Što objesiti u kuhinji: možda traka zavjese?

Anonim

Dizajn otvaranja prozora smatra se važnom komponentom unutarnjih poslova. U tu svrhu koristimo mnogo trikova i dizajnerskih tehnika. Posebno je važan dizajn kuhinje, jer je tekstil prozora svijetli unutarnji naglasak, što će zasigurno pozvati pozornost. U isto vrijeme, kuhinja nije samo mjesto za jelo hranu, ali i kutak za toplu obiteljsku komunikaciju.

Što objesiti u kuhinji: možda traka zavjese?

Kuhinja - smisleno mjesto u kući

  • Zavjese od traka u unutrašnjosti
  • Briga za zavjese od vrpca
  • Jedan od najnovijih, ali već je postigao popularnost ukrasa kuhinjskog prozora se smatra ukrasite vrpče zavjese. Što je to, što su tako privlačni za potrošače i kako odabrati zavjese u kuhinju?

    Značajke trakastih zavjesa

    Strukturno vrpce zavjese su platno koje se sastoji od vezanih traka tkanine. Često postoje identični intervali između tekstilnih traka. Trake su izrezane prema pravednosti, nakon čega obrađuju posebne škare s rubovima festovina.

    Što objesiti u kuhinji: možda traka zavjese?

    Takve zavjese izrađene su od bilo kojeg tkanine:

    • transparentan;
    • mat;
    • gusta ili tanka;
    • teksturirani ili glatki;
    • Prirodni ili sintetski.

    Što objesiti u kuhinji: možda traka zavjese?

    Prirodna tkanina - dobar izbor

    Umjetne vrpce ili prirodne?

    Umjetni materijali su podijeljeni u 2 vrste:
    • Sintetika (poliester, poliamid, poliakril) - proizvodi petrokemijske industrije;
    • Celulozna vlakna (triacetat, acetat, viskoza).

    Za unutrašnjost kuhinje svakako je bolje koristiti zavjese u obliku kaseta od sintetičkih materijala. Oni su oni koji pružaju stabilnost traka na učinak temperaturnih razlika, vlaga, lako se brinu i imaju pristupačne troškove.

    Prirodne tkanine za proizvodnju trake i drugih vrsta zavjesa su povrće (lana, pamuk) ili životinja (svila, vuna) porijekla. Takve zavjese u kuhinji su definitivno moderna i lijepa, ali potpuno nepraktična, jer s takvim tkaninama je problematično ukloniti mrlje. Osim toga, uz stalnu operaciju u prostoriji s povišenim razinama vlage, služe agencije za štetne mikroorganizme (plijesni i gljive), koji se, u slučaju kuhinjskog prostora, smatraju potpuno neprihvatljivom.

    Članak o temi: Programi izračuna Zemlje

    Prednosti zavjesa u obliku vrpca

    Ribbon zavjese za kuhinju olakšavaju podešavanje osvjetljenja prostorije. Uz vidljivo bestežište i vizualnu lakoću, takve zavjese pouzdano štite stanare iz nepoznatog izgleda izvana, dok je elegantan ukrašen otvor prozora.

    Zavjese od vrpci omogućuju vam da prodredite u sobu sa svježim zrakom, koji se u slučaju kuhinje često smatra jednostavno potrebnim.

    S obzirom na postojeće vrste zavjesa, čini se kao da su trake najmanje praktične, ali nije. Moderna tekstilna industrija došla je na razinu kada postoji prilika za izradu i odabir tkanine koja se ne boji masti, prašine ili vlage. To ne znači da takve zavjese ne moraju oprati, ali to će morati učiniti mnogo rjeđe koje će pružiti duži rad.

    Što objesiti u kuhinji: možda traka zavjese?

    Nijanse djeteta

    Odabir zavjesa traka u kuhinji, obratite pozornost na sljedeće točke:

    1. Na južnoj ili sjevernoj strani sobe nalazi se prozor (boju platna ovisi o tome: preporučljivo je koristiti zavjese za zavjese za sunčanu stranu, au sobi u kojoj će biti breskva, limun ili narančaste zavjese u sobi.
    2. Za zavjese koji se koriste u kuhinji, isključivo estetski karakteristike tkanine! Moraju biti praktični. Najbolje je kupiti trake za zavjese impregnirane posebnim kompozicijama odbijanja masti u tvorničkim uvjetima. To će zaštititi tkaninu od preranog trošenja zbog čestih ispiranja.
    3. Vrlo je važno odabrati zavjese, pridržavati se kombinacije s dizajnom kuhinjske sobe. Trake Porteri su univerzalni, prikladni su u slučaju ukrašavanja kuhinje u mnogim stilovima.

    Što objesiti u kuhinji: možda traka zavjese?

    Zavjese od traka u unutrašnjosti

    Zavjese iz vrpci, poput konopca ili zavjesa za užad, ukrasite dodatni pribor: perle, vrpce, kuglice, lukove.

    Što objesiti u kuhinji: možda traka zavjese?

    Pribor bi trebao biti izabran s okusom

    Kako bi se omogućilo prodrijeti u sobu na veliki broj sunčeve svjetlosti, vrpce su vezane uz pickups i pričvršćeni na držače montirane u zid.

    Članak o temi: Koji materijali za vrata kabineta je potrebno?

    Ako omogućuje dizajn prostorije, trake se mogu izraditi raznobojni (u obliku dugine) ili kontrast trake. Također je također atraktivna, kombinacija suputničkih tkiva: napravljena u jednom stilu, ali sadrži različite elemente dekoracije. U ovom slučaju, Althotonove pruge se izmjenjuju s prugama tkiva iste hlade, nadopunjene stilskom uzorom.

    Bolje je da su trake zavjese dvostrani, a tkanina jednako atraktivno gleda iz unutrašnjosti sobe i s ulice.

    Što objesiti u kuhinji: možda traka zavjese?

    Briga za zavjese od vrpca

    Tekstilno vrpce je vrlo prikladan za rad i njegu. Zavjese ne zahtijevaju glačanje, koje su jako voljene od hostesa i pravovremenu pozornost i brigu, ne samo da štite tkaninu od onečišćenja, već čak i produžuju život.

    Trake za brigu za zavjese traka:

    • Prije pranja trakastih zavjesa potrebno je pažljivo proučiti upute za njegu proizvoda (neovisno pranje je moguće samo ako je to dopušteno od strane proizvođača!);

      Što objesiti u kuhinji: možda traka zavjese?

    • Ne možete dopustiti zajedničko pranje sintetičkih i prirodnih traka, jer Vlakna, isprepletena, utrljajte i drže se međusobno, gube elastičnost i mekoću;
    • Ako su zavjese izbrisane u perilici rublja, preporučljivo je ispuniti ne više od 50%, što će osigurati blagi način i učinkovito ispiranje;
    • Ako postoje jasni zagađivači na tkivu, oni bi trebali biti obrađeni prije pranja, fokusirajući se na savjete o uklanjanju mrlja;
    • Zavjese u obliku vrpca su bolje da ne pritisnete stroj za pranje rublja, jer Tada ih je teško izgladiti.

    Što objesiti u kuhinji: možda traka zavjese?

    Ako se pretpostavi ručno pranje, zavjese su natopljene 40 minuta u toploj sapunastoj vodi, a zatim pažljivo izbrišite i uklonite smjer pjene. Oni daju odvod i u polu-sušenju vise se na vijenac za samopodržavanje.

    Pogledajte video dizajn

    Tekući i gašenje čak i od laganih povjetarac zavjesa iz traka privlače pažnju i stvaraju udobnost, tako potrebne u kuhinji.

    Članak na toj temi: Odaberite PC preklapajuće ploče

    Čitaj više