Odaberite pištolj za montažnu pjenu. Pištolj

Anonim

Odaberite pištolj za montažnu pjenu. Pištolj
Gdje je montažna pjena? Možda će biti lakše reći gdje još nije primijenjena. Instalacija sustava Windows, toplinska izolacija soba, eliminiranje mjesta i lijepljenje svih vrsta materijala. Zvučna izolacija čelika i akrilne kupke i kuhinjske pragotine. Vrtni skulpture i elementi dekor.

Ovo nije potpuni popis mogućnosti korištenja poliuretanskog brtvila, koju znamo kao montažnu pjenu.

Prodao pjenu u paketima u obliku cilindara.

I potonje su dvije vrste:

  1. Kućanstvo , Uključuje cijevi koje su pričvršćene na utičnicu. Ne zahtijevaju dodatne alate za rad. Međutim, potrošnja materijala je prilično visoka. To je zbog činjenice da pjena nedosljedno dolazi iz cilindra.
  2. Profesionalni , Obično imaju veće legle i zahtijevaju uporabu posebnog pištolja, koji omogućuje ekonomski i vrlo precizno raspoređenu pjenu. Uštede se postižu aktiviranjem pjene u cijevi. Ima manji produžetak. Kao rezultat toga, potrošnja je ekonomičnija. Osim toga, pakiranje za profesionalnu uporabu sadrži više materijala.

Kako odabrati pištolj za montažnu pjenu?

Odaberite pištolj za montažnu pjenu. Pištolj

Radi se o ovoj prilagodbi i o tome će se raspravljati u ovom članku. Koji je dizajn pištolja? Što su vođeni po njegovim izborom? Kako ga koristiti? Odgovor na ova pitanja pokušat ćemo pronaći s vama.

Načelo rada pištolja i njegov uređaj

Načelo rada pištolja dizajniran za rad s montažnom pjenom temelji se na najjednostavnijoj mehanici.

Sastoji se od sljedećih čvorova:

  • Cijev kroz koju se proizvodi pjena. Opremljen je s dva ventila.
  • Mali mehanizam.
  • Kemijska olovka.
  • Pričvršćivači poziva.

Članak o toj temi: Kako odabrati i napraviti tarpaulinove zavjese u garaži

Pjena cilindra se hrani kuglastom ventilom u cijev za dovod. Pritiskom na vrč otvara se dvostruki ventil, koji se nalazi u cijevi. Zahvaljujući tome, pjena može izaći. Od drugog kraja cijevi nalazi se mehanizam koji podešava obujamne pjene. Posebna matica, odvrnuta ili uvijanja, povećava ili smanjuje izlaz pjene.

Što trebam obratiti pozornost pri odabiru pištolja za montažnu pjenu?

Zbog činjenice da je načelo operacije i uređaj pištolja za montažnu pjenu gotovo isto za sve proizvođače, izbor je mnogo olakšan.

Odabir pištolja Pogledajte:

  • Materijal koji se koristi u proizvodnji određenog modela. Obilje plastičnih dijelova smanjit će se vijek trajanja alata. U isto vrijeme, vrijedi obratiti pozornost na to kako će glavne radne komponente napravljene od metala, visoke kvalitete povećati svoju šansu za dugu uslugu pištolja. Međutim, postoje iznimke od bilo kojeg pravila. Neki proizvođači nedavno su koristili plastiku visoke čvrstoće, koja izdržava postojeća opterećenja.
  • Može li pištolj držati tlak u sebi. Ovaj trenutak provjeravajte kada kupujete, nažalost, neće raditi. Kada kupujete alat, dovoljno je kupiti pakiranje tekućine za ispiranje. U pravilu se proizvodi od uobičajenog acetona.

Odaberite pištolj za montažnu pjenu. Pištolj

Kako provjeriti je li pištolj drži pištolj? Kuća se instalira a aceton u pištolju, a otapalo počinje unutra. Tada se balon uklanja, a alat je ostavljen nekoliko dana. Nakon toga možete definirati kvalitetu uređaja. Da biste to učinili, samo kliknite na okidač. Ako je aceton, koji je ostao u pištolju, bit će oslobođen pod tlakom, kao kada je snimljen, stečeni proizvod odgovarajuće kvalitete. Ako pamuk nije, onda možete vratiti pištolj u trgovinu. Održava robni izgled i bez problema može se zamijeniti na drugi model.

Članak na temu: Wall Panty: 5 savjeta, gdje početi ljepilo pozadinu

Kako koristiti pištolj za montažnu pjenu?

Odaberite pištolj za montažnu pjenu. Pištolj

Zapravo, ne postoje tajne i nijanse kada rade s pištoljem. Sve je izuzetno jednostavno.

Prije svega, alat treba naplatiti. Za to, držeći prsten balona podignite niti do zaustavljanja. Nakon toga, zavijte puni balon. Vratite prsten na prvobitni položaj. U isto vrijeme, možete čuti šištanje komprimiranog plina pod pritiskom.

Nakon toga možete nastaviti s radom. Dovoljno je poslati pištoljsku cijev na pravo mjesto i kliknuti na okidač.

Pjena prvo može ići tankim mlazom. Ako postoji potreba za povećanjem kanala, morate odvrnuti maticu, koji se nalazi na kraju instrumenta. Morate podesiti glatko. Eksperimentalni način može pokupiti tu potrošnju materijala koji je potreban.

U smislu kompetentnog cirkulacije, ovaj uređaj može zaštititi od sušenja pjene unutar sebe. Da biste to učinili, samo ostavite balon na njemu. Ako se pakiranje s pjenom ukloni, tada će se unutar poliuretanske pjene zamrznuti. I prilično brzo. Da biste izbjegli ovu nevolje, možete isprati alat za otapalo ili instalirati novi cilindar s pjenom i učiniti ga aktivacijom. I jedan trenutak. Ako pohranjujete pištolj s cijevi za cilindru, onda će biti u radnom stanju u bilo kojem trenutku. Pjena se neće zamrznuti.

Troškovi pištolja i proizvođači

Što se tiče cijena za ovaj alat, mogu koštati 10 USD (i nema jamstava da će raditi), a 20 - 50 Cu. U potonjem slučaju dobit ćete profesionalnu kvalitetu robe. I naravno, to je uvijek na tržištu, već u specijaliziranim prodavaonicama.

Od proizvođača možete zabilježiti "Bison" (Bjelorusija) i "Workman" (Kanada). Nakon toga slijede Stayer, Hilti i Kraftool. Posljednja skupina proizvođača proizvodi prilično dobre proizvode. Međutim, postoje mnoge krivotvorene. Izvorni modeli služe za dugo vremena. I lažne su se predane nakon prve uporabe. Stoga je poželjno biti oprezan i stjecanje oružja u dokazanim trgovinama.

Članak o toj temi: Četiri čvrstog krova sjenika - vrste i nijanse Skupštine, koje niste znali

Želimo vam uspjeh i zadovoljstvo od korištenja profesionalnog alata za kvalitetu. Neka svaki dan dovede zadovoljstvo od rada i radosti iz dobivenih rezultata.

Čitaj više