Remont postupak

Anonim

Remont postupak

Remont stana može biti različite složenosti. Ponekad je dovoljno rastaviti staru završnu obradu i svjež popravak, a ponekad, uz stare završne materijale, također je potrebno demontirati preklapanja i stare komunikacijske sustave.

Posljednji slučaj je obično relevantan ako stan, vlasnik koji se nalazi, nalazi se u kući stare zgrade.

Kuća sovjetskih vremena, često ima previše prikladan raspored. Osim toga, tijekom vremena, svi komunikacijski sustavi istroše i zahtijevaju zamjenu.

U takvim domovima za komunikacije korišteni su materijali koji više ne mogu zadovoljiti suvremene operativne zahtjeve. Unatoč činjenici da su proveli komunikacije s izračunom "u stoljeću", danas sve više zahtjevniju zamjena.

Redoslijed remonta uključuje nekoliko određenih faza koje slijede. Promijenite faze na mjestima koja nećete raditi, jer je ova narudžba odavno određena.

Ovisno o složenosti zadataka popravka, možete uključiti dodatni rad ili isključiti neke od njih. Slijedite naše preporuke za obavljanje remonta ili redevelopcije stana bez problema.

Faze remonta stana

Remont postupak

Dakle, svi radovi na remonta mogu se podijeliti u nekoliko velikih blokova. Zapamtite da je remont - rad je dovoljno prljav i dugotrajan, dakle, uzeti strpljenje da ga napravi.

Remont koraci:

  • Rastavljanje stare završne obrade i elemenata prozora i struktura vrata.
  • Rastavljanje komunikacijskih linija.
  • Uklanjanje, ako je potrebno, pregrade.
  • Polaganje novih komunikacija i svježe ravnog uređenja.

Radovi demontaže

Remont postupak

Razmotriti kako bi svaki od navedenih koraka. Demontaža starog završetka možda je najprljač. Ne uklanjaju se samo pozadine, već i stari sloj žbuke, kit, elemente drvenih završnih obrada (postolja).

Članak na temu: Dekoracija sobe s loptima

Ako planirate zamijeniti prozore, prozorske cipele i prozori su također rastavljeni. Isto bi trebalo biti učinjeno s starim vratima vratara vrata.

Sva smeća, koja se formira u isto vrijeme, bolje je odmah okupiti i izvaditi. Preporučljivo je naručiti skupljanje smeća od strane stručnjaka.

Kada je cjelokupna gradnja smeća izvan stana, možete nastaviti na sljedeće operacije. Ovdje morate demontirati stare veze.

Rastavljanje komunikacija pri provođenju remonta

Remont postupak

Nemojte žaliti starim ožičenjem i ukloniti cijelu cijelu. Ne samo da pokvari cijelu sliku svježih popravaka, već također može uzrokovati vatru u kući.

Ako također planirate zamijeniti baterije grijanja, zajedno s radijatorima, uklonite stare zapuštene cijevi - mogu protjecati tijekom vremena i razmaziti svježe popravke.

Bit će teže ukloniti stare komunikacije iz kupaonice i kupaonice.

U sovjetskim vremenima bilo je uobičajeno ne samo da instalira WC na vijcima, već i ulijte preko cementnog morta. Približno se unose i prilikom instaliranja kanalizacijskog cijevi.

Ovdje je potrebno nježno demontirati cijevi pomoću dlijeto i brusilica. Stare komunikacije više nećete biti korisni i trebali bi se uzeti i na odlagalište.

Remont

Remont postupak

Kada su sve faze na rastavljanju završene, možete ponovno pokrenuti završetak. Glavne vrste završnih radova u kući su napravljene nakon polaganja novih komunikacija, skidanje i pripremu zidnih površina, stropa i spola.

Bolje je zamijeniti betonsku vezu od poda, tako da se svježa završna obrada poslužuje duže. Osim toga, morate ponovno poravnati zidove koristeći jedan od modernih načina za to.

Strop, ako ima pukotine ili nepravilnosti, trebali biste ponovno skliznuti. Za svježe popravke najbolje je koristiti samo moderne završne materijale, a ne onima koji su bili u prošlosti prije desetak godina.

Članak o temi: Instaliranje postolja za LED traku

Nove linije komunikacija, osobito, struja, bolje povjeriti za pokretanje stručnjaka.

Optimalan izbor materijala, prekidača, utičnice, kao i žice žičanih linija najbolje će napraviti profesionalni električar, a ne amater.

Ukrasni popravak se provodi samo nakon polaganja glavne komunikacije, instalaciju vodovoda, novih prozora i vrata.

Dekorativna završna obrada je možda najlakša i najisplativija faza remonta.

Izbor završnih materijala ovisi o projektu dizajna koji ste odlučili svirati u vašem apartmanu.

Na našem građevinskom forumu naći ćete mnogo informacija o gospodarstvu ekonomskih i modernih popravaka stana. Ako imate pitanja, pitajte ih našim stručnjacima.

Čitaj više