Vijenci za kuhinju: dizajn i dizajn

Anonim

Posebni zahtjevi prikazani su kuhinjskom dizajnu. Doista, soba bi trebala biti istovremeno moderna, udobna i funkcionalna. Na par s namještajem, značajan dio pozornosti odmah privlači zavjese i strehe. Uz njihovu pomoć, oni naglašavaju cjelokupni stil kuhinje, vizualno povećati prostor i stvoriti potreban stupanj osvjetljenja. Odabir zavjesa i zavjesa za kuhinju, vođeni su sljedećim razmatranjima.

Vijenci za kuhinju: dizajn i dizajn

Odabiremo vijenac ispod zavjesa

Prvo se određuju s vrstom zavjesa. U skladu s njima kupuju nositelja jednog ili drugog dizajna. Zavjese za kuhinju moraju ispunjavati određene zahtjeve:

  • Praktičnost: Nemojte apsorbirati masnoću i čađe, lako se ispirati, nemojte držati gori.
  • Uklapa se u cjelokupni dizajn sobe i odgovara stilu kuhinjskih slušalica i kućanskih aparata.
  • Prilagodite količinu sunčeve svjetlosti, lako se pomicati.
  • Osigurajte pristup prozoru i naprijed, budući da je kuhinja često ventilirana.

Najpraktičnije sjenila i rimske zavjese do prozora. Oni su savršeno zaštićeni od ljetnog sunca, lako se uzdižu ako je potrebno i zauzimaju malo prostora. Pod njima biraju nadstrešnice odgovarajućeg dizajna. Takav je vijenac postavljen na strop, otvor prozora ili izravno na okvir prozora. Ako je širina otvora velika, bolje je koristiti nekoliko traka zavjesa.

Japanske zavjese lijepo izgledaju u kuhinji i lijepo izgledaju lijepo. Oni ih čine iz malih traka lana, svilene, pamučne tkanine ili bambusa. Pomiješana na aluminijskom profilu čija je širina 60 cm.

Još jedna moderna verzija dizajna kuhinjskog prozora - valjane zavjese. Oni su montirani na poseban vijenac, mogu biti opremljeni električnim pogonom. Takvi se dizajni koriste u pametnom kućnom sustavu.

Članak na temu: Odaberite zavjese dizajna na tri prozora u sobi!

Komprne zavjese s lambrekinom zahtijevat će dvostruko ili trostruko vijence, a austrijski, francuski i talijanski su suspendirani na poseban nositelj.

Napomena: Eaves za zavjese s lambrequinima objesiti ispod same stropa, tako da je zgodno otvoriti i zatvoriti prozore za sustav Windows.

Vijenci za kuhinju: dizajn i dizajn

Sorte strehe u dizajnu

Dizajnom vijencem u kuhinju može biti:

  • Jedan red ako planirate objesiti samo til;
  • dvostruko - za zavjese i zavjese;
  • tri red - za složene zavjese;
  • Podizanje - za zavjese koji se rastu;
  • Ploča - za japanske zavjese;
  • profil;
  • krug;
  • s bagetom zatvaranje dijela lica;
  • niz;
  • Erk vijenac (posebna izbočina od zida). Može biti okrugli, profil ili izrađen od niza. Njegova je značajka da je vijenac podijeljen na kratke dijelove spojene posebnim šarkama. To vam omogućuje da postavite dizajn u zakrivljene erkere.

Na mjestu pričvršćivanja:

  • strop;
  • zid.

Metodom pričvršćivanja zavjesa:

  • na kukama;
  • na petlji, vezama, prstenovima ili snimačima;
  • na kopči;
  • Kombinirani (na primjer, na prstenje s kopčićima).

Vijenci za kuhinju: dizajn i dizajn

Metal ili drveni?

Prema proizvodnom materijalu, vijenac u kuhinju podijeljen je u sljedeće sorte:

  • Metal. Oni mogu biti čelik, aluminij, bakar i mjed. Otpustite mat i sjajne proizvode, kao i šareni lak obloženi. Odvojene sorte - krivotvorene strehe. Napravljene su da bi se takve elemente dekor savršeno uklapali u unutrašnjost kuhinje, uređene u klasičnom i modernom stilu. Dekoracija metalnih cijevi i profila, koju je napravio venecijanski staklo, originalna koža ili swarovski kristala, kombinacija u jednom proizvodu različitih metala omogućuje vam da implementirate gotovo bilo koju fantaziju.
  • Plastika. Plastični baget dizajni su mnogo jeftiniji i praktičniji. Oni su više nepretenciozniji u odlasku i radu. Baguete plastičnih zavjesa savršeno oponašaju prirodne materijale (drvo, raznolik kamen) i metal.
  • Drveni. Takvi proizvodi se ne preporučuju za objesiti u kuhinji. Stablo je skupo, a vlaga i kuhinjska mast će ga dovesti do neprikladnog izgleda vrlo brzo. S druge strane, takvo strehe ponekad su neophodne za podvlačenje. Dakle, ako je vaša kuhinja vrijedna dobrog ispuha, a štednjak nije preblizu prozoru, onda možete riskirati.

Članak o toj temi: Koordinacija i značajke ugradnje otvora u zid ležaja

Sve vrste su ukrašene različitim ušicama koje daju osobnost proizvoda. Odabir savjeta za kuhinju i kuhinjski slušalice, lako naglasiti bilo koju dizajnersku sobu.

Vijenci za kuhinju: dizajn i dizajn

Kako odabrati vijenac u kuhinji u dužini

Imraktički se držati u kuhinju predugo strehe. U pravilu, prozor ima namještaj, kućanske aparate ili pranje. Čak i kratke zavjese u ovom slučaju će se roditi pri ruci. U idealnom slučaju, ako će duljina strehe biti veća od duljine zavjesa. U ovom slučaju, prostor je bolje percipiran okom i izgleda više estetski. Minimalna širina vijenca je 30 cm više otvaranja prozora. Previše dugo proizvod se može obrezati hakiranjem ili brusicom.

Nažalost, veličine kuhinje ne dopuštaju uvijek objesiti takav dizajn. Ako prozor nije baš mali u usporedbi s širinom zida, preporučljivo je zaustaviti svoj izbor na rimskim zavjesama ili slično. Uski i dugi prozor za ukrašavanje tila.

Napomena: Ako prostor po prozoru zauzima kuhinjski namještaj samo s jedne strane, objesiti asimetrične zavjese. Tako možete odabrati dugi profil, vizualno povećanje širine prozora.

Vijenci za kuhinju: dizajn i dizajn

Značajke dizajna

Kromirana kuhinja streha savršeno pogodna za zavjese na modura i high-tech crkve. Niz se koristi u uređenju prozora s mekim tekućim tkivima u stilu high-tech i minimalizma.

Za one koji su izabrali na drvenom proizvodu: preporučljivo je odabrati je za boju i teksturu kuhinjskih slušalica. Posebno skladno uklapanje takvih ansambala u zemlju stilu.

Uski prozor je ukrašen kliznim zavjesama - vizualno će povećati prostor sobe. Teške dvostruke i trostruke zavjese na krivotvorenim i masivnim vijencima visi u kuhinji s površinom od najmanje 12 m2. Veliki crtež u nosačima vizualno smanjuje sobu. Svjetlo prozirne zavjese na nizu ili na prstenovi kornjača od jednog zavjesa bolje su gledajući male kuhinje.

Članak na temu: Kako isključiti padine na prozorima

Oblik dizajna može biti ne samo ravno, već i zakrivljen. Jednokrevljene obrubljene strukture u velikim prostranim sobama izgledaju dobro. Također, takav vijenac je jednostavno neophodan u polukružnom izbočenju sustava Windows.

Jednako je važan način pričvršćivanja. Pod svjetlosnim zavjesama, bilo koji nosači su prikladni i pod teškim izabrati njihovu dovoljnu količinu i provjerite čvrstoću zida na mjestima ugradnje. Udaljenost od zida do zavjesa određuje se širinom prozora i prisutnost zvučnika sustava grijanja (radijatori, cijevi). U prosjeku, to je 10 cm.

Čitaj više