Instaliranje zvučnika plina

Anonim

Instaliranje zvučnika plina

Instaliranje zvučnika plina

Rješavanje pitanja kupnje bojlera, vrlo često izbor pada na aparatu za prirodni plin. Oni su pouzdani, dostupni i omogućuju vam brzo zagrijavanje velikih volumena vode. Ali čak i dok ne odaberete odgovarajući model stupca od Vallianta, Neva, Electroluxa, Astre, Junkers, Oasis ili drugi proizvođač, važno je saznati o značajkama instalacije takve opreme.

Instaliranje zvučnika plina

Instaliranje zvučnika plina

Koji je zakon o instalacijskoj regulaciji?

Ugradnja plinskih stupova u stambenim zgradama provodi se prema takvim dokumentima:

  • Snip 42-01-2002
  • Snip 31-01-2003
  • Snip 41-01-2003

Instaliranje zvučnika plina

Mnogi kupci kupaca sumnjaju u to je moguće staviti ga u kupaonicu, jer su čuli da se to ne preporučuje. Doista, ako je ranije (u kućama 60-ih), usluga plina instalira uređaj u kupaonici, u posljednjih nekoliko godina inzistira na stupcu za montažu samo u kuhinji. Ipak, zabrana ugradnje stupaca u kupaonici registrirana je u aranžmanima pravila koja djeluju do 2003. godine.

U trenutnom sp, ne postoji zabrana takve instalacije, već samo navedite zahtjeve za prostoriju u kojoj je instalirana plinska oprema. Glavni od njih je veličina prostorije najmanje 15 m2 i prisutnost prozora s najmanje 0,45m2, koji praktički nije ispunjen za standardne kupaonice stambenih zgrada. Dakle, neuspjeh u ugradnji stupca u kupaonici može biti zbog tih zahtjeva. Ako je stari stupac već u kupaonici, za prijenos prilikom zamjene nove opreme nije potrebno.

Dokumenti za ugradnju

Najlakše je instalirati kolonu na mjesto gdje je takav uređaj već stajao prije. U isto vrijeme, važno je kupiti certificirani uređaj, a zatim kontaktirati HCEK za dobivanje kopije projekta svog stana u kojem se zabilježeno dovod vode i plina, Chim Response, mjesto stupca i njegove tehničke karakteristike. Zatim morate se prijaviti na plinsku uslugu za zamjenu stupca tijekom održavanja mjesta instalacije. Potrebna je i zasebna prijava za popravak na plinskoj autocesti.

Instaliranje zvučnika plina

Ako ste prvi put postavili stupac u zgradi ili ćete promijeniti svoju lokaciju, pripremite takve dokumente:

  1. Djelovati na stanje dimnjaka. Takav je dokument sastavljen i dodjeljuje se usluga kontrole dimnih i ventilacijskih kanala.
  2. Stupac specisport.
  3. Izjava pravog vlasnika stambenog prostora za reorganizaciju stana. Trebalo bi se podnijeti gradskom upravom.
  4. Projekt instalacije koji se izvodi u Gorghouseu.
  5. Izjavu o radu Goresa.

Članak na temu: Moderna pozadina s noćom tiskanjem fotografija u sobi

Instaliranje zvučnika plina

Instaliranje zvučnika plina

Čim je dobilo dopuštenje, plinska usluga će umetnuti u plinsku cijev i staviti brojač. Odvojeno obratite pozornost na instalaciju vodoopskrbe. Viseći stupac na mjestu, obloženi ne-zapaljivim materijalima, Gasman mora konfigurirati i pokrenuti uređaj, a zatim staviti napunjenost plinomjernim brojem.

Osim toga, vlasnika pita djeluje:

  • Iz vatrogasne službe.
  • Na prijemu uređaja u pogon.
  • Od tehničkog nadzora.

Osim toga, projekt instalacije stupca definiran je u BTI.

Zahtjevi

Mjesto u kojem će se stupac montirati, odabrati s osvjetljenjem za raspoređivanje ispušnih plinova i usklađenosti s drugim standardima, kao i uzimajući u obzir zbrajanje komunikacija i jednostavnost korištenja.

Postoje takve zahtjeve:

  • Lokatna soba grijača plina treba biti nerezidentna, da ima površinu od najmanje 7,5 m2 i visinu stropa od najmanje dva metra.
  • Unutarnje je važno osigurati dovoljnu ventilaciju (potreban je prozor).
  • Tlak u vodovodnim cijevima treba biti od 0,1 atm.
  • Instalacija treba izvesti na ne-prljavskom zidu betona ili cigle, a zatim nije potrebna izolacija površine. Ako se provodi na teškom zidu, tada za obloge zida može se koristiti ne-zapaljivi može se koristiti bazalt debljine 3-5 mm za toplinsku 3-5 mm i pocinčani list od 0,8-1 mm debljine , U tom slučaju, izolacijski materijal mora biti izvan granica kolone najmanje 100 mm sa svih strana.
  • Na zidovima stabla ili zidova s ​​laganim oblogom, instalacija stupaca je zabranjena.
  • Bočna traka uređaja treba se nalaziti bliže od 15 cm od zida.
  • Prije prednja ploča uređaja treba biti slobodan prostor (najmanje 60 cm).
  • Minimalna udaljenost od kolone do peći za plin se smatra 10 cm.
  • Fleksibilna crijeva ili metalne cijevi s unutarnjim promjerom od 13 mm i do 2,5 m dugo i do 2,5 m trebaju se koristiti za napajanje vode i plina.
  • Prije montaže na stupcu mora se instalirati dizalica za zaključavanje.
  • Dimnjak prima kanal mora imati krug od 120 mm u promjeru.
  • Promjer uklanjanja plina iz stupca cijevi trebao bi biti od 110 mm, a duljina je od 300 mm do 2 m. Osim toga, cijev je postavljena s padinom prema gore od najmanje 2 stupnja.

Članak o toj temi: Tehnologija polaganja površina električnog grijanja ispod pločice to učiniti sami (video)

Instaliranje zvučnika plina

Pravila o instalaciji u apartmanu

  • Upotreba u apartmanima za ometanje proizvoda izgaranja iz stupca valovitog dimnjaka od aluminij nije dopušten.
  • Dizalica koja se preklapa protok plina u kolonu montira pokraj uređaja. Trebao bi imati žutu ručku.
  • Ako želite sakriti plin stup za dekorativne ploče, oni bi se trebali lako ukloniti i biti izrađeni od ne-zapaljivih materijala.
  • Budući da stupci označavaju neku inerciju, isključuju hitne situacije, hladna voda treba biti vezana za uređaj s odvojenom cijevi.

Instaliranje zvučnika plina

Instaliranje zvučnika plina

Instaliranje zvučnika plina

Je li moguće sakriti plin stup u ormaru i gdje ga mogu sakriti?

Montaža kolone u kuhinji, vlasnici kućišta često razmišljaju o sakrivanju aparata iz očiju, ali sumnjaju da li je namještaj ostavljen zatvoriti takav uređaj.

Plinski stup može biti skriven u ormaru, ali takav namještaj treba imati donji zid kako ne bi spriječio ventilaciju opreme. Također u takvom ormaru ne smije biti stražnji zid. Osim toga, bočne zidove moraju imati dobru zaštitu od požara.

Instaliranje zvučnika plina

Dimnjak i ventilacija

Instaliranje stupca u kući ili stanu, kapuljača treba posvetiti dovoljno pozornosti, jer je važno ne samo za kvalitetu sustava, već i za sigurnost. Branje cijevi za crtanje, uzeti u obzir snagu stupca - s indikatorom ispod 19-20 kW i odredba jedne točke koristi se s promjerom od 11 cm, a za stupce za napajanje iznad 21 kW, opskrbljujući vodu za 2-3 boda, potrebne su cijevi promjera 13 cm.

Dobar izbor za privatnu kuću bit će valovito cijevi iz višeslojnog aluminija. Unutar takve cijevi instalirana je čeličnom žicom kako bi se dobio oblik dimnjaka. U gradskim apartmanima, umjesto valovitog dimnjaka, čeličnih cijevi prekrivenih bijelim caklinom, otpornim na grijanje, kao i pocinčane čelične cijevi. Za privatnu kuću, to je manje poželjna opcija zbog formiranja velike količine kondenzata u čeličnom cijevi i visoke vjerojatnosti zaleđivanja zimi.

Instaliranje zvučnika plina

Instaliranje zvučnika plina

U posljednjih nekoliko godina, instalacija koaksijalne ventilacije je stekla veliku popularnost. Struktura takve cijevi osigurava prisutnost jedne cijevi unutar njega - ispušni plinovi se razlikuju duž unutarnjeg, a zrak s ulice ulazi u vanjsku.

Instaliranje zvučnika plina

Troškovi rada

Ako prvo morate demontirati stari stupac, takav rad će vas koštati 300-800 rubalja, ali možete spremiti i učiniti demontiranje sebe. Trošak instaliranja nove opreme utjecat će na brand stupca - povezivanje uređaja za domaće proizvođače je jeftinije (od 1.500 rubalja) od instalacije uvodnog stupca (od 1.700 rubalja).

Članak o temi: Tekuća pozadina i dekorativna žbuka "Mokra svila" - Koja je razlika?

Također, popis radova također će utjecati na vašu potrošnju - ako trebate pripremiti osnovu za montažu uređaja, a zatim spojite stupac "od nule", cijena će biti sama ako je sve već bilo pripremljeno i vi ste sami objesili uređaj , već ste ga povezali s opskrbom vodom i samo ga podignete, cijena će biti mnogo niža. U prosjeku, postavka stupca treba platiti 3000-6000 rubalja.

Instaliranje zvučnika plina

Registracija zvučnika plina

U novi stupac radio je u vašem stanu na pravnoj osnovi, mora biti registriran. Da biste to učinili, nakon instalacije uređaja uzrokuju plinsku uslugu, što izdaje sva potrebna dokumentacija.

Kazne

Kada je neovlaštena veza s plinovodom, kao i neobjašnjivom potrošnjom plina u stanu ili u privatnoj kući, vlasnik se suočava s upravnom kaznom. Njegova je veličina trenutno 10.000-15.000 rubalja. Za informacije potražite u administrativnom kodeksu Ruske Federacije - CH. 7 str. 7.19.

Povezivanje plinske stupce

Potvrđeni stručnjaci trebaju biti instalirani i povezivanje stupca.

Morate pripremiti svu dokumentaciju i potrošni materijal, i zadržat će takav rad:

  • Će se slaviti na zidu točke za pričvršćivanje stupca, nakon čega ih izbušuju i pričvršćuju uređaj sa samostalnim.
  • Provjerite potisak prije instaliranja dimnjaka.
  • Idite na crijevo za plin.
  • Montirajte liniju koja povezuje stupac s dovodom vode.
  • Očistite dio izlaznog izlaza tople vode iz stupca.
  • Instalirajte dimnjak.
  • Ispitani stupac.

Ako želite sastaviti kolonu vlastitim rukama, dopušteno je biti učinjeno samo s obzirom na pričvršćivanje stroja na zidu i spajanje vodenog plinovoda. Za sve manipulacije povezane s plinom, trebate stručnjaka.

Za spajanje plinskog stupca do plinovoda, pogledajte video kanal "Redovi 24".

Pravila o radu

U novi stupac služio je dugo vremena i nije zahtijevao popravak, trebate:

  • Redovito provodi svoje održavanje, čišćenje aparata iz Nagare, prašine i mjerila. Preporučena frekvencija - jednom godišnje, ali kada kontaminacija možete izvršiti neplanirano čišćenje.
  • Nemojte dopustiti prekomjerno zagrijavanje vode u koloni, jer ubrzava proces formiranja skale na zidovima izmjenjivača topline.
  • Ako je potrebno, instalirajte filtar i crpku ispred stupca.

Instaliranje zvučnika plina

Primjer instaliranja plinskog stupca možete vidjeti u sljedećem video kanalu "Yury Trifonov".

Čitaj više