Dekoracija zidova slikanja

Imati privatnu kuću, dugo sam razmišljao o kupnji ovog alata. Pištolj za prskanje omogućuje izvođenje svih procesa najviše razine. A ovo je vaše objašnjenje:

  1. Jednostavan za rad - Kada se uspoređujete s površinama za bojenje četkom, pištolj za raspršivanje je vrlo jednostavan za rukovanje. Uostalom, za početak procesa samo pritisnite pištolj za boju
  2. Spremanje boja - Uz pomoć pulverizatora se primjenjuje tanki sloj boje, tako da je brzina protoka značajno smanjena u usporedbi s tehnologijom bojenja četkica
  3. Brzi rad - za prilično kratko vrijeme moguće je obraditi velika područja boja
  4. Ujednačenost sloja boje - kao što je boja se primjenjuje s glatkim i homogenim slojem, isključene su mogućnosti pojavljivanja mjesta ili razvoda. Usput, dakle, alat se koristi u strojevima za bojenje
  5. S ovom metodom, slikanje čak i najteže dostupnih mjesta može se obojiti
  6. Adhezija i čvrstoća primijenjenog sloja boje prikazuje rad s pulverizers za prvu traku potražnje

Nakon takvih eksplicitnih prednosti, mnogi ljudi nemaju sumnju da stječu takav alat kao pištolj za prskanje. Međutim, ja, kao što sam htjela naučiti o nedostacima koje ovaj alat može imati. Kako se ispostavilo, ne postoji očigledan minus pulverizator - jedino što može biti u određenoj mjeri da se zove nedostatak, to je nemogućnost skrivanja površinskih nedostataka prilikom slikanja. Dakle, kada se radim s pulverizatorom, pripremite se za činjenicu da se postupak pripreme površine treba napraviti na najvišoj razini.

Članak o temi: Kako napraviti pofrahin preko kreveta

Razne pulverizers

Paint raspršivač: vrste i mogućnost proizvodnje vlastitim rukama

Mobilne zidove pomoću pištolja za prskanje

U ovom trenutku postoje 3 vrste pulverizatora koji se mogu koristiti kod kuće. U nekim slučajevima moguće je napraviti instrument samostalno, međutim, ako je domaća opcija nije relevantna za vas, a zatim odaberite pištolj za prskanje među takvim vrstama:

  • Pneumatski - Ovaj pulverizator radi samo u tandemu s kompresorom. U tom slučaju, kvaliteta primjene boje je na najvišoj razini, a jednostavnost rada čini pneumatski pulverizer vrlo popularan. Jedini minus je glomazna oprema i visok trošak, pa se u većini slučajeva takve alati koriste u industriji. Za jednokratno bojenje bolje je odabrati druge sorte
  • Ručno raspršivač - korištenje ovog tipa je najekonomičniji i prikladniji za zemlje ili mjesta gdje postoje prekidi električne energije. Princip rada je, uz pomoć posebne primjene, morat ćete ručno crtati tlak. Iako je ručni pulverizer je najjeftinija i pristupačna opcija, u njegovoj izvedbi također je inferiorna prema drugim prskalicama. Ručni uređaj Iako jeftin, ali još uvijek nije vrlo prikladan za uporabu
  • Najtraženiji uređaj je električni pulverizer. To je vrlo u potražnji za kućnom uporabom, budući da ne zauzima mnogo prostora, vrlo je jednostavno u radu i to je ova opcija možete učiniti sami. Električni uređaj radi pomoću male turbine koja pruža zrak. Spremnik za boje je pričvršćen na ovaj dizajn.

Neke od mojih znanja o električnim i rukama pulverizers

Paint raspršivač: vrste i mogućnost proizvodnje vlastitim rukama

Kratak

Kao što sam rekao, eklektična uporaba se najčešće koristi u kućnom boju. Zbog svoje male moći, ne koristi profesionalce, jer smanjuje brzinu površinske obrade. Osim toga, mala snaga ne dopušta prskanje teških boja uljnom bazom.

Važno! Ako je vaš dom planiran kod kuće, električni pulverizator će pomoći učinkovito obaviti sve procese. Međutim, to je neprofitabilan za trajne procese.

Unatoč navedenim kapacitetima novih modela, ne savjetujem vam da koristite električni pištolj za prskanje za:

  • Boje čekića
  • Kovačnica cakline

Članak na temu: Kako napraviti svjetiljku pod starom čovjeku?

Ali ako govorimo o ručnom alatu, onda, neobično dovoljno, želim početi s nedostacima. Stoga, razmislite unaprijed prije kupnje ovog tipa:

  1. Zbog svoje niske snage moguće je koristiti samo slike emulzije vode, a ponekad i alkidne emajle
  2. Trajanje nastalog rada. Nakon ručnog crpljenja, moć je dovoljna dva ili tri minute rada s bojom i površinom i ponovno je potrebno vratiti se u crpku
  3. Vrlo često se primjenjuje boja ili previše tanki sloj ili obrnuto počinje odvoditi površinu

Neophodno je da takvi očigledni minusi ne savjetujem da koristite ručno izrađeni uređaj za popravak kod kuće kod kuće. Jedino, gdje, po mom mišljenju, moguće je koristiti takvu vrstu, te su zemlje i slikanje malih razloga.

Učiniti sami ili ne?

Paint raspršivač: vrste i mogućnost proizvodnje vlastitim rukama

Korištenje raspršivača boje

Isprva se čini da sa svojim vlastitim rukama vlastitim rukama kao nestvarnim izumima. Ali ako shvatite malo, onda je prskalica vrlo jednostavna. Ako imate slobodno vrijeme, pisanje materijala, ali nema financijskih sredstava za kupnju gotovog alata, pokušajte napraviti domaću verziju. Ogroman broj čarobnjaka za videozapis i klase omogućit će vam da ispunite sve procese učinkovito i ispravno.

Pripremite takve materijale kako biste napravili pulverizator:

  1. Prazan sprej može
  2. Boju
  3. Štrcaljku s velikim volumenom
  4. Vinilna cijev

Za početak, vinilna cijev uzima uređaj za boje i povezuje se s štrcaljkom bez igle i pohranjena na stranu. Blider je bolje koristiti besprijekoran - obično postoji takav dezodorans. Aluminijski dio se uklanja iz balona, ​​a drugi kraj vinilne cijevi pojavljuje se na ventilu koji se pojavljuje. Zatim, kroz štrcaljku i cijev, boja pada u balon.

No, budući da je cilindar već bio prazan u njemu, to nije potreban atmosferski tlak, koji omogućuju samo gorivo punjenje kompresora. Stoga, samo razmislite o prisutnosti ovog određenog alata. Uz pomoć adaptera, kompresor se ponovno napuni cilindar, koji u daleko postaje spreman za uporabu.

Članak na temu: Boja za krevet Učinite to sami: Proizvodnja nadstrešnice

Radite s bijelim

Paint raspršivač: vrste i mogućnost proizvodnje vlastitim rukama

Pištolj

Za izvođenje procesa, mrlje se moraju unaprijed pripremiti na slikanje. I tako razmotrimo slijed akcija za blaženstvo i uređaj:

  • Za početak, rješenje za obliju se obavlja - ovaj slučaj, sve glavne čestice moraju se detektirati i izbrisati. Nemojte zanemariti takav proces, kao u budućnosti zbog velikih čestica, pulverizator će se vrlo brzo popeti i prestati ispunjavati svoje funkcije.
  • Za snimanje, možete koristiti metalno sito, gdje stanice neće prelaziti 5 mm. Ako ne postoji takav uređaj pri ruci, zatim nekoliko puta koristite preklopnu gazu
  • Obično je rupa mlaznica podesiva - dakle, smanjite ga unaprijed do minimuma. To će omogućiti da potroši materijal ekonomskije i, štoviše, to će čak i ravnomjerno primijeniti rješenje blažima
  • Prije uporabe provjerite kvalitetu prskanja prskanja u malom prostoru i na taj način podesite udaljenost na kojoj bi pulverizer trebao biti iz zida

Primjena zemljišta mora se dogoditi u skladu s nekim pravilima. Tijekom tog procesa, to je nemoguće presporo ili vrlo žurno. Rješenje za plakanje treba nanositi ravnomjerno i to se može postići držanjem pulverizatora okomito na strop. Uvijek početi primjenjivati ​​predstave u zatvorenom prostoru od kutova - pokreti trebaju biti kružni i slični gnjevima. Prvi sloj ne smije biti vrlo gust. Obično se proces blaženstva ponavlja drugi put, budući da neiskusna osoba neće biti u stanju preći na strop od prvog puta.

Koristeći raspršivač, dobit ćete zamrljanje klupe ili ograde u dvorištu, a takav se uređaj primjenjuje na razne proizvode, pa čak i strojne dijelove. Ako živite u privatnom sektoru i popravak procesa u vašem domu su konstantne, onda razmislite o stjecanju kompresora i njegovih različitih komponenti. Da biste primijenili boju za male temelje, možete koristiti domaće uređaje koji se lako mogu napraviti od lijekova.

Čitaj više