Soft Sofa: Proizvođač Učinite to sami

Anonim

Do danas je tržište tapeciranog namještaja u izobilju ispunjen raznim ponudama. Ali ponekad želim nešto posebno, izrađene vlastitim rukama. Odabir ovog puta, možete napraviti namještaj koji vam je potreban i dizajn, spremanje financija.

Soft Sofa: Proizvođač Učinite to sami

Shema veličine kaučine.

Pa kako napraviti mekani kauč s vlastitim rukama? Shvatimo, nakon svega, kauč to radi sami - slučaj koji je praktički svatko.

Prva faza - pripremni

Kako napraviti kauč s vlastitim rukama? Ovo pitanje zanima mnoge. Dizajn kauča je prilično složen za početnike u stvaranju namještaja, pa prije nego što nastavite do njegove proizvodnje, potrebno je pažljivo ispitati sve nijanse i značajke koje se odnose na proizvodnju takvog namještaja.

Prvo morate napraviti crtež buduće kauče na papiru. Sve njegove komponente moraju se nacrtati na papiru s točnim dimenzijama i drugim karakteristikama. Kvalitativni i detaljan nacrt budućeg kauča je zalog jednostavnog i brzog rada na svojoj proizvodnji. Standardna verzija kauča podrazumijeva svoju duljinu od 1,9 m, ali visina leđa, brojeći od poda, oko 0,8 m. Imajte na umu da se visina specifično sjedalo (osim veličine kauča) mora odgovarati vrijednost od oko 0,3 m.

Prije odgovora na pitanje: Kako napraviti kauč, morate shvatiti njegove komponente elemente. Što je uobičajeno kauč? To:

Soft Sofa: Proizvođač Učinite to sami

Shema kauča s kaučom.

  1. Dizajn okvira.
  2. Nasloni za ruke ili ogradu.
  3. Kauč ​​noge.
  4. Širiti kauč.
  5. I izravno sjedalo.

Svatko je jasno da je temelj bilo koje vrste namještaja dizajn skeletin. Od načina na koji je napravljen, i ovisit će o vijek trajanja vašeg namještaja, u našem slučaju mekanog kauča. Zbog toga stručnjaci savjetuju samo one materijale koji imaju visoku kvalitetu za montažu okvira. Također, obratite pozornost na veličinu strukture okvira, jer tijekom rada, prilikom primjene čak i manjih pogrešaka, problemi se mogu pojaviti u vezi s deformacijom i otklon kauča koji ste napravili.

Što drugo obratite pozornost na proizvodnju namještaja? Ovo su njezine noge. U kauču su oni glavna podrška, ali ponekad značajke dizajna omogućuju im da izvedu isključivo dekorativnu funkciju. U tom slučaju, cijeli teret pada na okvir. Napravite noge kaučem od balezina. Obično odabiru hrasta. Takve noge izgledaju sjajno u gotovo svakom dizajnu. Osim estetskog izgleda, ovaj materijal ima dovoljno visoku snagu, što je također važno.

Članak o temi: Najbolji proizvođači LED vrpca

Kako napraviti kauč: priprema potrebna za rad

Dakle, da napravite kauč vlastitim rukama, trebat će vam:

Soft Sofa: Proizvođač Učinite to sami

Shema povlačenja kauča.

  • Iverice i vlaknasti ploča;
  • Bar;
  • šperploča;
  • pjena, sintepo, itd.;
  • Tkanina za presvlake namještaja;
  • Ljepilo namještaja;
  • nokti, vijci itd.

To je zbog materijala. Morate ih odabrati s kvalitetom i sigurnosti za ljudsko zdravlje. Optimalna opcija za kupnju je dobro dokazano građevinsko tržište vašeg grada. I sada nekoliko riječi o alatima. Sve što trebaš je:

  • Električna jigsaw;
  • Bušilica i odvijač;
  • mašina za šivanje;
  • škare i nož;
  • Stajalica za namještaj;
  • čekić.

Priprema sve gore navedeno, možete sigurno početi izraditi dizajn okvira. Ovo je jedan od faza, omogućujući vam da odgovorite na pitanje kako sami napraviti kauč?

Kako napraviti kauč: okvir i vijeća stručnjaka

Soft Sofa: Proizvođač Učinite to sami

Soft sofa shema u odjeljku.

Koristeći pripremljene pre-crteže, prvo morate napraviti bazu kauča. Piju ili od šperploča ili od drvenih štitova koji ostaju iz nekog starog namještaja. Ako se odlučite na šperploča, trebat će vam električni slagalica za rad. Uz to, možete jednostavno i brzo napraviti osnovu željenog obrasca i veličine.

Vrlo često, u proizvodnji namještaja složenog oblika, njegova baza je izrezana iz nekoliko dijelova, koji su naknadno međusobno povezani.

Nakon završetka rada na temelju temelja budućeg kauča, možete se preseliti na skupštinu strukture okvira. Sastat će se od regala i particija. Stalci će biti vertikalne, horizontalne particije. Ne zaboravite da je visina vašeg kauča trebala biti dizajnirana unaprijed. Trebali biste odabrati ovaj pokazatelj, fokusirajući se na svrhu namještaja i mjesto u kojem će se nalaziti. Ako je ovo kauč za kuhinju, njegova visina će biti nešto viša nego obično, kao što je povezano, sjedeći na niskom namještaju, vrlo neugodno. Ali kauč za dnevnu sobu ili spavaća soba podrazumijeva manju visinu, budući da se odredište odmara.

Članak o temi: Zašto convector pukotine

Soft Sofa: Proizvođač Učinite to sami

Shema presvlake u kafi.

U sljedećoj fazi, konstrukcija okvira je prekrivena šperpločem. Njegova instalacija se provodi uz pomoć adhezivnog sastava, vijci se koriste dodatno. Prostor formiran unutar prostora vrlo je prikladan za skladištenje posteljine.

Dakle, okvir je sastavljen, sada je vrijeme da nastavite na proizvodnju stražnjeg dijela kauča. Ako je vaš kauč uobičajeno i nije sklopivi ili drugi mobilni dizajn, montažni rad na pričvršćivanju se izvodi slično gore opisanoj metodi. Jasno je da bi leđa trebala odgovarati veličini baze kauča. Bar u gornjim i donjim dijelovima leđa treba odgovarati veličini od 9 cm. Ali duljina okomitog dijela je obično oko 45 cm, dok je širina svakog dijela oko 6 cm. Kako bi se kombinirali leđa Uz bazu s kvalitativno, koriste se metalni kutovi.

Što se tiče kuta nagiba, ovdje možete odabrati prikladnu mogućnost za vas.

Učinite kauč ugodno vrlo jednostavno, samo trebate odabrati prikladan položaj za sebe.

Prijelaz na dizajn kauča

Sada je sve spremno za nas, svi dijelovi kauča su sastavljeni, to znači da je došlo vrijeme izrade mekih detalja namještaja. Ne zaboravite unaprijed obraditi okvir pomoću brusnog papira, a zatim ga obojiti u boju koja vam je potrebna ili primijenite sloj bezbojnog laka premaz.

Koristeći tkaninu za namještaj i pjenu gumu, morate napraviti dvije baze, čija debljina će biti oko 20 cm. Što se tiče ostalih veličina, na primjer, širine i duljine ovih dijelova, onda morate nastaviti s parametara vašeg okvira. Točnije, morate uzeti parametre i bazu kauča i bazu. Da bi se pjena guma za vas dugo vremena, trebala bi biti umotana u sintetion, tako da će biti mnogo manje podvrgnuta nositi. Možete spojiti dva mekana dijela s drugima pomoću klamerica ili šivanja s munje između njih (bolje odvojive).

Nakon toga, na dnu kauča, potrebno je popraviti pripremljene jastuke. U te svrhe koristi se takozvana čičak traka. Ako imate višak tkanine, pjenaste gume i druge materijale, možete pored šivati ​​lijepe kauč jastučići. Izgledaju lijepo u unutrašnjosti, stvarajući udobnost i vrlo funkcionalan tijekom ostalih.

Članak na temu: Boje pozadine

Soft Sofa: Proizvođač Učinite to sami

Shema formata na proljetnom bloku.

Izvođenje rada na dvorištu kauča, potrebno je slušati neke savjete stručnjaka, a zatim u procesu rada nećete imati nikakvih problema i ne morate početi ispočetka. Tako:

  1. Prije nego što počnete rezati, morate pažljivo mjeriti sve detalje dizajna. Ne zaboravite da morate dodati nekoliko centimetara na parametre primljene za obavljanje šavova.
  2. Kako biste točnije odredili količinu tkanine (za uštedu novca), možete unaprijed napraviti izgled komada reznice na papiru. Ne zaboravite da u isto vrijeme morate uzeti u obzir uzorak i smjer hrpe, ako ih ima. Ako su to detalji sjedala, smjer hrpe treba biti od leđa i na kontaminaciji naslona. Ako ste odabrali krpu s velikim uzorkom, na primjer, prugastim, a zatim, najvjerojatnije ćete morati prilagoditi crtež, i to će zauzeti značajnu količinu materijala. Stoga ne zaboravite kupiti dodatno tkivo.
  3. Nemojte odmah smanjiti sve dijelove, jer se neke nijanse mogu otkriti tijekom rada. Prikupiti i šivati ​​prvi od detalja, a nakon toga, procjenom rezultata i donošenje potrebnih izmjena i dopuna, možete nastaviti raditi. Na primjer, neke tkanine namještaja imaju nekretninu u jednom smjeru ili u oba, naprotiv, apsolutno ne podliježu tome. Svi ovi trenuci moraju se uzeti u obzir i na kolicama i kada je kauč izravno tapeciran.

Zbrajaju zastarjeli

Sada znate kako napraviti mekani kauč s vlastitim rukama. Slažem se, unatoč složenom dizajnu, rad na njegovoj proizvodnji dostupan je za samoizvršenje. Rezultat obavljenog posla zasigurno će moći zadovoljiti ne samo vi i članove vaše obitelji, već i gosti koji mogu cijeniti vaš rad provodeći večer u vašem domu.

Nemojte se bojati učiniti nešto pogrešno, jer iskustvo donosi samo koristi, i, stječući je, postajete pravi profesionalni majstor, koji se može obaviti tako što će učiniti bilo koga, čak i najteže, zadatke.

Čitaj više