Kako mogu zatvoriti prostor ispod kupaonice?

Anonim

Kupaonica je posebno mjesto gdje se osoba brine o njezinoj čistoći, sugerira ljepotu, odmarajući tijelo i dušu. Da bi takav odmor bio veće i s estetskim, važno je pokriti sve najniža mjesta ove sobe. Jedno od mjesta koja se mora prerušiti, prostor je u podnožju kupke.

Kako mogu zatvoriti prostor ispod kupaonice?

Da biste stvorili savršen popravci, morate obratiti pozornost na takve, to bi izgledalo trivijalno kao neugledno mjesto ispod kupaonice.

Naravno, mnoge kupke ne zahtijevaju kozmetičko usavršavanje. Ovi modeli su estetski i presječno gledaju oboje s unutarnjim i vani. Međutim, stanovništvo naše zemlje još uvijek mijenja kupke ne tako često kao moderni proizvođači proizvode svoju robu, a zbog njihovog malog bogatstva, već je ažuriranje željeza, proizvoda od čelika. I oni, kao što znate, izgledajte vrlo neugledno. Pogotovo ako je vlasnik upravo napravio kozmetičke popravke u kupaonici. Osim toga, pitanje je kako zatvoriti prostor ispod kupaonice, previše oštro ispred kategorije ljudi koji žive u običnim sklopovima i stalinka. Mjesto ispod kupelji može se koristiti s umom. Nakon što je zatvorio podnožje kupke, u ovoj niši, postoje mjesta skladištenja kućanskih i kemijskih atributa.

U te svrhe, čovječanstvo je došlo do brojnih opcija: ekrani, zavjese, podij.

Zatvorite svemirski zatvarač

Kako mogu zatvoriti prostor ispod kupaonice?

Uređaj za kupaonice s ekranom.

Pokrijte prostor ispod kupaonice je vrlo jednostavan, ne zahtijeva nikakav napor i vještine. Sama zavjesa je primitivni netkani materijal, pa se ne uklapa savršeno u svaku stilsku unutrašnjost. Ali u jednostavnoj (okrušci) kupaonici, to će biti prilično usput. Ako odaberete malo, mirno, bez ekstravagantnog uzorka, to će biti vrlo prikladno.

Članak o toj temi: KS Krekrin film - zavjese za Windows koji ne prolazi ultraljubičasto

Možete izgraditi sličnu zavjesu s:

  • okviri;
  • netkani materijal;
  • montažne elemente na zid;
  • Zatvarači zavjese za okvir;
  • Perforator.

Kako mogu zatvoriti prostor ispod kupaonice?
Kako mogu zatvoriti prostor ispod kupaonice?

Montiranje curvilinear zaslona ispod kupelji.

Postupak instalacije je montažni okvir na zidove sobe i ispod ruba za kupanje. Okviri se riskiraju na okviru na koju je pričvršćena zavjesa. Kao varijanta takvog sustava aranžmana, možete koristiti gotove zavjese za kupanje. U ovom slučaju, dizajn morate jednostavno pričvrstiti na pravo mjesto i duljinu plastičnih zavjesa za skraćivanje. Mjesto ispod kupaonice bit će u javnoj domeni, možete zahtijevati potrebne dodatke. Slične zavjese zahtijevaju redovitu skrb. Prednosti ove metode skrivaju neuglednu površinu kupke u sljedećem:

  • Nije potrebna nikakva uporaba skupih i složenih materijala;
  • pristup prostoru pod kupaonici, gdje su potrebne stavke objavljene, otvorene;
  • Primjenjivo je na bilo koji dizajn kupke i različite dimenzije prostorije.

Dizajn zaslona

Jedan od najčešćih dizajna kako bi se zatvorila kupka i opremio prostor ispod njega, je zaslon. To je uglavnom gotov sustav u kojem se ne primjenjuju napori učvršćivača i instalacije. Pronađite ekrane neće biti teški, prodaju se u svakoj vodovodnoj trgovini. Među prednostima se mogu zabilježiti: pristupačne cijene, širok raspon boja i strukturnih modela. Vrlo je realno naručiti bilo koju veličinu kupke.

Zasloni se mogu izvesti u sljedećim varijacijama.

Ugradnja kupaonice na postolju za opeke.

  1. U najprimitivnijem obliku. Instaliranje ovog zaslona trajat će nekoliko minuta. Ovaj je dizajn pričvršćen zbog pulpe u podu i zidovima kupaonice. Među prednostima sustava na zaslonu skrivaju se snimljenim izgledom. No, minusi uključuju nemogućnost uređenja sustava za pohranu u niši ispod kupelji.
  2. Swing zaslon. Sličan dizajn ima cijenu mnogo veću od ostalih opcija za zatvaranje kupke. Međutim, mnogo je funkcionalnije. Osim estetske strane, to znači racionalno korištenje prostora ispod kupaonice. Ovi ekrani se oslobađaju u kliznoj verziji.
  3. Zaslon je opremljen sustavom za pohranu. Slične opcije za ekrane u svom dizajnu već imaju ladice i police. Vrlo je prikladno, to je moguće uz njihovu pomoć u najvećoj kompaktnosti za sistematizirati njegove stvari. Sa sličnim zaslonom u niši ispod kupaonice, možete postaviti i kemijske kompozicije za pranje i čišćenje i ručnike, ogrtači za kupanje.

Članak o toj temi: Kako povezati ariston bojler?

Stilistički dizajn zaslona može se odabrati na vašem ukusu i dizajnu kupaonice. No, pri odabiru ukrasnih elemenata, to je vrijedno onih materijala koji odgovaraju stilu i boji već instaliranih atributa. U ovom i plus dizajnu podataka.

Ako postoji želja da samostalno napravite sličnu strukturu, u ovom slučaju će vam trebati:

  • okvir (drvene šipke, aluminijski profili);
  • zatvarači (nokti, petlje);
  • Perforator, bušilica;
  • čekić;
  • List gipsane ploče (otporan na vlagu);
  • Plastika, metalplastični (gotovi štitnici za prozore revizije).

Početni rad slijedi iz montaže okvira na zidove sobe i baze kupke. To se radi pomoću aluminijskih profila i vodiča, koji se uz pomoć perforatora i noktiju fiksiraju za preklapanja. Uz okvir montirane ploče od gipsa (ili dva). Pločica je zalijepljena na sve. Ali potrebno je ostaviti malu rupu za izvajanje revizije. Uz pomoć šarki, treba montirati u lijevoj rupi. Takvi se otvori već prodaju u gotovom obliku.

Neki materijali iz opisane metode samostalnog zaslona mogu se zamijeniti. Zasloni su podijeljeni na modele, na temelju:

  • Gips ploče;
  • polivinil klorid;
  • Pločica ili polivinil klorid.

Kapitalne strukture

Da biste samostalno napravili kapitalni dizajn, trebat će vam:

  • ploča otporna na vlagu;
  • cigle;
  • ploča za vlagu otporna na vlagu ili MDF;
  • Završni materijali (pločica, poseban film, umjetna koža, dekorativni kamen).

Okvir je izgrađen prije instaliranja kupke. Na kraju rada, vanjska strana instaliranog okvira je uređena. Dekorativni elementi su odabrani na temelju vlastitog ukusa i ukupne stilistike prostorije. Ali u svakom slučaju, dizajn je nadopunjen revizijskim otvorom. Oprema ovom elementu potrebna je za jednostavnost i udobnost pristupa prostoru ispod kupaonice (kako bi se uklonili podtekst, ugradnja vodovodnog sustava). Iznimno je važno za slobodnu ventilaciju zraka kako bi se izbjeglo pojavljivanje gljivica. Za najveću udobnost, takvi dizajni kapitala opremljeni su nišama za noge.

Članak o temi: Moss u unutrašnjosti

Ove niše su izborni dizajn element, ali za praktičnost čišćenja kupke će biti usput.

Podium: Izvrsno rješenje za zatvaranje prostora

Podium je prepoznat kao jedna od najsloženijih struktura u pitanju kako zatvoriti prostor. Stoga je tijekom izgradnje postolja korisna prethodno stečena građevinska vještina. Uz neovisnu proizvodnju, trebat će vam:

  • Cigla (može biti drvene šipke);
  • cementni mort;
  • kartona otporna na vlagu (ili MDF);
  • Materijali za dekoraciju.

Prije instaliranja kupke, prvo morate izgraditi podij. Dimenzije stupnja ove izbočine odabrane su na temelju dimenzija cijelog prostora, kupke (veličine i oblika), lokaciji vrata i mjesta sanitarne komunikacije. Ako je cigla odabrana kao baza podij, tada je završna obrada bolja izabrati iz ukrasnih pločica, mozaika, umjetnog kamena. Ali s drvenim okvirom, najbolje je pokriti ga samo s lakom. Lak bi trebao odabrati samo otpornu na vlagu.

Mnogi više vole podij ne samo od estetskih razmatranja, već i za skrivanje komunikacijskog sustava.

Raspored prostora ispod kupaonice s dobivanjem punopravnog sustava za pohranu nije lako. Međutim, pojedinačne izvedbe ne zahtijevaju skupe materijale i dodatni rad. Osim toga, mogu se odabrati opcije prikladne za cjelokupni dekor kupaonice.

Čitaj više