Instalacija Gardine vlastitim rukama: Što dati?

Anonim

Prilikom obavljanja popravaka, velika pozornost treba posvetiti ne samo izboru završnih obrada za zidove, nego i Gardin. Oni koji vam omogućuju da stvorite potrebno raspoloženje, dajte individualnost u interijeru. Instalacija Gardin moguća je različitim metodama. Odabir jednog ili drugog ovisi o tome kakvu izgradnju ima strop. Na primjer, za stropove rastezanja, ovaj proces je složeniji nego za ostatak. To zahtijeva prethodno planiranje, korištenje posebnih hipoteka. Ako postoje suspendirane strukture, onda morate obratiti pozornost na udaljenosti između materijala i osnovnog stropa.

Instalacija Gardine vlastitim rukama: Što dati?

Dijagram kruga Gardina.

Što stražari izabrati?

Prilikom odabira Gardin, potrebno je obratiti pozornost na činjenicu da se skladno uklapaju u ukupnu unutrašnjost. Danas postoje sljedeće opcije na prodaju:

  • ispod boje zidova;
  • ispod boje stropa;
  • crno i bijelo;
  • metal;
  • drveni;
  • Plastika s imitacijom različitih površina.

Zavjese trebaju biti bešavne, na temelju izgleda Gardine, cjelokupnog dizajna prostorije.

Za sobu ne možete koristiti više od 3 glavne boje.

Instalacija Gardine vlastitim rukama: Što dati?

Shema montaže za zavjese.

Prilikom odabira zavjese, puno pozornosti treba posvetiti materijalu i izgledu. Potrebno je uzeti u obzir na kojem će se strop montirati dizajn. Na primjer, za jednostavno armiranobetonsko beton možete koristiti bilo koju opciju, ali kromirani čelik je najprikladniji, hrast stolice. Za spuštene stropove potrebno je uzeti lake strukture, na primjer, od plastike. Dizajn granice gipsane ploče jednostavno neće izdržati velika opterećenja.

Za uske prostorije preporučuje se odabir zavjesa koji će biti nešto manji od širine zida. Za velike i srednje sobe, preporučuje se uzimanje konstrukcije, čiji je širina 40-60 cm više širine prozora. To vam omogućuje da stvorite skladan izgled, to će biti zaštićeno od zraka.

Montage Gardin: Što dati?

Instalacija Gardine vlastitim rukama: Što dati?

Shema montaže Gardina.

Članak o temi: Tumben pod umivaonikom

Instalacija vrta na površinu armiranobetonskog stropa je najčešća opcija za urbane stanove. Problemi s instalacijom ne uzrokuju, materijali i alati za ovaj rad uzimaju se najjednostavniji.

Prvo morate pripremiti:

  • crta;
  • Jednostavna olovka;
  • Perforator;
  • Vijci za samo-tapkanje i topove plastike;
  • Gardin sam izabrao vrstu.

Površina stropa je postavljena, nakon čega se navodi točke za ugradnju tikla. Takve rupe već imaju za većinu zavjesa, trebate ga primijeniti samo na površinu, nakon čega primijetite mjesto za ugradnju. Perforator je napravljen rupa, oni su začepljeni plastičnim tiklima, a zatim je pričvršćen Hardin.

Ako postoji suspendirana strop od žbuke, onda se hardin može pričvrstiti za jednu od tri metode:

  1. Koristeći posebne pričvršćuje leptira, koji, nakon vijaka, postavite "krila" na unutarnjoj površini, formirajući pouzdanu suspenziju. Takav zatvarač nije prikladan za previše masivne zavjese, najbolje je primijeniti za svjetlo i srednje zavjese. Korak pričvršćivača trebao bi biti do 25 cm, samo u tom slučaju će se osigurati pouzdanost.
  2. Koristite za pričvršćuje duge sidre, koji su izbušeni u strop kroz suhozid. Ova instalacija je moguća samo ako udaljenost između osnovne površine i gipsane ploče nije toliko velika. Opcija se smatra najpouzdanijim, zavjesa može biti bilo koja kategorija težine.
  3. Ugradnja sanduka, koja je vezan okomita na zidnu površinu. Napravljen je od metalnog profila ili drvene trake. Ovaj zatvarač se provodi na nekoliko bodova na zid i na strop kako bi se osigurala pouzdanost.

I ako se strop proteže?

Instalacija Gardine vlastitim rukama: Što dati?

Montaža shema Gardin za rastezanje stropa.

Najteže je ugradnja zavjesa u prisutnosti rastezljivog stropa. Izravno u film, dizajn ne pripisuje, to znači da je potrebno provesti dodatni rad. Najbolje je koristiti zidove brda, a ne strop. U ovom slučaju, zavjese će biti obješene na dizajnu strehe, koji će biti pričvršćeni na zid. Ova opcija je najlakše, potrebno je koristiti samo same strehe, titke i samozad vijke, vježbu. Ali ako ova metoda nije prikladna za unutrašnjost, mogu se koristiti i drugi načini.

Članak o temi: Topla otpornost: Kako provjeriti termostat i senzor

Moguće je stropni nišnjak, tj. Stretch strop će biti pričvršćen ne u prostoru neposredno iznad prozora, ali na posebno izvedeni tvrdi okvir koji čini malu nišu. Zavjesak vijenac je zatim pričvršćen na nacrt strop, potpuno se skrivao u niši. Instalacija treba započeti odmah nakon što je trup spreman, ali platno još nije rastegnut. Dakle, moguće je izbjeći štetu na filmu, sami posao će se izvesti lakše i brže, a instalacija zavjesa neće biti problema.

Za stropne zavjese najbolje je koristiti posebne hipoteke iz bara i drva. Bar je pričvršćena na površinu stropa, njegova duljina treba biti jednaka duljini zavjese. Prilikom izvođenja rada mora se koristiti razina izgradnje. Umjesto drveta, u nekim slučajevima, možete primijeniti platforme iz šperploča, montirane su pomoću kutova gipsana ploča. Ali to je moguće samo ako zavjese nisu preduge. Nakon što su hipoteka spremni, možete povući tkaninu. Sami zavjese već će biti vezan za hipoteku izravno kroz tkivo napetosti. Za ovu primjenu posebnu oblogu.

Cartini se mogu montirati na različite načine, ali je najbolje da ih montirajte na površinu stropa. Ova je opcija idealna za prostorije s malim područjem i prihvatljivom visinom.

Čitaj više