Koliko sušenja podne pod laminatom i pločicama

Anonim

Koliko sušenja podne pod laminatom i pločicama

Prilikom planiranja rada na instalaciji podova tijekom izgradnje ili popravka, potrebno je znati ne samo vrijeme potrebno za pripremni rad i sam uređaj, ali i koliko se spolni seks osuši.

To je posebno važno u slučajevima kada se rasuti rod koristi kao premaz, koji je tada položio glavne podove. U vrijeme sušenja u rasutom stanju, na koje se utječe mnogo okolnosti, čija je razumijevanje omogućilo da ispunite planirani rad kvalitativno i na planirano vrijeme.

Što ovisi o vremenu sušenja goriva

Koliko sušenja podne pod laminatom i pločicama

Deblji sloj, duži pod suši

Da bi se objasnilo vrijeme stvrdnjavanja podne obloge i planiranje naknadnog rada nakon potpunog postavljanja i biranja snage i drugih pokazatelja za dizajn vrijednosti, potrebno je proučiti čimbenike koji utječu na taj proces.

Glavni uključuje sljedeće:

  • broj slojeva;
  • Debljina svakog sloja;
  • Pogled na žbuku smjesu za podove;
  • vrsta glavne obrade za završnu obradu;
  • Primijenjeni na aditive za oblaganje.

Prema prosječnim vrijednostima, vrijeme bojenje može biti od nekoliko sati do nekoliko dana. Na paketu svake vrste smjese proizvođači ukazuju na približne vrijednosti ovog vremena.

Rokovi za skrućivanje podova ovisno o sastavu smjese

Koliko sušenja podne pod laminatom i pločicama

Vrijeme sušenja rasutih podova ovisi, prije svega, na vrsti smjese koja se koristi za izvođenje premaza.

Da bi se shvatilo kako se pripravak smjese i raznim aditivima koji se primjenjuju na njih su na trajanju skrućivanja rasutih podova uz njihovu pomoć, potrebno je uzeti u obzir neke od njih:

  1. Polimerni podovi koji se uglavnom koriste u industrijskoj proizvodnji mogu birati potrebnu snagu 2-6 dana. Štoviše, takvi različiti čimbenici kao što su debljine sloja i njihovu količinu, prisutnost ili odsutnost svih vrsta aditiva, kao i raznih slikarskih pigmenata mogu utjecati na nju.
  2. Podovi od cementnih spojeva su konačno razjašnjeni nakon 7-14 dana, a korištenje plastifikatora koji se koriste u njima koriste za poboljšanje smjese, može značajno povećati ove datume.

    Koliko sušenja podne pod laminatom i pločicama

    Poliuretanske podove mogu hodati nakon 10 - 15 sati

  3. Gipsum ili minhidrid smjese se skupljaju 2 dana, nakon čega je moguće hodati na podovima, ali oni mogu samo instalirati namještaj na njih i instalirati namještaj u samo 10 dana barem. Osim toga, potrebno je shvatiti da se podovi od takvih smjesa ne mogu provesti u vlažnim prostorijama, jer pod djelovanjem vode, oni gube snagu.
  4. Površine za brzo sušenje izvodi se iz mješavina koje se mogu oduzeti 2 sata, tvoreći podove s visokim tehničkim pokazateljima.
  5. Poliuretanski podovi su prikladni za smjese za koje je moguće hodati nakon 10-15 sati, a nakon 3 dana postoji njihovo potpuno stvrdnjavanje s formiranjem visokokvalitetne površine sposobne izdržati visoke opterećenja i dovoljno dugo vremena za održavanje potrebna snaga.
  6. Epoksidni podovi su zamrznuti nakon 2-5 dana, ovisno o broju slojeva, formirajući površinu vrlo otpornu na abraziju.

Koristeći bilo koju smjesu za likvidate podove, potrebno je pažljivo ispitati upute za njihovo korištenje i izvesti ispunu podova u cijelosti u skladu s navedenim tehnološkom nizom.

Stroga usklađenost sa zahtjevima uputa na uređaju u rasutom stanju će smanjiti vrijeme miješanja smjese i osigurati učinkovitost visokokvalitetnog i pouzdanog premaza.

Ovisno o vrsti prevlake za završnu obradu, razlikuje se vrijeme skrućivanja premaza.

Završiti kaputVrsta otopineVremenska postavka
LinoleumPoliuretanske mješavine3 dana
LaminatGips, polimer3-7 dana
PločicaCementDo 2 tjedna

Nakon punjenja potrebno je dati polja u vremenu ne najmanje razdoblje u paketu, a ako je to moguće, više od nekoliko sati ili dana.

Uvjeti koji doprinose brzom sušenju rasutih podova

U slučajevima kada se masovni spol izvodi kao baza pod laminitisom, tepih ili drugi završni premazi, često je potrebno ubrzati proces smrznutog premaza. To je potrebno kako ne bi odgodilo cijeli proces proizvodnje. Pročitajte više o rasutim podovima Pogledajte ovaj videozapis:

Koliko vožnje podne pod svakim specifičnim vrstama premaz definiran je u uputama o pakiranju smjese. Osim toga, izvršene su sljedeće aktivnosti:

  1. Da biste brzo osušili rasuti spol, potrebno je pratiti njegovu jedinstvenu raspodjelu na površinu.

    Koliko sušenja podne pod laminatom i pločicama

    Maksimalna opterećenja prenosimo koliko god je to moguće

  2. Umjerena vlažnost (do 60%) pružit će brzo učvršćivanje baze. Ako je ovaj režim vlažnosti nesuklaći s prostorom, trajanje shvaćanja rasutih podova može trajati do dva tjedna.
  3. Ni u kojem slučaju ne može biti dopušteno u sobi u sobi u kojoj se radi na radu, što ne samo da može povećati pritvor premaz, već i do određivanja cjelokupnog premaza ili pojedinih dijelova iz baze.
  4. Temperatura zraka mora se održavati od + 20 ° C do + 30 ° C, sprječavajući oštre kapi.
  5. Svježe dodana smjesa mora biti prekrivena polietilenskim filmom kako bi se zaštitila površina od ultraljubičastih zraka, pod čije djelovanje ne samo da ne samo ne može smanjiti vrijeme postavke, već i izgubiti svoje glavne kvalitete.
  6. Nakon određenog vremena, ovisno o korištenoj smjesi, koju su podovi ispunjavali, površina izvedena treba biti prekrivena lakom.
  7. Maksimalno opterećenje na podovima treba dati što više moguće kako bi se osiguralo skup snage koja se koristi za uređaj podne. Za tajne skupnih spolova potražite u ovom videozapisu:

Kako bi se osigurala brza postavka smjese koja se koristi u uređaju skupnih podova, potrebno je osigurati stvaranje u prostoriji u kojoj rad, povoljni uvjeti su proizvedeni u skladu s proizvodnom tehnologijom rada i uputama vezanim za smjesu.

Članak o toj temi: Izgradite balkon s vlastitim rukama: tehnologija, značajke, raspored

Čitaj više