Udoban kauč s vlastitim rukama

Anonim

Ponekad postoji takva situacija kada je kauč dužan napraviti leđa. Kauč ​​može biti izrađen od leđa i naslova različitih vrsta. To su stacionarne strukture koje su pričvršćene na okvir kauča ili leđa, pričvršćene na zid.

Udoban kauč s vlastitim rukama

Tijekom Skupštine leđa za kauč potrebno je obratiti pozornost na napetost presvlake tako da se ne formiraju nabori i ljuljačke.

Bit će potreban alati za rad.

  • Električna slagalica i set hakiranja;
  • Stajalica za namještaj;
  • čekić;
  • Bušilica ili odvijač, odvijač;
  • Za zidove može biti potreban perforator;
  • Šivaći stroj ili set za šivanje za ručno izrađenu.

Povratak s krevetom je izrađen od takvih materijala:

  1. Šperploča s debljinom od 8-12 mm.
  2. Guma od pjene od 50 mm (sve ovisi o željenom rezultatu), umjesto pjene, možete koristiti druge materijale za pakiranje. Ali oni se ne smiju deformirati, jer dizajn može izgubiti svoj izgled.
  3. Ukrasna tkanina lica i tehnički izdržljivi - za iznutra. Izrezi treba uzeti u obzir ukupnu površinu naslona i dodatka za zatvarače.
  4. Obojene niti, ako postoji potreba za okupljanjem nabora, šivaćih mjesta, cvjetovi tkanine.
  5. Za dekor možete koristiti velike i lijepe gumbe, perle i kamenje bez oštrih lica.
  6. Skup petlje, vijaka, vijaka za pričvršćivanje same dizajna.

Ugradnja kauča na naslonu

Udoban kauč s vlastitim rukama

Skupština SOFA: 1 bočna; 2-okvirne leđa; Ploče od 3 strane; 4-okvirna baza; 5-okvir bloka za uvlačenje; 6 sklonište (organis); 7 kutak amplifikacije trupa; 8-vijak s maticama; 9-vijci; Kotači od 10 nosača; 11-namještaj; 12 osi upravljača; 13-klavirska petlja; 14-stop.

Stražnji dio kauča se prikuplja tek nakon što je sve pripremljeno, uključujući i crtež budućeg dizajna. Važno je uzeti u obzir, jer, bez točnih veličina, nemoguće je napraviti lijep i atraktivan leđa.

Potrebno je početi s pripremom predloška i označavanja. Šperploča se nalazi na horizontalnom pogodnom za rezanje površine. Prema pripremljenoj shemi, na njegovoj površini primjenjuje pregled budućeg leđa, važno je provjeriti sve veličine.

Članak na temu: pločica za kuhinju na podu: Vanjski Kako odabrati, kuhinjska pločica Što je bolje, Ploče Veličine, kako staviti

Kontur se primjenjuje jednostavnom olovkom, ona bi trebala biti strogo izrezana duž linija, pokupiti rezni mrežu željene veličine. Obično se za takav rad primjenjuje šperploča s prosječnom debljinom, ne bi trebalo biti problema s rezanjem.

Ako će leđa imati pravokutni oblik, važno je osigurati da njezina duljina odgovara dimenzijama kauča. Ne bi trebalo biti manje ili primjetno više. Najbolje je dati leđa lijepe, glatke konture.

Da biste to učinili, polukružni rezovi mogu se napraviti u gornjim kutovima. Da biste to učinili, najbolje je koristiti predložak za sve izreze da biste dobili jedan oblik. Nakon toga, površina sekcija obrađuje brusnim papirom. Sva prašina nakon toga potrebno je ukloniti, nakon čega možete nastaviti raditi. U sljedećoj fazi možete iscrpiti naslon sjedala, jer se koristi tkanina i pjena od gume.

Udoban kauč s vlastitim rukama

Shema ukupne veličine kauča.

Odmah je potrebno uzeti u obzir kako će biti rub, možda 2 opcije:

  1. U prvom slučaju, rub će također biti mekan, pjenavica će biti pričvršćena blizu krajnjih dijelova.
  2. U drugom slučaju, potrebno je povući malu udaljenost od ruba, bit će prekriven tkaninom. Obično se koristi lijep dekorativni okvir koji se koristi, koji skriva rub, daje kauč više atraktivnosti. Takvi okviri mogu biti različiti, u rasponu od urezanog stabla i završavaju s slojevima tkiva.

Prva pjena je montirana, za to, koristi se PVA ljepilo, moguće je koristiti vijke za pouzdanost. Tada trebate izrezati tkaninu, bez zaborava o naknadama koje će biti umotane na pogrešnu stranu. Dijelovi tkanine moraju biti pripremljeni 2. Jedan od njih se koristi za tresetu lica, a drugi za nevažeći, koji se nalazi u zidu.

Tkanina je pričvršćena za nosače namještaja, taj se proces mora provesti pažljivo tako da se presvlake protežu točno, ne mršti se , Nakon što je leđa spremna, potrebno je pokrenuti njegov zatvarač. Sve ovisi o odabranoj opciji. Povratak se može pričvrstiti izravno na okvir kreveta, na zidu ili imati kombinirani postupak zatvarača.

Najčešće se koristi točno koliko je pouzdaniji. Leđa je fiksirana na okvir na stražnjoj strani kauča i bit će pričvršćen na zid pomoću posebnih metalnih petlji i sidra. To omogućuje teške i velike panele stajati stajati stajati i glatko.

Članak o temi: Nezavisna slika drvene kuće

Jednostavne opcije za sofe

Udoban kauč s vlastitim rukama

Shema montaže kaučine.

Stražnji dio kauča ili kreveta je prikladan element koji je jedan cijeli broj s zajedničkim interijerom. To je razlog zašto dizajneri nude odmah ne stvoriti složene oblike, nego gledati u spavaću sobu ili dnevni boravak, razmislite o tome kako se može urediti ili više izražajne. Često je kauč jedna od središnjih brojki, stoga je potrebno napraviti leđa kreativno i pažljivo. Postoje mnoge opcije dizajna, među njima možete napomenuti:

  • Cvijet ukras;
  • nebo i oblaci;
  • Draperija i meka uzglavlje.

Nije tako teško napraviti shvatio iz šperploča, ali da se popnemo, možete koristiti tkaninu s cvjetnim motivima koji će ponoviti crtež kreveta ili presvlake same kaučem. Na stražnjem crtežu može biti veći. Ako postoje umjetničke sposobnosti, slikanje možete koristiti na tkanini. Takvo uzglavlje ne samo da će postati svijetlo i individualno, već će i interijer učiniti romantičnijim. Možete sniziti kutije za skladištenje malih stvari. Opcija "nebo i oblaci" su izvrsna za sobe za djecu i dnevne sobe, za velike spavaće sobe. Sastoji se u činjenici da se leđa izvode u obliku vertikalnih visokih ploča, dizajniranih uz pomoć bijelih, plavih, nebeskih plavih, lasilanskih boja. Trake se nalaze u kaotičnom redoslijedu, stvarajući neuobičajeno prekrasan dojam iz cijelog interijera. Pogotovo dobro, ova opcija je prikladna za svijetle i prostrane sobe.

Drapeti i meka uzglavlje primjenjive u slučaju kada je kauč veliki, i oko njega potrebno je stvoriti iluziju udobnog prostora.

Za samog naslona, ​​oblik s mekom presvlake se koristi, obično se čini velikim i visokim. Zapravo, to više nije leđa, već prava sluznica za zid koji se može pričvrstiti i na kauč okvir i na površinu zida. Nakon toga, na stropu uz zid i 20-30 cm okomito, dekorativne strehe dekorativne strehe. Svijetla, prozirna ili prozirna tkanina je suspendirana na njega, što stvara imitaciju nadstrešnice.

Članak o toj temi: Interijer male spavaće sobe 6-10 m2. (42 fotografije)

Što doći do dječje sobe?

Stražnji leđa dječjih sofa mogu se izdati u svijetlim bojama, aplikacije će izgledati originalan. Za takvo djelo, dobro je privući djecu same, rado će se nositi s ponovnom opremom vlastitog kuta. Postoje mnoge mogućnosti, sama leđa se može izraditi od svijetle tkanine ugodne nijanse, a aplikacije se mogu načiniti čak i od nepotrebnih već listova. Prikladne slike insekata, biljaka, životinja, samo geometrijski uzorci. Mora se pamtiti da će male detalje izgledati loše i bit će teško upravljati djetetom s njima. Najbolje je početi s velikim slikama, kao što su leptiri.

Proračunska verzija: Jednostavno i prikladno

Najjednostavnija opcija za kauč natrag je uobičajeni jastuk. Ovaj se dizajn može nazvati proračun jer ne zahtijeva značajne financijske troškove. Možete odabrati nekoliko komada jastuka za rad, oni će biti pričvršćeni na drveni okvir ili da se prikovan izravno na zid.

Prva opcija je poželjnija, jer se tkanina može ukloniti za pranje. Dobra metoda je široka petlja, na koje se jastuci lako pričvršćuju gumbima ili čičak. Izgledat će atraktivno. Moguće je stalno promijeniti jastučnice za posteljinu. Primjer se može pregledavati na Sl.3. Umjesto jastuka, možete koristiti meke kvadrate. Oni su privlačniji, ali složeni u izvedbi.

Strukture šperploča ispod veličine male polutrage koriste se za rad. Takvi elementi nisu samo zategnuti tkaninom, već i uokvireni pjenom gumom tako da su mekani. Sama greškasti ojačaju se na površini zida u proizvoljnom poretku, ali najčešće su paralelne retke od 3 komada.

U raznim slučajevima može biti potreban objekt naslona za kauč ili krevet. Najčešće je to zamjena starog uzglavlja ili leđa, izgradnja novog kada je u početku odsutna. Takav leđa može napraviti kauč središnjim elementom unutarnjih poslova, da bi se dao raspoloženje kako bi ga učinio privlačnijim i prikladnijim.

Čitaj više