Mješavina za podne poravnanje vlastitim rukama: Kako odabrati

Anonim

Mješavina za podne poravnanje vlastitim rukama: Kako odabrati

Završna prevlaka je složena tek nakon što su poduzete sve potrebne mjere kako bi se stvorile izdržljiva, glatka i održiva osnova.

Mješavina za poravnanje poda bit će potrebna pri provođenju kapitalnih popravaka u novim zgradama, sekundarnoj kući ili privatnoj kući.

Programeri nude apartmane sa samo crnim završnim obradom, gdje površina podnožja podnožja ne može u potpunosti udovoljiti zahtjevima koji se utvrđuju odgovarajućim tijelima.

Da biste riješili ovaj problem, koriste se različite smjese, koje se mogu pravilno uskladiti postojeću površinu. Smjesa se nanosi na temelju uputa i takvog sloja koji se može izvesti nepravilnosti i poravnati ukupnu razinu poda.

Zašto bolje koristiti gotove smjese

Mješavina za podne poravnanje vlastitim rukama: Kako odabrati

Koristite mikser mikser za miješanje

Uređaj za poravnavanje smjesa za pod se koriste u uredu, kući ili stanu. Da biste to učinili, dovoljno je kupiti jednu od smjesa, dodavati određenu količinu vode i dobro promiješati.

Za miješanje možete koristiti drvenu štapu, bušilicu sa starom mlaznicom ili mješačićem zgrade.

Rezultirajuća masa je dovoljna plastična, koja će mu omogućiti da popuni sve pukotine i nepravilnosti, čime se formira idealnu površinu.

Mješavina za podne poravnanje vlastitim rukama: Kako odabrati

Ažurirani podovi suhi najmanje 3 dana

Izjednačavanje mješavina i njihove prednosti:

  1. Visoka razina otpora i snage trošenja.
  2. Vrlo beznačajna težina nivelirajućeg sloja.
  3. Širina sloja neće biti više od 0,5 cm.
  4. Površina se može koristiti dan nakon punjenja.
  5. Konačno sušenje događa se kroz tri dana.
  6. Kako bi izvršili sve potrebne manipulacije, usmjerene na ispunu smjese, neće trebati posebno iskustvo.

Na značajne nedostatke uključuju:

  1. Izvana visoka cijena kvalitetnih materijala.
  2. Složeni i dugotrajni proces pripreme površine. Snažne razlike, značajne rupe i pukotine na površini moraju biti odsutne.
  3. Izuzetno složen proces demontaže. Može se provesti samo rezanjem malih slojeva pomoću perforatora.

Članak o toj temi: Prednosti i nedostaci sušenja i suhodne ploče

Područje primjene

Mješavina za podne poravnanje vlastitim rukama: Kako odabrati

Suhe smjese mogu se poravnati i beton i drveni

Suhe mješavine za izravnavanje poda koriste se u industrijskim, stambenim i poslovnim prostorijama. Oni vam omogućuju usklađivanje ne samo betona, već i drvenu površinu, opet zahvaljujući svojoj beznačajnoj težini. Ova vrsta mješavina koristi se i kako bi se ojačala postojeća površina i poravnati.

Mješavina za podne poravnanje vlastitim rukama: Kako odabrati

Betonski estrih ne može izdržati teška opterećenja i oštre temperaturne razlike, a gornji sloj će se postupno raspasti, a pijesak i prašina počinje na površini estriha.

Mješavine za poravnanje podova mogu riješiti ovaj problem tako što će konkretna kravata izdržljiva i izdržljiva.

Poseban pod, njezina kompresija i snaga bit će oko 10-30 MPa, ali tek nakon konačnog stvrdnjavanja smjese.

To je zajamčeno da dodatnim slojem daje potrebnu stabilnost, koja će nastaviti provoditi visokokvalitetno polaganje podne obloge bilo koje vrste.

Sastav korištenog smjese

Mješavina za podne poravnanje vlastitim rukama: Kako odabrati

Upotreba valjka za iglu za distribuciju smjese

Razine nazivaju takve vrste smjesa koje se prodaju u suhom obliku i velikim spremnicima (vrećice, kutije).

Smjesa za poravnanje poda može biti nekoliko vrsta, ali svaka od njih je dizajnirana za poboljšanje početnih kvaliteta korištene površine poda.

Mješavina za podne poravnanje vlastitim rukama: Kako odabrati

Oštećene mješavine moraju biti raspoređene na vlastitu površinu

Prva skupina uključuje poravnanje koje, nakon dodavanja vode, postanu elastični. Slične smjese na izlijevanje na pripremljenu površinu neovisno se šire po svojoj površini, čime se formira savršeno glatka površina.

Druga skupina uključuje smjese koje, nakon prve intervencije, stječu debelu i trajnu dosljednost. Takva tvar mora biti neovisno raspoređena preko namjenske površine, koristeći takve budale alate, u pravilu i lopaticu. Potonji je učinkovitiji pomoćnik.

Mješavina za podne poravnanje vlastitim rukama: Kako odabrati

Glavni vezni element mješavina - žbuka ili cementa

Kao glavni element veziva, običan cement se često koristi i mnogo rjeđe - visokokvalitetna žbuka. Vapnenac i kvarcni pijesak s zaobljenom frakcijom mogu djelovati kao rezervirano mjesto.

Članak na temu: Kako odabrati stroj za pranje rublja s vertikalnim opterećenjem?

Debljina ishoda sloja će biti izravno ovisna o veličini korištenih frakcija. Ako vaša površina ima mnogo vidljivih nedostataka, to jest, ima smisla koristiti veće frakcije.

Za sposobnost jedinstvenog širenja i poboljšanog prianjanja, dodatne, modificirane komponente se reagiraju, koje ne daju strukturu za pucanje i razmazivanje nakon konačne skrućivanja.

Sorte korištene mješavine

Mješavina za podne poravnanje vlastitim rukama: Kako odabrati

Raspon sličnih smjesa je vrlo impresivan, međutim, vrijedi navigacije ne samo na kvaliteti ovog proizvoda, već i u svrhu korištenja stečenog smjese i pod kojim uvjetima će se primijeniti.

U tom slučaju nema smisla dobiti univerzalnu smjesu, jer za svaku situaciju trebate rješenje s određenim skupom karakteristika. Klasifikacija će se temeljiti na osnovnom materijalu na temelju kojih je pripravljena smjesa. O tome kako poravnati pod sa smjesom vidjeti ovaj videozapis:

Mješavina za podne poravnanje vlastitim rukama: Kako odabrati

Trajnost rasutih podova također ovisi o vlažnosti u sobi

Vrijedi razmotriti takve trenutke kao:

  • izolacija, refleksija ili apsorpcija zvuka mogu biti isti dodatni operativni čimbenici, na temelju kojih će biti odabrana nivelirajuća smjesa;
  • Razina higroskopnosti ovisit će o vrsti materijala koji se koristi za bazu;
  • će biti mješavina s završnim premazom ili će poslužiti kao dodatni sloj za podove;
  • Naknadno će se koristiti kemikalije kućanstava;
  • Svrha sobe;
  • Razina vlage u korištenim prostorijama.

Površina poda je prethodno pripremljena. Na pripremljenom prostoru ne bi smjelo biti mokra mjesta, boja, smeća i masnih mrlja. Sav pijesak i drugo građevinsko smeće moraju se ukloniti pomoću metle ili usisivač.

Napraviti rješenje

Mješavina za podne poravnanje vlastitim rukama: Kako odabrati

Trebate koristiti gotovu smjesu pola sata

U procesu kuhanja ne postoji ništa komplicirano u procesu, samo trebate slijediti upute koje je priložio proizvođač, odnosno dodajte potrebnu količinu vode. Rad s takvim materijalom treba provoditi u stanju kada je temperatura u radnoj sobi od 10 * od do 30 * s.

Članak o temi: Tuš kabina to učiniti sami

Transfuzija kao i preljev treba angažirati, budući da gotova smjesa može izgubiti niz njegovih kvaliteta. Gotovo rješenje ne smije sadržavati mjehuriće zraka i kvržice. Za miješanje se preporučuje da koristite električnu bušilicu ili miješalicu konstrukcije.

Mješavina za podne poravnanje vlastitim rukama: Kako odabrati

Nakon kratkog prekida, smjesa se ponovno pokreće, nakon čega možete pokrenuti punjenje. Prvi znakovi postavke pojavit će se pola sata, tako da je bolje uzgajati suhi prah u malim količinama.

Proces punjenja se provodi u takvom nizu:

  1. Provodi se potreban rad, usmjeren na pripremu postojeće površine. Bogat je za sve nepravilnosti i pukotine, nakon čega se uklanjaju cijelo smeće i prašina.
  2. Pripremljena površina. Preporučuje se korištenje komponenti dubokih penetracije.
  3. Za dobivanje optimalnog pripravka koristi se 25 kg suhe smjese i koristi se oko 6 litara čiste vode. Miješanje je napravljeno prije primitka homogene mase.
  4. Otopina se izlije na bazu i kotrljaju se preko cijele površine. Debljina sloja može biti oko 2 cm za beton, i 1,5 cm za drvenu bazu.
  5. Valjani valjak s bazom igle valjao se kroz površinu. To će pomoći ne samo da se riješiti zrak klastera, nego i za provođenje dodatnog niveliranja. Za detalje o suhim mješavinama za poravnanje pogledajte ovaj videozapis:

Najčešće pogreške. Kako ih izbjeći

Mješavina za podne poravnanje vlastitim rukama: Kako odabrati

Ne smijete se pokazati tamo gdje ne treba. Vrijedi jasno slijediti primijenjene upute, a ne napraviti rješenje "na oku". Proizvođač zna bolje od vas, koji radi dosljednost treba biti na gotovom rješenju.

Svi problemi počinju nakon zanemarivanja glavnih pravila navedenih u uputama. Dodavanjem prekomjerne količine vode, moguće je značajno povećati početni volumen smjese, međutim, karakteristike izvedbe ozbiljno će patiti od toga. Dodatne informacije o tipičnim pogreškama pogledajte ovaj videozapis:

Ako se popravci planiraju zimi, treba promatrati sva ograničenja temperature. Ako sumnjate u svoje vještine i snage, trebali biste potražiti pomoć stručnjaka.

Čitaj više