Karnis nosač: vrste, vrste, primjena

Anonim

Karnis nosač - sastavni dio zavjese. Čim se ovaj element ne zove - nositelj i držač, pa čak i čeljust. Nosač kao zasebna stavka ne uzrokuje mnogo interesa, ali unatoč ograničenom rasponu modifikacija, ona se još uvijek upućuje na elemente zakašnjenja vijenca vijenca.

Bracket - "Hero nevidljivog fronta". Glavno funkcionalno opterećenje nosača je sposobnost montiranja vijenca na zid ili na strop. To je nosač, točnije, njegova lokacija i pregled igranja "prve violine" u određivanju metode otvaranja zavjese.

Karnis nosač: vrste, vrste, primjena

Koje su zagrade?

Raspon dijelova za podršku je raznolik, ali glavni kriterij klasifikacije je mogućnost montaže izbočenog elementa.

Držač vijenca ima različite metode vezanosti koje ovise o njegovoj "dislokaciji", ali najčešće koriste sljedeće četiri opcije.

  1. Montaža na zid iznad prozora

    Ova vrsta pričvršćivanja uključuje klasičnu vrstu držača. Traka s krajnje strane je pričvršćen na zid iznad otvora prozora.

  2. Pričvršćivanje na strop

    Mogućnost montaže na strop uključuje uporabu nosača kuke ili t-u obliku slova. Oni su pričvršćeni na sličan način na prethodni način: kraj je pričvršćen na površinu stropa.

  3. Pričvršćivanje na okvir prozora
  4. Pričvršćivanje od zida do zida ne isključuje mogućnost korištenja držača kraj. Tada se nalaze dva mala cilindrična zagrade na suprotnim zidovima, nakon čega se u njima stavlja cijev elementa, koja djeluje i nužno je fiksirana vijcima.

Po dizaci, nositelji nosača podijeljeni su u dvije vrste.

  1. Otvoreni nositelje dopušteno je povući cijev s nosačima ili til. Stoga se stupanj praktičnosti tijekom uklanjanja, na primjer, prstenovi ili drugi dekorativni elementi povećavaju.
  2. Zatvorene čeljusti su ograničene u slučaju uklanjanja cijevi, ali pouzdane u mehanizmu cijelog dizajna.

Članak o temi: Kombinacija boja - vrata, pozadina, postolja, poda i namještaja

Po broju retencijskih štapova, nositelji su podijeljeni u:

  1. singl;
  2. Dvostruko.

Karnis nosač: vrste, vrste, primjena

Na što bi trebao obratiti pozornost?

Jeste li prvi put naišli na instalaciju vijenca? Ne znate koliko je zagrada trebalo učiniti cijeli dizajn izgledati skladno i pouzdano?

Ovo je često pitanje. A specijalisti odgovore na to dvosmisleno, obraćajući pažnju na činjenicu da ovisi o broju duljine vijenca, težini zavjesa i nadstrešnice općenito.

Ako se pridržavate standardne obračunske sheme, onda je sve jednostavno: dva uglata su dovoljna za strehe duljinu od ne više od 150 centimetara.

I ako se duljina streha ne podudara s klasicima? Odgovor na ovo pitanje nalazi se. Vjeruje se da svakom naknadnom metru treba dodati nositelju.

Dakle, sumirajući gore navedeno, naglašavamo načela visokokvalitetne instalacije držača za vijenac.

  • Za jedan vijenac, trebate barem dva čeljusti, od kojih će svaki biti postavljen oko rubova.
  • U slučaju da duljina streha dosegne indikator od 2 metra i više, potrebno je povećati broj nosača kako bi se osigurala zaštita vječnosti od spašavanja pod težinom zavjesa.

Koja bi duljina trebala biti čeljust? Također je jedno od najčešćih pitanja.

Zapamtite: odabirom duljine nosača, oslanjajte se na širinu prozora. Inače - kada je čeljust kraći od prozora, - zatvara zavjese, primijetit ćete zavoj, i kao rezultat toga, ukupni dojam o onome što su vidjeli neće opravdati nade i očekivanja.

Važno je znati da nositelj mora biti dulje od uklanjanja prozora. Ako je model standard, onda je moguće povećati u duljinu u rasponu do 15 centimetara. Ali postoje različite situacije. Ponekad je probudiranje prozora više od 20 centimetara. Što onda? Tada se zavjesa pojavljuje savijanja, "HORB". Ako se vaše nadstrešnice proizvode pojedinačno da bi naručili, nosač se može povećati za 40 centimetara.

Članak o temi: užad na balkonu: vrste i instalacija (fotografija)

Želite li hodati na putu najmanjeg otpora - odaberite zagrade koje se podešavaju.

Karnis nosač: vrste, vrste, primjena

Struktura nosača: Proučite dizajn

Nositelji za strehe su vrlo jednostavno uređene. Sastoje se od dva glavna detalja:

  • štap s kukom;
  • Prsten za karnis štap (prsten nije nužno jedan, može postojati nekoliko, na primjer dva ili tri).

Broj prstenova ima izravnu ovisnost o broju redove portera.

Tekstilne materijale i ukrasne elemente industrija su toliko razvijeni da se više ne iznenađuje činjenicom kada držač može vidjeti nositelja ne-standardnog oblika.

Vrlo često, stjecanje vijenca, kupujete s njim cijeli niz dodatnih elemenata. Ali kako biti ako još uvijek kupite vijenac bez dodatnih komponenti? Trebao bi sami odabrati nositelja. Ali prije nego što odete u trgovinu, naučite informacije o materijalima i funkcionalnosti čeljusti.

Kao materijali za proizvodnju, plastiku, drvo, metal, i, i, u načelu, sve, iz kojih su napravljene strehe.

  • Plastični nosači koriste se u slučaju da su same strehe male težine i duljine.
  • Drveni i metalni nosači biraju kada su nadstrešnice teže i dizajnirane za dvometarski prozor.

Karnis nosač: vrste, vrste, primjena

Ugradnja nosač: Učinite samo, ali pažljivo

Da bi se instalacija brzo i bez dodatnih troškova brzo i bez dodatnih troškova preporučujemo unaprijed pripremiti radno mjesto.

Trebat će vam: perforator, plastika i vijci.

  1. Prethodno crtanje radi (odredite mjesto za pričvršćivanje). Koristite za ovaj rulet i razinu. Svakako obratite pozornost na udaljenost duž rubova prozora. Da bi sve izgledalo profesionalno i simetrično, udaljenost od rubova otvaranja prozora do držača bi trebala biti strogo ista. Iznimka je opcija kada se montaža napravi duž cijele zidne crte.
  2. Izbušite rupe u veličini referentnih dijelova.
  3. Umetnite titke u rezultirajuće rupe. Podrška čeljusti se provodi ili samo-crteži ili tiklima, ali njihov broj ovisi o materijalu vijenca.

    Ako plastična ili drvena streha - upotrijebite jedan dowel, ako metalik - samo tri. Uostalom, metalni vijenac je mnogo iskren nego još dva.

  4. Fiksni referentni dizajn. Fix s vijcima.

Vijeće

Budite sigurni da provjerite ispravnost određene udaljenosti prije nego konačno zaključate drugu čeljust.

Zagrade za vijence nose dvostruko opterećenje: praktične i estetske. I, naravno, želim obje strane biti na visini. Rezultat ovisi o ispravnosti akcije tijekom instalacije, od ispravno odabrane vrste držača i na stupanj alata za vlasništvo i osnove simetrije, stoga nije vrijedno diskontiranje korak-po-korak upute za instalaciju, čak i ako ste ne novim.

Članak o temi: Ventilacija na podu u privatnoj drvenoj kući

Čitaj više