Proces promjene stolice radi sami

Anonim

Ako je stara stolica izgubila vlastitu vrstu i funkcionalne kvalitete, možete ga pokušati vratiti umjesto recikliranja. Potrebno je rekulirati stolicu vlastitim rukama dok se stupanj nošenja ne postigne njezino ograničenje.

Proces promjene stolice radi sami

Shema stolica

Vraćanje namještaja je fascinantno zanimanje, ne previše komplicirano, ali uzimajući težinu vremena.

Vrste izmjene stolice

Budući da su stupnjevi oštećenja namještaja različiti, vrste njegove obnove i izmjene se također razlikuju po stupnju njihove složenosti. Ako je stolica, osim gubitka izgleda, postao s vremenom, to znači da će morati mijenjati zgušnjavanje ikad isključeno. Potrebno je pregledati stolicu: ako su kontakti utora i šiljaka oslabljeni, oni se lako uklanjaju iz utičnica, dakle, veličine šiljaka bit će potrebno zamijeniti snažnim skakačima. U ovom slučaju, stolica će u potpunosti trebati pregraditi.

Ako okvir dobro održava, a problem je samo u izgledu, možda je potrebno zamijeniti premaz. Drveni detalji fotelje uvijek su prekriveni lakom tako da je stablo bolje očuvano. Da biste zamijenili sloj laka, najprije morate pažljivo ukloniti stari, a možete se dodatno primjenjivati ​​na dio ili ih pokriti s uzorcima.

Proces promjene stolice radi sami

Alati potrebni za rad: odvijač, ključ, engleski igle, kliješta, odvijač.

Rezbareni i štukatori su često dobro nadopunjeni stolicama nakon obnove i izmjene. Rad na zamjeni premaza potrebno je vrijeme, strpljenje i točnost. Da ne bi pokvarili tkaninu presvlake, stolica je ponekad potpuno rastavljena.

Najlakši pogled na obnovu je ljepše presvlake na stolici. Tapecirani namještaj se pretvara u neprepoznatljiv kada se gubitak stare tkivo zamijeni novim, a presvlake više ne šalje i dobro ne šalje oblik. Stolicu možete povući vlastitim rukama u prisutnosti alata u danu, iskusna osoba se čak i brže pohranjuje.

Priprema stolice: Alati i materijali

Za punu pregradu vremena stolice i alata, to će potrajati mnogo. Sve stavke moraju biti dobro otvarati, uklanjajući slojeve prljavštine i masti na njima, ponekad je unaprijed potrebno za pranje u toplu vod i suha. Stari lak i boje s pranjem djelomično će nestati. Uzimanje željezne četke, možete ubrzati taj proces i čak ukloniti premaz u potpunosti, ali još uvijek će biti potrebno daljnje brušenje dijelova. Da biste ponovili stolicu, potrebne su sljedeće stavke:
  • Porolon, Sinytec, lateks za novo punjenje;
  • Čvrsta presvlaka dobre kvalitete;
  • škare;
  • Set odvijača;
  • čekić;
  • Odvijač i vijci;
  • Stajalica za namještaj i posebne zagrade za njega;
  • brusni papir ili bugar s krugom brušenja;
  • stezaljke;
  • Metalne stezaljke;
  • stolarno ljepilo;
  • Boja, simulator, otapalo, nitrolak i prikladne četke za slikanje.
  • Ako su sve operacije potrebne za izmjenu stolice, neki od alata odgovornih za njih mogu se isključiti.

    Kako rastavljati stolicu?

    Alat za rastavljanje stolice na detaljima praktički nije potreban, budući da se leđa i nasloni za ruke moraju pohvaliti još više i ukloniti, stavljajući neke napore i pokušavajući ne slomiti drvene šiljke. Čak i ako slabo sjede u gnijezdu, ostaci su uvijek teže od cijelog dijela. Odvojite artikulaciju će pomoći čekićem omotanju mekom krpom ili posebnom gumenom cincicom. Izdržljivi zglobovi rastavljaju s ekstremnim oprezom, kao što je to što je lakše razbiti zatvarače.

    Proces promjene stolice radi sami

    Shema popravka stare stolice.

    Neke veze u stolicama montirane su vijcima s poderanim ili zaglavljenim. Povezani vijci mogu se omekšati na njima s tehničkim uljima, a poderane niti moraju ukloniti kliješta s uporabom sile. Da ne bi bili zbunjeni, mogu odmah označiti svi ekstrahirani dijelovi i zatvarači.

    Čisti priključci pomažu u disabilnoj toploj vodi. U njemu se nadilazi krpa i stavlja na relevantno mjesto lijepljenja, ponavljajući proces dok se ljepilo okreće i detalji nisu isključeni. Možete se odvojiti s tankim nožem, postupno gurnuti u jaz. Ako su ostaci ljepila i nepouzdani element na teško dostupnom mjestu, možete ući u luku. Gumeno crijevo se stavlja na žtlavu žlijeb, par-jet se kreće na šav. Ona omekšava čak i najgušći zglobovi, nakon 1-2 minute, dijelovi se mogu odvojiti.

    Inspekcija i obnova drvenih dijelova

    Svi elementi stolice nakon parsiranja, uklanjanje presvlake, pranja i škripanja moraju biti pažljivo ispitani. Postojeće pukotine ljepilo, čvrsto stezanje stezaljki. Manji nedostaci nakon lijepljenja drži dobro papir traku. Ako su detalji okrugli i velike, metalne stezaljke će doći do spašavanja. Nepotrebne rupe i čips ispunjeni su mješavinom ljepila i piljevina. Restauracija i izmjena stolice neće uspješno proći ako ljepilo ne osuši i ne se pravilno ne zgrabi. Stoga, najmanje 2 dana dodjeljuje sušenje.

    Tada se dogodi konačno brušenje pojedinosti stolice pomoću brusnog papira različitih frakcija. Površina mora biti savršena glatka.

    Skinning i montaža dijelova

    Proces promjene stolice radi sami

    Poklopac sheme za stolicu.

    Mjesta lijepljenja i priključaka ponovno se pregledavaju. Mregi dijelovi da bi im dali željeni volumen omotani su zavoj, u zavojni drv s pjeskarenjem s ljepilom na svakom koraku. Ako noge ne sjede više u svojim gnijezdima, potrebno je opisati ih. Da biste to učinili, utor je izbušen u licu, drveni klin se odvodi u njega, mršav, ali širok. Dakle, promjer vratila će se povećati i noge stolice će postati čvrsto sjedenje u svojim gnijezdima. To je pogodno za one modele stolica, gdje su noge umetnute izravno u sjedište.

    Ali ako je stolica izmijenjena stolica drugog modela, u kojem postoje kraljevi ispod sjedala i prečaca između nogu, proces se događa drugačije. Najteža verzija je stolica za ljuljanje. Ovi dijelovi su spojeni šiljcima između sebe i dodatno su ojačani ljepilom. U oslabljenim šavovima ove vrste, ljepilo se ubrizgava štrcaljkom kroz tanku rupu izbušena iznutra. A ako su umivaonici samog šipke, tanki klinovi se dodaju kada se sklop dodaju tanki klinovi u obliku posebno različitih čipova ili utakmica. Oni su prevareni u ljepilo i zajedno s šiljkom su začepljeni u gnijezdo. Vanjsko sjedalo može se dalje konsolidirati pomoću posebnih metalnih kutova kako bi se dobio okvir posebne snage i trajnosti.

    Potpuno rastavljeni i bolesni takvi složeni spojevi, trapezoidni šipci su pričvršćeni na unutarnje kutove okvira s vijcima. U ovom dizajnu, čak i male nedosljednosti istisnute stolicu još gore nego prije, tako da se okvir i krajevi barova moraju savršeno odgovarati. Ljepilo tijekom montaže bolje se naselili pod tlakom, stoga je okvir zategnut stezaljcima i stezaljkama s obveznim poštivanjem stroge korelacije kutova. Govoreći iz spojeva ljepilo se čisti krpom, brišući pojedinosti suhi. Okvir košta 2 dana, nakon čega možete započeti završnu obradu stolice.

    Vanjski okvir: Zamjena presvlake

    Okvir proizvoda je tlo ili prekriven stihom, možete ručno slikati, izgorjeti ili primijeniti decoupage. Morate biti sigurni da stavite nekoliko slojeva laka na vrh odabrane metode, dajući svaki put da se osuši. Što je više tankih slojeva laka položen na stablo, to je bolje da izgleda da nema mjehurića i drugih nepravilnosti. Da bi se postiglo dobro polaganje slojeva, lak se dobro stavlja i dobro suha, ponekad koristi za ovu sušilu za kosu.

    Zatim nastavite na osiguranje na stolicu novog presvlaka. Pjenavica je rezana duž konture sjedala, leđa i naslona za ruke oštrim nožem. Tkanina presvlake također rezanje u obliku sjedećih, leđa i naslona za ruke, ali u isto vrijeme dodaju šavovima (savijanje) i debljinu punila. Izlaznica je stavljena na stol ili pola lica prema dolje, punilo se nalazi na njega. Premjestite tkaninu unutar, popravite s više uboda i prijeđite na okvir okvira, počevši od sjedala. Rubovi su pričvršćeni klamericom, povlačenjem i izjednačavanjem površine tkanine.

    Ako u ruci nema namještaja, možete koristiti čekić i posebne tapecirane nokte sa širokim ukrasnim šeširom.

    Iste operacije se ponavljaju s leđima i naslonima za ruke, pokušavajući pričvrstiti tkaninu što je moguće bliže jedni drugima. Neki modeli s ispušnim punilom zahtijevaju najprije popraviti presvlake na detalje, a zatim se uključite u montažu. No, kod kuće ova opcija je bolje ne odabrati, jer će snaga spojeva neizbježno patiti.

    Članak o temi: Dizajn male sobe, kako dostaviti malu spavaću sobu

Čitaj više