Samonivelirajuća mješavina za spol: potrošnja na 1 m2

Anonim

Samonivelirajuća mješavina za spol: potrošnja na 1 m2

Samonavelirajuća smjesa za pod, brzina protoka od 1 m2 mora se izračunati dok se miješa smjesu, mora se koristiti 20 minuta. Nakon tog vremenskog razdoblja, samo-izjednačena smjesa gubi svoje kvalitete i njegova uporaba postaje nemoguće.

Stoga, količina smjese pripremljena za uporabu ne bi trebala biti više da možete raditi do gubitka od strane samoizvezna sastav njegovih svojstava.

Događanja kako bi se smanjila potrošnja samonivelirajuće mješavine

Samonivelirajuća mješavina za spol: potrošnja na 1 m2

Potrošnja samonivelirajuće građevinske mješavine ovisi o broju nepravilnosti na području i poroznosti baze prostorije, u kojoj se planira izvesti estrih.

Ako je volumen nepravilnosti vrlo velik, a zatim prije korištenja samonivelirajućeg sastava, potrebno je unaprijed izvesti cementnu kavu.

U slučaju beznačajnih nepravilnosti razine izravnavanja, visokokvalitetna i temeljita priprema pomoći će osigurati isplativu konzumiranje samonivelirajućeg sastava.

Eliminacija eliminacije

Samonivelirajuća mješavina za spol: potrošnja na 1 m2

Umetanje pukotina s kitom pomoći će me spasiti nakon izravnavanja smjese

Smanjenje potrošnje razine izravno ovisi o broju pukotina, usitnjavanja i nepravilnosti.

Da biste eliminirali nepravilnosti i nedostatke baze, mogu se koristiti kit i sljedeći alat:

  • Perforator;
  • mlaznica;
  • kit nož;
  • prajmer;
  • Satty sastav.

Samonivelirajuća mješavina za spol: potrošnja na 1 m2

Prije početka rada, za otkrivanje svih pukotina, potrebno je pažljivo pristupiti i potrošiti bazu.

Sve nepravilnosti su srušeni perforatorom. Česti dijelovi pokrivanja uklanjaju se.

Tanke pukotine čija širina nije više od 2 mm, širi se.

Preko dugih pukotina čine rezanje soli.

Koristeći mlaznicu u obliku kruga brušenja, uklonite hrapavost premaza i malih nepravilnosti. Nakon toga, površina ponovno buba i usisavanje, tretirana s kitom i nakon sušenja je mljevenje.

Izvođenje površinskog prajmera

Samonivelirajuća mješavina za spol: potrošnja na 1 m2

Prajmer ispunjava i linije pukotine, štiteći bazu

Za ispravnu i ekonomičnu brzinu protoka samonivelirajuće smjese za pod, potrebno je izvršiti prajmer površinu baze na kojoj je planiran nivelirajući sloj.

Članak o toj temi: Kako odabrati kauč s spavaćim mjestom u kuhinji

Primaranje se sastoji u liječenju površine s posebnim mješavinama sposobnim za namakanje gornjeg sloja betona ili otopljene baze, ispunjavanjem svih pukotina, pora, čips i drugih nedostataka. To vam omogućuje da smanji potrošnju izravnavanja smjese i osigurati njegovu ravnomjernu raspodjelu na površini koja se obrađuje.

Treba imati na umu da se prajmer sastav treba odabrati prema osnovnom materijalu kako bi se osigurala njegova kvalitetna kvačila s materijalom postojećeg poda. Osim toga, prajmer bi trebao imati visoku sposobnost prodrijeti u površinu materijala koji se obrađuje.

Zbog povećane poroznosti primjenjuje se poseban prajmer s jačanjem svojstava, koji nije prikladan za konvencionalne prevlake.

Vrste baza tla, područje njihove uporabe, ovisno o materijalu koji se obrađuje i njihova potrošnja je prikazano u tablici:

Vrsta materijala za prajzOpisRazdoblje sušenja
Akrilni prajmerZa beton, baza cementa i gipsa, ojačana je svojstva1 sat
Prajmer za upijajuće bazeZa betonske i cementne pješčane baze. Elastična i ima antigribijalna svojstva4 sata
LjepljivacZa obradu glatkih površina24 sata

Prije obavljanja napretka baze, bez obzira na to koji će se sastav provesti, potrebno je pažljivo očistiti pod pomoću usisivač.

Primjena otapala ekvilizatora prema tehnološkim zahtjevima se vrši u nekoliko slojeva, a svaki se sljedeći sloj primjenjuje nakon sušenja prethodnog.

Kako ispravno izračunati potrošnju samonivelirajuće mješavine

Ispravan izračun potrošnje razine izravnavanja pružit će visokokvalitetno izvršenje rada, budući da se pripremljeno rješenje ne može pohraniti, ali treba koristiti odmah nakon gnječenja. Priprema većeg volumena smjese uzrokovat će njezino prevladavanje, a manje može utjecati na kvalitetu površine. Za više informacija o izračunima pogledajte ovaj videozapis:

Za ekonomičnu potrošnju izjednačavanja sastava, izvodi se uređaj prve grube, a zatim drugi sloj za izravnavanje.

Članak o temi: zid dizajn u kuhinji

Samonivelirajuća mješavina za spol: potrošnja na 1 m2

Na pakiranju smjese, njezin brzina protoka je 1 m2 i, u pravilu, uzimajući u obzir debljinu sloja od 1 mm.

Potrošnja nivelirajućeg sloja je viša od brzine protoka završnog premaza.

Da biste odredili njegovu potrošnju za određenu sobu, trebate:

  1. Pomnožite debljinu planiranog sloja na minimalnu potrošnju smjese u skladu s popratnim uputama i dostupnim preporukama.
  2. Zatim pomnožite područje prostorije.
  3. Budući da su ti izračuni približni, onda morate dodati 10% na dobivenu vrijednost.
  4. Izračunati volumen mora biti podijeljen u količinu smjese sadržane u jednom paketu, obično je 25 kg. Dobit će se količina vrećica smjese potrebne za obavljanje posla u ovoj prostoriji.

Samonivelirajuća mješavina za spol: potrošnja na 1 m2

Gruba razina jeftinija Završite smjese

Ciljna smjesa za poravnanje poda je skuplja od grube razine, tako da se mora primijeniti na poravnalu površinu pomoću osnovnog sloja, koji se razina površine, ali budući da ima veliki agregat i formira grubu površinu, ne može biti koristi se kao baza ispod završnog podnog materijala.

U okviru ove tehnologije, uređaj samonivelirajućih podova, završni sloj se dobiva minimalnom debljinom i odrediti količinu smjese potrebne za njegovo izvršenje, morate umnožiti područje potrošnje navedeno s 1 m2.

Minimalna debljina završnog premaza ne smije biti veća od 5 mm, tako da su površine površina pripremljene za uređaj završne prevlake ne smiju prelaziti 3 mm.

Da bi se smanjila brzina protoka samonivelirajuće smjese na 1 m2, potrebno je strogo pridržavati tehnologije uređaja za punjenje podova i slijediti upute i preporuke navedene na paketu određenog pripravka koji se koristi za obavljanje ove vrste rada ,

Pravilno pripremanje rješenja

Samonivelirajuća mješavina za spol: potrošnja na 1 m2

Mijesiti smjesu u malu količinu da biste ga rasporedili za 20 minuta

Nema potrebe smanjiti potrošnju smjese za poravnavanje da ga uzgaja u više vode nego što je naznačeno u uputama. To će negativno utjecati na kvalitetu gotovog dizajna.

Članak na temu: Plastična vrata je spremala i ne zatvara: što učiniti?

Osim toga, njegova priprema treba nastati na temperaturi koja nije niža od 10 ° C. Miješanje se treba napraviti prije primitka homogene mase u dvije faze.

Sukladnost sastavljanjem priprave smjese za poravnavanje osigurat će procijenjenu brzinu protoka na 1 m2 površine.

Čitaj više