Vrste zidnih zavjesa za zavjese: napraviti pravi izbor

Anonim

Ovisno o obliku prozora, broj zavjesa u sastavu zavjesa, veličina prostorije odabrana je različitim vrstama streha za zavjese: zid, strop, klizna, bageta. Zidne strehe su najviše u potražnji među potrošačima zahvaljujući velikom broju struktura, zatvarača i dizajna. Moderni modeli nisu samo način za pričvršćivanje zavjesa na otvaranju prozora, već i služe kao dekorativni subjekt, koji može biti izvorni ukras. Modeli na zid mogu se podijeliti na nekoliko vrsta asortimana koje su svi proizvođači, prodavači i kupci pridržavani.

Vrste zidnih zavjesa za zavjese: napraviti pravi izbor

Okrugli zidni vijenci

Okrugli nadstrešnice - najpopularniji tradicionalni pogled koji se sastoji od jedne ili više šipka i nosača za pričvršćivanje cijelog dizajna do zida. Povećati umjetnička svojstva u skupu s okruglim modelima, dekorativnim savjetima (fleenons), pričvršćivanje prstena s kukičama ili bez njih. Svi elementi karnice dizajna su napravljeni u jednoj boji iu jednom stilu za skladnu kombinaciju s zajedničkim unutrašnjosti sobe. Ako dizajn projekt otvora prozora osigurava prisutnost držača za zavjese, oni su također odabrani za savjete, šipke i prstenje.

Okrugli šipke klasične nadstrešnice se proizvode iz različitih materijala:

  • stablo;
  • metal;
  • Metalna plastika;
  • plastika.

Drvene strehe u većini slučajeva imaju ekskluzivni dekor i koriste se u klasičnom interijeru, u retro stilovima, zemlji ili u rustikalnom dizajnu prozora. Metalni kromirani ili nikal-pločeni nadstrešnici koriste se u modernim interijerima visoke tehnologije i umjetnosti, gdje namještaj, unutarnje stavke također imaju metalne dijelove iste boje i dizajna. Plastične i metalne plastične vrste su najviše u potražnji, koje se proizvode u širokom rasponu boja, kao i ispod boje prirodnog drva (hrast, orah, trešnju, pepeo itd.). Za dječje sobe proizvođači nude jarko obojene strehe s veselim likom felonona, držača i prstenje. Glavna prednost plastičnih modela je niska cijena.

Članak o temi: Tekuća pozadina. Prednost i nedostaci tekućih pozadina

Vrste zidnih zavjesa za zavjese: napraviti pravi izbor

Žičani zidni vijenci

String Cornice - Jednostavan za korištenje i jeftin uređaj za montažu sastava zavjese, koji može biti jedan red ili višereda. Niz se uglavnom koristi za lagane zavjese od tila, organske, capron, vele, svile. Teže tkanine tijekom vremena dovode do niza koji izgleda ne-psiho. Da biste zatvorili defekt koji se pojavljuje, koriste se baguete ili zavjese s lambrekinom.

U nekim strukturama žičane strehe, funkcija povlačenja niza osigurava mehanička metoda.

Ako se gore opisane metode ne pomažu da se riješe defekta, potrebna je potpuna zamjena vijenca. Da biste objesili zavjese na žicama, možete koristiti različite vrste pričvršćivanja: prstenovi, šampioni, isječke, magneti. Za veći dekorativni, zavjese na nizu mogu se ukrasiti nizom duž gornjeg ruba s trim iz čipke, stijene, spektakularnih nabora. Vrlo uredno na nizu izgleda zavjese na petljama ili nizovima.

Vrste zidnih zavjesa za zavjese: napraviti pravi izbor

Profil zidni vijenci

Profil Eaves u jednostavnoj definiciji je vodič s žljebovima koje se trkači kreću. Zavjese izravno pričvršćene na trkače, tako da su napravljene u obliku kuka s kukama.

Profil Cornices može biti:

  • aluminij;
  • metalna plastika;
  • jedan red i višereda;
  • Fleksibilni metal polimera.

Svaka vrsta dizajna profila koristi se u određenim pripravcima zavjesa, ovisno o sustavu Windows, značajke unutarnjih poslova i tkiva.

Aluminijske strehe imaju prilično jednostavan dizajn istih, dva i tri red profila na nosačima u obliku slova m. Često aluminijski zidni modeli imaju dekorativnu miješalicu u obliku bagete različitih širina, koji zatvaraju mjesto pričvršćivanja zavjese. Aluminijski dizajni su izdržljivi, jednostavni za održavanje i pripadaju ekonomskim opcijama.

Preporučljivo je kupiti strehe s mješavinom nakon dizajna cijele sobe kako bi se postigla skladna kombinacija svih elemenata unutarnjih poslova.

Fleksibilni profili prikladni su ako prozori u zatvorenom prostoru imaju ne-standardni oblik: lučni, trapezoidni, ovalni ili erker. Za svako arhitektonsko rješenje moguće je odabrati nekoliko opcija za fleksibilne strehe.

Članak o temi: Vrata Snip - Zahtjevi za ugradnju i karakteristike

Vrste zidnih zavjesa za zavjese: napraviti pravi izbor

Lozivni zidni vijenci

Bagnent Eaves se odlikuje prisutnošću dekorativne daske, koja je jedan od načina za provođenje jedne unutarnje linije između namještaja, sastava zavjese i drugih elemenata dekora. Baguete zatvaraju točke vezanja zavjese za kuke, mjesto vezivanja vijenca prema zidu i provodi dekorativnu dekoraciju sastava zavjesa.

Panele mogu biti jedan cijeli broj s strehom, ali se mogu prodavati odvojeno u obliku:

  • drvene daske od prirodnog drva s inlay ili rezbarijama;
  • obojena u različitim bojama plastičnih letvica;
  • metalne ploče tretirane s pozlatom ili bakrenom patinom;
  • Stucco.

Pogotovo dobre klasične strukture bageta ukrašene štukatom ili niti. Bagnentar Eaves može biti uključen s aluminijskim profilom, fleksibilnim dizajnom metalnog pjene ili okrugle šipke. Modeli s drvenim barom baget izgledaju potpuno i nevjerojatno, ali njihova glavna prednost je sigurnost uporabe u svim sobama.

Za strehe koje nisu instalirane ne na cijelom zidu, poželjno je odabrati bagete s rotacijskim elementima koji će vam omogućiti zatvaranje krajnjeg mjesta i dati cijeli prozor do kraja.

Vrste zidnih zavjesa za zavjese: napraviti pravi izbor

Krug kartice za zavjese s mehanizmom za podizanje

Vijenci s mehanizmom za podizanje

Mehanizmi za podizanje koriste se za zavjese određenih modela koji sugerira tkaninu s ručnim ili elektromehaničkim putem tijekom otvaranja.

Za zavjese je potreban mehanizam za podizanje:

  • Engleski (London);
  • Rimski;
  • valjani;
  • Austrijski;
  • Francuski.

Ove vrste zbog neuobičajenog dizajna zahtijevaju uporabu čvrstih mehanizma s jednim ili više blokova za podizanje, ovisno o broju nabora, težina tkanine i duljine zavjesa. Mehanizmi za podizanje koriste se u klasičnim interijerima s magnetnim strukturama koje ih potpuno zatvaraju od znatiželjnih očiju. Često se mehanizmi prodaju sa svim potrebnim priključcima za proizvodnju zatih zavjesa: umetci, težine, prstenje i žice.

Članak o temi: Provence u unutrašnjosti vlastitim rukama

Mehanizmi za podizanje mogu biti otvoreni ili zatvoreni tip. S otvorenim sustavom, mehanizmi se instaliraju izravno na profil u pripravcima zavjesa koji se sastoje od gustih i neprozirna tkiva. Mehanizmi s zatvorenim sustavom omogućuju vam da sakrijte sve elemente ispod profila ili u kutiji, što ih čini neprimjetnim.

Vrste zidnih zavjesa za zavjese: napraviti pravi izbor

Klizne zidne vijence

Klizni mehanizmi se koriste za olakšavanje zadatka otvaranja i zatvaranja sustava Windows za korisnike. Dovoljno je povući upravljački kabel bez dodira same zavjese - a prozor će se otvoriti, bez obzira na dužinu i širinu tkanine. Kada se koristi sastav za zavjese s više reda, klizni mehanizam je ugrađen odvojeno u svaki redak. Klizne zidne zavjese koriste se za klasične višeredne pripravke i za japanske zavjese. Japanske zavjese su pričvršćene na daske na čičak traku, a daske s trkačima, zauzvrat, instaliraju se u pannis žljebovima i kreću, šireći zavjese. Klizne ploče mogu se kontrolirati ručnim ili električnim.

Vrste zidnih zavjesa za zavjese: napraviti pravi izbor

Zidne zavjese s električnim pogonom

Konstrukcije s električnim pogonom dizajnirane su prvenstveno za ljude koji vole praktičnost i udobnost u svemu, jer vam omogućuju da brzo kontrolirate podizanje i spuštanje zavjese pomoću daljinskog upravljača. Električni mehanizam radi tiho i pouzdano drži bilo kakvu težinu tkiva i duljine na određenoj visini. Pogotovo dobre elektromehaničke strehe za one koji vole aktivan način života i cijeni svoje vrijeme. Osim stambenih prostora, prozori restorana, klubova, ureda, trgovina, koncertnih dvorana i drugih javnih institucija sastavljene su s električnim diskovima, gdje se koriste duge i široke zavjese.

Prilikom odabira zidnog modela potrebno je uzeti u obzir dizajn zavjese, ozbiljnost tkanine, mogućnost pouzdane montaže na određeni zid. Vanjski dizajn modela ovisi o ukupnom unutrašnjosti prostorije.

Čitaj više