Labiren tehnologija šivanja: preporuke

Anonim

Što je dobro ili lambrene? Izvodi mnogo zadataka, od kojih je jedna estetska strana dizajna prozora. Ako postoji lambrekin, prozor dobiva gotov izgled, a također skriva postojeće nedostatke i razne uređaje koji su nepoželjni razotkrivanje atmosfere.

Labiren tehnologija šivanja: preporuke

Labraken je izvrstan ukras koji će skladno nadopuniti zavjese na vašem prozoru. Također Lambrequen će vizualno povećati sobu, što ga čini višim ili širem.

Tehnologija šivanja lambrequina je vrlo jednostavna. Sve ovisi o tome što lambrequin želite dobiti. Da bi vam olakšalo da odlučite o izboru određene vrste lambrequina, prvo morate saznati što se događaju.

Glavne vrste labrekonovih

Da bi prozor u sobi lijepo i privukao divljenje pogleda na druge, njegov jedinstveni dizajn je potreban uz pomoć tkanine. Konvencionalne zavjese odavno su nestale u pozadinu. Do danas je sve više moguće zadovoljiti prozore, ukrašene zavjese i lambrekine različitih vrsta. Kao što je gore navedeno, osim prozora s lambrekinom izgleda više estetski, ovaj uređaj pomaže sakriti zatvarače i druge mehanizme.

Labiren tehnologija šivanja: preporuke

Primjer 1. Uzorak dvostrukog zavjesa s lambrekinom.

Najčešće opcije za Lambrequins su, naravno, zamagliti. Druga mogućnost je također ne manje popularna - Bando. Što je?

Lambrene-Birali podrazumijevaju uporabu materijala i njegovu naknadnu draperiju. Oni mogu izgledati kao svjetloske šalove visi preko zavjesa, ili nalikuju struku, a također može biti samo bend tkanine koji ima meke horizontalne nabore, ukrašene resici ili drugim elementima dekora. Bilo koji od gore navedenih primjera bit će povezano s swagom.

Najljepši, bogatiji i složeni lambren najčešće se koriste za dizajn prozora u dnevnom boravku. Lijepa, teška, od dragih i gustih zavjesnih tkanina, koji imaju niz lambrequena, vrlo adekvatno izgledaju vrlo adekvatno u unutrašnjosti dnevnog boravka ili spavaće sobe. Najlakši pogled za izradu vlastitih ruku je lambrequins-biranje napravljen u obliku šal. Kloudovanje zavjesa i lambrekta ove opcije bit će samo početnika.

Još jedna vrsta lambrequina - Bandeo. Oni nemaju draperiju, nabore i dimove. Oni se temelje na krutom dizajnu, najčešće od drva i naknadno prekriveni odgovarajućom tkaninom. Postoje takve lambrecine na vrhu prozora. Jedna od funkcija takvog lambrekina uključuje zaštitu prostorije od izravnog sunčevog svjetla. Banto oblik najčešće je shvatio, koji se savija, a za njegovo ukrašavanje koriste se različiti dekorativni elementi, na primjer, pletenice, vez ili resice.

Članak o temi: Spavaća soba dizajn u kući kuće: značajke, izbor stila

Labiren tehnologija šivanja: preporuke

Primjer 2.Kemes zavjese s lambrekinom koji se sastoji od dva swag.

Ali ne uvijek temelj zavoja leži kruti dizajn. Tehnologija šivanja omogućuje postojanje takvih opcija u kojima se planina Bando izvodi pomoću daske ili ih izravno pričvršćuje na vijenac.

Najčešće, ovaj bend vrlo dobro skriva sve dostupne mehanizme iz vanjskog oka. Njegov izgled podsjeća na bujnu ili nabranu suknju. Ova verzija zavjesa i lambrequina pogodna je za ljude koji planiraju uštedjeti na količini tkiva kupljenog za dizajn otvora prozora.

Elementi za rezanje i dekor za zavjese i lambrequine

Tehnologija šivanja lambrequina pruža sljedeći postupak za otvaranje. Najčešće, rezanje lambrequin se izvodi prema kosi liniji, jednostavno govoreći, promatranjem kuta od 45 °. Samo tako sve detalje izgledati lijepo i imaju prirodnu vrstu draperijskih nabora.

Ako su dijelovi vašeg lambrekina dovoljno veliki, bit će optimalno smanjiti baze baze.

Još jedna mala nijansa: sve tkanine namijenjene zavjese za šivanje i lambrequine ili druge elemente dizajna interijera obično su podvrgnuti obradi koja sprječava njihovo brzo onečišćenje i izgaranje na suncu. Zato se ne preporučuje da ih proizvodi pranje, samo opciju kemijskog čišćenja i ništa drugo.

Labiren tehnologija šivanja: preporuke

Primjer 3. Chemes zavjese s originalnim lambrenom.

Ukrasite lambrecine su dovoljno jednostavne. Tehnologija šivanja zavjesa nema značajna ograničenja u ovom području. Postoji masa ukrasnih elemenata koji se mogu kupiti u trgovinama rukotvorina. Vrlo često za te svrhe, Kayma se koristi s rolom, što vam omogućuje da napravite rub lambrekin teže.

I takav element poput vrpce (može biti vrlo različit), daje zavjese elegantan izgled i poseban šarm. Također, razne vrste resa mogu se koristiti kao dekoracije. Može biti različite nijanse, razlikuje se u širini i obliku pojedinosti, od kojih se sastoji. Vrlo često se javlja resice s tassolima ili petljima. Manje je vjerojatno da će zadovoljiti resice, ukrašene s pomponima. Pričvršćivanje kabela ili resa se provodi pomoću niti ili ljepljivog pištolja.

Članak o temi: Zašto dizalica zuja kada je voda uključena što učiniti

Kako otkriti lambreken?

Ovisno o tome koliko dugo vaš vijenac, lambren može imati jedan dio ili više. Njihova je duljina povezana s karakteristikama vijenca. No, najčešće svaki od dijelova lambrena ima na svojoj površini i glatke područja i prikuplja se po sličnosti vola. Prosječni glatki dio je jedna trećina cijelog detalja.

Prvo morate odlučiti o witith lambrequin. Ako imate lambrekin, koji se sastoji od jednog dijela, onda je sve vrlo jednostavno, a širina će odgovarati duljini pričvršćivanja kurenija. Ako postoje dva dijela, od kojih će jedan zatvoriti još jednu trećinu širinu, izračun se vrši u skladu s primjerom u nastavku.

Uzmite osnovu da je svaki od dijelova 3/3, to znači da je ukupna vrijednost širine 6/3. Od tog broja, uzmite 1/3 (preklapajući širinu veličine), dobiti 5/3.

Zatim izmjerite veličinu vijenca i podijelite ga na broj 5. Na kraju, dobiti 1/3 širine jednog od dijelova. Ova se vrijednost ponovno umnožava s brojem 3, kao rezultat toga, dobiti širinu jednog komada lambrekina. Izračun širine dijelova lambrekina, koji se sastoji od većeg broja elemenata, obavlja se na istoj shemi.

Izrada se izravno izrezati lambrekven, kao što je već izraženo, s kutom od 45 °. Sva tri detalja mogu se obaviti na jednom uzorku, samo ne zaboravite napraviti ulaz od 2 cm. Zatvoreni rub svakog od dijelova se obrađuje pomoću dvostrukog savijanja, čija je veličina 1 cm.

Pa, ako umetnete posebnu fleksibilnu traku od metala. Završava treba dobro pričvrstiti. Nadalje, sva tri dijela se razgrađuju s uključivanjem, dok srednji dio mora biti pod bočnim dijelovima. Zatim smo položili liniju uz gornji rub, čineći poklopac za oko 1 cm. Rezultirajući element, točnije, njegov vrh, morate pažljivo zagrliti, savijeni prema van. Njegova širina bit će 2 cm.

Sada možete početi montirati traku zavjese (pletenica) na gornjem rubu. Potrebno je povlačiti iz rezanja. Prosječna stavka trebala bi ostati glatka.

Članak o toj temi: Zašto vinil pozadina miriše, je li to znak loše kvalitete

Položaj lambrekina na strehe se vrši pomoću elemenata ravnomjerno duž cijele duljine.

Šivanje zavjesa, Lambrequins: neke preporuke

Za estetski dizajn prozora, uopće nije potrebno uključiti u šivanje složenih modela, dovoljno je jednostavno uzeti u obzir lijep i izvorni dekor. Evo nekoliko primjera da ćete vam reći kako se to može učiniti.

  1. Opcija za kuhinju može se sastojati od jednoglasne lambrekvine, čiji je visina pola veličine prozora. Na rubu takvog dijela možete šivati ​​čipku ili bilo koju drugu prikladnu za boju i stil. Izgleda da je takva lambrekva vrlo slatka i romantična. Da biste stvorili ovo remek-djelo, trebat će vam prirodno gusto tkivo, pletenica i traka zavjese. A učinak, vjeruj mi, bit će zapanjujuće.
  2. I kako vam se sviđa ideja o kombinaciji zavjesa s uzorkom i monotonijom Lambrequin prikladan u shemi boja? Ovdje nema ništa suvišno, ali također strogi ovu opciju nećete nazvati. Provedeno kombinacijom dviju vrsta tkanina. Kao dekoracija, zlatni ili srebrni resice s teškim četkima mogu biti prikladni. Ovaj dizajn će biti prikladan da izgleda u dnevnom boravku iu spavaćoj sobi.

Tehnologija kororiranja zavjesa najčešće osigurava proizvodnju lambrequina istih materijala kao i za proizvodnju zavjesa. Dopuštene su opcije za kombiniranje različitih tkiva prikladnih za jedni druge u rasponu boja i na tekstualnoj otopini.

Organa i veo smatraju se najpopularnijim. Ostali materijali transparentnih i lakih pogleda su savršeni. Ne isključuje uporabu teških, ali mekih tkiva koje će dati interijeru pompe i čvrstoće. Uglavnom, ograničenja praktički ne postoje, jer sve ovisi o vašoj mašti i dizajnu, koji se treba implementirati.

Pa u dizajnu prozora, takve pribor, kao što su pletenice, rub, četke i druge dekorativne dekoracije gledaju na prozor. Ali sve gore navedene stavke se vrlo često koriste. Ako želite iznenaditi svoje najmilije i jedinstvenost, onda smislite nešto neobično.

Na primjer, ukrasite lambrequen uz pomoć lijepih boja iz tkanine ili mu dati neobičan oblik. Ako imate određeno iskustvo u području šivanja, kao i izvanredna fantazija, onda uskoro iznenađuje okolni dizajn vašeg prozora. Sretno u radu i inspiraciji!

Čitaj više