Rimska zavjesa Eaves: Savjeti za odabir i instalaciju

Anonim

Moderne i višenamjenske rimske zavjese će biti oživljeni i ukrasite unutrašnjost bilo koje prostorije. Nakon kupnje ovog dodatka, mnogi ljudi imaju pitanje: kako odabrati i konsolidirati vijenac za rimske zavjese? Postoji nekoliko sorti streha. Morate odabrati ovaj proizvod, s obzirom na značajke prozora otvora, opremanje dizajna, kao i jednostavnost korištenja.

Visokokvalitetni vijenac za rimske zavjese je pouzdan proizvod koji može dugo biti služio bez mnogo toga. Primjena u proizvodnji modernih izdržljivih materijala omogućuje vam da instalirate dizajn ne samo na strop ili zid, već i na profilu prozora. Većina proizvoda pruža nekoliko mogućnosti pričvršćivanja. Velika prednost je prisutnost posebne ljepljive trake koja vam omogućuje da pričvrstite ne samo rimske, već i druge vrste zavjesa (austrijski, francuski). Ova značajka olakšava promjenu stila interijera bez kupnje novog vijenca.

Rimska zavjesa Eaves: Savjeti za odabir i instalaciju

Sorte rimskog karnisa u veličini

Odabir streha za rimske zavjese, prije svega potrebno je uzeti u obzir veličinu i značajke prozora otvora. Za pričvršćivanje zavjesa, za zavjese standardne veličine koristi klasični držač. Montiran je izravno na zid iznad prozora. Spuštena rimska zavjesa, fiksirana na takvom dizajnu, bit će na istoj razini sa zidom, koji će stvoriti vidljivost jednog prostora u zatvorenom prostoru.

Za male prozore i male sobe, mini-vijenac će se uklopiti. Mora se instalirati izravno na profil prozora. Takav dizajn štedi mjesto u sobi, ostavljajući otvoren Windows. Za beveled prozori najčešće postavljaju u objektu Mansard, koriste se vlasnici bevel-tipa. Značajke njihovog dizajna omogućuju vam da postavite zavjese bez gubitka atraktivnosti čak iu nestandardnim otvorima.

Rimska zavjesa Eaves: Savjeti za odabir i instalaciju

Vrsta metodom kontrole i materijala

EAVES za rimske zavjese podijeljene su na kontrolu. Pouzdanost funkcioniranja mehanizma utječe na vanjsku atraktivnost zavjesa: kako se formira nabora i nabori. Morate odabrati proizvod za ovaj znak s posebnom pažnjom. Elementarna kontrolna verzija se provodi pomoću sustava kabela koji se preskače kroz posebne privitke na zavjesi i pomoći da ga popravite na potrebnoj visini. Ovaj nositelj nije dizajniran za teški materijal: težina tkanine za to ne bi trebalo biti više od 3,8 kg.

Članak na temu: Kako odabrati presjek kabela

Kontrola zavjesa može se provesti pomoću mehanizma lanca. Ovaj se nositelj može koristiti s težinom tkiva do 7 kg. U tom slučaju postoje ograničenja i širine zavjese: ne više od 3,5 m. Airs lanca je najpopularnije: to je pouzdan i dostupan po cijeni.

Krežnica rimske zavjese može se kontrolirati pomoću automatskog uređaja iz zidnog bloka ili daljinskog upravljača. Motorizirani dizajni imaju mnogo prednosti: oni su udobni, tihi i omogućuju vam da objesite brzinu bilo koje težine i na bilo kojoj visini. Međutim, oni su mnogo skuplji od vijenaca s drugim vrstama upravljanja.

Oni koji brine o visokom standardu života, pri odabiru strehe za zavjese s mehanizmom za podizanje, obratite pozornost na materijal proizvoda. Za proizvodnju drva, plastike i aluminij. Drveni dizajni su vrlo lijepi, ali je vrlo rijetko. Takve strehe gotovo uvijek imaju kontrolni sustav s kabelima.

Plastika se najčešće koristi za stvaranje kontrole lanca. Lako je, izdržljiv i izdržljiv. Plastične zavjese za dugo vremena izdržati opterećenje na otvaranje i zatvaranje zavjesa. Snažniji su vijenci od aluminija. Ovaj materijal omogućuje opremanje dizajna motoriziranog sustava upravljanja.

Rimska zavjesa Eaves: Savjeti za odabir i instalaciju

Savjeti za odabir kvalitete proizvoda

Za rimske zavjese vrlo je važno odabrati poseban vijenac. Ali upravo takav uređaj omogućuje postizanje uniforme i lijepog podizanja nabora platna. Dizajneri daju korisne preporuke kako bi se izabrati prikladan vijenac za rimske zavjese.

  1. Šira i teža tkanina zavjese, više pouzdani nadstrešnici će morati steći.
  2. Dizajni s kontrolnim sustavom na lancima ili kabelima prikladni su za standardne prozore običnih stanova. Prilikom izrade velikih prozora otvorenog prostora, banketne dvorane, trgovine ne mogu bez vijenca s električnim motorom.
  3. Za pogrešan prozor konfiguracije može biti prikladan lanac ili motorizirana kontrola.
  4. Rimska zavjesa Eaves treba izabrati na temelju stila u kojem je uređena unutrašnjost sobe. Stil High-Tech će odgovarati dizajnu aluminijske legure s automatiziranim sustavom kontrole. Dajte "staromodno" postavljanje retro stila sobe. Poseban šarm će pomoći drveni koornis potaknut žičanama.
  5. Ne biste trebali kupiti jeftini proizvod nepoznatog proizvođača: postoji rizik za kupnju niske kvalitete proizvoda.
  6. Nije potrebno kupiti gotov proizvod: moguće je naručiti njegovu proizvodnju sa svim vašim željama. To će biti prikladno ako imate ne-standardne prozore ili višeslojnu dizajn zavjese.

Članak na temu: Krajobrazni dizajn područja područja: neke značajke

Rimska zavjesa Eaves: Savjeti za odabir i instalaciju

Montaža Karnisa

Uključeno s rimskim zavjesama obično dolazi poseban nositelj i sve stavke potrebne za njegovu instalaciju. Trebalo bi postojati pouku s detaljnim opisom fotografija ugradnje i korak po korak. Ako nema uputa, koristite sljedeće instalacijske smjernice. Proces pričvršćivanja bit će isti za dizajne svih vrsta.

  1. Prvo označite olovku mjesta gdje će se nalaziti pričvršćivači. Uzmite u obzir da bi zavjese trebale biti 3 cm na rubovima otvora prozora.
  2. Korištenje bušilice, napravite rupu u zidu, a zatim koristite zagrade na zidu (prozor) pomoću vijaka iz kompleta.
  3. Provjerite prisutnost tračnice na dnu platna. Ako je odvojeno, treba ga umetnuti na mjesto.
  4. Pričvrstite ljepljivu traku koja se nalazi na gornjem rubu rimskih zavjesa, do posebne trake na strehe i sile, pritisnite.
  5. Provjerite operaciju zavjesa: pokušajte ga zatvoriti i otvoriti, obratite pozornost, hoće li se nabori ravnomjerno smjestiti.

Rimske zavjese su univerzalni element dizajna prozora u bilo kojoj sobi. Oni naglašavaju značajke stila i, ako je potrebno, sakriti male nedostatke situacije. Odabir vijenca za pričvršćivanje rimskih zavjesa, usredotočite se na veličinu i značajke dizajna vašeg prozora, željeni način kontroliranja mehanizma za podizanje tkanine i materijala proizvoda.

Zahvaljujući velikoj količini prijedloga na modernom tržištu, odaberite odgovarajući proizvod neće biti težak. Ispravan dizajn pružit će dugo i neprekidno djelo rimskih zavjesa koji neće prestati ulagati vas i vaše goste svojim veličanstvenim ravnim naborima.

Čitaj više