Kako napraviti zavjese lijepo: korak po korak upute

Anonim

Zavjese su sastavni dio interijera gotovo svih prostora. Mogu se kupiti u gotovom obliku u jednoj od brojnih trgovina, ali zanimljiviji i profitabilniji za samostalno zavjese. Rezultat ovog kreativnog procesa neće biti ne samo vrlo lijepe zavjese, već i masa pozitivnih dojmova.

Kako napraviti zavjese lijepo: korak po korak upute

Za šivanje klasičnih zavjesa, gotovo bilo koji tkivo je prikladno.

Je li teško sami šivati ​​zavjese?

U pravilu, učinite to takozvani. Klasične zavjese. To su izravne zavjese, za šivanje koje se koriste tradicionalne tkanine. Oni su dopunjeni laganim zavjesama. Takve zavjese moći će napraviti gotovo svaku osobu.

Ako se želi, mogu se nadopuniti lambrequinima koji će zatvoriti vrh zavjese. Možete napraviti takav lambrequen koliko želite. Najpopularniji je izravni lamprequen s naborima, a jedan od najoriginalan - proizvod s neobičnim dno crta. Ako nemate iskustva u ovom slučaju, bolje je početi s izradom jednostavnih kompozicija, postupno se kreće u složeniji. Jedna od najvažnijih i odgovornijih faza u samostalnom stvaranju zavjese je izbor tkanine.

Koje tkanine čine zavjese?

Kako napraviti zavjese lijepo: korak po korak upute

Primjer izračunavanja tkanine za zavjese.

Prije nego što odlučite napraviti zavjese vlastitim rukama, morat ćete odabrati prikladno tkivo. U većini slučajeva ljudi preferiraju tekstil s različitim uzorcima. Među širokim rasponom dostupnih materijala, najveća preferencija se daje kombinaciji zasićenih tamno zelenih i zlatnih nijansi.

Prilikom odabira boje tkanine, usredotočite se na ukupnu unutrašnjost uređene sobe.

Ako će u sobi prevladati svijetli dekor, zavjese bi trebale biti iz monofona i ne baš lova stvar. A ako je vaša soba uređena u mirnoj boji, na zidovima nema privlačnih crteža, možete odabrati prilično svijetlu i spektakularnu tkaninu. Zavjese iz takvog materijala savršeno će nadopuniti sobu i čak mogu postati glavni naglasak. Ako planirate kroaring zavjese odjednom za sve sobe, možete kupiti tkivo za šivanje veleprodaje i dobro spasiti.

Članak o temi: Pozadina za WC u apartmanu: 35 fotografija interijera

Zavjese se ne smiju spojiti s dostupnim prostorom, tako da se izbor tkanine treba približiti što je više moguće. Bolje je ne koristiti za stvaranje svilenih zavjesa i satenskih materijala, jer Oni su prilično složeni u radu. Radije u korist pamuka, baršuna, brokade, organske, lan, itd. U procesu odabira tkanine za stvaranje zavjese, potrebno je odrediti ne samo s materijom za glavnu web, već i s tkaninom za zavjese.

Pitanja ukrašavanja zavjesa

Kako napraviti zavjese lijepo: korak po korak upute

Tablica stola za lambrequin.

Mnogi vjeruju da izravne klasične zavjese izgledaju dosadno i neoriginalno. Zapravo, to nije slučaj. Čak se i najistaknutije zavjese mogu promijeniti i poboljšati. Na primjer, moguće je šivati ​​prekrasna dekorativna pletenica na zavjesu, s kojima će biti moguće sastaviti gornji rub. Može se šivati ​​drugačije, oblik sklopivih nabora ovisit će o tome. Prije nego što odaberete neke elemente dekor, morate razmisliti o završetku, koji obično uključuje razne vrste četki, ruffs i druge stavke.

Za šivanje običnih izravnih zavjesa ne trebaju uzorke. Sve što trebate učiniti je mjeriti otvor prozora. Na temelju dimenzija prozora možete točno izračunati koliko ćete tkanine trebati kupiti. Ako koristite tkaninu s ukrasom, kupite ga s marginom tako da su crteži simetrično gledali na prozor.

Odabir tkanine za šivanje zavjesa, svakako razmotriti činjenicu da će tijekom rada biti dopušteno da se uklapa, tako da će biti potrebno kupiti još nekoliko materije nego što je određeno tijekom izračuna.

Pripremite sve što vam je potrebno za rad:

  • tkanina za zavjese;
  • Isječke na kojima će se držati;
  • mašina za šivanje;
  • nadstrešnice i popratni pribor;
  • traka centimetra;
  • škare, igle i niti;
  • mjerna traka;
  • željezo.

Upute za korak po korak za šivanje lijepih zavjesa

Kako napraviti zavjese lijepo: korak po korak upute

Uzorak za šivanje klasičnih zavjesa.

S površnim pregledom može se činiti da u šivanje zavjesa nema poteškoća s vlastitim rukama. Međutim, obavljanje takvog posla, morate strogo pridržavati tehnologije. Prije nego što počnete šivati ​​zavjese, morat ćete znati koliko će to biti potrebno tkanine. Da biste to učinili, uzmite traku ili rulet centimetra i izmjerite udaljenost između poda i kornjača i duljine strehe. Ako ćete šivati ​​duge zavjese, dodajte na udaljenost između poda i kornjača od 10-15 cm za vezu. Odaberite širinu u skladu s osobnim preferencijama. Ako želite zavjese biti zarobljene i imaju mnogo nabora, pomnožite izmjerenu duljinu vijenca do 3. na primjer, ako je njegova duljina 2,5 m, tada ćete trebati 7,5 m tkiva. Ako vam se ne sviđa kada zavjese imaju mnogo nabora, to će biti dovoljno da umnožava duljinu strehe do 2.

Članak o temi: Room dizajn za djevojku 15, 20, 25 godina. Fotografija

Dodajte izračunatu širinu od oko 6 cm po stopama. U slučaju da trebate šivati ​​2 platna, zatim u procesu izračuna, treba ih dodati nekoliko centimetara. U slučaju da tkanina koju odaberete ima veliki ornament, kupite ga s marginom. To će vam omogućiti da kombinirate crtež, a gotove zavjese izgledat će kao potpuno nerazdvojna tkanina. Da biste to učinili, preklopite pojedinačne komade materije prema drugome i postavite. Bočni rubovi moraju se podesiti prema unutra 2 puta. U isto vrijeme, prvo savijanje treba biti 10 mm, a drugi je 20 mm. Sporo na šivaći stroj. Nakon toga podesite donje rubove prema unutra. Prvi put za 30 mm, drugi je 50 mm. Zatvorite susjedne rubove pomoću željeza, a zatim korak gore. Gornji rub počinje unutar 30 mm i udara glačalo.

Opcije montaže zavjese.

Ispišite dekorativnu pletenicu s pogrešne strane pomoću PIN-a. Morat ćete se povlačiti iz gornjeg zavoja od 10 mm. Preporučuje se da je pletenica najmanje 50-60 mm široke zavjese. Povucite krajeve zaseljavanja s pogrešne strane pletenice i kravate. Izvrsnost s pletenicama zavjese prema unutra. Slično tome, učinite s drugim rubom, samo bez vezivanja vezanja. To će biti vanjski rub vašeg

Domaće zavjese. Traku na zavjesu duž rubova pletenice. Pomesti pričvršćene rubove pletenice. U isto vrijeme, vrhovi vezica s vanjskog ruba ne smiju se šivati. Nakon toga, morat ćete napraviti nabore. Vrlo je jednostavno: samo ih trebate povući s oštricom i kravatom. Pletenica ima petlju. Trebali bi umetnuti kuke na željenu udaljenost. Što je veći broj nabora koji želite dobiti, više kuka treba umetnuti. Klasične zavjese su spremne. Pokušajte ne žuriti i biti posebno oprezni pri izvođenju strojne linije. Svaka pogreška može dovesti do činjenice da je potrebno otopiti šavove, a na gotovu zavjesu bit će prilično vidljivo.

Članak na temu: Kako napraviti vrt s vlastitim rukama?

Preporuke za zavjese za šivanje za različite prostorije

Vrste rimskih zavjesa.

Zavjese dizajnirane za ukrašavanje različitih soba kod kuće razlikuju se međusobno. Dakle, zavjese za dnevnu sobu u većini slučajeva su ukrašene lambrequinima. Mogu se stvoriti u obliku traka materije s dodatnim ukrasima ili u obliku draperije. Labraken vam omogućuje da sakrijete strehe i druge elemente. Čini izgled zavjesa atraktivnijim. Uz neovisne zavjese za šivanje za dnevni boravak, često se često koriste razni pickupi i četke, lukovi, dekorativne pletenice, frills i drugi elementi.

U većini slučajeva kuhinja je prilično kompaktna soba, čije je područje manje od područja spavaće sobe i dnevnog boravka, a prisutnost namještaja i tehnologije čini ga još manje. To se mora uzeti u obzir pri šivanju zavjesa. Najbolja opcija za kuhinju je zavjese koje vizualno šire sobu. Preporuča se koristiti ne vrlo svijetli materijal, bez svih vrsta volumetrijskih uzoraka. U pravilu, kuhinjske zavjese izrađene su od prozirnog ili prozirnog materijala, bez glomaznog dekora. Takve zavjese će napraviti prozor, poput same sobe, veliko i svjetlo.

U spavaćoj sobi možete objesiti razne zavjese. Možete napraviti prekrasne zavjese u zidovima ili namještaju. Najbolje za takve sobe, materijali su pogodni za sočne i duboke nijanse, kao i svijetle mirne tonove. U spavaćoj sobi savršeno gledajte na tekuće duge zavjese iz vrlo gustog materijala. Takve zavjese omogućit će, ako je potrebno, sakriti od sunčeve svjetlosti i stvoriti mirnu i ugodnu atmosferu u spavaćoj sobi.

Dakle, možete samostalno napraviti zavjese sami, što bi se savršeno uklapalo u dizajn bilo koje sobe i postao pristojan unutarnji ukras. U tome nema ništa komplicirano, samo trebate slijediti upute i sve će se ispasti. Dobar posao!

Čitaj više