Od pranja prajmera od stakla: sorte sastava i tehnika

Anonim

Ako tijekom popravka niste imali priliku zaštititi prozore od onečišćenja, morate saznati što znači da se može očistiti od rješenja. Također, s sličnim licem i u slučaju kada je otopina tla pogodila pločicu.

Od pranja prajmera od stakla: sorte sastava i tehnika

Operite prozore od prajmera

Postoje različite vrste prajmera, koji se mogu ukloniti vodom, ali postoje i tvari za koje je potrebna kupnja posebnih kemikalija. Vrlo je problematično odabrati takve tvari, jer morate ukloniti kontaminaciju tako da nije moguće štetiti završnom materijalu.

Kako ukloniti različite prajmere od stakla?

Od pranja prajmera od stakla: sorte sastava i tehnika

Operite prozore stroja s prajmera

  1. Tlo ispod pozadine

Vrlo često prije pozadine ljepila, potrebno je rukovati površinom ljepilom za pozadinu. Ovo rješenje se posebno lako izbriše ako je "svježe". Može se očistiti vlažnom krpom, ali ako se osuši - ne koristite abrazive. Izrezati osušeno sredstvo, možete navlažiti kontaminirano područje i pričekati malo dok ljepilo nije natečeno. Tada se može lako ukloniti vlažnom spužvom.

  1. Akril tlo ispod boje na osnovi bez vode

Takav materijal je lako očistiti stakla i pločice. Da biste to učinili, mrlja mora biti pomiješana i dopuštena malo, onda će odstupiti od pločice bez uporabe kemikalija. Iznimka može biti samo masa u kojoj se nalazi dodatak pigmenata. Tada ćete morati izgubiti kontaminirano područje bijelog duha. Ako se masa prajmera previše osuši, mokri ga s vodom s visokom temperaturom. Ako zagađenje treba ukloniti iz pločice na podu, bolje je dati prednost kipućoj vodi.

  1. Prajmer za adheziju

Ovo je prajmer koji se koristi za impregnaciju materijala. Povećava adheziju temelja i naknadnih materijala za završne radove. Ako se takva mrlja teško osuši, to će biti vrlo teško izbrisati. Uglavnom, uklonite takvo onečišćenje može biti mehanički. Za čišćenje stakla bolje je čarapa. U ovom slučaju, oštrica se mora držati pod kutom od 45 stupnjeva, pokušavajući pokupiti rub pramera. Nakon uklanjanja trake ili poklopca, radnje se ponavljaju na drugom krugu. Da bi se olakšalo za sebe, možete koristiti organsko otapalo, koji sadrži estere koji ubrzavaju proces otekline tla i "ubiti" svoje ljepljive značajke.

Članak o toj temi: BOG Wallpapers različitih boja

Tehnologija čišćenja površine iz adhezivnog prajmera izgleda ovako:

  • mokru krpu u otapalo i nanesite na kontaminaciju;
  • Čeka oko 1 sat;
  • Očistiti krpu;
  • Film s oštricom;
  • Obrišite površinu pločice s otopinom sapuna, a zatim isperite jednostavnu vodu.
  1. Fenolni prajmer

Da biste namočili drvo, često se koristi prajmer iz fenola. Ako je takvo rješenje pogodilo keramičku površinu ili stakleni produkt, a zatim je prošlo više od 15 sati, tada će se otapalo morati ukloniti kontaminaciju. Otapalo je ispiranje da služi ksilen, otapalo, kao i kombinaciju bijelog duha s otapalom u jednakom omjeru.

Ako kontaminacija nije imala vremena za sušenje, uklonite ga s vlažnom pjenom ili jednostavnom krpom.

U toj situaciji ne znate kada tlo ne znate, ali imate malo najviše tvari, takav je takav zadatak dovoljno jednostavno. Za to se otopina primjenjuje na kontaminirano zemljište pločica, lagano čekaju, a zatim obrišite krpom ili spužvom s abrazivom. Takve akcije mogu vam pomoći nositi se s zadatkom, jer u bilo kojem tlu uvijek postoji neka vrsta otapala. Ali, ako je puno vremena prošlo nakon kontaminacije (više od 10-14 dana), tada vas takva metoda neće spasiti. Uostalom, u tako dugom vremenskom razdoblju, tvar je potpuno polimerizirana, a potrebna je sredstva jakog djelovanja kako bi se očistila mrlja.

Domaći sredstva za čišćenje

Od pranja prajmera od stakla: sorte sastava i tehnika

Kako oprati prajmer iz stakla?

Ako se to dogodilo tako da zemlja uopće nije ostalo, a njegov tip vam nije poznat, pitanje ostaje neriješeno od pranja prajmera? U tom slučaju, morat ćete pokušati u praksi različite tvari i sve vrste tehnologija.

U pravilu, kuhana voda se koristi za uklanjanje kontaminanata iz keramičkih pločica s malom poroznom. Za to je mrlja zalijevana s kipućom vodom, a nakon nekoliko minuta obrišite krpu.

Članak o toj temi: Kako odabrati bazu za kupaonicu od poliestera

Ocat se koristi za staklene površine i pločice otporne na kiselinu. Izlije se na nerazrijeđeni oblik za suhi tlo, nakon 10-15 minuta, uklonite s vodom. Takvo čišćenje površine mora ponoviti nekoliko puta.

Soda je pogodna za staklenu površinu i za pločicu. Osušeno tlo se navlaži s vodom, zaspaju soda do formiranja povremene mase. Nakon 5-10 minuta, ova masa se mora oprati pomoću pjene spužve. U tom slučaju, soda će djelovati kao otapalo na alkalnom i kao mehanički abraziv.

Kemikalije za čišćenje

Od pranja prajmera od stakla: sorte sastava i tehnika

Očistite i operite prozore

Ako ne biste mogli očistiti staklenu površinu od prajmera s temeljnim alatima, morate uvesti "tešku artiljeriju" u lice kemikalija.

Da biste pročistili naočale, možete uzeti bilo koji način, a za pločice je vrijedno kupnje tvari na temelju alkalija.

Za veću vidljivost razmotrite tehničke značajke najpopularnijeg deterdženta.

SvojstvaTvar na temelju fosforne kiseline, udar je brzo, bez oštećenja površine. Ima ugodan miris.
StrukturaOrganska i anorganska kiselina, neionski surfaktanti (manje od 5%), inhibitori korozije, pigmenti i okusi.
Područje uporabeZa pročišćavanje vode i otpornih na kiselinu, post-country čišćenje podne obloge.
Vrsta tvariTekući
ZnačajkaAnorganska tvar

Svi gore spomenuti "lijekovi" su vrlo koncentrirani i profesionalni, tako da prije korištenja morate pažljivo upoznati s uputama i djelovati strogo prema shemi navedenoj u njemu.

Da biste uklonili osušene onečišćujuće tvari, upotrijebite koncentraciju kemikalije "za duboko čišćenje", nakon čega je dobro okrenuti proizvod ili vodu.

Čišćenje od prajmera s čistačem pare

Od pranja prajmera od stakla: sorte sastava i tehnika

Prozorimo prozore iz prajmera

U osnovi, veći broj praha sranje može se očistiti s čistačem pare. On se dobro pokazao prilikom čišćenja porozne strukture pločica, ali nije prikladan za staklenu površinu. Također je vrijedno biti pažljiv pri radu s ostakljenim pločicama, što je vrlo nepredvidljivo.

Članak na temu: Parket Parket: Vrste i ugradnja, polaganje parketa, fotografija, sovjetske popravke na lagasu, vanjski laminat

Tehnologija izvođenja radova s ​​čistačem pare vrlo je jednostavna i sastoji se u 2 boda:

  • Ugradite struju pare na kontaminirano područje;
  • Skinite onečišćenje s krutim premazom s četkom.

Prije korištenja čistača pare, zagađenje treba podmazati s otapalom. U tom slučaju, mehaničko čišćenje površine će se minimizirati, a pločica neće izgubiti svoj primarni izgled iz trenja montaže.

Preventivni rad

Od pranja prajmera od stakla: sorte sastava i tehnika

Operite čašu od prajmera

Nadamo se da će se sve složiti s istinom da je lakše spriječiti problem, umjesto da ga ukloni. No, takav izraz pada na pamet tek nakon što je potrošio nekoliko sati da očisti površinu.

Ali, u stvari, ako se sjetimo da se sve može sakriti ispod filma ili starih novina, onda nećete morati potrošiti mnogo vremena i snage da otkinete suhe tragove tla.

Da biste zaštitili prozore, možete koristiti SHRINK Film, koji je karakteriziran minimalnom debljinom, i neće biti u stanju spriječiti prodiranje sunčevih zraka. Lako ga je montirati samo na okvir, koristeći veću traku za to, a za pločicu možete odabrati bilo koju tvar s vodootpornom značajkom. Vanjski premaz može biti skriven samo pod gustom polietilen, koji će biti bolji na vrhu način s gustim papirom.

Slične jednostavne manipulacije pomoći će popravke kvalitete i brzo bez dodatnih financijskih ulaganja.

Čitaj više