Kako rezač stakla rezati pločice

Anonim

Pločica je prekrasan završni materijal uobičajen u popravcima. Prilikom polaganja pločica, cijele pločice nisu uvijek potrebne, potreba se periodično pojavljuje samo u dijelovima. Da biste ga dobili, pločica mora biti izrezana. To se može učiniti na različite načine: na posebnim profesionalnim strojevima, brusilica, štednjaku, pomoću stakla rezača ili jednostavnog presuda oko ruba stola. Provjerite više o tome kako smanjiti pločice rezača stakla.

Kako rezač stakla rezati pločice

Ako nemate posebne uređaje za rezanje pločica, možete koristiti uobičajeni staklo rezač.

Rezanje stakla rezač zahtijeva najmanji materijalni troškovi i profesionalne vještine. Međutim, koristeći rezač stakla, možete izrezati samo ostakljene pločice s niskim stupnjem čvrstoće. Informacije o čvrstoće pločica mogu se čitati na pakiranju pločice. Otpornost na trošenje pločice izražena je u konvencionalnim jedinicama od I do V na skali od p.e.i. Kako smanjiti rezač od pločica?

Prednosti pločica

Kako rezač stakla rezati pločice

Pločica ima mnogo prednosti - ne gori, ne oslobađa otrovne tvari, otporna je na temperaturne kapi i kemikalije, ne provodi električnu struju.

Često se pločice koriste za unutarnju i vanjsku završnu obradu prostora. To je zbog činjenice da je to visoka čvrstoća. Pravilno postavljena pločica koja može izdržati pritisak od oko 30.000 tona / m², što ga čini još izdržljivijim od armiranog betona. Prema tome, pločica je praktički nije sklona deformaciji. Još jedna važna prednost pločica je njegova higijena, jednostavnost u skrbi, s njom lako uklanja kontaminaciju, njegova površina ne doprinosi razvoju bakterija. Pločica se ne boji vlage. Zato se često koristi za završnu kupaonicu, tuš, toalete.

Pločica ne zapali pločicu, za vrijeme grijanja ne ispušta otrovne tvari, nije podvrgnuta razaranju prilikom kontaktiranja visoko toksičnih kemijskih elemenata. Pločica je otporna na različite vremenske uvjete - snijeg, kiša, izravna sunčeva svjetlost - čini pločicu s prekrasnim materijalom za vanjsko uređenje prostora. Posebno značajna prednost je da ne provodi električnu struju, pa je njegova uporaba sigurna u svim uvjetima.

Članak na temu: Pozadina ljepila: Upute za uporabu kod kuće

Nedostatak pločice, možda je njegova visoka toplinska vodljivost, što ga čini hladnim kad kontaktira. Na popločanom podu je neugodno hodati bose noge. Međutim, ovaj nedostatak se lako ispravlja kada se pločica kombinira s toplim katom.

Sva gore navedena svojstva pločice svojstvena su samo u slučaju njezine kompetentne instalacije.

Kako smanjiti pločice sa staklom rezač

Kako rezač stakla rezati pločice

Za rezanje pločica trebate rezač za valjak, olovku, liniju.

Rezač stakla je alat dizajniran za rezanje ili, da bi se točnije, za nanošenje žlijeba na staklenoj površini, nakon čega slijedi kontrola propuštanja. Koristi se s malim količinama rada ili u jednom trenutku. U drugim slučajevima, oni pribjegavaju korištenju profesionalne opreme. Za potrebe kućanstva, rezač valjka je najpogodniji i popularan. Valjci, u pravilu, ima promjer od 5 mm i izrađen je od očvrslog čelika ili volframovog karbida s rubom presjeka u obliku slova V. Svaki valjak ima određenu rezervu čvrstoće navedenu u uputama - koliko se metara stakla može izrezati - u pravilu, na području od 350 metara rute. Postotak braka se povećava s valjkom. Postoje stakleni rezovi koji osiguravaju zamjenu valjka na novu, inače, kada nosite valjak, morate kupiti novi alat.

Raditi s pločicama, poželjno je koristiti rezač stakla s novim valjkom. Valjci stakla na površini malog utora, uz koji se, nakon vrlo uredno popeo staklo, zrcalo ili pločicu željene veličine.

Dakle, za rezanje sa staklenim rezačima trebate sljedeće alate:

  • Rezač
  • oznaka ili jednostavna olovka za označavanje,
  • Karanfil ili podudaranje.

Kako rezač stakla rezati pločice

Pločica se stavlja na ravnu površinu, napravite oznaku olovkom. A tu je i rez, ravnomjerno pritiskanje, provedeno sa staklenim rezačem iz dalekog ruba prema sebi tako da se utor pojavi.

Za početak, pločica mora biti postavljena na ravnu i ne-kliznu površinu, na primjer, na šperploču, upozorit će se od oštećenja na pod ili stolom na kojem planirate rezati. Ako postoje nepravilnosti ispod pločica, pločica se može oštetiti. Kalel keramike mora se miješati s vodom i napraviti oznaku pomoću markera ili meke olovke. Zatim treba napraviti rez. Na liniji za označavanje radi točnosti rada potrebno je staviti ravnalo ili metalnu razinu koja neće dopustiti da stakleni rezač neće proći. Incizija mora biti samo jedan, tako da je potrebno usredotočiti se i učiniti ga nježno. Pritiskom na ravnomjerno, povucite u stakla rezač u smjeru od dalekog ruba prema sebi tako da se groove pojavi na površini. Da biste slomili pločicu točno duž linije za označavanje, morate staviti utakmicu ili karanfil i lagano pritisnuti na obje strane groove. Neki profesionalni stručnjaci koriste tapkanje na mjestu budućnosti krivnja. Od udaraca, pukotina je produbljena, čime se olakšava raskol.

Članak o temi: Registracija i uređenje ribnjaka u zemlji s vlastitim rukama - opcijama i fotografijama

Nekoliko tajni

Kako rezač stakla rezati pločice

Ako trebate izrezati pločicu na krivulju linije ili tanke trake, koriste se posebni kliješta.

U slučajevima kada je potrebno smanjiti tanke popločane trake, možete primijeniti posebne štipaljke ili krpelje koje trebaju biti izrezane kroz male komadiće. U trgovinama možete pronaći cijevi za rezanje dizajniranih za rezanje keramičkih pločica. Kombinira stakla rezač i štićenice u isto vrijeme. Ako napravite izbor u korist rezača, morate ga uzeti s zamjenjivim kotačem ili s dijamantnim staklom rezača.

Pogodno je koristiti staklo rezač s kućanskim jednokratnim radom, s velikim razmjerima posla i, ako je potrebno, visoka točnost mora koristiti druge metode rezanja, na primjer, pločice. Djeluje na istom principu kao i rezač stakla, samo rezni valjak ima više. Platekorez je ručni alat, čiji je princip rada sličan principu rada stakla rezača. Razlika je prisutnost ograničenja na debljini materijala koji se režu. Prvo, rezač je napravljen od strane incizija cakline, a nakon što se linija izvodi pokrov pločica. Stovetura je stezaljka za pločice, slično poput kliješta, s stakla rezač ugrađen u njega.

Staklo rezač je svestraniji alat u usporedbi s pokrovom, ali obje su prikladne za kućnu uporabu.

Čitaj više