Šivina zavjesa iz ostatka tkiva vlastitim rukama

Anonim

Oglavlje su upoznati s takvom situacijom kada patchworks različitih veličina ostaju s portirom i šivanjem. To mogu biti prilično veliki komadići tkanine, koji se jednostavno ne mogu izbaciti, ali nisu dovoljno za punopravni proizvod. I zaklopci će kopati, zauzimaju mjesto u kutijama i uzrokujući nešto po želji da nešto učini s njima.

Šivina zavjesa iz ostatka tkiva vlastitim rukama

Slika 1. Patchwork zavjese su korisna uporaba postojećih ostataka tkiva, za dobivanje originalnih unutarnjih zavjesa.

Od preklop može se šivati ​​puno korisnih malih objekata: vrećice, čavlići, jastučići i druge slatke male stvari koje djeluju na život. Razmišljajući o malo i pozivam na pomoć kreativnom inspiraciji, velike stvari mogu biti napravljene od ostatka tkanine, na primjer, za šivanje zavjesa vlastitim rukama.

Patchwork zavjese će biti divne u unutrašnjosti u stilu zemlje ili moderne, u dječjoj sobi će dati potrebnu razigranost dizajna, a zavjese nalik japanskim panelima će gledati skladno gotovo u bilo kojoj sobi.

Najjednostavnije rješenje je zastori za patchwork

Materijal za njihovu proizvodnju može poslužiti sve zaklopke, čak iu različitim teksturama i gustoći. Osim poklopca mora biti pripremljen:

  • igle s nizom, igle - za elemente za pričvršćivanje tijekom šivanja;
  • dekorativna pletenica, tanka satenska vrpca, itd.;
  • traka zavjese;
  • mašina za šivanje;
  • Mjerna traka, ravnalo, olovka.

Šivina zavjesa iz ostatka tkiva vlastitim rukama

Slika 2. Zavjese iz poklopca mogu se savršeno uklopiti u unutrašnjost prostorije u stilu zemlje ili moderne, dajući ga udobno.

  1. Rad počinje uklanjanjem veličine prozora ili vrata, na koje će zavjese biti ušivene. Dimenzije se prenose u shemu na koje će se dijelovi iz poklopca ispustiti i numerirati. Prilikom izrade sheme, morate uzeti u obzir točke na šavovima između elemenata (1 cm), savijanje savijanja (4 cm), liječenje lateralnih šavova (2 cm na svakoj strani) i redom s kapicom ili bez toga. Dimenzije ove baterije se uspostavljaju pojedinačno.
  2. Sklopke nove tkanine poželjno su zamotati u toploj vodi i ispale "sjedenje". Ovaj se proces naziva dekatting. Učinite to kako bi se u budućnosti gotov proizvod ne okretao kao posljedica neujednačenog skupljanja različitih komada tkanine. Ako ste već prihvatili već korištene stvari, oni ih samo trebaju isključiti da rade udobnije.
  3. Najjednostavnija varijanta zastoja patchwork je pravokutna dijela šive u proizvoljnom poretku, s naizmjeničnim gustim i prozirnim, tamnim i lakim elementima različitih veličina. Zaklopci se odvijaju i spojene "na životu" uz pomoć igle s niti ili spin u igle tako da kada šivanje svih rubova šavova na obrisu proizvoda. Uz veliki broj predmeta, prikupljaju se prve zavjese, šivanje od njih nakon toga sve platno. Sl. jedan.
  4. Složenija opcija uključuje simetrični izbor komada iste veličine i tekstura na svakoj od 2-tkanina zavjesa i završavanju gotovog proizvoda s trakom ili vrpcom koja skriva šavove između elemenata. Sl. 2.

Članak o toj temi: Paneli za apsorpciju zvuka Učinite to sami: slijed akcija

Šivina zavjesa iz ostatka tkiva vlastitim rukama

Slike 3, 4. Opcije za mjesto poklopca za zavjese.

Na vrhu zavjesa napravite rastezanje, pretvarajući rub tkanine u nekoliko centimetara i polaganje šava. Za formiranje školjki, savijanja je izrađena od veće širine i u donjem dijelu ležao je 2 paralelna šavova, stvaranje stabljike. Iznad toga ostaje traka preklopljeno prepolovljeno tkivo formiranje kapice.

Ako duljina zavjese za krpanje ne dopušta da napravite scenu i kapicu, to se obrađuje, savija rub i objesiti na kopči ili kuke na viječuru. Možete samostalno napraviti široke petlje od trake ili vrpce tkiva, koji će poslužiti kao dodatni ukrasni element zavjesa.

Kako šivati ​​grafikon u stilu patchwork?

Kada postoji mnogo malih komada multi-boje tkiva u prisutnosti, možete prikupiti odvojene kvadrate s uzorkom trokuta ili pravokutnika. Ti fragmenti se zatim šavovi zajedno, primaju platno bilo koje veličine.
  1. Na papiru nacrtajte shemu (sl. 3, 4), posteljine tkanine, ne zaboravljajući o emisiji na šavovima i prikupljaju suđenje fragment. Da biste predstavili budući rezultat, možete koristiti program Photoshop, fotografirali suđenje fragment i širi ga.
  2. Završiti fragmente za šivanje i napraviti prikladan rub od bendova, petlje ili reda za odvojeno šivanje. Sl. pet.

"Japanski" zavjese iz ostataka tkiva

Šivina zavjesa iz ostatka tkiva vlastitim rukama

Slike 5, 6. Primjeri zapreke za ispecite i dekorativni preplavnici.

Stvarne japanske zavjese tradicionalno su izrađene od odvojenih tkanina 60 cm, fiksirane na poseban trust, što omogućuje premještanje svakog platna bez obzira na druge. Oni se razlikuju od europske činjenice da platno nisu drapirani i imaju traku na dnu. Na temelju ideje tradicionalnih japanskih zavjesa, oni mogu napraviti svoju opciju od obrezivanja tkanine, čija je duljina dovoljna za pune zavjese, a širine nisu dovoljne za standardni prozor ili vrata.

Članak o temi: Sve o tome kako promijeniti kupku

Za rad će biti potrebno:

  • Duge trake transparentne tkanine (til, veo, itd.);
  • Iste trake gustog neprozirnog materijala mogu biti manji;
  • Slotel daske (prozor ili glatki udar rake);
  • igle s nizom, iglama;
  • mašina za šivanje.

Da biste stvorili pseudoyapon zavjese, izmjerite prozirne trake tkiva. Duljina je jednaka željenoj visini zavjesa. Širina tkanine trebala bi biti ista.

Od traka neprozirnog tkiva, izrežite bočnu rubovi, scenu i dekorativni element trokutastog oblika. Veličine su odabrane s takvim izračunom, tako da je tkanina sklopljena iz prozirne srednje trake i 2 neprozirne bočne stijenke imala širinu dovoljno za potpuno zatvoriti otvor prozora. Prilikom izračunavanja visine, doplatak za savijanje je dovoljan da stavi traku sredstva za ponderiranje u njemu.

Duljina trake za scenu jednaka je širini Cordera sakupljenih od traka, a širina bi vam trebala omogućiti da ga slobodno nosite na zavjesi iz cijevi ili stabla. Duljina hipoteze trokutastih "lambrekina" je nešto manja od širine zavjesa.

Šivanje zavjesa za proizvodnju ovako:

  1. Iscrpljuju središnje i bočne trake, obradite bočnu krišku, savijajući rub 1 cm.
  2. Tretirajte rubove kateha jahanja i trokuta.
  3. Naizmjenično preklopite (licem prema gore), trokut (licem prema gore, rub hipotenusa se kombinira s vrhom gornjeg dijela), jedne od dugih strana scene (s in-up). Kuglica ili igle za pomicanje.
  4. Pobijedite scenu i over-off zavjese iznutra, savijanjem ruba unutra, pričvrstite ga na razini šava na prednjoj strani proizvoda.
  5. Pažljivo izvedite liniju na stroju, spojne elemente.
  6. Zatvorite donje zavjese i gurnite.

Gotovi proizvod mora biti pažljivo pomlađen i umetnite utega u donjem savijanju. Između ploča i otvora prozora mogu se objesiti s kravatom koji se vraćaju iz istog tkiva koje obavljaju ulogu dekorativnog elementa. Sl. 6.

Zavjese iz ostataka tkanine šive s vlastitim rukama mogu se nadopuniti briljantnim perlicama, šljokicama ili rinestonama, ukrasiti četke ili vezom, pickupovima. U svakom slučaju, ove zavjese će biti individualne i jedinstvene, čak i ako radite u općim shemama.

Članak o toj temi: Koliko hissing pozadinu ljepilo na razne pozadine

Čitaj više